sebawroc Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 2 Września 2017 Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ale strzeliłeś gafę... Tutaj nikt chińskiego badziewia ani używek nie kupuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebawroc Napisano 2 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Ale strzeliłeś gafę... Tutaj nikt chińskiego badziewia ani używek nie kupuje.... Strzeliłem gafę bo? Nie pytam o nowy ,,sprzęt" za miliony? P.S. w te wakacje miałem możliwość porównania 2 kamerek: go pro ( nie pamiętam którego modelu ) i xiaomi yi - Chińskie ,,badziewie" nie dość że tańsze to i lepsze. Jak na razie jedyne badziewie jakie widzę to Twoja wypowiedź. Dlaczego? Odpowiedz sobie sam, bo nie mam ochoty tłumaczyć oczywistych oczywistości ... I nie wypowiadaj się w imieniu całego forum, bo jakoś nigdzie nie widziałem takowego upoważnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 zdecydowanie powinieneś rozluźnić pośladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sebawroc Napisano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2017 zdecydowanie powinieneś rozluźnić pośladkiZdecydowanie to nabijasz sobie posty i nic nie wnosisz do tematu, wiec nie wypowiadaj się więcej. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hsk Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 No dobra, ja sie przyznam..... ;-) Jestem "stalym klientem" u Alibaby, choc zamawiam raczej drobiazgi. Nie kupowalem odziezy narciarskiej, tylko jakies rekawiczki rowerowe i tu jedne tanie "niby Foxy" ktore rozlecialy sie po kilku wypadach w gory, drugie zas kostowaly juz kilkanascie euro i sa zdecydowanie lepsze jakosciowo. Kupilbym jeszcze raz. Kupowalem takze graty do pingponga, okladziny, deski, a z ciuchow koszulki i spodenki. O ile gumy byly ok a deski rewelacja to z ciuchami mialem problem..... kupowalem XXXXL i wciaz sa za male !! :-D A przeciez normalnie nosze L/XL. Niby wybieralem rozmiar wg ich tabelek, ale maja taka tolerancje ze z L moga S jak i XXXXL zrobic wiec bywa roznie. Co do materialow i wykonania - nic nie moge im zarzucic (a pracuje w branzy). Wiec o ile z rozmiarowka trafisz, to czemu nie. Natomiast jesli zalezy ci na odziezy z "Logo" to raczej poszukaj w outletach, bo wg mnie lepiej wyjsc na stok w kurtce z ub. sezonu niz bijacym po oczach Spider´em. Naprawde lepiej wybierac brandowe chinskie produkty niz podrobki swiatowych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 . kupowalem XXXXL i wciaz sa za male !! :-D Zgadza się, baby we wsi gadają że na Alibabie można kupować odzież ale dla Barbie i Kena. Co do jakości to powiem tak, kupowałam lampki turystyczne. Takie po dolarze i po trzy dolary. I tak jak różnica w cenie tak i widoczna jest różnica w jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Ja odzieży nie kupowałam, ale wieszak na odzież - taki do samochodu, do montowania za zagłówkiem. Czekałam na niego..., nie pamiętam już ile tygodni. Dobrze, że byłam zachłanna i zamówiłam dwa, bo podczas montażu jeden się złamał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A drugi wieszak zgubiłaś, przyznaj się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A drugi wieszak zgubiłaś, przyznaj się? Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iru Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Córce kupiłem kurtkę za około 25$. Bardzo ciepła, funkcjonalna, super wygląda i jest mega zadowolona. Tak samo rękawice. Sobie z ciekawości kupiłem gogle cpozz czy jakoś tak za 18$. Mimo że mam jeszcze 2 pary innych, markowych to jeżdżę tylko tych od chińczyka. Kupiłem też rękawice dla siebie ale porażka bo podczas ściągania wywijały sie na lewą stronę a ;po drugim dniu się potargały. Co prawda friend wysłał mi jeszcze jedne ale z nimi stało się to samo, także dałem mu już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Masz masz, na pewno. Może pierwszej zjedzonej wspólnie zupy? To takie romantyczne wydarzenie zacieśniające więzi a kto tam pamięta kiedy to było. Ale na pewno we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 zdecydowanie powinieneś rozluźnić pośladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebawroc Napisano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2017 zdecydowanie powinieneś rozluźnić pośladkiZdecydowanie to nabijasz sobie posty i nic nie wnosisz do tematu, wiec nie wypowiadaj się więcej. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hsk Napisano 3 Września 2017 Udostępnij Napisano 3 Września 2017 No dobra, ja sie przyznam..... ;-) Jestem "stalym klientem" u Alibaby, choc zamawiam raczej drobiazgi. Nie kupowalem odziezy narciarskiej, tylko jakies rekawiczki rowerowe i tu jedne tanie "niby Foxy" ktore rozlecialy sie po kilku wypadach w gory, drugie zas kostowaly juz kilkanascie euro i sa zdecydowanie lepsze jakosciowo. Kupilbym jeszcze raz. Kupowalem takze graty do pingponga, okladziny, deski, a z ciuchow koszulki i spodenki. O ile gumy byly ok a deski rewelacja to z ciuchami mialem problem..... kupowalem XXXXL i wciaz sa za male !! :-D A przeciez normalnie nosze L/XL. Niby wybieralem rozmiar wg ich tabelek, ale maja taka tolerancje ze z L moga S jak i XXXXL zrobic wiec bywa roznie. Co do materialow i wykonania - nic nie moge im zarzucic (a pracuje w branzy). Wiec o ile z rozmiarowka trafisz, to czemu nie. Natomiast jesli zalezy ci na odziezy z "Logo" to raczej poszukaj w outletach, bo wg mnie lepiej wyjsc na stok w kurtce z ub. sezonu niz bijacym po oczach Spider´em. Naprawde lepiej wybierac brandowe chinskie produkty niz podrobki swiatowych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 . kupowalem XXXXL i wciaz sa za male !! :-D Zgadza się, baby we wsi gadają że na Alibabie można kupować odzież ale dla Barbie i Kena. Co do jakości to powiem tak, kupowałam lampki turystyczne. Takie po dolarze i po trzy dolary. I tak jak różnica w cenie tak i widoczna jest różnica w jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Ja odzieży nie kupowałam, ale wieszak na odzież - taki do samochodu, do montowania za zagłówkiem. Czekałam na niego..., nie pamiętam już ile tygodni. Dobrze, że byłam zachłanna i zamówiłam dwa, bo podczas montażu jeden się złamał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A drugi wieszak zgubiłaś, przyznaj się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A drugi wieszak zgubiłaś, przyznaj się? Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iru Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Córce kupiłem kurtkę za około 25$. Bardzo ciepła, funkcjonalna, super wygląda i jest mega zadowolona. Tak samo rękawice. Sobie z ciekawości kupiłem gogle cpozz czy jakoś tak za 18$. Mimo że mam jeszcze 2 pary innych, markowych to jeżdżę tylko tych od chińczyka. Kupiłem też rękawice dla siebie ale porażka bo podczas ściągania wywijały sie na lewą stronę a ;po drugim dniu się potargały. Co prawda friend wysłał mi jeszcze jedne ale z nimi stało się to samo, także dałem mu już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Masz masz, na pewno. Może pierwszej zjedzonej wspólnie zupy? To takie romantyczne wydarzenie zacieśniające więzi a kto tam pamięta kiedy to było. Ale na pewno we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Ja odzieży nie kupowałam, ale wieszak na odzież - taki do samochodu, do montowania za zagłówkiem. Czekałam na niego..., nie pamiętam już ile tygodni. Dobrze, że byłam zachłanna i zamówiłam dwa, bo podczas montażu jeden się złamał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A drugi wieszak zgubiłaś, przyznaj się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A drugi wieszak zgubiłaś, przyznaj się? Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iru Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Córce kupiłem kurtkę za około 25$. Bardzo ciepła, funkcjonalna, super wygląda i jest mega zadowolona. Tak samo rękawice. Sobie z ciekawości kupiłem gogle cpozz czy jakoś tak za 18$. Mimo że mam jeszcze 2 pary innych, markowych to jeżdżę tylko tych od chińczyka. Kupiłem też rękawice dla siebie ale porażka bo podczas ściągania wywijały sie na lewą stronę a ;po drugim dniu się potargały. Co prawda friend wysłał mi jeszcze jedne ale z nimi stało się to samo, także dałem mu już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Masz masz, na pewno. Może pierwszej zjedzonej wspólnie zupy? To takie romantyczne wydarzenie zacieśniające więzi a kto tam pamięta kiedy to było. Ale na pewno we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Iru Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Córce kupiłem kurtkę za około 25$. Bardzo ciepła, funkcjonalna, super wygląda i jest mega zadowolona. Tak samo rękawice. Sobie z ciekawości kupiłem gogle cpozz czy jakoś tak za 18$. Mimo że mam jeszcze 2 pary innych, markowych to jeżdżę tylko tych od chińczyka. Kupiłem też rękawice dla siebie ale porażka bo podczas ściągania wywijały sie na lewą stronę a ;po drugim dniu się potargały. Co prawda friend wysłał mi jeszcze jedne ale z nimi stało się to samo, także dałem mu już spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Nie , ale kiedy zapytałeś zaczęłam zastanawiać się, dlaczego tak rzadko z niego korzystam. I już wiem - bo jak wieszam cięższą rzecz niż puchowy bezrękawnik - np. marynarkę, to wieszak odpada. Chińszczyzna jakaś, czy co? Ps. Ale sam wieszak prezentuje się ładnie, więc niech sobie wisi. Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Masz masz, na pewno. Może pierwszej zjedzonej wspólnie zupy? To takie romantyczne wydarzenie zacieśniające więzi a kto tam pamięta kiedy to było. Ale na pewno we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Bo to wieszak na chińskie jedwabie jest a nie jakieś zgrzebne jewropejskie marynary. Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Masz masz, na pewno. Może pierwszej zjedzonej wspólnie zupy? To takie romantyczne wydarzenie zacieśniające więzi a kto tam pamięta kiedy to było. Ale na pewno we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zeberkaa Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Ty chyba masz rację. Jedwabie, powiadasz? Hmm... wiesz, jak się tak teraz zastanowię, to ten pusty wieszak wygląda idiotycznie. Tylko, czy ja mam jakąś rocznicę w najbliższym czasie, hmm...? Masz masz, na pewno. Może pierwszej zjedzonej wspólnie zupy? To takie romantyczne wydarzenie zacieśniające więzi a kto tam pamięta kiedy to było. Ale na pewno we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież
zela Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Zdarzało mi się kupować ubrania na aliexpress. Aczkolwiek były to jedynie drobiazgi. Kilka razy zamówiłam coś porządnego ( teoretycznie) i nie bylam zadowolona. Największy problem jest z wyborem odpowiedniego rozmiaru. Chińczycy maja o wiele mniejsze rozmiary niż przeciętny europejczyk tak więc ich s równa się m albo l. Tak wieć rozmiarem nie ma się co sugerowac ale dokladnie mierzyć. Aktualnie kupuję raczej w polskich sklepach. www.openwear.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudik Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot na wędrówki. Cena była na tyle atrakcyjna (w tych parametrach w Polsce namiot 1 -osobowy był 2 x droższy - kosztował ponad 1000 zł - niż na Aliexpres trójka ;-) że postanowiłem zaryzykować. 1. Chwilę musiałem się "poboksować" z UPS, który zapomniał zapytać czy sobie życzę ich pośrednictwo przy usługach celnych i do opłat celnych doliczył sobie swoją opłatę - jakieś 80 zł - po napisaniu reklamacji opłatę zwrócili. 2. Jakością namiotu jestem do dziś mile zaskoczony, a trochę już ze mną przeszedł ;-) Świetne i trwałe wykonanie - jak na razie (ponad rok dość intensywnego momentami użytkowania) wszystko wygląda bez zarzutu, parametry i waga zgodne z opisem. Natomiast przy ciuchach problem może być faktycznie z rozmiarami. U nas buty w rozmiarze 45 mają zazwyczaj wkładkę o długości około 29,5 cm, chińskie odpowiedniki w zależności od producenta 26-28 cm ;-) Aktualnie czekam na spodnie trekkingowe zamówione na aliexpres i bardzo jestem ciekaw na ile udało mi się wstrzelić w rozmiar na podstawie wymiarów podanych przez sprzedawcę i ich jakość, bo cena z przesyłką ponownie była ponad 2-krotnie niższa niż podobne (sądząc po opisie) spodnie w outlecie i jakieś 4 x niższa niż ceny sklepowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiedzianowÅ‚osa Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witam Kupował ktoś odzież na narty od Chinczyków? Powiem szczerze że kiedyś kupiłem raz że z ciekawości / dwa z lekkiego przymusu rękawiczki zimowe w ,,chince" i jestem zadowolony. Jakość wykonania jest ok i są ciepłe. A jak to się ma do odzieży narciarskiej? P.S. patrzyłem w tym roku w Decathlonie w DW i zwykłe marketowe rękawiczki 200 zł +, na Alliexpres 30 zł i darmowa przesyłka ... więc 170 pln zostaje w kieszeni . Ma ktoś doświadczenia w tym temacie? Pozdrawiam Sebastian Hej, jeżeli zamieszasz spędzić 2 tygodnie na nartach w sezonie to myślę, że sprawdzi się sprzęt z Ali expres. Ja swoją drogą nie polecam(gogle, rękawiczki - tygodnia nie wytrzymały) bo staram się kupować na wyprzedażach czy w outletach i naprawdę można coś upolować porządnego i w dobrej cenie. W decathlonie niestety też zbytnio porządnego sprzętu nie ma. Dla mnie wiele rzeczy ma tam podobno jakość wykonania, jak z aliexpres... Jeżeli chcesz mieć coś porządnego, proponuje szukać na wyprzedażach, między innymi w TKmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Zakupy na Alliexpres - odzież
zeberkaa Napisano 9 Września 2017 Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Kupowałem super lekki namiot I nie okazał się przykrótkawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
kudik Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 I nie okazał się przykrótkawy? Na szczęście ostatecznie zamówiłem chińską 3-4 osobówkę, która waży jakieś 1,8 kg ;-) Mieścimy się bardzo wygodnie w 2 wysokie osoby + masę klamotów i spokojnie weszłaby jeszcze jedna osoba. Także co do namiotu nie mogę powiedzieć złego słowa na temat jakości, wykonania i parametrów. Tylko, że to był namiot ze zdecydowanie wyższej jak na chińskie warunki półki cenowej ;-) Natomiast z ciuchami zawsze będzie ruletka. Raz ze względu na jakość - na zdjęciach wszystko wygląda ładnie, a sprzedawcy lubują się w koloryzowaniu opisów, dwa ze względu na rozmiar. Spodnie, które zamówiłem (dotarły właśnie) w rozmiarze 3 XL (normalnie noszę XL czasami L, na długość są idealne, ale za szerokie w pasie (mimo, że wg wymiarów byłem na zupełnym końcu skali). Gdybym zamówił rozmiar mniejszy - teoretycznie lepszy na szerokość to spodnie byłyby o 15 cm (patrząc według podanych przez sprzedawcę rozmiarów) za krótkie ;-);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi