WojtekM Napisano 11 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Mogę okazyjnie kupić nowe buty jak w temacie http://www.skionline...3-100,5465.html Czy ktoś miał ten model? Jak spisywały się przy dłuższym pobycie na stoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dobrze. Po 10-dniowym okresie bólu, rozpinana i czarnej magii jest super. PS. Choć ja mam jednak nieco inny model jak się okazało po sprawdzeniu: http://www.skionline...edium,5464.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Nie zachęciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Mogę okazyjnie kupić nowe buty jak w temacie http://www.skionline...3-100,5465.html Czy ktoś miał ten model? Jak spisywały się przy dłuższym pobycie na stoku? Tak jak każde inne budy, które są albo dobrze albo źle dobrane. . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Waldi dobrze gada. Trzeba przymierzyć. Winno być ciasno. Ja swoje zmierzyli w Goldsporcie i oprócz ogólnej ciasno ok były, bez punktowych uciskow, które potem się w jeździe pojawiły i po kilku dniach zniknęły. Kupiłem ten sam model znacznie taniej w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Mierzyłem. Stopy mam L - 276 i P - 277. Hardcore nie planuję, więc przymierzałem się do rozmiaru 275. Niby było wszystko dobrze. Gdzie te punktowe uciski wyskoczyły i czy zazwyczaj je masz w nowych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Nie przejmuj się. Jak Ci pasowały to kupuj, po przymierzeniu. Ucisk w sklepie był ogólny. Na nartach miałem kłopoty ze sklepienie zbyt wysokim i plaskostopiem jak gdyby zbyt niskim, w dwóch stopach różnie. Po zlamaniach stopy. Ale nigdy nic sobie nie starłem. Punktowo więc ok. Choć rozpinalem i raz nawet wróciłem do starych. Po ok. 10 jazdach nawet nie rozpinam. Ale na koniec sezonu, więc ciepło było próbowałem. PS idź do jakiegoś sklepu i przymierz, pochodz w nich kilkanaście minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dzięki za info. Mierzyłem w sklepie. Było OK, chociaż ciasno oczywiście. No i wiadomo, że jest pokusa, aby pójść w rozmiar 28 W jakim Ty wziąłeś rozmiarze, przy jakiej długości stóp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Waldi_l Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Widzę, że leniwy jesteś więc nie będę Ci tłumaczył jak dobrać buty, ale zachęcam do lektury tego wątku. . . http://www.skiforum....do-tekstu-lobo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Ale po co mi to linkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Dzięki za info. Mierzyłem w sklepie. Było OK, chociaż ciasno oczywiście. No i wiadomo, że jest pokusa, aby pójść w rozmiar 28 W jakim Ty wziąłeś rozmiarze, przy jakiej długości stóp?Nie idź w 28. But się ułoży. Nie pamiętam rozmiarów. Ale pierwsze buty kupiłem wygodne, szybko stały się za duze. Drugie jak pisałem, ciasne, szybko stały się świetne. PS. Zmierzylem i podobnie jak ty w okolicy rozmiaru stopy. Pytanie ile jeździsz w sezonie? Off: http://bergpost.hanw.../?p=468&lang=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Kupię te Rossi raczej w rozmiarze. Mówię tylko, że jest pokusa na większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Spróbuj jeszcze rozmiar 27,0, długość skorupy jest taka sama co 27,5 ale w środku jest trochę mniej miejsca na stopę. Może się okazać, że po mierzeniu 27,0 rozmiar 27,5 jest całkiem przyjemny Ja mam długość stopy 272 mm i szerokość 102mm i jak mierzyłem Rossignol Hero to idealny dla mnie rozmiar był 26,5, jak bym miał trochę węższą stopę to bym pewnie poszedł w 26,0. Obecnie jeżdżę w Head Vector 125 i niby długość wkładki i szerokość jest taka sama jak w Rossi, to w Headach jest dużo mniej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Szerokość ważna sprawa, dlatego kupiłem medium, jak steak. No i trzeba ciepłe zakładać bo szok będzie w porównaniu z warunkami sklepowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Spróbuj jeszcze rozmiar 27,0, długość skorupy jest taka sama co 27,5 ale w środku jest trochę mniej miejsca na stopę. Może się okazać, że po mierzeniu 27,0 rozmiar 27,5 jest całkiem przyjemny Ja mam długość stopy 272 mm i szerokość 102mm i jak mierzyłem Rossignol Hero to idealny dla mnie rozmiar był 26,5, jak bym miał trochę węższą stopę to bym pewnie poszedł w 26,0. Obecnie jeżdżę w Head Vector 125 i niby długość wkładki i szerokość jest taka sama jak w Rossi, to w Headach jest dużo mniej miejsca. Mierzyłem też 27. Miałem bardzo ściśnięte palce. Czułem duży dyskomfort. Nie chodzi nawet o długość, ale o szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Mierzyłem też 27. Miałem bardzo ściśnięte palce. Czułem duży dyskomfort. Nie chodzi nawet o długość, ale o szerokość. No właśnie o tym mówiłem Skoro tak jest jak piszesz to powinieneś brać 27,5 28 będą dla Ciebie za duże i po kilku wyjazdach jak się wkładka wyrobi mogą być za luźne. Co do punktowych ucisków to mogą wynikać z wielu przyczyn kształtu stopy, albo ze złego zapięcia buta. Tak się powinno zapinać but:https://youtu.be/yeo_8CoGqUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Waldi dobrze gada. Trzeba przymierzyć. Winno być ciasno. Ja swoje zmierzyli w Goldsporcie i oprócz ogólnej ciasno ok były, bez punktowych uciskow, które potem się w jeździe pojawiły i po kilku dniach zniknęły. Kupiłem ten sam model znacznie taniej w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Mierzyłem. Stopy mam L - 276 i P - 277. Hardcore nie planuję, więc przymierzałem się do rozmiaru 275. Niby było wszystko dobrze. Gdzie te punktowe uciski wyskoczyły i czy zazwyczaj je masz w nowych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Nie przejmuj się. Jak Ci pasowały to kupuj, po przymierzeniu. Ucisk w sklepie był ogólny. Na nartach miałem kłopoty ze sklepienie zbyt wysokim i plaskostopiem jak gdyby zbyt niskim, w dwóch stopach różnie. Po zlamaniach stopy. Ale nigdy nic sobie nie starłem. Punktowo więc ok. Choć rozpinalem i raz nawet wróciłem do starych. Po ok. 10 jazdach nawet nie rozpinam. Ale na koniec sezonu, więc ciepło było próbowałem. PS idź do jakiegoś sklepu i przymierz, pochodz w nich kilkanaście minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dzięki za info. Mierzyłem w sklepie. Było OK, chociaż ciasno oczywiście. No i wiadomo, że jest pokusa, aby pójść w rozmiar 28 W jakim Ty wziąłeś rozmiarze, przy jakiej długości stóp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Widzę, że leniwy jesteś więc nie będę Ci tłumaczył jak dobrać buty, ale zachęcam do lektury tego wątku. . . http://www.skiforum....do-tekstu-lobo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Ale po co mi to linkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Dzięki za info. Mierzyłem w sklepie. Było OK, chociaż ciasno oczywiście. No i wiadomo, że jest pokusa, aby pójść w rozmiar 28 W jakim Ty wziąłeś rozmiarze, przy jakiej długości stóp?Nie idź w 28. But się ułoży. Nie pamiętam rozmiarów. Ale pierwsze buty kupiłem wygodne, szybko stały się za duze. Drugie jak pisałem, ciasne, szybko stały się świetne. PS. Zmierzylem i podobnie jak ty w okolicy rozmiaru stopy. Pytanie ile jeździsz w sezonie? Off: http://bergpost.hanw.../?p=468&lang=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Kupię te Rossi raczej w rozmiarze. Mówię tylko, że jest pokusa na większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco79 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Spróbuj jeszcze rozmiar 27,0, długość skorupy jest taka sama co 27,5 ale w środku jest trochę mniej miejsca na stopę. Może się okazać, że po mierzeniu 27,0 rozmiar 27,5 jest całkiem przyjemny Ja mam długość stopy 272 mm i szerokość 102mm i jak mierzyłem Rossignol Hero to idealny dla mnie rozmiar był 26,5, jak bym miał trochę węższą stopę to bym pewnie poszedł w 26,0. Obecnie jeżdżę w Head Vector 125 i niby długość wkładki i szerokość jest taka sama jak w Rossi, to w Headach jest dużo mniej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Szerokość ważna sprawa, dlatego kupiłem medium, jak steak. No i trzeba ciepłe zakładać bo szok będzie w porównaniu z warunkami sklepowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Spróbuj jeszcze rozmiar 27,0, długość skorupy jest taka sama co 27,5 ale w środku jest trochę mniej miejsca na stopę. Może się okazać, że po mierzeniu 27,0 rozmiar 27,5 jest całkiem przyjemny Ja mam długość stopy 272 mm i szerokość 102mm i jak mierzyłem Rossignol Hero to idealny dla mnie rozmiar był 26,5, jak bym miał trochę węższą stopę to bym pewnie poszedł w 26,0. Obecnie jeżdżę w Head Vector 125 i niby długość wkładki i szerokość jest taka sama jak w Rossi, to w Headach jest dużo mniej miejsca. Mierzyłem też 27. Miałem bardzo ściśnięte palce. Czułem duży dyskomfort. Nie chodzi nawet o długość, ale o szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Mierzyłem też 27. Miałem bardzo ściśnięte palce. Czułem duży dyskomfort. Nie chodzi nawet o długość, ale o szerokość. No właśnie o tym mówiłem Skoro tak jest jak piszesz to powinieneś brać 27,5 28 będą dla Ciebie za duże i po kilku wyjazdach jak się wkładka wyrobi mogą być za luźne. Co do punktowych ucisków to mogą wynikać z wielu przyczyn kształtu stopy, albo ze złego zapięcia buta. Tak się powinno zapinać but:https://youtu.be/yeo_8CoGqUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Deco79 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Mierzyłem też 27. Miałem bardzo ściśnięte palce. Czułem duży dyskomfort. Nie chodzi nawet o długość, ale o szerokość. No właśnie o tym mówiłem Skoro tak jest jak piszesz to powinieneś brać 27,5 28 będą dla Ciebie za duże i po kilku wyjazdach jak się wkładka wyrobi mogą być za luźne. Co do punktowych ucisków to mogą wynikać z wielu przyczyn kształtu stopy, albo ze złego zapięcia buta. Tak się powinno zapinać but:https://youtu.be/yeo_8CoGqUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi