se7 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Jak to rozpoczyna??? Policja jest obecna na stokach już przynajmniej 15 lat. Pozdrowienia Od 10 lat nie spotkałem żadnego na stoku - tylko ja staram się zaczynać wcześnie rano a jak jest zagęszczenie i kolejka to mnie nie ma. Jak widzę ludzi na sprzęcie z wypożyczalni, bez rękawic, w dżinsach próbujących swoich sił na desce to się zastanawiam co jeszcze mogą wymyślić ludzie bądź co bądź w miarę dorośli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 97 Dodano 6 l Ostatniej odpowiedzi 6 l Top użytkownicy w tym temacie 18 8 17 13 Popularne dni 28 Gru 40 27 Gru 37 26 Gru 11 29 Gru 2 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 18 odpowiedzi bocian74 8 odpowiedzi paolomario 17 odpowiedzi tomkly 13 odpowiedzi Popularne dni 28 Gru 2017 40 odpowiedzi 27 Gru 2017 37 odpowiedzi 26 Gru 2017 11 odpowiedzi 29 Gru 2017 2 odpowiedzi mig Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Heh... za chwilę będzie jak zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Czy ja wysuwam w Twoim kierunku jakieś oceny, sugeruję Ci zagubienie... nieładnie kolego. O lodówce to już w ogóle nie kumam. Co do jazdy dzieci: Zawsze głosiłem tezę, że naczelna ideą w nauce jest cel - samodzielny, bezpieczny i świadomy narciarz. Czy gdzieś tu jest zastrzeżenie, że ma to nie być fajne? Można sto razy bardziej skutecznie, szybko i z fantastyczną zabawą jeżeli tylko człowiek przestanie się zachwycać byle czym i odrzuci bajki o wiecznej zabawie. Pozdrowienia I super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 I super Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Miałem nie pisać, ale przyznam, że potencjał w narodzie drzemie. Wziąłem 16 latke do Czarnej Góry, drugi czy trzeci raz na nartach, choć raz głównie z mamą podchodziła do góry. Niebieska przy kanapie, podstawowe techniki, po kilku zjazdach nuda, więc może by na szczyt sam? Dwa razy się zawahalem, pokatowalismy niebieską raz i raz jeszcze. W końcu czerwona i luzik, no to va banque i czarna, też spoko, potem trening do końca na czerwonej. Następnym razem będzie instruktor i carving, bo szkoda mi jej, wolałbym sam jej nie skrzywic. Aż miło było na nią patrzeć. PS. Ale to sportowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skoro kupujecie swoim dzieciom narty byle jakie to nie dziwcie się, ze byle jak jeżdżą.A to jest powiązane???PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Nic nie rozumiem. Do czego potencjał? I jaki ma to związek z tym, że ktoś kupuje swojemu dziecku narty za tysiaka a ja po roku odkupuję je za 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 A to jest powiązane??? Pozdr Marcin Cześć Zdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne. Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja.... Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 CześćZdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne.Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja....Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę.PozdrowieniaJeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze?Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem.Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza.Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze? Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem. Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza. Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw. Pozdr Marcin Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Heh... za chwilę będzie jak zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Czy ja wysuwam w Twoim kierunku jakieś oceny, sugeruję Ci zagubienie... nieładnie kolego. O lodówce to już w ogóle nie kumam. Co do jazdy dzieci: Zawsze głosiłem tezę, że naczelna ideą w nauce jest cel - samodzielny, bezpieczny i świadomy narciarz. Czy gdzieś tu jest zastrzeżenie, że ma to nie być fajne? Można sto razy bardziej skutecznie, szybko i z fantastyczną zabawą jeżeli tylko człowiek przestanie się zachwycać byle czym i odrzuci bajki o wiecznej zabawie. Pozdrowienia I super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 I super Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Miałem nie pisać, ale przyznam, że potencjał w narodzie drzemie. Wziąłem 16 latke do Czarnej Góry, drugi czy trzeci raz na nartach, choć raz głównie z mamą podchodziła do góry. Niebieska przy kanapie, podstawowe techniki, po kilku zjazdach nuda, więc może by na szczyt sam? Dwa razy się zawahalem, pokatowalismy niebieską raz i raz jeszcze. W końcu czerwona i luzik, no to va banque i czarna, też spoko, potem trening do końca na czerwonej. Następnym razem będzie instruktor i carving, bo szkoda mi jej, wolałbym sam jej nie skrzywic. Aż miło było na nią patrzeć. PS. Ale to sportowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skoro kupujecie swoim dzieciom narty byle jakie to nie dziwcie się, ze byle jak jeżdżą.A to jest powiązane???PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Nic nie rozumiem. Do czego potencjał? I jaki ma to związek z tym, że ktoś kupuje swojemu dziecku narty za tysiaka a ja po roku odkupuję je za 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 A to jest powiązane??? Pozdr Marcin Cześć Zdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne. Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja.... Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 CześćZdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne.Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja....Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę.PozdrowieniaJeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze?Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem.Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza.Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze? Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem. Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza. Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw. Pozdr Marcin Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 I super Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Miałem nie pisać, ale przyznam, że potencjał w narodzie drzemie. Wziąłem 16 latke do Czarnej Góry, drugi czy trzeci raz na nartach, choć raz głównie z mamą podchodziła do góry. Niebieska przy kanapie, podstawowe techniki, po kilku zjazdach nuda, więc może by na szczyt sam? Dwa razy się zawahalem, pokatowalismy niebieską raz i raz jeszcze. W końcu czerwona i luzik, no to va banque i czarna, też spoko, potem trening do końca na czerwonej. Następnym razem będzie instruktor i carving, bo szkoda mi jej, wolałbym sam jej nie skrzywic. Aż miło było na nią patrzeć. PS. Ale to sportowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skoro kupujecie swoim dzieciom narty byle jakie to nie dziwcie się, ze byle jak jeżdżą.A to jest powiązane???PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Nic nie rozumiem. Do czego potencjał? I jaki ma to związek z tym, że ktoś kupuje swojemu dziecku narty za tysiaka a ja po roku odkupuję je za 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 A to jest powiązane??? Pozdr Marcin Cześć Zdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne. Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja.... Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 CześćZdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne.Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja....Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę.PozdrowieniaJeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze?Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem.Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza.Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze? Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem. Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza. Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw. Pozdr Marcin Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Miałem nie pisać, ale przyznam, że potencjał w narodzie drzemie. Wziąłem 16 latke do Czarnej Góry, drugi czy trzeci raz na nartach, choć raz głównie z mamą podchodziła do góry. Niebieska przy kanapie, podstawowe techniki, po kilku zjazdach nuda, więc może by na szczyt sam? Dwa razy się zawahalem, pokatowalismy niebieską raz i raz jeszcze. W końcu czerwona i luzik, no to va banque i czarna, też spoko, potem trening do końca na czerwonej. Następnym razem będzie instruktor i carving, bo szkoda mi jej, wolałbym sam jej nie skrzywic. Aż miło było na nią patrzeć. PS. Ale to sportowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Skoro kupujecie swoim dzieciom narty byle jakie to nie dziwcie się, ze byle jak jeżdżą.A to jest powiązane???PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Wcale nie super. Z pewnością jak jeździsz to widzisz ile dzieci, które mogłyby już zupełnie samodzielnie i swobodnie poginać po każdej trasie męczy się przypadkowym skręcaniem. Mnie po prostu szkoda widząc taki zmarnowany potencjał. Pozdrowienia Nic nie rozumiem. Do czego potencjał? I jaki ma to związek z tym, że ktoś kupuje swojemu dziecku narty za tysiaka a ja po roku odkupuję je za 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 A to jest powiązane??? Pozdr Marcin Cześć Zdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne. Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja.... Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 CześćZdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne.Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja....Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę.PozdrowieniaJeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze?Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem.Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza.Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze? Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem. Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza. Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw. Pozdr Marcin Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 A to jest powiązane??? Pozdr Marcin Cześć Zdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne. Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja.... Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 CześćZdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne.Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja....Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę.PozdrowieniaJeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze?Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem.Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza.Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze? Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem. Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza. Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw. Pozdr Marcin Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 CześćZdecydowanie. W śród nart dla dzieci są różne modele i można wybrać takie, które będą zdecydowanie bardziej edukacyjne.Np. jeszcze niedawno można było dokonać wyboru pomiędzy nartą o niewielkim taliowaniu lub bardziej taliowaną. Można wybrać nartę dłuższą lub krótszą. Można wybrać nartę zrockerowaną lub tylko z tiprockerem. Każdy z tych wyborów + odpowiednia edukacja....Oczywiście wybór takiej czy innej narty dziecięcej nie ma nic wspólnego z ceną (do pewnego czasu oczywiście). Od pewnego momentu trzeba zainwestować w porządną juniorską nartę.PozdrowieniaJeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze?Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem.Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza.Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw.PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Jeszcze raz. Żeby wychować świadomego, sprawnego narciarza rekreacyjnego, nie można kupić narty Wedze? Powiem ci, że jesteś ostatnią osbą, od której się takiej opinii spodziewałem. Sam jeździłem większość mojego życia narciarskiego na nartach, które były badziewne. Bo takie tylko były. A jednak, mimo to, wydaje mi się że wyrosłem na w miarę świadomego i sprawnego narciarza. Stąd mój opór przeciwko wiązaniu tych dwóch spraw. Pozdr Marcin Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Marcinie wiesz doskonale, że pewnych rzeczy na kiepskiej narcie po prostu nie da rady zrobić choćbyś nie wiem jak się starał. W swoim życiu spotkałem się z setkami ludzi, którzy mieli narty zdecydowanie ograniczające ich możliwości. Dziwię się, że jako doświadczony narciarz dziwisz się moim twierdzeniom. Na czym obecnie jeździsz? Pozdrowienia Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin PS: Gdybym szukał teraz nart i miał budżet około tysiąca, rozważyłbym te Wedze na poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Do nauczenia, żeby nie jeździć w poprzek stoku na wprost, ruszania, jak się zrobi luz, oceny sytuacji przed sobą sprzęt jest raczej obojętny W chwili obecnej, zresztą zgodnie z twoją sugestią, skupiam się głownie na taktyce, technika "dojdzie" w swoim czasie. A jeździłem na (te, które pamiętam, albo były kluczowe): Regle 18- narty z płyty paździeżowej z kandaharami Regle 21 (chyba, takie same jak powyżej, tylko dłuższe były) Polsport Tricore Speed z Betami Dynastar Speed 66 (nie wiem co to było, maiło napis Fiber Steel, co nie wróży dobrze) Fischer Eliptic (wbrew nazwie- proste jak sztachety) i tu nastąpił przeskok- Rossignol 9X (żółte takie, pierwsze "porządne" narty, tak mniej więcej w połowie narciarskiego życia) Fischer Race SC (zraziły mnie do nart o slalomowej charakterystyce) Fischer Cool Heat (wpierw zachwyt, potem rozczarowanie ideą Allmountain) Rossignol ST aktualnie- są całkiem OK I choć faktycznie wiem, że rzeczy które się robi na aktualnych były nie do zrobienia na Tricore, to jednak zasadniczo wszystkie powyższe deski złożyły się na mnie, jako narciarza. Pozdr Marcin Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bocian74 Napisano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Cześć Do zapoznania się z tym czym jest narciarstwo sprzęt jest raczej obojętny, najlepiej więc go pożyczyć. Jeżeli dzieci będą jeździły za Tobą jako wzorcem to byłbym spokojny nawet na wyjątkowym badziewiu. Niewiele dzieci ma jednak takie szczęście i dobrze jest i pomóc. He he ciekawa lista. Kiedyś próbowałem ale raczej nie do odtworzenia w moim wypadku. Pozdrowienia No dość krótka, nie lubię często zmieniać Co do dyskusji- kwestia definicji. Jak dla mnie, jeśli mówimy o czystej rekreacji, to na początek wystarczy byle co. dzisiejsze byle co, to i tak jest super, w porównaniu do lat 80 ubiegłego wieku. Wystarczą chęci, zaangażowanie i ktoś, kto poprowadzi, przy wsparciu instruktorów (korzystam od czasu do czasu). Jeśli chcemy kierunkować się na jazdę sportową, to fakt, nie ma kompromisów. Pozdr Marcin PS: O butach nie będę wspominał. Od za dużych, po za małe o dwa numery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki
narciarz70 Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 To są narty Sporten model Iridium. Kilka sezonów temu w sklepach Decathlon były sprzedawane te same narty z logo Wed'ze. Niestety nie pamiętam nazwy i nie potrafię znaleźć zdjęcia. Może ktoś z forowiczów pomoże? Narty były w kolorze biały i przez środek od piętki do dzioba była wstawka drewnopodobna. A te zielone narty Volkl są łudząco podobne do nart Sporten model Chrono. Cześć Zobacz na to: http://www.skiforum....e-6#entry576708 - przeniosłem do innego tematu dyskusje o Wdzydzach bo fajna. Też mi to przypominało konstrukcje Volkla tak gdzież z przed 10 lat. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla 6latki
Mitek Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Moja córka ma 10 lat i 138 cm wzrostu. Jaka długość dla niej będzie dobra? Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cześć Mam 53 lata i 180cm wzrostu. Jaka długość dla mnie będzie dobra? kazda Panie, każda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi