gajowy01 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Update 16.05.2018, godz. 18.00 Witam w nowym sezonie, tymczasem krótko - wszystko podobnie jak w latach ubiegłych. Wyjazdy busikiem z Krakowa przez Śląsk, na ogół w piątek wieczorem, okołoweekendowo - wyjazd na ogół w piątek wieczorem, jazda od sobotu do wtorku lub środy (4-5 dni na śniegu).Koszty w pigułce: kwatera ok. 25-28 eur x ilość noclegów (3 lub 4), okolice Sölden lub Ischgl mogą być nieznacznie droższe; transport ok. 400 zł/ew. ok. 95 euro. Karnety: 4 dni ok. 160-200 euro, 5 dni 200-240 euro, zależnie od miejsca, sezonu itp.Zdarzają się różne promocje - pomagam, można zapytać tel. (501 38 30 58) - zachęcam do kontaktu tel. - nie wszystko da się opisać. W tym poście ubiegły sezon (16/17), relacje itp /click/. a w tym poście jeszcze starszym (15/16) masa szczegółów.Przykładowe rekomendacje - jedne z wielu, zachęcam do lektury. Na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkoleniaNajbliźszy sezon 17/18 planuję także w Tyrolu bo jest nie do pobicia - co do długości sezonu (5 lodowców + Ischgl i Gurgle), gwarancji śniegu, stosunku jakości do ceny i niemal nieograniczonego wyboru - w niektórych ośrodkach w Tyrolu ciągle nie byłem, w innych nie byłem od paru sezonów - tego się nie da ogarnąć w jednym roku Najbliższe wyjazdy (daty to dni na śniegu, wyjazd z PL, dzień wcześniej późnym wieczorem)."That's all Folks!" ...jeśli chodzi o sezon 17/18 oczywiście Co do przyszłego sezonu 2018/19 to dość daleka perspektywa, ale jakieś wstępne przymiarki są: 13-16.10, 4 dni, sob.-wto. - pewnie Hintertux, ew. coś z zestawu tyrolskich lodowców, jakieś safari, jeśli będzie warto: Stubai, Pitztal, Sölden, Kaunertalostatnio było świetnie już od początku października - (klik)26-29.10, 4 dni, pt.-pon. - Sölden, (ew. 27-30.10 sob-wto) m.in. Puchar Świata + np. Pitztal/Stubai, zawody rozpisane są na 27 i 28.10, Jak dotąd zawsze było wtedy świetnie - wtedy warunki są już raczej gwarantowane, przykłady: kilka kolejnych postów 17/18, sezon 16/17 itd. ...pamiętajmy że to tylko plany, życie pokaże jak to się poukłada, ile z tego zostanie - możemy też plany nieco modyfikować na życzenie (np 4 czy 5 dni). Kolejne terminy będą się pojawiać i będą uzupełniane o informacje - zawsze można zapytać na PW, zadzwonić z wyprzedzeniem, napisać maila etc. (mój nr jest w profilu) Wiadomo, że będą to ośrodki w Tyrolu i okolicach, wiadomo że będzie fajnie, ciekawie i niedrogo, a reszta zależy od warunków i pogody. Nie przesądzam więc ośrodków na 100% prawie nigdy - zasada jest taka, że ma być najlepiej narciarsko jak się da ogarnąć - w danej rzeczywistości!W każdym wypadku proszę o kontakt telefoniczny - mój nr 501 38 30 58 - tak najszybciej, najprościej, skutecznie Pozdrawiam i zapraszam, Krzych. PS. • Sezonówka tyrolska 17/18 = 771 euro [źródło] - za 7,5 miesiąca gwarantowanej jazdy: dziesiątki ośrodków, 5 lodowców, tysiące km tras i hektary poza trasami, ...nie do pobicia • Jeszcze raz - w tym poście opisuję przeróżne szczegóły, zakwaterowanie i in. detale. Najważniejsze to pamiętać o ubezpieczeniu narciarskim: w grę wchodzą Austria i ew. Szwajcaria, podróżujemy do tego przez Czechy i Niemcy. • na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia w różnym wymiarze, wszystko do dogadania • Dla ew. chętnych z Polski północnej polecam wyjazdy z Jaro323 często koordynujemy wspólnie wyjazdy, większe ekipy, jest weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_393 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 A Wrocław z kim powinien jechać Jaro 3city czy Gajowy Kraków? Do Gliwic masz rzut beretem i dobra droga. Sporo osób tam wsiada, bywają też osoby z okolic Wrocławia, Opola. Czyli opcja - Gajowy Kraków. Najlepiej zadzwonić do Krzycha, zapytać, może ktoś dojeżdża z tych okolic. Zawsze pomoże dograć jakiś wspólny transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 - 21-24.10.2017 (4 dni) - ski-safari: Stubai, Piztal, Kaunertal. W tym terminie tylko 250-260 euro za wszystko, transport, nocleg i skipass 4 dni! Niektórzy powinni się wybrać np. w celu zakupu sezonówek Co prawda 3City w tym terminie nie rusza ale zachęcam gorąco do październikowych szusów z Krzychem, rozpoczęcie sezonu zrobiliśmy dwa tygodnie temu i było wprost bombastycznie.Puste lodowce, zima w pełni, mróz, świeży śnieg i słoneczko - warunki jak w środku sezonu.Mam nadzieję że kilka zdjęć z pierwszego wyjazdu na początku października zobrazuje naszą radość z dobrze rozpoczętego sezonu 17/18.Teraz po kolejnych opadach może być tylko lepiej. • Dla ew. chętnych z Polski północnej polecam wyjazdy z Jaro323 często koordynujemy wspólnie wyjazdy, większe ekipy, jest weselej Zapraszam chętnych nie tylko z Polski północnej, jakoś trzeba do Tyrolu dotrzeć tak więc istnieje wiele możliwości dołączenia do naszej wesołej trójmiejsko - krakowskiej ekipy narciarskiej.Wariant 1 Gdynia- Koszalin- Szczecin i dalej już niemieckimi autostradami.Wariant 2 Gdynia - Bydgoszcz- Poznań- Niemcy,Wariant 3 Gdynia Toruń, Łodź, Wrocław Stosowne info powinno pojawić się w moim wątku klick . lub tutaj Facebook click . aczkolwiek najlepszy jest szybki bezpośredni kontakt - pw lub telefon. A Wrocław z kim powinien jechać Jaro 3city czy Gajowy Kraków? Dosyć blisko masz do Gliwic żeby dosiąść do Krzycha, w Europa Centrum jest fajne miejsce do spotkań i czasowo fajnie to wychodzi, z tego co kojarzę Krzychu umawia się tam około północy, spokojnie po pracy zdążysz dojechać.Opcjonalnie jeżeli nie masz możliwości dojazdu to zapraszam ze mną, raz w miesiącu na pewno jadę przez Łódź/Wrocław, odbiór z MC na Paprotnej lub Ikea Bielany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... PSmok Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Witam w nowym sezonie, tymczasem krótko - wszystko podobnie jak w latach ubiegłych. Wyjazdy busikiem z Krakowa przez Śląsk, na ogół w piątek wieczorem, okołoweekendowo - wyjazd na ogół w piątek wieczorem, jazda od sobotu do wtorku lub środy (4-5 dni na śniegu).Koszty w pigułce: kwatera ok. 25 eur x ilość noclegów (3 lub 4), okolice Sölden lub Ischgl mogą być nieznacznie droższe; transport ok. 400 zł/ew. ok. 95 euro. Karnety: 4 dni ok. 160-200 euro, 5 dni 200-235 euro, zależnie od miejsca, sezonu itp.Zdarzają się różne promocje - pomagam, można zapytać tel. (501 38 30 58) - zachęcam do kontaktu tel. - nie wszystko da się opisać. W tym poście ubiegły sezon (16/17), relacje itp %5Bclick%5D. a w tym poście jeszcze starszym (15/16) masa szczegółów.Przykładowe rekomendacje - jedne z wielu, zachęcam do lektury (update 20.10.2017): Najbliźszy sezon 17/18 planuję także w Tyrolu bo jest nie do pobicia - co do długości sezonu (5 lodowców + Ischgl i Gurgle), gwarancji śniegu, stosunku jakości do ceny i niemal nieograniczonego wyboru - w niektórych ośrodkach w Tyrolu ciągle nie byłem, w innych nie byłem od paru sezonów - tego się nie da ogarnąć w jednym roku • Sezonówka tyrolska 17/18 = 771 euro [źródło] - za 7,5 miesiąca gwarantowanej jazdy: dziesiątki ośrodków, 5 lodowców, tysiące km tras i hektary poza trasami, ...nie do pobicia - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: 3 dni Sölden, 1 dzień coś extraPS. Nie wykluczam też wyjazdu 5-dniowego dla części ekipy, tak, żeby skorzystać z wolnego 1.11. Będzie nas więcej, więcej aut - więc jakaś możliwość manewru jest. Chętnie wsłucham się w głos ludu, wystarczy zadzwonić, pogadamy co będzie lepsze, 4 czy 5 dni Kolejne propozycje:• 4-7.11 - Pitztal + Stubai + Kaunertal - skisafari (tani wyjazd)• 18-21.11 (4 dni) Sölden + Gurgle (otwarcie 16.11) - oba ośrodki wreszcie będą na wspólnym skipassie od tego sezonu• 25-28.11 (4 dni) Ischgl (startuje 23.11) ew. Sölden + Gurgle• 2-5.12 (4 dni) Ischgl• 9-12/13 (4 lub 5 dni) Serfaus-Fiss-Ladis, Ischgl - decyzja o długości zapadnie wg życzeń ludzi, oczywiście przed wyjazdem • 16-19/20 (4 lub 5 dni) Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Ischgl - decyzja o długości zapadnie wg życzeń ludzi, oczywiście przed wyjazdem • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu itd. ...pamiętajmy że to tylko plany, życie pokaże ile z tego zostanie - możemy też plany nieco modyfikować na życzenie (np 4 czy 5 dni). Kolejne terminy będą się pojawiać i będą uzupełniane o informacje - zawsze można zapytać na PW, zadzwonić z wyprzedzeniem, napisać maila etc. (mój nr jest w profilu) Wiadomo, że będą to ośrodki w Tyrolu i okolicach, wiadomo że będzie fajnie, ciekawie i niedrogo, a reszta zależy od warunków i pogody. Nie przesądzam więc ośrodków na 100% prawie nigdy - zasada jest taka, że ma być najlepiej narciarsko jak się da ogarnąć - w danej rzeczywistości!W każdym wypadku proszę o kontakt telefoniczny - mój nr 501 38 30 58 - tak najszybciej, najprościej, skutecznie Pozdrawiam i zapraszam, Krzych. PS. • Jeszcze raz - w tym poście opisuję przeróżne szczegóły, zakwaterowanie i in. detale. • na każdym wyjeździe jest możliwość szkolenia • Dla ew. chętnych z Polski północnej polecam wyjazdy z Jaro323 często koordynujemy wspólnie wyjazdy, większe ekipy, jest weselej Czy mozna dolaczyc do grupy w Solden ? Bede tam juz od 25 Pazdziernika do 31 wlacznie. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Ciągle zapraszam, ilość środków i kierunków transportu wzrosła, będzie więcej aut - można więc podłączyć się na wiele sposobów. Ekipa spora, wesoła - będzie OK, jakieś 2-3 miejsca się znajdą jeszcze W tym starym poście masa szczegółów, 2 lata minęły ale jakiś ogromnych zmian nie ma, poza naprawdę niewielką inflacją; a w pierwszym poście tego wątku kolejne terminy. A Wrocław z kim powinien jechać Jaro 3city czy Gajowy Kraków? Witam na pokładzie - i do zobaczenia Czy mozna dolaczyc do grupy w Solden ? Bede tam juz od 25 Pazdziernika do 31 wlacznie. Pewnie można ...tylko o ile kojarzę to wpędzasz w kompleksy, tak? Tak mi się wydaje że jesteś niezły wymiatacz z mocnymi papierami, z USA? kiedyś gdzieś coś kojarzę A interesuje cię po prostu kwestia towarzyska na stoku/pod stokiem, czy np. kwatera też? Tak czy owak, zapraszam do kontaktu - mój nr tel jest w profilu i pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. W Sölden wszystko gotowe na PŚ, i czeka na nas - tak wyglądał Rettenach wczoraj na filmie: https://www.facebook...55805464943518/ a tak wygląda dzisiaj trasa i okolica (foto z FP) Prognozy pogody też się zdecydowanie poprawiły Trasa de facto gotowa od pewnego czasu - warunki na tyle dobre, że wpuścili parę dni temu nawet ekipy trenujące Tyle o zawodach ...które w najmniejszym stopniu nie przeszkadzają w normalnej jeździe na nartach. Oba lodowce (Rettenbch i Tiefenbach są dostępne), do tego najpewniej pojeździmy też gdzie indziej oprócz zawodów (Pitztal v Stubai?). Zapraszam - więcej info tu [klik], kolejne terminy w poście #1 [klik]. Najwięcej szczegółów, koszty etc - na tel, nr jest w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. Tak, jak Krzych pisze, możliwości transportu są przeróżne. Ja dołączam do wesołej Krakowskiej brygady z Końskich (Świętokrzyskie). Trasa standardowo przez Radomsko, Częstochowę i dalej na Śląsk. Wiadomo, trasę można modyfikować pod potrzeby ludu, także zapraszam do wspólnego podróżowania. Szczegóły przejazdu najlepiej dogadywać z Gajowym, on wie najlepiej, kto, gdzie i skąd. Ja się dopasuję jestem w pełni elastyczny Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Do tego możliwość oglądania zawodów na żywo. Uwierzcie, to nie to samo co przed ekranem telewizora, i do tego sobotnia impreza w centrum Solden (parady, muzyka, tańce) czego niestety nie zobaczycie przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Udało się skompletować ekipę, jest OK a będzie jeszcze lepiej W wątku Jaro322 obiecałem jakąś relację z inauguracji na Tuxiku - najwyższy czas coś wrzucić. Warunki były zaskakująco dobre, oczywiście u góry - powyżej Fernerhaus, czyli powyżej 2600 m n.p.m. - ale trudno oczekiwać na początku października czegoś więcej - i tak było ponad 30 km tras do jazdy, + miejscami nawet możliwe free... Ekipa wesoła jak zawsze ....a że Tuxik piękny i najlepszy to wszyscy wiedzą, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colgate Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Teraz też gorzej nie było ...cudnych widoczków nie brakowało Skoro jesteśmy przy Piztusiu (biorę go poważnie pod uwagę w najbliższy weekend) to od razu mała relacja z ostatnich dni stamtąd Sölden i Kaunertal dorzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W poście #1 są już terminy przyszłoroczne, także feryjne, a także inne szczegóły - choć jak zwykle przypominam, że najlepiej d się przez telefon (mój nr jest w poście #1 i w profilu) Jeszcze jedno - na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia, w różnym wymiarze, zależnie od potrzeb, woli itd Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) To HDR+ w telefonie robi robotę ...gdyby to mial być tylko aparat to musiałby byc naprawdę kawał solidnego szkła i matrycy W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Powiem więcej - tego jedynego dnia Kaunertal był najlepszym/największym miejscem w całej Europie a może i na calej półkuli północnej Raz więc byłem z Kaunertala zadowolony - tego dnia czynne parę wyciągów (de facto wszystkie istniejące) i 13 km tras - w całej reszcie Europy doliczyłem się w sumie 10 km, łącznie z 2 stoczkami w Finlandii i Szwecji. Alpy stały niemal całe a Kaunertaler w rozkwicie Zatem z dumą prezentuję te 4 fotki - patrzcie na najlepsze tego dnia miejsce w Europie Na resztę relacji, np. z Sölden przyjdzie jeszcze pora ...bo czas teraz goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Ps. O zakwasach w łydkach po październikowym Hintertuxie już dawno zapomniałem, nie będę miał Ci tego za złe, że mnie wtedy tak zciochrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zapraszam na kolejne wyjazdy w grudniu i później, w poście No1 uzupełniłem stan na najlbiższe terminy, także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 Proszę też o szybkie deklaracje, bo z oczywistych powodów kwatery wybieram jak mam grupę, znam skład, osoby, więc rozkład sypialni itp. Im wcześniej zbierze się grupa tym lepiej Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Zadzwoń w miarę pilnie, np. w niedzielę wieczorem, żeby móc pogadać o konkretach dot. przyszłego roku - ten jest prawie pełny Na 9-12.12 oczywiście jesteś zapisany *** Dorzucam trochę fot z Sölden z okolic Pucharu świata, czyli końca października ...bo są pod ręką Od tamtego czasu oczywiście śniegu, tras i czynnych wyciągów przybyło ogromnie, w Oetztal jest dziś otwarte jakieś 180 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu, mam ostatnie miejsca Ostatnie miejsca w tym roku - zapraszam W poscie #1 uzupełniłem także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 O ile wiem jest jeszcze coś wolnego u Jaro z Trójmiasta na grudzień http://www.skiforum....terze/?p=567439 **** ....a dla okrasy garść fotek ze Stubaia z ub. tygodnia - piękna zima w pełni wszędzie w Tyrolu Stubai czynny był niemal cały, a co ambitniejsi zjeżdżali nawet na dół na parking - choć nieformalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Zwolniło się jedno miejsce na najbliższy wyjazd 2-6.12 (5 dni na śniegu). Wyjazd jak zawsze w piątek wieczorem z Krakowa. Jest możliwość zabrania się zemną na trasie Końskie (Świętokrzyskie) - Radomsko-Częstochowa-Śląsk. Gdzieś na Śląsku przesiadka do Gajowego i już dalej razem do Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jaro323 Napisano 18 Października 2017 Udostępnij Napisano 18 Października 2017 - 21-24.10.2017 (4 dni) - ski-safari: Stubai, Piztal, Kaunertal. W tym terminie tylko 250-260 euro za wszystko, transport, nocleg i skipass 4 dni! Niektórzy powinni się wybrać np. w celu zakupu sezonówek Co prawda 3City w tym terminie nie rusza ale zachęcam gorąco do październikowych szusów z Krzychem, rozpoczęcie sezonu zrobiliśmy dwa tygodnie temu i było wprost bombastycznie.Puste lodowce, zima w pełni, mróz, świeży śnieg i słoneczko - warunki jak w środku sezonu.Mam nadzieję że kilka zdjęć z pierwszego wyjazdu na początku października zobrazuje naszą radość z dobrze rozpoczętego sezonu 17/18.Teraz po kolejnych opadach może być tylko lepiej. • Dla ew. chętnych z Polski północnej polecam wyjazdy z Jaro323 często koordynujemy wspólnie wyjazdy, większe ekipy, jest weselej Zapraszam chętnych nie tylko z Polski północnej, jakoś trzeba do Tyrolu dotrzeć tak więc istnieje wiele możliwości dołączenia do naszej wesołej trójmiejsko - krakowskiej ekipy narciarskiej.Wariant 1 Gdynia- Koszalin- Szczecin i dalej już niemieckimi autostradami.Wariant 2 Gdynia - Bydgoszcz- Poznań- Niemcy,Wariant 3 Gdynia Toruń, Łodź, Wrocław Stosowne info powinno pojawić się w moim wątku klick . lub tutaj Facebook click . aczkolwiek najlepszy jest szybki bezpośredni kontakt - pw lub telefon. A Wrocław z kim powinien jechać Jaro 3city czy Gajowy Kraków? Dosyć blisko masz do Gliwic żeby dosiąść do Krzycha, w Europa Centrum jest fajne miejsce do spotkań i czasowo fajnie to wychodzi, z tego co kojarzę Krzychu umawia się tam około północy, spokojnie po pracy zdążysz dojechać.Opcjonalnie jeżeli nie masz możliwości dojazdu to zapraszam ze mną, raz w miesiącu na pewno jadę przez Łódź/Wrocław, odbiór z MC na Paprotnej lub Ikea Bielany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSmok Napisano 20 Października 2017 Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Witam w nowym sezonie, tymczasem krótko - wszystko podobnie jak w latach ubiegłych. Wyjazdy busikiem z Krakowa przez Śląsk, na ogół w piątek wieczorem, okołoweekendowo - wyjazd na ogół w piątek wieczorem, jazda od sobotu do wtorku lub środy (4-5 dni na śniegu).Koszty w pigułce: kwatera ok. 25 eur x ilość noclegów (3 lub 4), okolice Sölden lub Ischgl mogą być nieznacznie droższe; transport ok. 400 zł/ew. ok. 95 euro. Karnety: 4 dni ok. 160-200 euro, 5 dni 200-235 euro, zależnie od miejsca, sezonu itp.Zdarzają się różne promocje - pomagam, można zapytać tel. (501 38 30 58) - zachęcam do kontaktu tel. - nie wszystko da się opisać. W tym poście ubiegły sezon (16/17), relacje itp %5Bclick%5D. a w tym poście jeszcze starszym (15/16) masa szczegółów.Przykładowe rekomendacje - jedne z wielu, zachęcam do lektury (update 20.10.2017): Najbliźszy sezon 17/18 planuję także w Tyrolu bo jest nie do pobicia - co do długości sezonu (5 lodowców + Ischgl i Gurgle), gwarancji śniegu, stosunku jakości do ceny i niemal nieograniczonego wyboru - w niektórych ośrodkach w Tyrolu ciągle nie byłem, w innych nie byłem od paru sezonów - tego się nie da ogarnąć w jednym roku • Sezonówka tyrolska 17/18 = 771 euro [źródło] - za 7,5 miesiąca gwarantowanej jazdy: dziesiątki ośrodków, 5 lodowców, tysiące km tras i hektary poza trasami, ...nie do pobicia - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: 3 dni Sölden, 1 dzień coś extraPS. Nie wykluczam też wyjazdu 5-dniowego dla części ekipy, tak, żeby skorzystać z wolnego 1.11. Będzie nas więcej, więcej aut - więc jakaś możliwość manewru jest. Chętnie wsłucham się w głos ludu, wystarczy zadzwonić, pogadamy co będzie lepsze, 4 czy 5 dni Kolejne propozycje:• 4-7.11 - Pitztal + Stubai + Kaunertal - skisafari (tani wyjazd)• 18-21.11 (4 dni) Sölden + Gurgle (otwarcie 16.11) - oba ośrodki wreszcie będą na wspólnym skipassie od tego sezonu• 25-28.11 (4 dni) Ischgl (startuje 23.11) ew. Sölden + Gurgle• 2-5.12 (4 dni) Ischgl• 9-12/13 (4 lub 5 dni) Serfaus-Fiss-Ladis, Ischgl - decyzja o długości zapadnie wg życzeń ludzi, oczywiście przed wyjazdem • 16-19/20 (4 lub 5 dni) Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Ischgl - decyzja o długości zapadnie wg życzeń ludzi, oczywiście przed wyjazdem • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu itd. ...pamiętajmy że to tylko plany, życie pokaże ile z tego zostanie - możemy też plany nieco modyfikować na życzenie (np 4 czy 5 dni). Kolejne terminy będą się pojawiać i będą uzupełniane o informacje - zawsze można zapytać na PW, zadzwonić z wyprzedzeniem, napisać maila etc. (mój nr jest w profilu) Wiadomo, że będą to ośrodki w Tyrolu i okolicach, wiadomo że będzie fajnie, ciekawie i niedrogo, a reszta zależy od warunków i pogody. Nie przesądzam więc ośrodków na 100% prawie nigdy - zasada jest taka, że ma być najlepiej narciarsko jak się da ogarnąć - w danej rzeczywistości!W każdym wypadku proszę o kontakt telefoniczny - mój nr 501 38 30 58 - tak najszybciej, najprościej, skutecznie Pozdrawiam i zapraszam, Krzych. PS. • Jeszcze raz - w tym poście opisuję przeróżne szczegóły, zakwaterowanie i in. detale. • na każdym wyjeździe jest możliwość szkolenia • Dla ew. chętnych z Polski północnej polecam wyjazdy z Jaro323 często koordynujemy wspólnie wyjazdy, większe ekipy, jest weselej Czy mozna dolaczyc do grupy w Solden ? Bede tam juz od 25 Pazdziernika do 31 wlacznie. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Ciągle zapraszam, ilość środków i kierunków transportu wzrosła, będzie więcej aut - można więc podłączyć się na wiele sposobów. Ekipa spora, wesoła - będzie OK, jakieś 2-3 miejsca się znajdą jeszcze W tym starym poście masa szczegółów, 2 lata minęły ale jakiś ogromnych zmian nie ma, poza naprawdę niewielką inflacją; a w pierwszym poście tego wątku kolejne terminy. A Wrocław z kim powinien jechać Jaro 3city czy Gajowy Kraków? Witam na pokładzie - i do zobaczenia Czy mozna dolaczyc do grupy w Solden ? Bede tam juz od 25 Pazdziernika do 31 wlacznie. Pewnie można ...tylko o ile kojarzę to wpędzasz w kompleksy, tak? Tak mi się wydaje że jesteś niezły wymiatacz z mocnymi papierami, z USA? kiedyś gdzieś coś kojarzę A interesuje cię po prostu kwestia towarzyska na stoku/pod stokiem, czy np. kwatera też? Tak czy owak, zapraszam do kontaktu - mój nr tel jest w profilu i pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. W Sölden wszystko gotowe na PŚ, i czeka na nas - tak wyglądał Rettenach wczoraj na filmie: https://www.facebook...55805464943518/ a tak wygląda dzisiaj trasa i okolica (foto z FP) Prognozy pogody też się zdecydowanie poprawiły Trasa de facto gotowa od pewnego czasu - warunki na tyle dobre, że wpuścili parę dni temu nawet ekipy trenujące Tyle o zawodach ...które w najmniejszym stopniu nie przeszkadzają w normalnej jeździe na nartach. Oba lodowce (Rettenbch i Tiefenbach są dostępne), do tego najpewniej pojeździmy też gdzie indziej oprócz zawodów (Pitztal v Stubai?). Zapraszam - więcej info tu [klik], kolejne terminy w poście #1 [klik]. Najwięcej szczegółów, koszty etc - na tel, nr jest w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. Tak, jak Krzych pisze, możliwości transportu są przeróżne. Ja dołączam do wesołej Krakowskiej brygady z Końskich (Świętokrzyskie). Trasa standardowo przez Radomsko, Częstochowę i dalej na Śląsk. Wiadomo, trasę można modyfikować pod potrzeby ludu, także zapraszam do wspólnego podróżowania. Szczegóły przejazdu najlepiej dogadywać z Gajowym, on wie najlepiej, kto, gdzie i skąd. Ja się dopasuję jestem w pełni elastyczny Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Do tego możliwość oglądania zawodów na żywo. Uwierzcie, to nie to samo co przed ekranem telewizora, i do tego sobotnia impreza w centrum Solden (parady, muzyka, tańce) czego niestety nie zobaczycie przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Udało się skompletować ekipę, jest OK a będzie jeszcze lepiej W wątku Jaro322 obiecałem jakąś relację z inauguracji na Tuxiku - najwyższy czas coś wrzucić. Warunki były zaskakująco dobre, oczywiście u góry - powyżej Fernerhaus, czyli powyżej 2600 m n.p.m. - ale trudno oczekiwać na początku października czegoś więcej - i tak było ponad 30 km tras do jazdy, + miejscami nawet możliwe free... Ekipa wesoła jak zawsze ....a że Tuxik piękny i najlepszy to wszyscy wiedzą, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colgate Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Teraz też gorzej nie było ...cudnych widoczków nie brakowało Skoro jesteśmy przy Piztusiu (biorę go poważnie pod uwagę w najbliższy weekend) to od razu mała relacja z ostatnich dni stamtąd Sölden i Kaunertal dorzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W poście #1 są już terminy przyszłoroczne, także feryjne, a także inne szczegóły - choć jak zwykle przypominam, że najlepiej d się przez telefon (mój nr jest w poście #1 i w profilu) Jeszcze jedno - na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia, w różnym wymiarze, zależnie od potrzeb, woli itd Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) To HDR+ w telefonie robi robotę ...gdyby to mial być tylko aparat to musiałby byc naprawdę kawał solidnego szkła i matrycy W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Powiem więcej - tego jedynego dnia Kaunertal był najlepszym/największym miejscem w całej Europie a może i na calej półkuli północnej Raz więc byłem z Kaunertala zadowolony - tego dnia czynne parę wyciągów (de facto wszystkie istniejące) i 13 km tras - w całej reszcie Europy doliczyłem się w sumie 10 km, łącznie z 2 stoczkami w Finlandii i Szwecji. Alpy stały niemal całe a Kaunertaler w rozkwicie Zatem z dumą prezentuję te 4 fotki - patrzcie na najlepsze tego dnia miejsce w Europie Na resztę relacji, np. z Sölden przyjdzie jeszcze pora ...bo czas teraz goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Ps. O zakwasach w łydkach po październikowym Hintertuxie już dawno zapomniałem, nie będę miał Ci tego za złe, że mnie wtedy tak zciochrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zapraszam na kolejne wyjazdy w grudniu i później, w poście No1 uzupełniłem stan na najlbiższe terminy, także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 Proszę też o szybkie deklaracje, bo z oczywistych powodów kwatery wybieram jak mam grupę, znam skład, osoby, więc rozkład sypialni itp. Im wcześniej zbierze się grupa tym lepiej Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Zadzwoń w miarę pilnie, np. w niedzielę wieczorem, żeby móc pogadać o konkretach dot. przyszłego roku - ten jest prawie pełny Na 9-12.12 oczywiście jesteś zapisany *** Dorzucam trochę fot z Sölden z okolic Pucharu świata, czyli końca października ...bo są pod ręką Od tamtego czasu oczywiście śniegu, tras i czynnych wyciągów przybyło ogromnie, w Oetztal jest dziś otwarte jakieś 180 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu, mam ostatnie miejsca Ostatnie miejsca w tym roku - zapraszam W poscie #1 uzupełniłem także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 O ile wiem jest jeszcze coś wolnego u Jaro z Trójmiasta na grudzień http://www.skiforum....terze/?p=567439 **** ....a dla okrasy garść fotek ze Stubaia z ub. tygodnia - piękna zima w pełni wszędzie w Tyrolu Stubai czynny był niemal cały, a co ambitniejsi zjeżdżali nawet na dół na parking - choć nieformalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Zwolniło się jedno miejsce na najbliższy wyjazd 2-6.12 (5 dni na śniegu). Wyjazd jak zawsze w piątek wieczorem z Krakowa. Jest możliwość zabrania się zemną na trasie Końskie (Świętokrzyskie) - Radomsko-Częstochowa-Śląsk. Gdzieś na Śląsku przesiadka do Gajowego i już dalej razem do Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
gajowy01 Napisano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Ciągle zapraszam, ilość środków i kierunków transportu wzrosła, będzie więcej aut - można więc podłączyć się na wiele sposobów. Ekipa spora, wesoła - będzie OK, jakieś 2-3 miejsca się znajdą jeszcze W tym starym poście masa szczegółów, 2 lata minęły ale jakiś ogromnych zmian nie ma, poza naprawdę niewielką inflacją; a w pierwszym poście tego wątku kolejne terminy. A Wrocław z kim powinien jechać Jaro 3city czy Gajowy Kraków? Witam na pokładzie - i do zobaczenia Czy mozna dolaczyc do grupy w Solden ? Bede tam juz od 25 Pazdziernika do 31 wlacznie. Pewnie można ...tylko o ile kojarzę to wpędzasz w kompleksy, tak? Tak mi się wydaje że jesteś niezły wymiatacz z mocnymi papierami, z USA? kiedyś gdzieś coś kojarzę A interesuje cię po prostu kwestia towarzyska na stoku/pod stokiem, czy np. kwatera też? Tak czy owak, zapraszam do kontaktu - mój nr tel jest w profilu i pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. W Sölden wszystko gotowe na PŚ, i czeka na nas - tak wyglądał Rettenach wczoraj na filmie: https://www.facebook...55805464943518/ a tak wygląda dzisiaj trasa i okolica (foto z FP) Prognozy pogody też się zdecydowanie poprawiły Trasa de facto gotowa od pewnego czasu - warunki na tyle dobre, że wpuścili parę dni temu nawet ekipy trenujące Tyle o zawodach ...które w najmniejszym stopniu nie przeszkadzają w normalnej jeździe na nartach. Oba lodowce (Rettenbch i Tiefenbach są dostępne), do tego najpewniej pojeździmy też gdzie indziej oprócz zawodów (Pitztal v Stubai?). Zapraszam - więcej info tu [klik], kolejne terminy w poście #1 [klik]. Najwięcej szczegółów, koszty etc - na tel, nr jest w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. Tak, jak Krzych pisze, możliwości transportu są przeróżne. Ja dołączam do wesołej Krakowskiej brygady z Końskich (Świętokrzyskie). Trasa standardowo przez Radomsko, Częstochowę i dalej na Śląsk. Wiadomo, trasę można modyfikować pod potrzeby ludu, także zapraszam do wspólnego podróżowania. Szczegóły przejazdu najlepiej dogadywać z Gajowym, on wie najlepiej, kto, gdzie i skąd. Ja się dopasuję jestem w pełni elastyczny Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Do tego możliwość oglądania zawodów na żywo. Uwierzcie, to nie to samo co przed ekranem telewizora, i do tego sobotnia impreza w centrum Solden (parady, muzyka, tańce) czego niestety nie zobaczycie przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Udało się skompletować ekipę, jest OK a będzie jeszcze lepiej W wątku Jaro322 obiecałem jakąś relację z inauguracji na Tuxiku - najwyższy czas coś wrzucić. Warunki były zaskakująco dobre, oczywiście u góry - powyżej Fernerhaus, czyli powyżej 2600 m n.p.m. - ale trudno oczekiwać na początku października czegoś więcej - i tak było ponad 30 km tras do jazdy, + miejscami nawet możliwe free... Ekipa wesoła jak zawsze ....a że Tuxik piękny i najlepszy to wszyscy wiedzą, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colgate Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Teraz też gorzej nie było ...cudnych widoczków nie brakowało Skoro jesteśmy przy Piztusiu (biorę go poważnie pod uwagę w najbliższy weekend) to od razu mała relacja z ostatnich dni stamtąd Sölden i Kaunertal dorzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W poście #1 są już terminy przyszłoroczne, także feryjne, a także inne szczegóły - choć jak zwykle przypominam, że najlepiej d się przez telefon (mój nr jest w poście #1 i w profilu) Jeszcze jedno - na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia, w różnym wymiarze, zależnie od potrzeb, woli itd Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) To HDR+ w telefonie robi robotę ...gdyby to mial być tylko aparat to musiałby byc naprawdę kawał solidnego szkła i matrycy W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Powiem więcej - tego jedynego dnia Kaunertal był najlepszym/największym miejscem w całej Europie a może i na calej półkuli północnej Raz więc byłem z Kaunertala zadowolony - tego dnia czynne parę wyciągów (de facto wszystkie istniejące) i 13 km tras - w całej reszcie Europy doliczyłem się w sumie 10 km, łącznie z 2 stoczkami w Finlandii i Szwecji. Alpy stały niemal całe a Kaunertaler w rozkwicie Zatem z dumą prezentuję te 4 fotki - patrzcie na najlepsze tego dnia miejsce w Europie Na resztę relacji, np. z Sölden przyjdzie jeszcze pora ...bo czas teraz goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Ps. O zakwasach w łydkach po październikowym Hintertuxie już dawno zapomniałem, nie będę miał Ci tego za złe, że mnie wtedy tak zciochrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zapraszam na kolejne wyjazdy w grudniu i później, w poście No1 uzupełniłem stan na najlbiższe terminy, także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 Proszę też o szybkie deklaracje, bo z oczywistych powodów kwatery wybieram jak mam grupę, znam skład, osoby, więc rozkład sypialni itp. Im wcześniej zbierze się grupa tym lepiej Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Zadzwoń w miarę pilnie, np. w niedzielę wieczorem, żeby móc pogadać o konkretach dot. przyszłego roku - ten jest prawie pełny Na 9-12.12 oczywiście jesteś zapisany *** Dorzucam trochę fot z Sölden z okolic Pucharu świata, czyli końca października ...bo są pod ręką Od tamtego czasu oczywiście śniegu, tras i czynnych wyciągów przybyło ogromnie, w Oetztal jest dziś otwarte jakieś 180 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu, mam ostatnie miejsca Ostatnie miejsca w tym roku - zapraszam W poscie #1 uzupełniłem także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 O ile wiem jest jeszcze coś wolnego u Jaro z Trójmiasta na grudzień http://www.skiforum....terze/?p=567439 **** ....a dla okrasy garść fotek ze Stubaia z ub. tygodnia - piękna zima w pełni wszędzie w Tyrolu Stubai czynny był niemal cały, a co ambitniejsi zjeżdżali nawet na dół na parking - choć nieformalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Zwolniło się jedno miejsce na najbliższy wyjazd 2-6.12 (5 dni na śniegu). Wyjazd jak zawsze w piątek wieczorem z Krakowa. Jest możliwość zabrania się zemną na trasie Końskie (Świętokrzyskie) - Radomsko-Częstochowa-Śląsk. Gdzieś na Śląsku przesiadka do Gajowego i już dalej razem do Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
gajowy01 Napisano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2017 - Puchar Świata w Sölden - 28.10 - 31.10 (4 dni). Święto zmarłych 1.11 już w domu. Możliwy dojazd z Warszawy i innych stron Polski. Duża fajna ekipa Przewidywany program: PŚ Sölden + coś extra Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. W Sölden wszystko gotowe na PŚ, i czeka na nas - tak wyglądał Rettenach wczoraj na filmie: https://www.facebook...55805464943518/ a tak wygląda dzisiaj trasa i okolica (foto z FP) Prognozy pogody też się zdecydowanie poprawiły Trasa de facto gotowa od pewnego czasu - warunki na tyle dobre, że wpuścili parę dni temu nawet ekipy trenujące Tyle o zawodach ...które w najmniejszym stopniu nie przeszkadzają w normalnej jeździe na nartach. Oba lodowce (Rettenbch i Tiefenbach są dostępne), do tego najpewniej pojeździmy też gdzie indziej oprócz zawodów (Pitztal v Stubai?). Zapraszam - więcej info tu [klik], kolejne terminy w poście #1 [klik]. Najwięcej szczegółów, koszty etc - na tel, nr jest w moim profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. Tak, jak Krzych pisze, możliwości transportu są przeróżne. Ja dołączam do wesołej Krakowskiej brygady z Końskich (Świętokrzyskie). Trasa standardowo przez Radomsko, Częstochowę i dalej na Śląsk. Wiadomo, trasę można modyfikować pod potrzeby ludu, także zapraszam do wspólnego podróżowania. Szczegóły przejazdu najlepiej dogadywać z Gajowym, on wie najlepiej, kto, gdzie i skąd. Ja się dopasuję jestem w pełni elastyczny Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Do tego możliwość oglądania zawodów na żywo. Uwierzcie, to nie to samo co przed ekranem telewizora, i do tego sobotnia impreza w centrum Solden (parady, muzyka, tańce) czego niestety nie zobaczycie przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Udało się skompletować ekipę, jest OK a będzie jeszcze lepiej W wątku Jaro322 obiecałem jakąś relację z inauguracji na Tuxiku - najwyższy czas coś wrzucić. Warunki były zaskakująco dobre, oczywiście u góry - powyżej Fernerhaus, czyli powyżej 2600 m n.p.m. - ale trudno oczekiwać na początku października czegoś więcej - i tak było ponad 30 km tras do jazdy, + miejscami nawet możliwe free... Ekipa wesoła jak zawsze ....a że Tuxik piękny i najlepszy to wszyscy wiedzą, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colgate Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Teraz też gorzej nie było ...cudnych widoczków nie brakowało Skoro jesteśmy przy Piztusiu (biorę go poważnie pod uwagę w najbliższy weekend) to od razu mała relacja z ostatnich dni stamtąd Sölden i Kaunertal dorzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W poście #1 są już terminy przyszłoroczne, także feryjne, a także inne szczegóły - choć jak zwykle przypominam, że najlepiej d się przez telefon (mój nr jest w poście #1 i w profilu) Jeszcze jedno - na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia, w różnym wymiarze, zależnie od potrzeb, woli itd Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) To HDR+ w telefonie robi robotę ...gdyby to mial być tylko aparat to musiałby byc naprawdę kawał solidnego szkła i matrycy W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Powiem więcej - tego jedynego dnia Kaunertal był najlepszym/największym miejscem w całej Europie a może i na calej półkuli północnej Raz więc byłem z Kaunertala zadowolony - tego dnia czynne parę wyciągów (de facto wszystkie istniejące) i 13 km tras - w całej reszcie Europy doliczyłem się w sumie 10 km, łącznie z 2 stoczkami w Finlandii i Szwecji. Alpy stały niemal całe a Kaunertaler w rozkwicie Zatem z dumą prezentuję te 4 fotki - patrzcie na najlepsze tego dnia miejsce w Europie Na resztę relacji, np. z Sölden przyjdzie jeszcze pora ...bo czas teraz goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Ps. O zakwasach w łydkach po październikowym Hintertuxie już dawno zapomniałem, nie będę miał Ci tego za złe, że mnie wtedy tak zciochrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zapraszam na kolejne wyjazdy w grudniu i później, w poście No1 uzupełniłem stan na najlbiższe terminy, także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 Proszę też o szybkie deklaracje, bo z oczywistych powodów kwatery wybieram jak mam grupę, znam skład, osoby, więc rozkład sypialni itp. Im wcześniej zbierze się grupa tym lepiej Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Zadzwoń w miarę pilnie, np. w niedzielę wieczorem, żeby móc pogadać o konkretach dot. przyszłego roku - ten jest prawie pełny Na 9-12.12 oczywiście jesteś zapisany *** Dorzucam trochę fot z Sölden z okolic Pucharu świata, czyli końca października ...bo są pod ręką Od tamtego czasu oczywiście śniegu, tras i czynnych wyciągów przybyło ogromnie, w Oetztal jest dziś otwarte jakieś 180 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu, mam ostatnie miejsca Ostatnie miejsca w tym roku - zapraszam W poscie #1 uzupełniłem także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 O ile wiem jest jeszcze coś wolnego u Jaro z Trójmiasta na grudzień http://www.skiforum....terze/?p=567439 **** ....a dla okrasy garść fotek ze Stubaia z ub. tygodnia - piękna zima w pełni wszędzie w Tyrolu Stubai czynny był niemal cały, a co ambitniejsi zjeżdżali nawet na dół na parking - choć nieformalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Zwolniło się jedno miejsce na najbliższy wyjazd 2-6.12 (5 dni na śniegu). Wyjazd jak zawsze w piątek wieczorem z Krakowa. Jest możliwość zabrania się zemną na trasie Końskie (Świętokrzyskie) - Radomsko-Częstochowa-Śląsk. Gdzieś na Śląsku przesiadka do Gajowego i już dalej razem do Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
misiek_393 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Mam jeszcze ostatnie miejsca - zapraszam ilość środków transportu jest większa, więc można dołączyć z Warszawy, Opola, Końskich (świętokrzyskie) i in. + oczywiście standardowo z Krakowa i Śląska. Wyjazd w piątek wieczorem, powrót po nartach z wtorku na środę. Tak, jak Krzych pisze, możliwości transportu są przeróżne. Ja dołączam do wesołej Krakowskiej brygady z Końskich (Świętokrzyskie). Trasa standardowo przez Radomsko, Częstochowę i dalej na Śląsk. Wiadomo, trasę można modyfikować pod potrzeby ludu, także zapraszam do wspólnego podróżowania. Szczegóły przejazdu najlepiej dogadywać z Gajowym, on wie najlepiej, kto, gdzie i skąd. Ja się dopasuję jestem w pełni elastyczny Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Do tego możliwość oglądania zawodów na żywo. Uwierzcie, to nie to samo co przed ekranem telewizora, i do tego sobotnia impreza w centrum Solden (parady, muzyka, tańce) czego niestety nie zobaczycie przed telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Udało się skompletować ekipę, jest OK a będzie jeszcze lepiej W wątku Jaro322 obiecałem jakąś relację z inauguracji na Tuxiku - najwyższy czas coś wrzucić. Warunki były zaskakująco dobre, oczywiście u góry - powyżej Fernerhaus, czyli powyżej 2600 m n.p.m. - ale trudno oczekiwać na początku października czegoś więcej - i tak było ponad 30 km tras do jazdy, + miejscami nawet możliwe free... Ekipa wesoła jak zawsze ....a że Tuxik piękny i najlepszy to wszyscy wiedzą, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colgate Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Teraz też gorzej nie było ...cudnych widoczków nie brakowało Skoro jesteśmy przy Piztusiu (biorę go poważnie pod uwagę w najbliższy weekend) to od razu mała relacja z ostatnich dni stamtąd Sölden i Kaunertal dorzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W poście #1 są już terminy przyszłoroczne, także feryjne, a także inne szczegóły - choć jak zwykle przypominam, że najlepiej d się przez telefon (mój nr jest w poście #1 i w profilu) Jeszcze jedno - na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia, w różnym wymiarze, zależnie od potrzeb, woli itd Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) To HDR+ w telefonie robi robotę ...gdyby to mial być tylko aparat to musiałby byc naprawdę kawał solidnego szkła i matrycy W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Powiem więcej - tego jedynego dnia Kaunertal był najlepszym/największym miejscem w całej Europie a może i na calej półkuli północnej Raz więc byłem z Kaunertala zadowolony - tego dnia czynne parę wyciągów (de facto wszystkie istniejące) i 13 km tras - w całej reszcie Europy doliczyłem się w sumie 10 km, łącznie z 2 stoczkami w Finlandii i Szwecji. Alpy stały niemal całe a Kaunertaler w rozkwicie Zatem z dumą prezentuję te 4 fotki - patrzcie na najlepsze tego dnia miejsce w Europie Na resztę relacji, np. z Sölden przyjdzie jeszcze pora ...bo czas teraz goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szymon Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Ps. O zakwasach w łydkach po październikowym Hintertuxie już dawno zapomniałem, nie będę miał Ci tego za złe, że mnie wtedy tak zciochrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zapraszam na kolejne wyjazdy w grudniu i później, w poście No1 uzupełniłem stan na najlbiższe terminy, także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 Proszę też o szybkie deklaracje, bo z oczywistych powodów kwatery wybieram jak mam grupę, znam skład, osoby, więc rozkład sypialni itp. Im wcześniej zbierze się grupa tym lepiej Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Zadzwoń w miarę pilnie, np. w niedzielę wieczorem, żeby móc pogadać o konkretach dot. przyszłego roku - ten jest prawie pełny Na 9-12.12 oczywiście jesteś zapisany *** Dorzucam trochę fot z Sölden z okolic Pucharu świata, czyli końca października ...bo są pod ręką Od tamtego czasu oczywiście śniegu, tras i czynnych wyciągów przybyło ogromnie, w Oetztal jest dziś otwarte jakieś 180 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu, mam ostatnie miejsca Ostatnie miejsca w tym roku - zapraszam W poscie #1 uzupełniłem także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 O ile wiem jest jeszcze coś wolnego u Jaro z Trójmiasta na grudzień http://www.skiforum....terze/?p=567439 **** ....a dla okrasy garść fotek ze Stubaia z ub. tygodnia - piękna zima w pełni wszędzie w Tyrolu Stubai czynny był niemal cały, a co ambitniejsi zjeżdżali nawet na dół na parking - choć nieformalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Zwolniło się jedno miejsce na najbliższy wyjazd 2-6.12 (5 dni na śniegu). Wyjazd jak zawsze w piątek wieczorem z Krakowa. Jest możliwość zabrania się zemną na trasie Końskie (Świętokrzyskie) - Radomsko-Częstochowa-Śląsk. Gdzieś na Śląsku przesiadka do Gajowego i już dalej razem do Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
gajowy01 Napisano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2017 Ponoć są jeszcze wolne miejsca, także zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, bo naprawdę warto. Pogoda zapowiada się nieźle, śniegu dowieźli spore ilości. Udało się skompletować ekipę, jest OK a będzie jeszcze lepiej W wątku Jaro322 obiecałem jakąś relację z inauguracji na Tuxiku - najwyższy czas coś wrzucić. Warunki były zaskakująco dobre, oczywiście u góry - powyżej Fernerhaus, czyli powyżej 2600 m n.p.m. - ale trudno oczekiwać na początku października czegoś więcej - i tak było ponad 30 km tras do jazdy, + miejscami nawet możliwe free... Ekipa wesoła jak zawsze ....a że Tuxik piękny i najlepszy to wszyscy wiedzą, mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colgate Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Gajowy, ale pierwszą fotę ustrzliłeś, bomba Wrota do raju Teraz też gorzej nie było ...cudnych widoczków nie brakowało Skoro jesteśmy przy Piztusiu (biorę go poważnie pod uwagę w najbliższy weekend) to od razu mała relacja z ostatnich dni stamtąd Sölden i Kaunertal dorzucę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 2 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2017 Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 W poście #1 są już terminy przyszłoroczne, także feryjne, a także inne szczegóły - choć jak zwykle przypominam, że najlepiej d się przez telefon (mój nr jest w poście #1 i w profilu) Jeszcze jedno - na każdym wyjeździe jest możliwość taniego szkolenia, w różnym wymiarze, zależnie od potrzeb, woli itd Muszę popracować nad ustawieniami aparatu, w sumie to nigdy o tak późnej porze zdjęć nie robiłem i wyszło mi ledwo to ) To HDR+ w telefonie robi robotę ...gdyby to mial być tylko aparat to musiałby byc naprawdę kawał solidnego szkła i matrycy W niedzielę mieliśmy świeżą dostawę białego i śmigaliśmy na jedynym czynnym tego dnia lodowcu w Tyrolu - na Kaunertalu. Cała reszta ze względu na potężny wiatr stała. Powiem więcej - tego jedynego dnia Kaunertal był najlepszym/największym miejscem w całej Europie a może i na calej półkuli północnej Raz więc byłem z Kaunertala zadowolony - tego dnia czynne parę wyciągów (de facto wszystkie istniejące) i 13 km tras - w całej reszcie Europy doliczyłem się w sumie 10 km, łącznie z 2 stoczkami w Finlandii i Szwecji. Alpy stały niemal całe a Kaunertaler w rozkwicie Zatem z dumą prezentuję te 4 fotki - patrzcie na najlepsze tego dnia miejsce w Europie Na resztę relacji, np. z Sölden przyjdzie jeszcze pora ...bo czas teraz goni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Ps. O zakwasach w łydkach po październikowym Hintertuxie już dawno zapomniałem, nie będę miał Ci tego za złe, że mnie wtedy tak zciochrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zapraszam na kolejne wyjazdy w grudniu i później, w poście No1 uzupełniłem stan na najlbiższe terminy, także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 Proszę też o szybkie deklaracje, bo z oczywistych powodów kwatery wybieram jak mam grupę, znam skład, osoby, więc rozkład sypialni itp. Im wcześniej zbierze się grupa tym lepiej Krzychu, chciałbym wcześniej ale nie dam rady, zapisz mnie chociaż na 9 grudnia. I pamiętaj, że w pierwszej połowie lutego z dużą ekipą jadę, a w styczniu też obowiązkowo na kilka dni tyłek do Twojego busa wsadzę. Zadzwoń w miarę pilnie, np. w niedzielę wieczorem, żeby móc pogadać o konkretach dot. przyszłego roku - ten jest prawie pełny Na 9-12.12 oczywiście jesteś zapisany *** Dorzucam trochę fot z Sölden z okolic Pucharu świata, czyli końca października ...bo są pod ręką Od tamtego czasu oczywiście śniegu, tras i czynnych wyciągów przybyło ogromnie, w Oetztal jest dziś otwarte jakieś 180 km tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu, mam ostatnie miejsca Ostatnie miejsca w tym roku - zapraszam W poscie #1 uzupełniłem także przyszły rok.http://www.skiforum....slask/?p=569476 O ile wiem jest jeszcze coś wolnego u Jaro z Trójmiasta na grudzień http://www.skiforum....terze/?p=567439 **** ....a dla okrasy garść fotek ze Stubaia z ub. tygodnia - piękna zima w pełni wszędzie w Tyrolu Stubai czynny był niemal cały, a co ambitniejsi zjeżdżali nawet na dół na parking - choć nieformalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_393 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Zwolniło się jedno miejsce na najbliższy wyjazd 2-6.12 (5 dni na śniegu). Wyjazd jak zawsze w piątek wieczorem z Krakowa. Jest możliwość zabrania się zemną na trasie Końskie (Świętokrzyskie) - Radomsko-Częstochowa-Śląsk. Gdzieś na Śląsku przesiadka do Gajowego i już dalej razem do Tyrolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
damek Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Jedziemy osobówką, mamy 2 wolne miejsca. Wstępnie klepnięta czteroosobowa kwatera po sąsiedzku. Wyjeżdżamy jutro z południowej Polski. Powró po nartach w niedzielę lub poniedziałek. zapraszam na pw lub 600106306 damek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Czy oferta aktualna?...pisałem na priv Miło było poznać - zapraszam ponownie oczywiście Co prawda w busach i na kwaterze już komplet, ale... gdyby ktoś chciał dołączyć to jest jeszcze szansa. Miło było spotkać znów - ...jw. **** Ostatnio było tak wiele pięknych dni, że trudno mi się zdecydować co wrzucić dla okrasy ...niech będą Gurgle z ub. tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Mam 1 wolne miejsce za tydzień 16-20.12 (5 dni), raczej dla dziewczyny, z racji układu sypialni itd. - czeka samotna koleżanka w osobnym pokoju Mieszkamy razem w Kappl, więc oczywiście głównie Ischgl na tapecie + okolice, sądzę że obowiązkowo odwiedzimy Serfaus-Fiss-Ladis, może Galtür/Kappl. UPDATE: 1 wolne miejsce czeka - w tej chwili płeć dowolna - dam radę poukładać w sypialniach - mamy nadmiar łóżek - dobry standard Wyjazd jutro późnym wieczorem (15.12) z Krakowa, przez Śląsk (A4 do A1 na Ostrawę), można dołączyć z Rzeszowa (jedzie auto), czy gdziekolwiek na trasie, np. z Tarnowa. najlepszy kontakt to telefon - mój nr jest w profilu i w poście #1 (klik) Powrót ze środy na czwartek, po północy w PL Następny wolny termin dopiero w 2. połowie stycznia, tu więcej infohttp://www.skiforum....slask/?p=569476 SFL i Ischgl są pewne - może jeszcze nie wszyscy wiedzą o jakich ośrodkach mowa - w tej chwili w sumie czynne jakieś 370 km tras, a może dorzucimy coś extra Warunki świetne - co po tych fotkach z Ischgl, sprzed paru dni, powinno być oczywiste Kolejne terminy: http://bit.ly/2dRwE2r Więcej info tu: http://bit.ly/1GhZ56K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_393 Napisano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...i to są dobre wieści szczególnie SFL... bo do tej pory jakoś mało udawało mi się tam pojeździć... Bo trzeba na te narty jeździć • Sylwester: 26/27.12.17 - 1.01.18 - ok. 6 noclegów, 6 lub 7 dni jazdy na nartach w Tyrolu. Zapowiada się mega wyjazd, zresztą jak co roku. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie A to już wisienka na torcie, trzy ośrodki na jednym wyjeździe. Nie mogło być lepiej, a do tego rewelacyjne warunki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :)
gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Mam dalej wolne miejsca, zapraszam. Są jakieś pojedyncze osoby z autami, mogą kogoś zabrać - więc mogę was umówic - wystarczy zadzwonić, pogadamy. Wyżej przedstawiam ramowy program, dla ekipy z busa. W wypadku własnego dojazdu, można to jakoś zmieniać, np. wyjechać w środę rano, zostać na miejscu dłużej itp. itd. - wszystko do dogadania - zachęcam Tymczasem parę aktualnych obrazków z Ischgl - zima i warunki niesamowite Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej Na tę chwilę: 1 wolne miejsce w busie, 1 osobówka chyba ogarnięta, miejsca wolne na kwaterze jeszcze są.Możliwe że pojawią się inne auta, są też jakieś pojedyncze osoby zainteresowane - zapraszam więc mobilnych Z dojazdem własnym można zmodyfikować daty, np. wyjechać w środę, najlepiej rano, możliwe są także inne scenariusze - np. można zostać dłużej. Namawiam do bezpośredniego kontaktu tel - 501 383058. Zamiast kolejnych argumentów wrzucam trochę zdjęć z wczoraj z niesamowitego Serfaus-Fiss-Ladis - tam właśnie będziemy głównie jeździć w przyszłym tygodniu Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook...543050965743418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_c Napisano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Update, ogarnięte: 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach. Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders. Basen w cenie. Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Patrząc co się się dzieje obecnie w pogodzie i jakie są prognozy to wyjazd w Alpy to jedyne rozwiązanie. Dojazd szybki bo na drodze jesień a tam na miejscu pełna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Sezon 2017/18 w Tyrolu + plany na 2018/19 - Kraków, Śląsk, szkolenie - zapraszam :)
gajowy01 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Z okazji nadchodzących Świąt życzę wszystkiego dobrego, dużo śniegu, nart i ...środków ****A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem 27.12-1.01, 5 noclegów, 6 dni na nartach.Główny ośrodek to Serfaus-Fiss-Ladis + Samnaun-Ischgl (duty free etc) + fajoskie Nauders.Basen w cenie.Możliwe różne pokoje, różne możliwości - 25-37 euro za dobę (brutto że wszystkimi oplatami, taxami itd), im wcześniej, i im nas więcej, tym lepiej - masa osób pyta ale ja proszę o konkretne kontakty przez telefon, bo tak najszybciej i skutecznie Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_393 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A propos najbliższego wyjazdu z Sylwestrem Busik i jedna osobówka pełne, ale można dojechać samemu, dzień lub dwa później, lub zostać nieco dłużej, ew. może wsiąść do kogoś (Kraków, Łódź, Wałbrzych?) - są takie pomysły, tylko brakuje zdecydowania Najlepiej dzwonić - kontakt jest w profilu, i w poście #1 - tam też kolejne terminy Aż się dziwię tym co się wahają. Przy takich warunkach i zapowiadanej, rewelacyjnej pogodzie to nie ma się co zastanawiać, tylko sprzęt pakować i w drogę. Mega temat, Sylwester-6 dni na śniegu -szkoda że muszę siedzieć w domku z rodziną. Ale na Trzech Króli sobie odbiję- mam nadzieję że jestem dalej na liście. Dobrej zabawy farciarze. Do zobaczenia na 3K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 1 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Rekomendowane odpowiedzi