Voytheck Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Witam. Od piątku godziny 12:00 został otwarty kolejny 25 km odcinek autostrady A5 od Schick w kierunku do czeskiej granicy. Najważniejsze że omijamy Poysdorf i aby go ominąć nie ma potrzeby jechać autostradą D2 w kierunku na Bratysławę a później na Breclav i Gresskrut. Niestety pozostało jeszcze przejechać ok. 30 km drogą jednopasmową. Szerokiej drogi. Voytheck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Witam. Od piątku godziny 12:00 został otwarty kolejny 25 km odcinek autostrady A5 od Schick w kierunku do czeskiej granicy. Najważniejsze że omijamy Poysdorf i aby go ominąć nie ma potrzeby jechać autostradą D2 w kierunku na Bratysławę a później na Breclav i Gresskrut. Niestety pozostało jeszcze przejechać ok. 30 km drogą jednopasmową. Szerokiej drogi. Voytheck.Nie inaczej, w piątek wieczorem jechałem - i na moje oko trasa w Alpy skróciła się o kolejne 15 minut Odcinek gotowy od razu, bez żadnych przejściowych ograniczeń, jak to było z wcześniej odddawanymi odcinkami A5, tu od razu 130 ...lub więcej - fotopulapek na razie tez nie dostrzegłem Minusem jest brak stacji benzynowej itp infrastruktury Wcześniej stałym punktem, postojem - była stacja OMV tuż przed autostradą (Hobersdorf), teraz ją omijamy, wiec np. o winietach trzeba pomyśleć wcześniej, na granicy, bo kolejne stacje są dość daleko. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytheck Napisano 10 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 "...wiec np. o winietach trzeba pomyśleć wcześniej, na granicy, bo kolejne stacje są dość daleko." Od grudnia można kupić elektroniczną winietę na stronie https://shop.asfinag.at/, niestety też jest pułapka. Otóż trzeba ją wykupić na 18 dni przed pierwszym planowanym dniem obowiązywania winiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damek Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Nie inaczej, w piątek wieczorem jechałem - i na moje oko trasa w Alpy skróciła się o kolejne 15 minut Odcinek gotowy od razu, bez żadnych przejściowych ograniczeń, jak to było z wcześniej odddawanymi odcinkami A5, tu od razu 130 ...lub więcej - fotopulapek na razie tez nie dostrzegłem Minusem jest brak stacji benzynowej itp infrastruktury Wcześniej stałym punktem, postojem - była stacja OMV tuż przed autostradą (Hobersdorf), teraz ją omijamy, wiec np. o winietach trzeba pomyśleć wcześniej, na granicy, bo kolejne stacje są dość daleko. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Fajnie, czekajmy teraz na ruch Czechów ( niestety pewnie dłuuugo to potrwa), aż dziwne, że nie dogadai się i nie pojechali w kierunku Breclav, temat byłby już zamknięty. A przy okazji, wujek Google jeszcze o tym nic nie wie - a przynajmniej nie zaktualizował swoich map. Skoro to 25km to prawie pod samą granicę.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Fajnie, czekajmy teraz na ruch Czechów ( niestety pewnie dłuuugo to potrwa), aż dziwne, że nie dogadai się i nie pojechali w kierunku Breclav, temat byłby już zamknięty. A przy okazji, wujek Google jeszcze o tym nic nie wie - a przynajmniej nie zaktualizował swoich map. Skoro to 25km to prawie pod samą granicę.? Jadąc z Polski, parę chwil za Drasenhofen droga się po prostu poszerza i można pędzić Jadąc do Polski ...przekonam się za jakieś 2,5-3 godziny Na więcej nie można liczyć w najbliższych latach niestety :/ Brakujący odcinek po stronie AT to tylko 6 km (czyli nie na Breclav), tylko nie ma chyba po co i dokąd ciągnąć bo Czesi mają wiele lat opóźnienia - mieli zacząć budowę w 2010, tymczasem nie uruchomili jeszcze żadnych procedur, papierkologii itp. :/ Szczerze mówiąc to mniej mnie boli, bo po czeskiej stronie nie ma strasznego czołgania, nie pełza się po miasteczkach, poza krótkim przejazdem bokiem Mikulova, na reszcie trasy można w miarę pędzić Ps. Minusik: długo pewnie nie zobaczymy Conchity Wurst, ani żadnych innych tajemniczych postaci z Poysdorfu Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
gajowy01 Napisano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Fajnie, czekajmy teraz na ruch Czechów ( niestety pewnie dłuuugo to potrwa), aż dziwne, że nie dogadai się i nie pojechali w kierunku Breclav, temat byłby już zamknięty. A przy okazji, wujek Google jeszcze o tym nic nie wie - a przynajmniej nie zaktualizował swoich map. Skoro to 25km to prawie pod samą granicę.? Jadąc z Polski, parę chwil za Drasenhofen droga się po prostu poszerza i można pędzić Jadąc do Polski ...przekonam się za jakieś 2,5-3 godziny Na więcej nie można liczyć w najbliższych latach niestety :/ Brakujący odcinek po stronie AT to tylko 6 km (czyli nie na Breclav), tylko nie ma chyba po co i dokąd ciągnąć bo Czesi mają wiele lat opóźnienia - mieli zacząć budowę w 2010, tymczasem nie uruchomili jeszcze żadnych procedur, papierkologii itp. :/ Szczerze mówiąc to mniej mnie boli, bo po czeskiej stronie nie ma strasznego czołgania, nie pełza się po miasteczkach, poza krótkim przejazdem bokiem Mikulova, na reszcie trasy można w miarę pędzić Ps. Minusik: długo pewnie nie zobaczymy Conchity Wurst, ani żadnych innych tajemniczych postaci z Poysdorfu Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi