Veteran Napisano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Na boazerii to tak , oczywiście mistrz nad mistrze Witam To nie boazeria, tylko stary model allround. Ale da się na wewnętrznej, da się I jakie wyłożenie. palce lizać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Witam To nie boazeria, tylko stary model allround. Ale da się na wewnętrznej, da się I jakie wyłożenie. palce lizać. Pozdrawiam To są lata 70-te i Ingemar Stenmark, czegoś takiego jak "allround" jeszcze nie wymyślono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 To są lata 70-te i Ingemar Stenmark, czegoś takiego jak "allround" jeszcze nie wymyślono. Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Pozdrawiam Nie tyle Stenmark co ELAN dla niego. Narty na "wcięte" przerabiał sobie sam Mark Grardelli, o ile mi wiadomo, ręcznie, pilnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 I jeszcze kawę do tego? Albo taki niuansik, że skręt w prawo robimy na lewą nogę, w lewo na prawą noge itp.Ehhh... Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wort Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Witam To nie boazeria, tylko stary model allround. Ale da się na wewnętrznej, da się I jakie wyłożenie. palce lizać. Pozdrawiam To są lata 70-te i Ingemar Stenmark, czegoś takiego jak "allround" jeszcze nie wymyślono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 To są lata 70-te i Ingemar Stenmark, czegoś takiego jak "allround" jeszcze nie wymyślono. Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Pozdrawiam Nie tyle Stenmark co ELAN dla niego. Narty na "wcięte" przerabiał sobie sam Mark Grardelli, o ile mi wiadomo, ręcznie, pilnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 I jeszcze kawę do tego? Albo taki niuansik, że skręt w prawo robimy na lewą nogę, w lewo na prawą noge itp.Ehhh... Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Veteran Napisano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 To są lata 70-te i Ingemar Stenmark, czegoś takiego jak "allround" jeszcze nie wymyślono. Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Pozdrawiam Nie tyle Stenmark co ELAN dla niego. Narty na "wcięte" przerabiał sobie sam Mark Grardelli, o ile mi wiadomo, ręcznie, pilnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 I jeszcze kawę do tego? Albo taki niuansik, że skręt w prawo robimy na lewą nogę, w lewo na prawą noge itp.Ehhh... Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Pozdrawiam Nie tyle Stenmark co ELAN dla niego. Narty na "wcięte" przerabiał sobie sam Mark Grardelli, o ile mi wiadomo, ręcznie, pilnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 I jeszcze kawę do tego? Albo taki niuansik, że skręt w prawo robimy na lewą nogę, w lewo na prawą noge itp.Ehhh... Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
markiz69 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 I jeszcze kawę do tego? Albo taki niuansik, że skręt w prawo robimy na lewą nogę, w lewo na prawą noge itp.Ehhh... Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 O_0 ale co ma piernik do wiatraka? Ja też mam lepszy skręt w lewo czyli na prawą nogę. Uwierz, nie ma sensu dalej brnąć w tym kierunku Wyżej dostałeś kilka fajnych odpowiedzi uzasadniających czemu używamy takiej a nie innej nomenklatury. Abstrahując od całej zajebistosci w używaniu fachowych i ogólnie przyjętych zwrotów, spróbuj ucząc kogoś i jadąc tyłem wydawać polecenia lewa - prawa. Narciarz musi wiedzieć, która narta w danej fazie skrętu jest zewnętrzna, a która wewnętrzna i kiedy zewnętrzna staje się wewnętrzną i na odwrót. Nikt na forum dotychczas nie miał z tym problemu, to Ty wyniosłeś tę kwestię do rangi problematycznej. Pozdr Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Cześć Zdecydowany sprzeciw. Na etapie nauki ma się prawo do zadawania pytań, a nie kwestionowania ogólnie przyjętych i uniwersalnych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia
markiz69 Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Cześć To nie jest ranga problematyczna. Kolega jest młodym narciarzem i się uczy. Ma do tego prawo jak każdy. Pozdrowienia Z tym młodym narciarzem to żeś nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Wiosenne ćwiczenia
fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Wiesz, sporo jest narciarzy, którym skręt w lewo wychodzi dużo lepiej niż w prawo lub odwrotnie. Ze względu na dominującą stronę nogę czy tam stronę ciała. Eee tam przypomnij sobie pierwsze zatrzymania na nartach. Gdybys mogl to przed wyciagiem. Koniec laczki/trasy i okaze sie ze to jest ta strona. Np RobertK on stale na Dzikowcu tz ze lepszy ma skret w prawo. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Witam Nazwy nie wymyślono. Ale "all round" już był i narty dla tego celu też. Zresztą podobno Stenmark kombinował coś z "wyciętymi" nartami. Miał intuicję i talent. I nawet dał radę na wewnętrznej. Muszę się pochwalić, bo mnie w tym okresie też udawało się zakręcić nieco pod stok na wewnętrznej. I tyle lat upłynęło i ciągle mam ten sam problem. Pozdrawiam Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Marca 2018 Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Gdzie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Saas Fee (sezonowka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Chyba moj ostatni wyjazd tej zimy. Dawaj Veteranie jakies zadanie na narte gorna, dolna a nawet dwie. Rodzaj sniegu tez mozesz wybrac. Witam Kończę z teoriami. Praktykę wczoraj i przedwczoraj miałem w moich "ukoch" Koninkach. I też starałem się o ten wczesny docisk. To już raczej koniec tego miłego zajęcia. A ćwiczenia sobie sam wymyśl. Śnieg też. Ja musiałem się wgłębiać w literaturę przedmiotu. Naznaczonym przez siły wyższe wszystko łatwo przychodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
FerraEnzo Napisano 26 Marca 2018 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam To już raczej koniec tego miłego zajęcia. Cześć ze względu na koniec sezonu czy niesatysfakcjonujące efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi