bocian74 Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Przy okazji uzupełniania zapasów materiałów zakupiłem też taśmę ochronną do ślizgu, coby opiłki nie wchodziły do ślizgu (nie, żebym kiedykolwiek czuł taki opiłek, ale jestem trochę estetą )Idzie jej jednak sporo i stąd pytanie. Czy istnieje odpowiednik budowlany takiego rozwiązania? Bo kupować na zapas nie chcę a przy pojedynczych rolkach koszt wysyłki jest zbyt duży w stosunku do ceny rolki.Ma ktoś jakieś doświadczenia?PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Przy okazji uzupełniania zapasów materiałów zakupiłem też taśmę ochronną do ślizgu, coby opiłki nie wchodziły do ślizgu (nie, żebym kiedykolwiek czuł taki opiłek, ale jestem trochę estetą ) Idzie jej jednak sporo i stąd pytanie. Czy istnieje odpowiednik budowlany takiego rozwiązania? Bo kupować na zapas nie chcę a przy pojedynczych rolkach koszt wysyłki jest zbyt duży w stosunku do ceny rolki. Ma ktoś jakieś doświadczenia? Pozdr MarcinTaśma malarska. Ale praktyczniej wyszczotkowac ślizg przed smarowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 26 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Witam Przyznam się, że opiłki z krawędzi, to estetyka wyższego rzędu, godna światowej czołówki. Znacznie większym zmartwieniem jest niewidoczny mały kamyczek na śniegu. Skąd się ta cholerna ryska wzięła? Śniegu na metr! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 26 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 Taśma malarska. Ale praktyczniej wyszczotkowac ślizg przed smarowaniem.W międzyczasie znalazłem, że jest coś takiegom jak taśmy maskujące PCV, które wyglądają na identyczne (a tańsze) Szczotkowałem, ale czasem się opiłki wbijały tak,że nie chciały wychodzić. Olewałem to, szczerze mówiąc.Taśma to był eksperyment i nie powiem, sprawdza się nawet.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi