BLADY Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 A propo Trikke SKKI i nart. W tym roku startowłem w 5 slalomach gigantach razem z narciarzami i nowboardzistami. Na 5 swoich startów raz byłem trzeci i dwa razy zająłem drugie miejsce!! Nawet Jagna Marczułajtis dwa razy startowała i przegrała ze mną, wykręcając gorsze czasy. Czyli dalej twierdzisz, że to jest gorsze niż narty? Jeździ się z większą średnię prędkoscią na stoku niż na nartach, i ma się większą kontrolę prędkości i kierunku jazdy niż średnio każdy na nartach i snowboardzie. Czyli jest bezpieczniejsze!! A co do Trikke na kołach to już wyżej pisałem i zapraszam najpierw do spróbowania a później wyrażania swojej opinii i na argumenty walczyć z opinią o sprzęcie. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Dalej nie rozumię co to ma wspólnego z nartami. Ja też. Dwa sezony wstecz będąc w BT miałem okazję na tym cudzie techniki zjechać z Kotelnicy i dlatego wiem, że nie ma to nic wspólnego z jazdą na nartach. Jest to po prostu urządzenie do ślizgania się po stoku. Bliżej mu do skiboba niż do nart. Jeśli ktoś czerpie przyjemność z jazdy na czymś takim to bardzo dobrze i nic mi do tego. Tylko jak dla mnie porównywanie tego cacka do nart jest delikatnie mówiąc nieporozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 i tym miłym akcentem kończymy dyskusję na ten temat-gdyż zrobił się zajeb.... OT-a przypominam,że rozwijamy tu wątek grasski. A do "BLADY"-jeżeli chcesz rozwinąć wątek 'trikke"-to załóż osobny temat w OT:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 i tym miłym akcentem kończymy dyskusję na ten temat-gdyż zrobił się zajeb.... OT-a przypominam,że rozwijamy tu wątek grasski. A do "BLADY"-jeżeli chcesz rozwinąć wątek 'trikke"-to załóż osobny temat w OT:) Popieram w 100% proszę się do tego zastosować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ja też. Dwa sezony wstecz będąc w BT miałem okazję na tym cudzie techniki zjechać z Kotelnicy i dlatego wiem, że nie ma to nic wspólnego z jazdą na nartach. Jest to po prostu urządzenie do ślizgania się po stoku. Bliżej mu do skiboba niż do nart. Jeśli ktoś czerpie przyjemność z jazdy na czymś takim to bardzo dobrze i nic mi do tego. Tylko jak dla mnie porównywanie tego cacka do nart jest delikatnie mówiąc nieporozumieniem. Jedno jest pewne : z tego co widze to łeb sobie na tym rozwalić zapewne można konkursowo . No , co kto lubi . Jak dla mnie EOT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Nexcom czy to oznacza, że w tym roku w Chabówce nie da się pojeździć? Jak byłem tam pod koniec maja to powiedziano mi że w lipcu stok będzie czynny. :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 obejrzyjcie ten film-szczegolnie "part III": Trailskate Vision Wiem,ze ktos juz to proponowal,ale po obejrzeniu co mozna na tym robic-nie tylko przy zjezdzie z gorki-przewyzsza mozliwosciami grasski.....Hm,moze by tak wpiac w to buta narciarskiego i............ p.s przepraszam,za brak polskich znakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dzięki. Faktycznie że gdzieś to już widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 a byl ktos moze tutaj: http://www.grasski.n...-lhota-cze.html w sumie to niedaleko-mozna by sie bylo wybrac........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Snowblade... Z tego co wiem, to Czesi maja stoki do grasski otwarte tylko na czas zawodow i tylko dla zawodnikow... Pozniej dla normalnych ludzi sa zamkniete... Tzn. stoki sa otwarte, tylko wyciagi nie chodza i trzeba pieszo podchodzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 ...to widze,ze pojezdzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Komuś uda się pojeździć na tym sprzęcie? (nie koniecznie w Polsce). Jeśli tak to może się podzieli wrażeniami. Ja miałem plany ale życie tak je zweryfikowało że nadal je mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytheck Napisano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam! Jeździłem na grasski w Polsce (góra Żar [o mało co się nie zabiałem]) i w Czechach (11.08.2007) odbywiły się zawody Pucharu Świata pod patronatem FIS. Jak już ktoś wcześniej napisał że grasski nie przypomina nart. Potwierdzam to wrażenie. Grasski to nie narty!!!. Z niecierpliwością czekam na śnieg. Pozdrawiam. Voytheck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 11 Września 2007 Udostępnij Napisano 11 Września 2007 [o mało co się nie zabiałem] Voytheck,jak jest tak fatalnie,to może byś sprzedał w dobrej cenie te grasski...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytheck Napisano 13 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Snowblade'men Jeżeli byłeś na górze Żar w okresie letnim, to wiesz jakie są warunki, a jeśli nie byłeś, to kamienie jak bochenki chleba, trawa jak tatarak i jak na takim sprzęcie jak grasski jeździć? Co prawda reklamują się że można jeździć na mounteinbordach, ale widziałem tych ludzi jak walczą na tym stoku o życie. W Czechach w dniach 11-12.08.07 były rozgrywane zawody pucharu Świata (pod patronatem FIS) w grasski. Byłem tam w tedy, musiałem to zobaczyć jak jeżdźą. Na nartach wychodzi mi całkem nieźle, (jestem byłym zawodnikiem) (ale w moim wieku każdy miesiąc to bliżej końca niż początku:D)(chociaż nigdy się tak nie czułem, ale po moich dwóch zjazdach - naszła mnie refleksja czyżby nie zwolnić). Ale nawiązując to tematu. Na stoku gdzie rozgrywane były zawody była trawka wykoszona jak na murawie boiska piłki nożnej, bez kamieni. Niestety stoku nie "spróbowałem" była zamknięta. Zawody odbywały się w Petrovicach u Orlickich Horach. To niedaleko Śnieżki. Fajne tereny!!!.. A co do sprzedaży grasski to nie wchodzi w rachubę. W następnym sezonie mam zamiar kupić kitewing i w pobliżu mojego miejsca zamieszkania jest lotniski i tam chcę spróbowć jazdy na grasski. A jeżeli nie wyjdzie to za taką cenę jak kupiłem sprzęt to napewno nie sprzedam. Chciałbym je zatrzymać chocby z racji ciekawostki. Sorry Snowblade'man. Przykro mi. Ale Jeżeli masz rejestrację zaczynającą się na S to kiedyś możemy się umówić na próbę grasski na jakimś stoku. Ja ma rejestrację SJZ. Dlaczego piszę o rejestracjach. Kiedys ktoś napisał że w swoim samochodzie posiada rejestrację zaczynającą się literą S a może SCI i ma kilka minut na pierwszy wyciąg w Besidach. Pozdrawiam Voythek. PS. Zostaję jednak przy nartach. Muszę skosztować moje nowe narty. Nie mogę się doczekać pierwszego - DUŻEGO - śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 14 Września 2007 Udostępnij Napisano 14 Września 2007 no ja mam SCI i rzut beretem do Brennej,Ustronia i Wisły-i czekałem na wiosnę na sygnał próby sprzętu np.na Czantorii/mie pamiętasz??:)/-jak jeszcze trawa nie była wysoka....ale tam również mogą być kamiory....... Z tą sprzedaża-chyba wyczułeś-że żart,bo i tak nie sądziłem,że sprzedaż... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keram Napisano 28 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 W Polsce nie znalazłem, ale... http://www.grasski.d.../Hersteller.htm W sumie ciekawa alternatywa. Czy ktoś już próbował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytheck Napisano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 http://www.pcz.lap.p..._6&sName=Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 http://miasta.gazeta..._po_trawie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Stok i wypożyczalnia będą czynne w każdy weekend, a w czasie wakacji codziennie. Wypożyczenie sprzętu kosztuje 10 zł za pierwszą godzinę, 7 za każdą następną lub 40 za cały dzień. Czy beda chetni aby sie tam spotkac i posmigac? Bo ja sie napalilem... Jak co roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi