robertdr Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Ale i tak ktoś zaraz napisze, że był ostatni https://sport.tvn24....cie,802103.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Ale i tak ktoś zaraz napisze, że był ostatni https://sport.tvn24....cie,802103.html Na Onecie też o tym pisali. Nikt się z chłopaka naśmiewać nie będzie. Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Ja tam widziałem 100% na górnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skubany. W pewnym sensie przebił Bodego, który przez ostatnie dziesięć lat był stawiany za przykład mistrzowskiej koorydnacji i utrzymywania równowagi. Z tym, że Miller jechał sg i nie ukończył, a Babicki dh i dojechał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skubany. W pewnym sensie przebił Bodego, który przez ostatnie dziesięć lat był stawiany za przykład mistrzowskiej koorydnacji i utrzymywania równowagi. Z tym, że Miller jechał sg i nie ukończył, a Babicki dh i dojechał. Pozdrawiam Akurat dzisiaj przed startem był wywiad z Bode i opowiadał o swojej sytuacji. Stwierdził, że brakło mu siły. Tak że nasz siłę ma, trochę kasy z PZN i będzie dobrze bo widać, że chłopak nie zbija bąków. A ile daje atletyczne przygotowanie pokazuje Hirscher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Ja tam widziałem 100% na górnej. Co Wy wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Co Wi wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cześć A później jest dyskusja o roli wewnętrznej narty w skręcie... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jakim cudem mu wiązanie puściło? Od połowy filmu zastanawiałem się jak wyhamuje Za dojechanie do mety należą mu się duże brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Jakim cudem mu wiązanie puściło? Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zdolny :):):) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
ronin Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obol Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Ja tam widziałem 100% na górnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skubany. W pewnym sensie przebił Bodego, który przez ostatnie dziesięć lat był stawiany za przykład mistrzowskiej koorydnacji i utrzymywania równowagi. Z tym, że Miller jechał sg i nie ukończył, a Babicki dh i dojechał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skubany. W pewnym sensie przebił Bodego, który przez ostatnie dziesięć lat był stawiany za przykład mistrzowskiej koorydnacji i utrzymywania równowagi. Z tym, że Miller jechał sg i nie ukończył, a Babicki dh i dojechał. Pozdrawiam Akurat dzisiaj przed startem był wywiad z Bode i opowiadał o swojej sytuacji. Stwierdził, że brakło mu siły. Tak że nasz siłę ma, trochę kasy z PZN i będzie dobrze bo widać, że chłopak nie zbija bąków. A ile daje atletyczne przygotowanie pokazuje Hirscher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Ja tam widziałem 100% na górnej. Co Wy wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Co Wi wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cześć A później jest dyskusja o roli wewnętrznej narty w skręcie... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jakim cudem mu wiązanie puściło? Od połowy filmu zastanawiałem się jak wyhamuje Za dojechanie do mety należą mu się duże brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Jakim cudem mu wiązanie puściło? Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zdolny :):):) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajsterMisiewicz Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skubany. W pewnym sensie przebił Bodego, który przez ostatnie dziesięć lat był stawiany za przykład mistrzowskiej koorydnacji i utrzymywania równowagi. Z tym, że Miller jechał sg i nie ukończył, a Babicki dh i dojechał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skubany. W pewnym sensie przebił Bodego, który przez ostatnie dziesięć lat był stawiany za przykład mistrzowskiej koorydnacji i utrzymywania równowagi. Z tym, że Miller jechał sg i nie ukończył, a Babicki dh i dojechał. Pozdrawiam Akurat dzisiaj przed startem był wywiad z Bode i opowiadał o swojej sytuacji. Stwierdził, że brakło mu siły. Tak że nasz siłę ma, trochę kasy z PZN i będzie dobrze bo widać, że chłopak nie zbija bąków. A ile daje atletyczne przygotowanie pokazuje Hirscher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Ja tam widziałem 100% na górnej. Co Wy wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Co Wi wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cześć A później jest dyskusja o roli wewnętrznej narty w skręcie... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jakim cudem mu wiązanie puściło? Od połowy filmu zastanawiałem się jak wyhamuje Za dojechanie do mety należą mu się duże brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Jakim cudem mu wiązanie puściło? Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zdolny :):):) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 100% jazdy na dolnej narcie. Szkoda, że był ostatni. Ja tam widziałem 100% na górnej. Co Wy wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Co Wi wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cześć A później jest dyskusja o roli wewnętrznej narty w skręcie... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jakim cudem mu wiązanie puściło? Od połowy filmu zastanawiałem się jak wyhamuje Za dojechanie do mety należą mu się duże brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Jakim cudem mu wiązanie puściło? Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zdolny :):):) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Co Wi wypisujecie? Dokładnie 50/50. Chyba,że ilość skrętów była nieparzysta Cześć A później jest dyskusja o roli wewnętrznej narty w skręcie... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jakim cudem mu wiązanie puściło? Od połowy filmu zastanawiałem się jak wyhamuje Za dojechanie do mety należą mu się duże brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Jakim cudem mu wiązanie puściło? Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zdolny :):):)
Deco79 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jakim cudem mu wiązanie puściło? Od połowy filmu zastanawiałem się jak wyhamuje Za dojechanie do mety należą mu się duże brawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Ja bym się jedynie uprzejmie zapytał jego serwisantów na jaką siłę wypięcia ustawili wiązania... Jakim cudem mu wiązanie puściło? Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zdolny :):):)
lski Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Wiązania na pewno były ustawione dobrze. Przy takich prędkościach pojawić się może duża, krótkotrwała siła dynamiczna spowodowana grudką lodu lub małą dziurą. To raczej świadczy o małej elastyczności wiązania. Elastyczność to zdolność powrotu buta na swoje miejsce po ustąpieniu trwającej chwilę siły dynamicznej. Kiedyś gazety mierzyły ten parametr i podawały go w wartości liczbowej. Wiadomo było, że przód Marker i tył Look były poza zasięgiem konkurencji. Na pewno Salomon/Atomic są "mało wybitne" w tym aspekcie Mam kolegów,którzy nawet w amatorskich gigantach potrafili wypinać stale wiązania 16 podkręcone do końca,ja z kolei nigdy tego nie doznaję,co chyba niezbyt dobrze świadczy od dynamice docisku.A mechanizm jest prosty-jak pisałeś ,but nie zdąży wracać do osi podłużnej,tylko każde kolejne drganie,zwłaszcza na "zębach' wyciętych w lodzie obraca go o wycinek kąta od poprzedniego położenia...I sumujący się kąt wypina nawet takie wiązanie,jakie kiedyś zdarzyło mi się kupić /przez pomyłkę/ -miało skalę od 15 do 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi