quanto1 Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Witajcie .Post w imieniu kolegi.Co polecacie na koniec lutego lub początek marca.Wyjazd z Warszawy 3 dorosłe osoby. Wiem jak radzi sobie na nartach dwójka z nich , trzeciej osoby nie widziałem jak jezdzi ale ponoć słabo...Dojazd we własnym zakresie.Oczywiście najlepiej żeby pokój był z aneksem kuchennym .Jak to wychodzi cenowo.Powiedzmy dojazd samochodem . Cena kwatery . Ceny skipass ( za 3 dorosłe osoby )Moze jakieś Freeski. Na co ma zwrócić uwagę. Ja ze swojej strony mówiłem żeby może na pierwszy raz pojechał na Chopok ale może macie wieksze doswiadczenie i polecacie cos innego.Po moim pytaniu jaki ma budżet usłyszałem w odpowiedzi 4500 zł . Czy w takim budżecie wyrobi się za kwatere , skipasy i dojazd .Nie wiem czy bedzie się stołował na mieście czy beda gotowac sami ale wywnioskowałem ze raczej sami jak chcą kwaterę z aneksem.Jakie ośrodki polecacie na taki rodzinny wyjazd .Pobyt 7 dni.Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 4500 na 3 osoby ? W Austrii słabo to widzę. - Karnety na tydzień po 260E / osobę to 3200 PLN - tu mozna oszczędzić jezeli w jakims słabszym miejscu z kilkoma wyciągami i kilkoma trasami - Dojazd z winietami z 700 PLN - Kwatera z 500 E to 2100 PLN - tu moze oszczędzić jezeli gdzieś dalej od wyciągu lub niższy standard ... za 500 E można znaleźć coś naprawdę fajnego ... Razem z 6000 czyli 2000 /osobę + jedzenie to rozsądne minimum. Jedzenie jak w Polsce x 1,5 ale jak rozumiem nie wchodzi w cene ... Zresztą luty/marzec to wolałbym zdecydowanie Włochy. Ten rok jest śnieżny a porównania nie ma imho. Austria jest taka ponura z jej wojskowymi marszami na stokach : ( Na Chopok ... cóż ... wyjdzie trochę taniej ale jak juz wyjeżdżać to na prawdziwą jazdę. Niech szuka naclegów na booking.com czy podobnych ale dogaduje się bezpośrednio znajdując namiary w necie. Tu poczytaj: http://www.skiforum....raz-za-granice/ Edit: Ja ze swojej strony konserwatywnie polecam - Ski Amade jeżeli Austria - łatwy dojazd, stosunkowo blisko, szeroka baza noclegowa, dużo tras, łatwo dojechać z kwatery oddalonej o kilkanascie km a więc tańszej - Alta Badia jeżeli Włochy - olbrzymi wybór tras włączając Sella Rondę, Marmoladę (wiem, ale raz trzeba), Cortinę i Kronplatz (jak zasypie Badie to tam zawsze mniej śniegu nawali) na jednym karnecie. No i włoski luz a niemiecka perfekcja w jednym - taki region ; ) - Livigno - jeżeli ktoś chce się dobrze i tanio napić, pojeżdzić i zna głównie język polski ; ) + okoliczne miejscówki typu Bormio w zasięgu krótkiej jazdy autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Witam Absolutnie najlepszy portal do wyszukania miejsca na narty. Wszystko tu jest. Pozdrawiam https://www.bergfex.pl/italien/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanto1 Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedzi. Przekaże wasze uwagi . Mam nadzieję że coś mu się uda wychaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi