kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzień dobry, Buty raceowe 26,5 Rozmiar stopy 27,0 cm Odbarczone na długość i szerokość, przygotowane na zawody, ale jednak fajnie byłoby moc w nich dłużej pojeździć. Skorupa gra i huczy, ale w samym (sztywnym skądinąd) kapciu wypadałoby jednak wygospodarować jeszcze ze 3-4 mm. Jakies pomysły? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toolpusher Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzień dobry, Buty raceowe 26,5 Rozmiar stopy 27,0 cm Odbarczone na długość i szerokość, przygotowane na zawody, ale jednak fajnie byłoby moc w nich dłużej pojeździć. Skorupa gra i huczy, ale w samym (sztywnym skądinąd) kapciu wypadałoby jednak wygospodarować jeszcze ze 3-4 mm. Jakies pomysły? Pozdrawiam Wytnij dziurę. No chyba że botek ma 1 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Wytnij dziurę. No chyba że botek ma 1 cm grubości. Cienias z niego, Rossignol Hero WC 130 2018 Zastanawiam się czy wygrzanie go coś by dało w kwestii długości. Jakie są Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzień dobry, Buty raceowe 26,5 Rozmiar stopy 27,0 cm Odbarczone na długość i szerokość, przygotowane na zawody, ale jednak fajnie byłoby moc w nich dłużej pojeździć. Skorupa gra i huczy, ale w samym (sztywnym skądinąd) kapciu wypadałoby jednak wygospodarować jeszcze ze 3-4 mm. Jakies pomysły? A dlaczego kupiłeś 26.5 (faktyczna długość 26), a nie 27. Próbowałbym rozbić na długość prawidłami. Szewcy mają coś takiego, a przynajmniej kiedyś mieli. Lekko moczy się buta, w tym przypadku kapcia, wkłada specjalne prawidło wyciągające i zostawia na jakiś czas. Kiedyś można było zwykłe buty wydłużyć w ten sposób o pół numeru. Pytanie gdzie dzisiaj znaleźć szewca? W Krakowie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Cienias z niego, Rossignol Hero WC 130 2018 Zastanawiam się czy wygrzanie go coś by dało w kwestii długości. Jakie są Wasze doświadczenia? Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A dlaczego kupiłeś 26.5 (faktyczna długość 26), a nie 27. Próbowałbym rozbić na długość prawidłami. Szewcy mają coś takiego, a przynajmniej kiedyś mieli. Lekko moczy się buta, w tym przypadku kapcia, wkłada specjalne prawidło wyciągające i zostawia na jakiś czas. Kiedyś można było zwykłe buty wydłużyć w ten sposób o pół numeru. Pytanie gdzie dzisiaj znaleźć szewca? W Krakowie wiem. Jestem z Krakowa Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Dokładnie, na palucha. Nie jest zle, generalnie mozna jeździć dłużej, buty nowe, spędziły ledwo 3h na stoku, wiec możliwe, ze się jeszcze dopasują. Zależało mi na jak najlepszym dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Jestem z Krakowa Szewc (i kaletnik) jest na rogu Al. Słowackiego i Śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Ja nic nie robię,samo się zrobi, trzeba być cierpliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wort, byłem cierpliwy przez 4 dni jazdy. Teraz jestem niecierpliwy i pewny, że samo się nie zrobi Tym bardziej, że botek jest krótszy od mojej stopy+ był już wygrzewany. Ha,ha raczej 40 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Sposób na wydłużenie botka wewnętrznego × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Wytnij dziurę. No chyba że botek ma 1 cm grubości. Cienias z niego, Rossignol Hero WC 130 2018 Zastanawiam się czy wygrzanie go coś by dało w kwestii długości. Jakie są Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Dzień dobry, Buty raceowe 26,5 Rozmiar stopy 27,0 cm Odbarczone na długość i szerokość, przygotowane na zawody, ale jednak fajnie byłoby moc w nich dłużej pojeździć. Skorupa gra i huczy, ale w samym (sztywnym skądinąd) kapciu wypadałoby jednak wygospodarować jeszcze ze 3-4 mm. Jakies pomysły? A dlaczego kupiłeś 26.5 (faktyczna długość 26), a nie 27. Próbowałbym rozbić na długość prawidłami. Szewcy mają coś takiego, a przynajmniej kiedyś mieli. Lekko moczy się buta, w tym przypadku kapcia, wkłada specjalne prawidło wyciągające i zostawia na jakiś czas. Kiedyś można było zwykłe buty wydłużyć w ten sposób o pół numeru. Pytanie gdzie dzisiaj znaleźć szewca? W Krakowie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Cienias z niego, Rossignol Hero WC 130 2018 Zastanawiam się czy wygrzanie go coś by dało w kwestii długości. Jakie są Wasze doświadczenia? Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A dlaczego kupiłeś 26.5 (faktyczna długość 26), a nie 27. Próbowałbym rozbić na długość prawidłami. Szewcy mają coś takiego, a przynajmniej kiedyś mieli. Lekko moczy się buta, w tym przypadku kapcia, wkłada specjalne prawidło wyciągające i zostawia na jakiś czas. Kiedyś można było zwykłe buty wydłużyć w ten sposób o pół numeru. Pytanie gdzie dzisiaj znaleźć szewca? W Krakowie wiem. Jestem z Krakowa Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Dokładnie, na palucha. Nie jest zle, generalnie mozna jeździć dłużej, buty nowe, spędziły ledwo 3h na stoku, wiec możliwe, ze się jeszcze dopasują. Zależało mi na jak najlepszym dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Jestem z Krakowa Szewc (i kaletnik) jest na rogu Al. Słowackiego i Śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Ja nic nie robię,samo się zrobi, trzeba być cierpliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wort, byłem cierpliwy przez 4 dni jazdy. Teraz jestem niecierpliwy i pewny, że samo się nie zrobi Tym bardziej, że botek jest krótszy od mojej stopy+ był już wygrzewany. Ha,ha raczej 40 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Sposób na wydłużenie botka wewnętrznego × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
toolpusher Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Cienias z niego, Rossignol Hero WC 130 2018 Zastanawiam się czy wygrzanie go coś by dało w kwestii długości. Jakie są Wasze doświadczenia? Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A dlaczego kupiłeś 26.5 (faktyczna długość 26), a nie 27. Próbowałbym rozbić na długość prawidłami. Szewcy mają coś takiego, a przynajmniej kiedyś mieli. Lekko moczy się buta, w tym przypadku kapcia, wkłada specjalne prawidło wyciągające i zostawia na jakiś czas. Kiedyś można było zwykłe buty wydłużyć w ten sposób o pół numeru. Pytanie gdzie dzisiaj znaleźć szewca? W Krakowie wiem. Jestem z Krakowa Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Dokładnie, na palucha. Nie jest zle, generalnie mozna jeździć dłużej, buty nowe, spędziły ledwo 3h na stoku, wiec możliwe, ze się jeszcze dopasują. Zależało mi na jak najlepszym dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Jestem z Krakowa Szewc (i kaletnik) jest na rogu Al. Słowackiego i Śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Ja nic nie robię,samo się zrobi, trzeba być cierpliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wort, byłem cierpliwy przez 4 dni jazdy. Teraz jestem niecierpliwy i pewny, że samo się nie zrobi Tym bardziej, że botek jest krótszy od mojej stopy+ był już wygrzewany. Ha,ha raczej 40 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Sposób na wydłużenie botka wewnętrznego
kubad7 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 A dlaczego kupiłeś 26.5 (faktyczna długość 26), a nie 27. Próbowałbym rozbić na długość prawidłami. Szewcy mają coś takiego, a przynajmniej kiedyś mieli. Lekko moczy się buta, w tym przypadku kapcia, wkłada specjalne prawidło wyciągające i zostawia na jakiś czas. Kiedyś można było zwykłe buty wydłużyć w ten sposób o pół numeru. Pytanie gdzie dzisiaj znaleźć szewca? W Krakowie wiem. Jestem z Krakowa Tak szczerze to nie bardzo rozumiem. Masz wszystko dopasowane do granic możliwości cienki botek race'owy i jeszcze chcesz 4mm? I te 4mm to gdzie - na palucha? Dokładnie, na palucha. Nie jest zle, generalnie mozna jeździć dłużej, buty nowe, spędziły ledwo 3h na stoku, wiec możliwe, ze się jeszcze dopasują. Zależało mi na jak najlepszym dopasowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Jestem z Krakowa Szewc (i kaletnik) jest na rogu Al. Słowackiego i Śląskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Ja nic nie robię,samo się zrobi, trzeba być cierpliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wort, byłem cierpliwy przez 4 dni jazdy. Teraz jestem niecierpliwy i pewny, że samo się nie zrobi Tym bardziej, że botek jest krótszy od mojej stopy+ był już wygrzewany. Ha,ha raczej 40 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Sposób na wydłużenie botka wewnętrznego
wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Ja nic nie robię,samo się zrobi, trzeba być cierpliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wort, byłem cierpliwy przez 4 dni jazdy. Teraz jestem niecierpliwy i pewny, że samo się nie zrobi Tym bardziej, że botek jest krótszy od mojej stopy+ był już wygrzewany. Ha,ha raczej 40 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
wort Napisano 20 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wort, byłem cierpliwy przez 4 dni jazdy. Teraz jestem niecierpliwy i pewny, że samo się nie zrobi Tym bardziej, że botek jest krótszy od mojej stopy+ był już wygrzewany. Ha,ha raczej 40 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kubad7 Napisano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Kuba, daj proszę znać czy i jak udało Ci się rozwiązać problem. Mam podobny problem- nowe buty, skorupa tip-top, ale muszę nieco powiększyć botka. Botek wew sam się ułożył, problemy z krążeniem krwi wynikały ze wciąż zbyt małej szerokości skorupy, idzie na poprawkę odbarczania. Powiem Ci jak ja to rozwiązałem. Sposób z cyklu „na chłopska logikę”. Zaparłem się na przodach botków bardzo mocno je naciskając i wypychając jednocześnie kierując na te przody strumień gorącego powietrza z suszarki. Nagrzanie i stygniecie przy jednocześnie ciągłym nacisku palucha na koniec botka. 3-4 takie „obiegi” po sobie i masz w bucie zdecydowanie więcej miejsca na to, na co chcesz czyli palucha Wiem, ze to mało „pro” ale w gruncie rzeczy mam to w d**** skoro daje porządany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi