MarioJ Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 W Czechach wybrałbym zdecydowanie Dolni Morava - nie byłem tam, ale analizowałem kiedyś wszystkie pozostałe stacje i ta wydaje mi się najciekawsza. Stroma i bardzo szeroka czarna trasa, do tego okrężna czerwona, od niedawna też krótki stok pod szczytem, a poza tym SkyWalk tuż nad ścianką nie byłem ale polecam, piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Też się kiedyś nad nią zastanawiałem, to chyba ten ośrodek gdzie drogę dojazdowa jest jednokierunkowa: rano tylko w górę, popołudniu tylko w dół. I jeszcze rozwazalem Kubinska Hola, może jako pakiet z Rohaczami. Faktycznie na moim filmie z Rohaczami mnóstwo ludzi Co ciekawe kolejka na kanapę krociutka. Tak to ten ośrodek z drogą jednokierunkową ,podobno utrudniony dojazd zniechęca mniej napalonych i jest w miarę luźno na stoku,ale nie wiem,bo nie byłem. Na Kubińskiej byłem, zamieściłem nawet relację ,tak na krótko ,góra ładna z szerokimi trasami ,różnica wysokości 700 metrów robi wrażenie ,jak na pobliskie warunki to dużo i jest skąd zjeżdżać . Układ tego ośrodka jest osiowy ,w zasadzie jest to jedna długa szeroka trasa z kilkoma wariantami, widoki piękne. Na minus mnóstwo ludzi , wolne krzesełka i wyrywające z butów tależyki,no i kiepski dojazd pod wyciąg,ale parkingi już duże i darmowe jak to na Słowacji. Ogólnie warto tam pojechać na jeden dzień. Z mniej znanych miejsc na Słowacji jeździłem jeszcze w Vratnej , piękny widokowo ośrodek ,podzielony na dwie części ,niestety nie połączone ze sobą. Paseki z Południowym Groniem dają ciekawe widokowe zjazdy porządnymi czerwonymi trasami z niesamowitymi widokami okolicznych szczytów . Mała Fatra to moim zdaniem najładniejsze góry Słowacji.Druga część to Chleb , na szczycie piękne widoki i krajobraz jaki ciężko znaleźć gdziekolwiek indziej,zjazd ze szczytu to już przygoda wąska trudna czarna trasa ,nie wiem czy widziała kiedyś ratrak ,ale to moje wspomnienia z czasów gdy na Chleb wywoziło jeszcze takie śmieszne krzesełko jadące bokiem ,teraz jest tam gondola ,nie wiem jak wyglądają trasy. Miejsce godne uwagi ,jeśli lubisz odkrywać ,ja lubię i też co chwilę jadę zobaczyć coś nowego ,nie tylko zimą narciarsko ,ale turystycznie też przez cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 nie byłem ale polecam, piękne Nie napisałem "polecam", tylko "wybrałbym", będąc na miejscu pytającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z mnie Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Bachledova jest super ,bardzo lubię tam jeździć. Teraz mi się jeszcze przypomniało jedno z dziwacznych miejsc w Czechosłowacji Plejsy - trafiłem tam kiedyś z rodzicami przypadkiem ,bo nigdzie nie było śniegu tylko tam ,to był chyba pierwszy ośrodek ze sztucznym naśnieżaniem na Słowacji ,wtedy nawet na Łomnicy brakowało śniegu,czyli taka zima, jaką teraz mamy co roku ,a było to ponad 20 lat temu. Góra stroma ,trasy raczej trudne ,ale też jedna długa trasa z góry ,reszta to takie odnogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z 10 lat temu mieszkaliśmy w Liptovskim Janie (blisko Lipt. Mikulasza) , w niewielkim samodzielnym domku tuż obok niebieskiej trasy mikroośrodka Javorovica. Poza niebieską, była tam fajna czerwona i niedługa, ale sroga czarna zjezdovka. Miło wspominam ten wyjazd, zwłaszcza widok ratraków o 6 wieczorem tuż za oknem i poranne wiewiórki pól metra od domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za wszystkie pomysły, mam mnóstwo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Polecam Dolni Morava - niedaleko z Wrocławia, trasy dość długie, szerokie, zróżnicowane, jest też czarna trasa, piękne widoki, dobre jedzenie w knajpkach i ceny nie zabijają jak w Jańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Jeśli nie lubisz orczykow to Praded odrzucisz, jeśli krótkich tras to Karlov. Twoja preselekcja w tej części Czech ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Tak, tam byłem rok temu i zresztą bardzo polecam. Myślałem jeszcze o Klinovcu, ale uznałem, że to jednak jest zbyt daleko jak na taki wypad (jadę z Krakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Lubawka robią S3 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/droga-s3-w-budowie-powstaje-ponad-15-km-odcinka-do-granicy/vcszcmy#slajd-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Czechy - kierunek nieoczywisty. Jaki? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bubol.T Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Też się kiedyś nad nią zastanawiałem, to chyba ten ośrodek gdzie drogę dojazdowa jest jednokierunkowa: rano tylko w górę, popołudniu tylko w dół. I jeszcze rozwazalem Kubinska Hola, może jako pakiet z Rohaczami. Faktycznie na moim filmie z Rohaczami mnóstwo ludzi Co ciekawe kolejka na kanapę krociutka. Tak to ten ośrodek z drogą jednokierunkową ,podobno utrudniony dojazd zniechęca mniej napalonych i jest w miarę luźno na stoku,ale nie wiem,bo nie byłem. Na Kubińskiej byłem, zamieściłem nawet relację ,tak na krótko ,góra ładna z szerokimi trasami ,różnica wysokości 700 metrów robi wrażenie ,jak na pobliskie warunki to dużo i jest skąd zjeżdżać . Układ tego ośrodka jest osiowy ,w zasadzie jest to jedna długa szeroka trasa z kilkoma wariantami, widoki piękne. Na minus mnóstwo ludzi , wolne krzesełka i wyrywające z butów tależyki,no i kiepski dojazd pod wyciąg,ale parkingi już duże i darmowe jak to na Słowacji. Ogólnie warto tam pojechać na jeden dzień. Z mniej znanych miejsc na Słowacji jeździłem jeszcze w Vratnej , piękny widokowo ośrodek ,podzielony na dwie części ,niestety nie połączone ze sobą. Paseki z Południowym Groniem dają ciekawe widokowe zjazdy porządnymi czerwonymi trasami z niesamowitymi widokami okolicznych szczytów . Mała Fatra to moim zdaniem najładniejsze góry Słowacji.Druga część to Chleb , na szczycie piękne widoki i krajobraz jaki ciężko znaleźć gdziekolwiek indziej,zjazd ze szczytu to już przygoda wąska trudna czarna trasa ,nie wiem czy widziała kiedyś ratrak ,ale to moje wspomnienia z czasów gdy na Chleb wywoziło jeszcze takie śmieszne krzesełko jadące bokiem ,teraz jest tam gondola ,nie wiem jak wyglądają trasy. Miejsce godne uwagi ,jeśli lubisz odkrywać ,ja lubię i też co chwilę jadę zobaczyć coś nowego ,nie tylko zimą narciarsko ,ale turystycznie też przez cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 nie byłem ale polecam, piękne Nie napisałem "polecam", tylko "wybrałbym", będąc na miejscu pytającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z mnie Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Bachledova jest super ,bardzo lubię tam jeździć. Teraz mi się jeszcze przypomniało jedno z dziwacznych miejsc w Czechosłowacji Plejsy - trafiłem tam kiedyś z rodzicami przypadkiem ,bo nigdzie nie było śniegu tylko tam ,to był chyba pierwszy ośrodek ze sztucznym naśnieżaniem na Słowacji ,wtedy nawet na Łomnicy brakowało śniegu,czyli taka zima, jaką teraz mamy co roku ,a było to ponad 20 lat temu. Góra stroma ,trasy raczej trudne ,ale też jedna długa trasa z góry ,reszta to takie odnogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z 10 lat temu mieszkaliśmy w Liptovskim Janie (blisko Lipt. Mikulasza) , w niewielkim samodzielnym domku tuż obok niebieskiej trasy mikroośrodka Javorovica. Poza niebieską, była tam fajna czerwona i niedługa, ale sroga czarna zjezdovka. Miło wspominam ten wyjazd, zwłaszcza widok ratraków o 6 wieczorem tuż za oknem i poranne wiewiórki pól metra od domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za wszystkie pomysły, mam mnóstwo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Polecam Dolni Morava - niedaleko z Wrocławia, trasy dość długie, szerokie, zróżnicowane, jest też czarna trasa, piękne widoki, dobre jedzenie w knajpkach i ceny nie zabijają jak w Jańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Jeśli nie lubisz orczykow to Praded odrzucisz, jeśli krótkich tras to Karlov. Twoja preselekcja w tej części Czech ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Tak, tam byłem rok temu i zresztą bardzo polecam. Myślałem jeszcze o Klinovcu, ale uznałem, że to jednak jest zbyt daleko jak na taki wypad (jadę z Krakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Lubawka robią S3 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/droga-s3-w-budowie-powstaje-ponad-15-km-odcinka-do-granicy/vcszcmy#slajd-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Czechy - kierunek nieoczywisty. Jaki?
star Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 nie byłem ale polecam, piękne Nie napisałem "polecam", tylko "wybrałbym", będąc na miejscu pytającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z mnie Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Bachledova jest super ,bardzo lubię tam jeździć. Teraz mi się jeszcze przypomniało jedno z dziwacznych miejsc w Czechosłowacji Plejsy - trafiłem tam kiedyś z rodzicami przypadkiem ,bo nigdzie nie było śniegu tylko tam ,to był chyba pierwszy ośrodek ze sztucznym naśnieżaniem na Słowacji ,wtedy nawet na Łomnicy brakowało śniegu,czyli taka zima, jaką teraz mamy co roku ,a było to ponad 20 lat temu. Góra stroma ,trasy raczej trudne ,ale też jedna długa trasa z góry ,reszta to takie odnogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z 10 lat temu mieszkaliśmy w Liptovskim Janie (blisko Lipt. Mikulasza) , w niewielkim samodzielnym domku tuż obok niebieskiej trasy mikroośrodka Javorovica. Poza niebieską, była tam fajna czerwona i niedługa, ale sroga czarna zjezdovka. Miło wspominam ten wyjazd, zwłaszcza widok ratraków o 6 wieczorem tuż za oknem i poranne wiewiórki pól metra od domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za wszystkie pomysły, mam mnóstwo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Polecam Dolni Morava - niedaleko z Wrocławia, trasy dość długie, szerokie, zróżnicowane, jest też czarna trasa, piękne widoki, dobre jedzenie w knajpkach i ceny nie zabijają jak w Jańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Jeśli nie lubisz orczykow to Praded odrzucisz, jeśli krótkich tras to Karlov. Twoja preselekcja w tej części Czech ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Tak, tam byłem rok temu i zresztą bardzo polecam. Myślałem jeszcze o Klinovcu, ale uznałem, że to jednak jest zbyt daleko jak na taki wypad (jadę z Krakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Lubawka robią S3 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/droga-s3-w-budowie-powstaje-ponad-15-km-odcinka-do-granicy/vcszcmy#slajd-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Czechy - kierunek nieoczywisty. Jaki?
bubol.T Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z mnie Jak już się z tego Czechosłowacja zrobiła to polecę Bachledkę, urokliwe przecinki przez las, czerwona i czarna, łączą się i szerszą niebieska autostrada. Uwaga na dojazdowej esce przed Zdiarami. Bachledova jest super ,bardzo lubię tam jeździć. Teraz mi się jeszcze przypomniało jedno z dziwacznych miejsc w Czechosłowacji Plejsy - trafiłem tam kiedyś z rodzicami przypadkiem ,bo nigdzie nie było śniegu tylko tam ,to był chyba pierwszy ośrodek ze sztucznym naśnieżaniem na Słowacji ,wtedy nawet na Łomnicy brakowało śniegu,czyli taka zima, jaką teraz mamy co roku ,a było to ponad 20 lat temu. Góra stroma ,trasy raczej trudne ,ale też jedna długa trasa z góry ,reszta to takie odnogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z 10 lat temu mieszkaliśmy w Liptovskim Janie (blisko Lipt. Mikulasza) , w niewielkim samodzielnym domku tuż obok niebieskiej trasy mikroośrodka Javorovica. Poza niebieską, była tam fajna czerwona i niedługa, ale sroga czarna zjezdovka. Miło wspominam ten wyjazd, zwłaszcza widok ratraków o 6 wieczorem tuż za oknem i poranne wiewiórki pól metra od domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za wszystkie pomysły, mam mnóstwo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... beti123 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Polecam Dolni Morava - niedaleko z Wrocławia, trasy dość długie, szerokie, zróżnicowane, jest też czarna trasa, piękne widoki, dobre jedzenie w knajpkach i ceny nie zabijają jak w Jańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Jeśli nie lubisz orczykow to Praded odrzucisz, jeśli krótkich tras to Karlov. Twoja preselekcja w tej części Czech ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Tak, tam byłem rok temu i zresztą bardzo polecam. Myślałem jeszcze o Klinovcu, ale uznałem, że to jednak jest zbyt daleko jak na taki wypad (jadę z Krakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Lubawka robią S3 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/droga-s3-w-budowie-powstaje-ponad-15-km-odcinka-do-granicy/vcszcmy#slajd-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Kaem Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Z 10 lat temu mieszkaliśmy w Liptovskim Janie (blisko Lipt. Mikulasza) , w niewielkim samodzielnym domku tuż obok niebieskiej trasy mikroośrodka Javorovica. Poza niebieską, była tam fajna czerwona i niedługa, ale sroga czarna zjezdovka. Miło wspominam ten wyjazd, zwłaszcza widok ratraków o 6 wieczorem tuż za oknem i poranne wiewiórki pól metra od domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dziękuję za wszystkie pomysły, mam mnóstwo inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beti123 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Polecam Dolni Morava - niedaleko z Wrocławia, trasy dość długie, szerokie, zróżnicowane, jest też czarna trasa, piękne widoki, dobre jedzenie w knajpkach i ceny nie zabijają jak w Jańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Jeśli nie lubisz orczykow to Praded odrzucisz, jeśli krótkich tras to Karlov. Twoja preselekcja w tej części Czech ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Planuję w przyszłym roku wybrać się do Czech na narty. Wyjazd na 4 dni jeżdzenia, chciałbym codziennie jeździć na innej stacji. Wstępnie wybrałem: Cervonohorskie Sedlo Kouty Dolni Morava Ramzova Karlov Praded (ale to chyba odpuszczę) Jak widać stacji jest 6 i muszę coś odrzucić, która według Was jest najmniej ciekawa, a jakie obowiązkowe? Mój wyjazd będzie zahaczał również o weekend, czy można powiedzieć, że któraś z tych stacji jest zdecydowanie najmniej lub najbardziej popularna żeby zaplanować gdzie pojaiwć się na sobotę i niedzielę ? Z tego co czytałem to Kouty są stosunkowo mało oblegane. Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 16 Października 2019 Udostępnij Napisano 16 Października 2019 Świadomie odrzucasz Karkonosze? Spindl, Pec, Rokytnice? Tak, tam byłem rok temu i zresztą bardzo polecam. Myślałem jeszcze o Klinovcu, ale uznałem, że to jednak jest zbyt daleko jak na taki wypad (jadę z Krakowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... star Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Lubawka robią S3 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/droga-s3-w-budowie-powstaje-ponad-15-km-odcinka-do-granicy/vcszcmy#slajd-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
star Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Lubawka robią S3 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/droga-s3-w-budowie-powstaje-ponad-15-km-odcinka-do-granicy/vcszcmy#slajd-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi