malin Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Przyszła zima, hurra!!! Dziś nieźle sypnęło Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Zima przyjdzie, jak do wielkopolski zawita śnieg. Na razie drogi czarne, więc zimy nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 Sypie dalej Zrobiło się pięknie Podobno w sobotę na ruszyć Kotelnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Przy okazji..... to ze na poboczu jest snieg i temperatura -2, nie znaczy jeszcze ze trzeba jechać między 20 a 30 km/h po suchej drodze..... Zniesmaczony po godzinnej jedzie na dystansie 22 km..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Przy okazji..... to ze na poboczu jest snieg i temperatura -2, nie znaczy jeszcze ze trzeba jechać między 20 a 30 km/h po suchej drodze..... Zniesmaczony po godzinnej jedzie na dystansie 22 km..... Zdziwiony jak ludzie pękają na starych zimowych oponach + umiejętności (niewiele osób uczy się doskonalenia techniki jazdy) = śmierć w oczach. Do tego jeszcze "pismaki" dorzucają, że poślizg nadsterowny jest bardziej niebezpieczny od podsterownego i z tyłu opony mają być lepsze. Z tego co widzę to z reguły auta wypadają przodem na śliskiej nawierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Przy okazji..... to ze na poboczu jest snieg i temperatura -2, nie znaczy jeszcze ze trzeba jechać między 20 a 30 km/h po suchej drodze..... Zniesmaczony po godzinnej jedzie na dystansie 22 km..... Jesteś pewien że po suchej? U nas obecnie jest lód na drodze i te 30 km/h jest jak najbardziej adekwatne bo kolców stosować nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Pewnie nie uwierzcie ale wczoraj zakładałem łańcuchy aby dojechać do domu. 12km w linii prostej od krakowskiego Rynku. Jakoś tak zeszło i byłem na letnich. Zaraz potem szybki zakup zimowych z założeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Zdziwiony jak ludzie pękają na starych zimowych oponach + umiejętności (niewiele osób uczy się doskonalenia techniki jazdy) = śmierć w oczach. Do tego jeszcze "pismaki" dorzucają, że poślizg nadsterowny jest bardziej niebezpieczny od podsterownego i z tyłu opony mają być lepsze. Z tego co widzę to z reguły auta wypadają przodem na śliskiej nawierzchni. Przy przednionapedowych za duży gaz w zakręcie to podsterowny wypad, opanowanie go to instynktowne ujęcie gazu. Z nadsterownym trzeba by wbrew odruchowi dodać gazu, może dlatego uważany za bardziej niebezpieczny? Nie wspominam o kontrowaniu i hamowaniu, choć powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Jesteś pewien że po suchej? U nas obecnie jest lód na drodze i te 30 km/h jest jak najbardziej adekwatne bo kolców stosować nie wolno.Jestem. Jechałem osobiscie tą drogą. :-) Była 15 i świeciło słoneczko... Dopiero teraz jest masakra. Do rana pewnie przysolą główne. Na bocznych będą terkotać abs-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Jestem. Jechałem osobiscie tą drogą. :-) Była 15 i świeciło słoneczko... Dopiero teraz jest masakra. Do rana pewnie przysolą główne. Na bocznych będą terakotać abs-y. Dziś przejechałem ponad 500 kilometrów, z Rajszewa na Chopok. Najwięcej zachowawczych kierowców widziałem pomiędzy Warszawą a Łodzią. Fajnie się jechało, gdyby nie Częstochowa i remonty na S1. Pojechałem przez Rajczę, trochę się pobawiłem na drogach nieodśnieżonych w okolicach Demanovskiej Doliny. Dobra opona zimowa i napęd 4x4 naprawdę polecam. Nowe auto, to trzeba je było sprawdzić w warunkach zimowych - po to zostało kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Dziś przejechałem ponad 500 kilometrów, z Rajszewa na Chopok. Najwięcej zachowawczych kierowców widziałem pomiędzy Warszawą a Łodzią. Fajnie się jechało, gdyby nie Częstochowa i remonty na S1. Pojechałem przez Rajczę, trochę się pobawiłem na drogach nieodśnieżonych w okolicach Demanovskiej Doliny. Dobra opona zimowa i napęd 4x4 naprawdę polecam. Nowe auto, to trzeba je było sprawdzić w warunkach zimowych - po to zostało kupione. Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. W Chorwacji tam gdzie Mercedesy Gelenda ślizgały się jak na lodzie na ich czerwonej śliskiej glinie, Ssanyoungi Musso radziły sobie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Przy okazji..... to ze na poboczu jest snieg i temperatura -2, nie znaczy jeszcze ze trzeba jechać między 20 a 30 km/h po suchej drodze..... Zniesmaczony po godzinnej jedzie na dystansie 22 km..... Jesteś pewien że po suchej? U nas obecnie jest lód na drodze i te 30 km/h jest jak najbardziej adekwatne bo kolców stosować nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Pewnie nie uwierzcie ale wczoraj zakładałem łańcuchy aby dojechać do domu. 12km w linii prostej od krakowskiego Rynku. Jakoś tak zeszło i byłem na letnich. Zaraz potem szybki zakup zimowych z założeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Zdziwiony jak ludzie pękają na starych zimowych oponach + umiejętności (niewiele osób uczy się doskonalenia techniki jazdy) = śmierć w oczach. Do tego jeszcze "pismaki" dorzucają, że poślizg nadsterowny jest bardziej niebezpieczny od podsterownego i z tyłu opony mają być lepsze. Z tego co widzę to z reguły auta wypadają przodem na śliskiej nawierzchni. Przy przednionapedowych za duży gaz w zakręcie to podsterowny wypad, opanowanie go to instynktowne ujęcie gazu. Z nadsterownym trzeba by wbrew odruchowi dodać gazu, może dlatego uważany za bardziej niebezpieczny? Nie wspominam o kontrowaniu i hamowaniu, choć powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Jesteś pewien że po suchej? U nas obecnie jest lód na drodze i te 30 km/h jest jak najbardziej adekwatne bo kolców stosować nie wolno.Jestem. Jechałem osobiscie tą drogą. :-) Była 15 i świeciło słoneczko... Dopiero teraz jest masakra. Do rana pewnie przysolą główne. Na bocznych będą terkotać abs-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Jestem. Jechałem osobiscie tą drogą. :-) Była 15 i świeciło słoneczko... Dopiero teraz jest masakra. Do rana pewnie przysolą główne. Na bocznych będą terakotać abs-y. Dziś przejechałem ponad 500 kilometrów, z Rajszewa na Chopok. Najwięcej zachowawczych kierowców widziałem pomiędzy Warszawą a Łodzią. Fajnie się jechało, gdyby nie Częstochowa i remonty na S1. Pojechałem przez Rajczę, trochę się pobawiłem na drogach nieodśnieżonych w okolicach Demanovskiej Doliny. Dobra opona zimowa i napęd 4x4 naprawdę polecam. Nowe auto, to trzeba je było sprawdzić w warunkach zimowych - po to zostało kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Dziś przejechałem ponad 500 kilometrów, z Rajszewa na Chopok. Najwięcej zachowawczych kierowców widziałem pomiędzy Warszawą a Łodzią. Fajnie się jechało, gdyby nie Częstochowa i remonty na S1. Pojechałem przez Rajczę, trochę się pobawiłem na drogach nieodśnieżonych w okolicach Demanovskiej Doliny. Dobra opona zimowa i napęd 4x4 naprawdę polecam. Nowe auto, to trzeba je było sprawdzić w warunkach zimowych - po to zostało kupione. Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. W Chorwacji tam gdzie Mercedesy Gelenda ślizgały się jak na lodzie na ich czerwonej śliskiej glinie, Ssanyoungi Musso radziły sobie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
se7 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Dziś przejechałem ponad 500 kilometrów, z Rajszewa na Chopok. Najwięcej zachowawczych kierowców widziałem pomiędzy Warszawą a Łodzią. Fajnie się jechało, gdyby nie Częstochowa i remonty na S1. Pojechałem przez Rajczę, trochę się pobawiłem na drogach nieodśnieżonych w okolicach Demanovskiej Doliny. Dobra opona zimowa i napęd 4x4 naprawdę polecam. Nowe auto, to trzeba je było sprawdzić w warunkach zimowych - po to zostało kupione. Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. W Chorwacji tam gdzie Mercedesy Gelenda ślizgały się jak na lodzie na ich czerwonej śliskiej glinie, Ssanyoungi Musso radziły sobie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Wyłączyłeś ESP do takiej zabawy? Jeżeli nie to elektronika zadba abyś był cały i zdrowy. Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. W Chorwacji tam gdzie Mercedesy Gelenda ślizgały się jak na lodzie na ich czerwonej śliskiej glinie, Ssanyoungi Musso radziły sobie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Kiedyś wyciągałem faceta w Patrolu bo wjechał w teren bez wyłączenia ESP (moim Ssangyongiem). Zobaczyć jego minę - bezcenne. Obecnie posiadam już inne auto. Ja na co dzień dojeżdżałem do domu taką leśną drogą (kiedyś miała 2 kilometry i była a to lodową rynną, a to błotem płynącym potokiem), co chcąc nie chcąc wymusza na tobie umiejętność jady w takich warunkach. Obecnie wybudowali nam już inną drogę i ma 800 metrów - dalej nie odśnieżana zimą. Pozdrawiam i przepraszam za off topic A w temacie, w Demanovskiej Dolinie gdzie przebywam zima na całego, śnieg ciągle pada. W Chorwacji tam gdzie Mercedesy Gelenda ślizgały się jak na lodzie na ich czerwonej śliskiej glinie, Ssanyoungi Musso radziły sobie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... se7 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Jest jedna rzecz, która mnie wnerwia w nowych autach Start-Stop (od razu kasowany), ABS (tego za bardzo nie da się dezaktywować), ASR ( co za idiota i dlaczego to wymyślił w RWD ) da się to wyłączyć, ESP typowy układ dla ludzi wierzących w nieśmiertelność na drodze bo Bozia czasami rozum odbiera. Co mnie cieszy - asystent ruszania pod górę (nie muszę prawą nogą operować na dwóch pedałach, z ręcznego nie korzystam nigdy). To tyle moich wypocin. Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Po co wyłączać ESP na co dzień? Nie wierzysz, że pomaga utrzymać się na drodze? Pojedz na tor i sprawdź. Jak masz włączony to też możesz jechać spokojnie, system nie zmusza do cwaniakowania. Dezaktywowanie ABS to już w ogóle bzdura. W normalnych warunkach możesz pompować i cudować ale od (nowego) ABSu szybszy nie będziesz. Czasem się zdarzą warunki typu bardzo cienka warstwa śniegu na asfalcie, gdzie rzeczywiście ABS działa gorzej ale statystycznie nie opłaca się go wyłączać. ASR - tu się zgadzam, w FWD to też straszne badziewie. U mnie się nie da wyłączyć i podjazd pod górkę na śniegu to tragedia. Na śliskich podjazdach muszę cisnąć jak głupi bo inaczej system mnie zatrzyma. Asystent ruszania - nie mam ale wystarczy ręczny. Korzystam często - po to jest. Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 No to gratuluję. Tym bardziej dziwie się że wyłączasz na co dzień ten ABS. Obawiam się że wkrótce (jeśli już nie jest to możliwe) autonomiczne auto, wygra próbę czasową na torze z dowolnym (zawodowym) kierowcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Ja kiedyś z Fabii kombi beemke zrobiłem. W Szpindlerowym gdy pod stoha , w końcu tyłem pojechałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Akurat kolego spędziłem dużo czasu na różnego torach różnymi autami. Trochę się pochwalę bo na puchary już miejsca brakuje w domu i garażu. Dwa koła zaliczyłem x razy (dwa razy z minimalnym strachem w Silesia Ring). A teraz na koniec - w sporcie samochodowym systemy wspomagające oprócz kierownicy i hamulców nie są stosowane- dlaczego odpowiedz sobie sam, bo ja wiem. Co ma wspólnego jazda po torze z normalną jazdą po drodze? Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Ale dla zwykłego Janusza, który nie jest rajdowcem jak Ty, lepiej aby miał te wszystkie systemy włączone Gdyby nie ASR w RWD to co drugi by na zakrętach wylądował na poboczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla
Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Systemy te nie są stosowane bo wydłużają czas okrążenia to wiadome. Moim zdaniem nawet to nie jest takie pewne. Na suchym, dobrze znanym torze gdy za kierownicą siedzi dobry zawodnik są zbędne. W gorszych warunkach pewnie jest już różnie. Przykładowo w klasie GT3 takie systemy występują: https://en.wikipedia.../wiki/Group_GT3 W innych klasach słyszałem że są zabronione. ? Jedyne w miarę obiektywne porównanie z jakim się spotkałem to test w wykonaniu ściganta amatora, który na mokrym torze, nie był w stanie pojechać szybciej z wyłączonym ESP niż przy działającym systemie Myślę że większość amatorów demontuje systemy dla większej frajdy albo by być bardziej pro. Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jest na nartach gdzie każdy chce mieć topowe komórki. Ja wcale nie jestem przekonany że na komórkach pojadę SL szybciej niż na sklepowych(a mam komórki). Jest duża szansa, że będzie odwrotnie bo nie uda mi się dogiąć sztywniejszej narty lub nie ogarnę ich dynamiki. Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Zima przyszla
Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Z tym to powiedzmy jest różnie...Komórki wcale nie muszą być sztywniejsze, wręcz przeciwnie... i to na sklepowej cieżej sie wyrobić na slalomie bo są szersze pod butem i mniej reaktywne Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Podobnie jak ze sklepowymi. Bywają też sklepówki wąskie pod butem i o bardzo małym promieniu. Na takich może być łatwiej. Czy jest? Trudno stwierdzić bez odpowiednich testów. Takich sklepowych co mają ok 65mm to nie ma juz dawno a teraz fisy mają własnie mniej wiecej tyle pod butem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Właśnie takie zakupiłem, jeszcze z folia nie zdjęta. Taliowanie 120-65-105 160cm R10,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Supershape ? Z taliowania wychodzi ze tak (i jakiś sprzed 5lat dlatego napisałem ze juz nie ma takich) ale nartka fajna..do zabawy Jezdziłem dawno temu na testach heada na takiej lecz 165 i dziwna była (pozytywnie) bo sama wszystko robiła ...ale to nie typowa SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Tak, sezon 08/09. http://www.skionline...shape,3029.html Dla mnie pewnie dobra do SL bo podobna do moich starych Fischerów Rx Fire. W sumie w tym sezonie trochę przegiąłem i kupiłem 4 pary nart (2x GS, 2x SL). Pocieszam się jedynie, że niektórzy więcej wydają na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi