labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 No ja mam dwie carrery, jeden jakby plastik z szybką a drugi solidniejszy, ciezszy. Przypomnisz sobie jaki model. Jaka norma? U mnie 2xa. Nie pamiętam jaki model, chyba z 2009 r. miękka skorupa i strasznie twardy styropian, nowy kask z homologacją FIS ma odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 123 Dodano 6 l Ostatniej odpowiedzi 6 l Top użytkownicy w tym temacie 8 23 10 7 Popularne dni 4 Mar 47 8 Mar 20 6 Mar 16 5 Mar 14 Top użytkownicy w tym temacie mig 8 odpowiedzi bocian74 23 odpowiedzi Harpia 10 odpowiedzi labas 7 odpowiedzi Popularne dni 4 Mar 2018 47 odpowiedzi 8 Mar 2018 20 odpowiedzi 6 Mar 2018 16 odpowiedzi 5 Mar 2018 14 odpowiedzi bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Był jakiś patent naszego wynalazcy który wymyślił zderzaki do Malczaka.Pochłaniały gigantyczną energię w jakimś kręcącym się elemencie.Nie pamiętam teraz jak się nazywał ale prawdopodobnie zaraz ktoś napisze.Tak tak, pamiętam.Tylko kartel wrednych kapitalistycznych producentów zderzaków tradycyjnych wykupił patenty i zakopał ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Pochłaniały gigantyczną energię w jakimś kręcącym się elemencie. W kaskach też jest ten patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 W kaskach też jest ten patent. Kręcą ( kłębią ) się myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? W czarnym styropianie jest zmagazynowana energia, która w wyniku uderzenia zmienia się w masę, co z kolei powoduje miejscową dylatację czasu, więc uderzenie jest miękkie jak o poduszkę, z wysokości 10cm.Niestety, po tym jak efekt się kończy, okazuje się, ze wszyscy inni są 5 lat starsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 duplikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki. Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Sorry ale zapytam jak z waga. Mam w sumie trzy: marketowy z Lidla i Carrera Karma z szybką obydwa leciutkie, inna Carrera dość ciężka - ta noszę. Nie twierdzę że waga gwarancja. Ale jak to jest? Obydwie carrery z klasyfikacja a bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki.Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie.Piszesz pewnie o systemie MIPS, który powoduje złagodzenie zatrzymania ruchów obrotowych. Między wkładką styropianowa wyściółka są specjalne wkładki poślizgowe, które sprawiają, że przy uderzeniu powodujacym obrót głowy, skorupa może się przesunąć względem wkładki.System ten jest jednorazowy.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kupiłem porządny kask trzy dni temu, dałem 8 stówek, poprzedni (2 stówy)rozleciał się w strzępy podczas upadku.Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania.Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-)Niestety, dalej jest jednorazowa. Po zużyciu ulega rozkładowi wraz z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Był jakiś patent naszego wynalazcy który wymyślił zderzaki do Malczaka.Pochłaniały gigantyczną energię w jakimś kręcącym się elemencie.Nie pamiętam teraz jak się nazywał ale prawdopodobnie zaraz ktoś napisze.Tak tak, pamiętam.Tylko kartel wrednych kapitalistycznych producentów zderzaków tradycyjnych wykupił patenty i zakopał ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Pochłaniały gigantyczną energię w jakimś kręcącym się elemencie. W kaskach też jest ten patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 W kaskach też jest ten patent. Kręcą ( kłębią ) się myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? W czarnym styropianie jest zmagazynowana energia, która w wyniku uderzenia zmienia się w masę, co z kolei powoduje miejscową dylatację czasu, więc uderzenie jest miękkie jak o poduszkę, z wysokości 10cm.Niestety, po tym jak efekt się kończy, okazuje się, ze wszyscy inni są 5 lat starsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 duplikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki. Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Sorry ale zapytam jak z waga. Mam w sumie trzy: marketowy z Lidla i Carrera Karma z szybką obydwa leciutkie, inna Carrera dość ciężka - ta noszę. Nie twierdzę że waga gwarancja. Ale jak to jest? Obydwie carrery z klasyfikacja a bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki.Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie.Piszesz pewnie o systemie MIPS, który powoduje złagodzenie zatrzymania ruchów obrotowych. Między wkładką styropianowa wyściółka są specjalne wkładki poślizgowe, które sprawiają, że przy uderzeniu powodujacym obrót głowy, skorupa może się przesunąć względem wkładki.System ten jest jednorazowy.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kupiłem porządny kask trzy dni temu, dałem 8 stówek, poprzedni (2 stówy)rozleciał się w strzępy podczas upadku.Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania.Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-)Niestety, dalej jest jednorazowa. Po zużyciu ulega rozkładowi wraz z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 W kaskach też jest ten patent. Kręcą ( kłębią ) się myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? W czarnym styropianie jest zmagazynowana energia, która w wyniku uderzenia zmienia się w masę, co z kolei powoduje miejscową dylatację czasu, więc uderzenie jest miękkie jak o poduszkę, z wysokości 10cm.Niestety, po tym jak efekt się kończy, okazuje się, ze wszyscy inni są 5 lat starsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 duplikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki. Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Sorry ale zapytam jak z waga. Mam w sumie trzy: marketowy z Lidla i Carrera Karma z szybką obydwa leciutkie, inna Carrera dość ciężka - ta noszę. Nie twierdzę że waga gwarancja. Ale jak to jest? Obydwie carrery z klasyfikacja a bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki.Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie.Piszesz pewnie o systemie MIPS, który powoduje złagodzenie zatrzymania ruchów obrotowych. Między wkładką styropianowa wyściółka są specjalne wkładki poślizgowe, które sprawiają, że przy uderzeniu powodujacym obrót głowy, skorupa może się przesunąć względem wkładki.System ten jest jednorazowy.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kupiłem porządny kask trzy dni temu, dałem 8 stówek, poprzedni (2 stówy)rozleciał się w strzępy podczas upadku.Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania.Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-)Niestety, dalej jest jednorazowa. Po zużyciu ulega rozkładowi wraz z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? W czarnym styropianie jest zmagazynowana energia, która w wyniku uderzenia zmienia się w masę, co z kolei powoduje miejscową dylatację czasu, więc uderzenie jest miękkie jak o poduszkę, z wysokości 10cm.Niestety, po tym jak efekt się kończy, okazuje się, ze wszyscy inni są 5 lat starsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 duplikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kręcą ( kłębią ) się myśli ? To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki. Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Sorry ale zapytam jak z waga. Mam w sumie trzy: marketowy z Lidla i Carrera Karma z szybką obydwa leciutkie, inna Carrera dość ciężka - ta noszę. Nie twierdzę że waga gwarancja. Ale jak to jest? Obydwie carrery z klasyfikacja a bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki.Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie.Piszesz pewnie o systemie MIPS, który powoduje złagodzenie zatrzymania ruchów obrotowych. Między wkładką styropianowa wyściółka są specjalne wkładki poślizgowe, które sprawiają, że przy uderzeniu powodujacym obrót głowy, skorupa może się przesunąć względem wkładki.System ten jest jednorazowy.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kupiłem porządny kask trzy dni temu, dałem 8 stówek, poprzedni (2 stówy)rozleciał się w strzępy podczas upadku.Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania.Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-)Niestety, dalej jest jednorazowa. Po zużyciu ulega rozkładowi wraz z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Sorry ale zapytam jak z waga. Mam w sumie trzy: marketowy z Lidla i Carrera Karma z szybką obydwa leciutkie, inna Carrera dość ciężka - ta noszę. Nie twierdzę że waga gwarancja. Ale jak to jest? Obydwie carrery z klasyfikacja a bodajże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 To też , jest jeszcze wkładka która ma się przesunąć podczas uderzenia i rozproszyć skutki.Osobiście wolałbym tego nie doświadczać na własnej głowie.Piszesz pewnie o systemie MIPS, który powoduje złagodzenie zatrzymania ruchów obrotowych. Między wkładką styropianowa wyściółka są specjalne wkładki poślizgowe, które sprawiają, że przy uderzeniu powodujacym obrót głowy, skorupa może się przesunąć względem wkładki.System ten jest jednorazowy.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kupiłem porządny kask trzy dni temu, dałem 8 stówek, poprzedni (2 stówy)rozleciał się w strzępy podczas upadku.Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Kask ma przyjąć i pochłonąć maximum energii. Inaczej pisząc ma ma się rozleciec na kawałki -zamiast czaszki. Miałeś bardzo dobry kask. Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania.Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-)Niestety, dalej jest jednorazowa. Po zużyciu ulega rozkładowi wraz z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dlaczego po pierwszym razie? Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Ja na współczesną technologię to znikome oczekiwania.Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na razie wielokrotna powinna być głową. .. :-)Niestety, dalej jest jednorazowa. Po zużyciu ulega rozkładowi wraz z właścicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Dobry kask powinien być ...wielokrotny!!! Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Każdą ochronę osobistą po wypadku, kolizji, uszkodzeniu lub przeterminowaniu (np. kaski budowlane) należy wyrzucić. Pasy w samochodzie po użyciu - mają napinacze pirotechniczne też byś wymienił tylko napinacz? Nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu. To tylko dowód technicznej niedoskonałości. Wyłączam względy estetyczno higieniczne typu..................prezerwatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku?Jak tylko jest ciepło. Jak jest zimno, to doceniam komfort termiczny kasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zajÄ…c Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Ja sama jeżdżę w kasku, ale znam 3 osoby, które jeżdżą bez. Tak że owszem, zdarzają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bartolomeus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Wszyscy Ci, których ten test przekonał Jedzie blondynka na motorze, zatrzymuje ją policjant. Pyta: - Dlaczego pani nie ma kasku tylko czapkę? - No bo wie pan jak kask zrzuciłam z 10 piętra to się stłukł a czapka nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask?
jacek-1210 Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Na tle współczesnej, nowoczesnej technologii (autonomiczne samochody, czy choćby komputer) kaski narciarskie wydają się być zacofane jak baterie w smartfonach. Nie ma nad czym się rozwodzić. 98% marketingu. Eeeee tam, dla Ciebie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Ile trzeba zapłacić za dobry kask?
jan koval Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupi Wiecej nie bede sie na ten temat wypowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 cos tak bylo : Polak nowe przyslowie kupi : I przed szkoda I po szkodzie.....glupiWiecej nie bede sie na ten temat wypowiadalTrochę to dziwna uwaga od człowieka deklarującego uzależnienie od adrenaliny i z własnej woli wjeżdżającego między drzewa oraz w tereny, gdzie może go zabić lawina. Ty sobie tam jeździj a ja sobie pojeżdżę w wiosennym słońcu, po trasach, bez kasku. W mojej ocenie, ryzykuję mniej.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 A tak przy okazji. Jeździ ktoś jeszcze, tak jak ja, w czapce, bez kasku? Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Przyznam się że ja także jeżdżę bez kasku. Nie robię z tego żadnej ideologii, po prostu nie mogę dobrać lekkiego i wygodnego kasku. Sprawa skuteczności jest mocno kontrowersyjna wg. mnie. Trudno powiedzieć jaka jest ich skuteczność i w jakich przypadkach. Powszechnie znane są przypadki kiedy kaski nie uratowały życia i zdrowia narciarzowi, dla mnie przypadek Michaela Schumachera jest symptomatyczny. Pozdrawiam Wojtek Cześć Dobry kask to duży wydatek. Pamiętać należy, że kask praktycznie trzeba kupić z goglami, albo bardzo starannie gogle dobrać - jeżeli ma prawidłowo spełniać swoją funkcję. Syn ma chyba jeden z najlepszych kasków jaki można sobie wyobrazić - wyczynowy kask firmy POC + odpowiednie gogle. Cena za taki zestaw to sporo więcej niż za dobre narty. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi