robertdr Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Kuba99, Adam P10, yoss, brelo i inni! Walcie w kodorastów jak w bęben, walcie tak, żeby piszczeli, wyli, a najlepiej żeby dostali sraki z jednoczesnym ściskiem dupy. Pamiętajcie, że z kodorastwem i im podobnymi nie ma żadnej dyskusji. To chory (nieuleczalnie) na łeb ale jednocześnie cwany ciemnogród. Mam kilku takich w realu, więc wiem co mówię. Im wystarczy podać słowa klucze PiS, lub Kaczor i już w kącikach ust pojawia się piana, a widok to choć obrzydliwy to z drugiej strony piękny. Ataki wścieklizny u kodorastów, peowców i im podobnych oznaczają, że w PL całkiem dobrze się kręci. przywołani powyżej - to własnie o takim sposobie pojmowania świata pisałem. I takie zachowania u was potępiałem choć u was występowały w lżejszej formie. koledze szatanowi polecam pierwszy seks - to rozładuje emocje. Na razie pewnie samotnie, ale może kiedyś znajdziesz podobną diablicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 317 Dodano 7 l Ostatniej odpowiedzi 6 l Top użytkownicy w tym temacie 21 18 27 18 Popularne dni 31 Sie 27 16 Paź 27 31 Paź 25 6 Paź 20 Top użytkownicy w tym temacie Kuba99 21 odpowiedzi Mitek 18 odpowiedzi bocian74 27 odpowiedzi jacek-1210 18 odpowiedzi Popularne dni 31 Sie 2017 27 odpowiedzi 16 Paź 2017 27 odpowiedzi 31 Paź 2017 25 odpowiedzi 6 Paź 2017 20 odpowiedzi WojtekM Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Kolega 666 pewnie regularnie śpiewa: znowu w życiu mi nie wyszło . Dajcie mu spokój, trzeba być wyrozumiałym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Prostactwo w wypowiedziach, grubiaństwo i arogancja to świadectwo ubóstwa umysłu jak i daleko posuniętej autodestrukcji psychiki. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Cześć A Tobie przyjacielu Drogi coś się nie udało ostatnio w życiu, że tak mieszasz z błotem mnie a zwłaszcza żonę? Widziałeś kiedykolwiek u nas jakąś pianę czy to taka zabawna prowokacja? Pozdrowienia Przecież nie jesteś kodorastą. Nikt nie jest. Facet najwyraźniej ma jakieś zaburzenia seksualne, nie ma co reagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Co Wam powiem to wam powiem, ale Wam powiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 polecam co niektórym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Czy potrafisz sobie policzyć jaki jest koszt pracy dla pensji minimalnej, ale pełny? To znaczy nie tylko różnica pomiędzy widocznym dla pracownika brutto i netto, ale także to, co płaci jeszcze pracodawca? Nie wchodząc w szczegóły - dla pracodawcy pensja minimalna 2000 zł oznacza 2 412,20 zł. Na rękę pracownik dostanie 1459 zł.Jest z czego nie zabierać.A dodatkowo są przecież podatki pośrednie (VAT, akcyza i takie tam), którymi obciąża się ludzi. Znowu jest z czego nie zabieraćAle ten efekt łapówki ucieknie ...A tymczasem w Polsce pracuje już podobno milion Ukraińców. Bo Polakom się nie chce.Oczywiście, ze potrafię. Ale jaki ma związek koszt pracy z tym, ze żeby korzystać z ulgi od podatku, to trzeba mieć podatek wyższy od przyznanej ulgi?Napisze tylko, że jestem bardzo krytycznie nastawiony do obecnych rozwiązań, które powodują, ze dużemu łatwiej unikać kosztów (nie tylko podatków). Wprowadzanie bardziej liberalnych rozwiązań ten stan jeszcze to pogłębi i jeszcze bardziej zacznie obowiązywać zasada "the winner takes it all".Z chęcią bym podyskutował, ale to się robi bardziej rozmowa na "przy piwie", zresztą za dużo tu wrzutek, prowokacji i niezdrowych emocji.Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim!MarcinPS: Widziałem dziś na drodze, że przyleciały już pługopoiaskarki, widziałem dziś pierwszą parkę na ulicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 A ja się pytam gdzie jest moderacja ? Za taki wpis powinien być automatyczny dożywotni ban. I pomyśleć, że narciarstwo utożsamiałem ze sportem uprawianym przez inteligentnych i kulturalnych ludzi...kolejny raz się zawiodłem. Edit. Mam ogromną prośbę do pozostałych użytkowników. Nie utożsamiajcie proszę PIS / prawicy / przeciwników PO czy KOD / katolików z takimi ludźmi jak 666. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Kuba99, Adam P10, yoss, brelo i inni! Walcie w kodorastów jak w bęben, walcie tak, żeby piszczeli, wyli, a najlepiej żeby dostali sraki z jednoczesnym ściskiem dupy. Pamiętajcie, że z kodorastwem i im podobnymi nie ma żadnej dyskusji. To chory (nieuleczalnie) na łeb ale jednocześnie cwany ciemnogród. Mam kilku takich w realu, więc wiem co mówię. Im wystarczy podać słowa klucze PiS, lub Kaczor i już w kącikach ust pojawia się piana, a widok to choć obrzydliwy to z drugiej strony piękny. Ataki wścieklizny u kodorastów, peowców i im podobnych oznaczają, że w PL całkiem dobrze się kręci. Swietny post, wyrazisty nie to co zakamuflowane gnojstwo. Troche sie szatanie w nastepnym poscie zakalapuckales. Ogolnie trzymam za ciebie i wymienionych kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 moim zdaniem chodzi o kobiety, ale to czesto idzie w parze z $$$ No, a o co chodzi kobietom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Janica Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 No, a o co chodzi kobietom? az nie wierze, ze to pytanie moglo pasc. Pytanie z gruntu niezadawalne i bez odpowiedzi Nawet nie pretenduje, ze moglbym wiedziec. Mam tylko nadzieje, ze jedna uzna, ze moje mizerne proby robia na niej jakies wrazenie i razem bedziemy mogli isc w strone tego o co jej (nam) chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie." Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Bo to 'nadwyżka selektywna'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie."Już Ci tłumaczę (cichaczem):W załączonej przez Ciebie tabelce, przy roku 2017 znajduje się sformułowanie "planned".To po angielsku oznacza - planowany Ponieważ w budżecie deficyt był założony na poziomie 59 mld (https://www.bankier....ok-3630665.html),to na dzień dzisiejszy mamy jedynie lekką korektę założenia.p.s. Rok 2017, zupełnie niespodziewanie skończy się 31 grudnia. Pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Pomogłem? Teraz jestem już spokojny. Byłem jedynie zaniepokojony pewnym dysonansem pomiędzy tym co mówi telewizja w cudzysłowiu publiczna, a oficjalnymi raportami. Spokojnie poczekam do końca roku, pewnie trend ma szansę się odwrócić. A i kasa dla rezydentów na kawior i latte również się znajdzie. Dziwi mnie jedynie, że młodzi ludzie nie biorą przykładu z pani Sadurskiej, pana Jasińskiego etc. i nie pracują dla idei jak sugeruje Marszałek Karczewski wyciągający skromne 16k miesięcznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę.https://www.bankier....ke-7549806.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html Kolego, powołuj się na TVN i Wyborczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park taka sytuacja... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
WojtekM Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Kolega 666 pewnie regularnie śpiewa: znowu w życiu mi nie wyszło . Dajcie mu spokój, trzeba być wyrozumiałym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Prostactwo w wypowiedziach, grubiaństwo i arogancja to świadectwo ubóstwa umysłu jak i daleko posuniętej autodestrukcji psychiki. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 16 Października 2017 Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Cześć A Tobie przyjacielu Drogi coś się nie udało ostatnio w życiu, że tak mieszasz z błotem mnie a zwłaszcza żonę? Widziałeś kiedykolwiek u nas jakąś pianę czy to taka zabawna prowokacja? Pozdrowienia Przecież nie jesteś kodorastą. Nikt nie jest. Facet najwyraźniej ma jakieś zaburzenia seksualne, nie ma co reagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Co Wam powiem to wam powiem, ale Wam powiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 polecam co niektórym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Czy potrafisz sobie policzyć jaki jest koszt pracy dla pensji minimalnej, ale pełny? To znaczy nie tylko różnica pomiędzy widocznym dla pracownika brutto i netto, ale także to, co płaci jeszcze pracodawca? Nie wchodząc w szczegóły - dla pracodawcy pensja minimalna 2000 zł oznacza 2 412,20 zł. Na rękę pracownik dostanie 1459 zł.Jest z czego nie zabierać.A dodatkowo są przecież podatki pośrednie (VAT, akcyza i takie tam), którymi obciąża się ludzi. Znowu jest z czego nie zabieraćAle ten efekt łapówki ucieknie ...A tymczasem w Polsce pracuje już podobno milion Ukraińców. Bo Polakom się nie chce.Oczywiście, ze potrafię. Ale jaki ma związek koszt pracy z tym, ze żeby korzystać z ulgi od podatku, to trzeba mieć podatek wyższy od przyznanej ulgi?Napisze tylko, że jestem bardzo krytycznie nastawiony do obecnych rozwiązań, które powodują, ze dużemu łatwiej unikać kosztów (nie tylko podatków). Wprowadzanie bardziej liberalnych rozwiązań ten stan jeszcze to pogłębi i jeszcze bardziej zacznie obowiązywać zasada "the winner takes it all".Z chęcią bym podyskutował, ale to się robi bardziej rozmowa na "przy piwie", zresztą za dużo tu wrzutek, prowokacji i niezdrowych emocji.Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim!MarcinPS: Widziałem dziś na drodze, że przyleciały już pługopoiaskarki, widziałem dziś pierwszą parkę na ulicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 A ja się pytam gdzie jest moderacja ? Za taki wpis powinien być automatyczny dożywotni ban. I pomyśleć, że narciarstwo utożsamiałem ze sportem uprawianym przez inteligentnych i kulturalnych ludzi...kolejny raz się zawiodłem. Edit. Mam ogromną prośbę do pozostałych użytkowników. Nie utożsamiajcie proszę PIS / prawicy / przeciwników PO czy KOD / katolików z takimi ludźmi jak 666. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Kuba99, Adam P10, yoss, brelo i inni! Walcie w kodorastów jak w bęben, walcie tak, żeby piszczeli, wyli, a najlepiej żeby dostali sraki z jednoczesnym ściskiem dupy. Pamiętajcie, że z kodorastwem i im podobnymi nie ma żadnej dyskusji. To chory (nieuleczalnie) na łeb ale jednocześnie cwany ciemnogród. Mam kilku takich w realu, więc wiem co mówię. Im wystarczy podać słowa klucze PiS, lub Kaczor i już w kącikach ust pojawia się piana, a widok to choć obrzydliwy to z drugiej strony piękny. Ataki wścieklizny u kodorastów, peowców i im podobnych oznaczają, że w PL całkiem dobrze się kręci. Swietny post, wyrazisty nie to co zakamuflowane gnojstwo. Troche sie szatanie w nastepnym poscie zakalapuckales. Ogolnie trzymam za ciebie i wymienionych kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 moim zdaniem chodzi o kobiety, ale to czesto idzie w parze z $$$ No, a o co chodzi kobietom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Janica Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 No, a o co chodzi kobietom? az nie wierze, ze to pytanie moglo pasc. Pytanie z gruntu niezadawalne i bez odpowiedzi Nawet nie pretenduje, ze moglbym wiedziec. Mam tylko nadzieje, ze jedna uzna, ze moje mizerne proby robia na niej jakies wrazenie i razem bedziemy mogli isc w strone tego o co jej (nam) chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie." Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Bo to 'nadwyżka selektywna'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie."Już Ci tłumaczę (cichaczem):W załączonej przez Ciebie tabelce, przy roku 2017 znajduje się sformułowanie "planned".To po angielsku oznacza - planowany Ponieważ w budżecie deficyt był założony na poziomie 59 mld (https://www.bankier....ok-3630665.html),to na dzień dzisiejszy mamy jedynie lekką korektę założenia.p.s. Rok 2017, zupełnie niespodziewanie skończy się 31 grudnia. Pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Pomogłem? Teraz jestem już spokojny. Byłem jedynie zaniepokojony pewnym dysonansem pomiędzy tym co mówi telewizja w cudzysłowiu publiczna, a oficjalnymi raportami. Spokojnie poczekam do końca roku, pewnie trend ma szansę się odwrócić. A i kasa dla rezydentów na kawior i latte również się znajdzie. Dziwi mnie jedynie, że młodzi ludzie nie biorą przykładu z pani Sadurskiej, pana Jasińskiego etc. i nie pracują dla idei jak sugeruje Marszałek Karczewski wyciągający skromne 16k miesięcznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę.https://www.bankier....ke-7549806.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html Kolego, powołuj się na TVN i Wyborczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park taka sytuacja... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Co Wam powiem to wam powiem, ale Wam powiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 polecam co niektórym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Czy potrafisz sobie policzyć jaki jest koszt pracy dla pensji minimalnej, ale pełny? To znaczy nie tylko różnica pomiędzy widocznym dla pracownika brutto i netto, ale także to, co płaci jeszcze pracodawca? Nie wchodząc w szczegóły - dla pracodawcy pensja minimalna 2000 zł oznacza 2 412,20 zł. Na rękę pracownik dostanie 1459 zł.Jest z czego nie zabierać.A dodatkowo są przecież podatki pośrednie (VAT, akcyza i takie tam), którymi obciąża się ludzi. Znowu jest z czego nie zabieraćAle ten efekt łapówki ucieknie ...A tymczasem w Polsce pracuje już podobno milion Ukraińców. Bo Polakom się nie chce.Oczywiście, ze potrafię. Ale jaki ma związek koszt pracy z tym, ze żeby korzystać z ulgi od podatku, to trzeba mieć podatek wyższy od przyznanej ulgi?Napisze tylko, że jestem bardzo krytycznie nastawiony do obecnych rozwiązań, które powodują, ze dużemu łatwiej unikać kosztów (nie tylko podatków). Wprowadzanie bardziej liberalnych rozwiązań ten stan jeszcze to pogłębi i jeszcze bardziej zacznie obowiązywać zasada "the winner takes it all".Z chęcią bym podyskutował, ale to się robi bardziej rozmowa na "przy piwie", zresztą za dużo tu wrzutek, prowokacji i niezdrowych emocji.Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim!MarcinPS: Widziałem dziś na drodze, że przyleciały już pługopoiaskarki, widziałem dziś pierwszą parkę na ulicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 A ja się pytam gdzie jest moderacja ? Za taki wpis powinien być automatyczny dożywotni ban. I pomyśleć, że narciarstwo utożsamiałem ze sportem uprawianym przez inteligentnych i kulturalnych ludzi...kolejny raz się zawiodłem. Edit. Mam ogromną prośbę do pozostałych użytkowników. Nie utożsamiajcie proszę PIS / prawicy / przeciwników PO czy KOD / katolików z takimi ludźmi jak 666. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 17 Października 2017 Udostępnij Napisano 17 Października 2017 Kuba99, Adam P10, yoss, brelo i inni! Walcie w kodorastów jak w bęben, walcie tak, żeby piszczeli, wyli, a najlepiej żeby dostali sraki z jednoczesnym ściskiem dupy. Pamiętajcie, że z kodorastwem i im podobnymi nie ma żadnej dyskusji. To chory (nieuleczalnie) na łeb ale jednocześnie cwany ciemnogród. Mam kilku takich w realu, więc wiem co mówię. Im wystarczy podać słowa klucze PiS, lub Kaczor i już w kącikach ust pojawia się piana, a widok to choć obrzydliwy to z drugiej strony piękny. Ataki wścieklizny u kodorastów, peowców i im podobnych oznaczają, że w PL całkiem dobrze się kręci. Swietny post, wyrazisty nie to co zakamuflowane gnojstwo. Troche sie szatanie w nastepnym poscie zakalapuckales. Ogolnie trzymam za ciebie i wymienionych kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 moim zdaniem chodzi o kobiety, ale to czesto idzie w parze z $$$ No, a o co chodzi kobietom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Janica Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 No, a o co chodzi kobietom? az nie wierze, ze to pytanie moglo pasc. Pytanie z gruntu niezadawalne i bez odpowiedzi Nawet nie pretenduje, ze moglbym wiedziec. Mam tylko nadzieje, ze jedna uzna, ze moje mizerne proby robia na niej jakies wrazenie i razem bedziemy mogli isc w strone tego o co jej (nam) chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie." Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Bo to 'nadwyżka selektywna'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie."Już Ci tłumaczę (cichaczem):W załączonej przez Ciebie tabelce, przy roku 2017 znajduje się sformułowanie "planned".To po angielsku oznacza - planowany Ponieważ w budżecie deficyt był założony na poziomie 59 mld (https://www.bankier....ok-3630665.html),to na dzień dzisiejszy mamy jedynie lekką korektę założenia.p.s. Rok 2017, zupełnie niespodziewanie skończy się 31 grudnia. Pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Pomogłem? Teraz jestem już spokojny. Byłem jedynie zaniepokojony pewnym dysonansem pomiędzy tym co mówi telewizja w cudzysłowiu publiczna, a oficjalnymi raportami. Spokojnie poczekam do końca roku, pewnie trend ma szansę się odwrócić. A i kasa dla rezydentów na kawior i latte również się znajdzie. Dziwi mnie jedynie, że młodzi ludzie nie biorą przykładu z pani Sadurskiej, pana Jasińskiego etc. i nie pracują dla idei jak sugeruje Marszałek Karczewski wyciągający skromne 16k miesięcznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę.https://www.bankier....ke-7549806.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html Kolego, powołuj się na TVN i Wyborczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park taka sytuacja... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 moim zdaniem chodzi o kobiety, ale to czesto idzie w parze z $$$ No, a o co chodzi kobietom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Janica Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 No, a o co chodzi kobietom? az nie wierze, ze to pytanie moglo pasc. Pytanie z gruntu niezadawalne i bez odpowiedzi Nawet nie pretenduje, ze moglbym wiedziec. Mam tylko nadzieje, ze jedna uzna, ze moje mizerne proby robia na niej jakies wrazenie i razem bedziemy mogli isc w strone tego o co jej (nam) chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie." Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Bo to 'nadwyżka selektywna'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie."Już Ci tłumaczę (cichaczem):W załączonej przez Ciebie tabelce, przy roku 2017 znajduje się sformułowanie "planned".To po angielsku oznacza - planowany Ponieważ w budżecie deficyt był założony na poziomie 59 mld (https://www.bankier....ok-3630665.html),to na dzień dzisiejszy mamy jedynie lekką korektę założenia.p.s. Rok 2017, zupełnie niespodziewanie skończy się 31 grudnia. Pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Pomogłem? Teraz jestem już spokojny. Byłem jedynie zaniepokojony pewnym dysonansem pomiędzy tym co mówi telewizja w cudzysłowiu publiczna, a oficjalnymi raportami. Spokojnie poczekam do końca roku, pewnie trend ma szansę się odwrócić. A i kasa dla rezydentów na kawior i latte również się znajdzie. Dziwi mnie jedynie, że młodzi ludzie nie biorą przykładu z pani Sadurskiej, pana Jasińskiego etc. i nie pracują dla idei jak sugeruje Marszałek Karczewski wyciągający skromne 16k miesięcznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę.https://www.bankier....ke-7549806.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html Kolego, powołuj się na TVN i Wyborczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park taka sytuacja...
Janica Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 No, a o co chodzi kobietom? az nie wierze, ze to pytanie moglo pasc. Pytanie z gruntu niezadawalne i bez odpowiedzi Nawet nie pretenduje, ze moglbym wiedziec. Mam tylko nadzieje, ze jedna uzna, ze moje mizerne proby robia na niej jakies wrazenie i razem bedziemy mogli isc w strone tego o co jej (nam) chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie." Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Bo to 'nadwyżka selektywna'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie."Już Ci tłumaczę (cichaczem):W załączonej przez Ciebie tabelce, przy roku 2017 znajduje się sformułowanie "planned".To po angielsku oznacza - planowany Ponieważ w budżecie deficyt był założony na poziomie 59 mld (https://www.bankier....ok-3630665.html),to na dzień dzisiejszy mamy jedynie lekką korektę założenia.p.s. Rok 2017, zupełnie niespodziewanie skończy się 31 grudnia. Pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Pomogłem? Teraz jestem już spokojny. Byłem jedynie zaniepokojony pewnym dysonansem pomiędzy tym co mówi telewizja w cudzysłowiu publiczna, a oficjalnymi raportami. Spokojnie poczekam do końca roku, pewnie trend ma szansę się odwrócić. A i kasa dla rezydentów na kawior i latte również się znajdzie. Dziwi mnie jedynie, że młodzi ludzie nie biorą przykładu z pani Sadurskiej, pana Jasińskiego etc. i nie pracują dla idei jak sugeruje Marszałek Karczewski wyciągający skromne 16k miesięcznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę.https://www.bankier....ke-7549806.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html Kolego, powołuj się na TVN i Wyborczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park taka sytuacja...
kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie." Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Bo to 'nadwyżka selektywna'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Trochę się już gubię, ktoś bardziej kumaty mógłby mi wytłumaczyć, jest ta nadwyżka budżetowa czy nie:https://wiadomosci.w...79904088725121a"To koniec propagandy o nadwyżce budżetowej. Morawiecki poinformował Brukselę o dziurzeOczywiście zrobił to cichaczem, bo w tym samym czasie do głów obywateli ładowano propagandę o nadzwyczajnych wynikach finansowych budżetu państwa. Zaledwie 20 września rząd informował o rekordowej i niespotykanej wcześniej nadwyżce budżetowej sięgającej 5 miliardów. Tydzień później wysłał do Brukseli prognozę, że rok 2017 nasze państwo zakończy 51 miliardami na minusie."Już Ci tłumaczę (cichaczem):W załączonej przez Ciebie tabelce, przy roku 2017 znajduje się sformułowanie "planned".To po angielsku oznacza - planowany Ponieważ w budżecie deficyt był założony na poziomie 59 mld (https://www.bankier....ok-3630665.html),to na dzień dzisiejszy mamy jedynie lekką korektę założenia.p.s. Rok 2017, zupełnie niespodziewanie skończy się 31 grudnia. Pomogłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Pomogłem? Teraz jestem już spokojny. Byłem jedynie zaniepokojony pewnym dysonansem pomiędzy tym co mówi telewizja w cudzysłowiu publiczna, a oficjalnymi raportami. Spokojnie poczekam do końca roku, pewnie trend ma szansę się odwrócić. A i kasa dla rezydentów na kawior i latte również się znajdzie. Dziwi mnie jedynie, że młodzi ludzie nie biorą przykładu z pani Sadurskiej, pana Jasińskiego etc. i nie pracują dla idei jak sugeruje Marszałek Karczewski wyciągający skromne 16k miesięcznie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 A wystarczy słuchać ministra finansów: https://www.bankier....zl-7550572.html(5 dni temu) Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Czyli de facto nie jest o nadwyżka, tylko deficyt mniejszy w stosunku do planu? Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Ja rozumiem, że język polski jest trudnym językiem, ale litości... "będzie" - czas przyszły"jest" - czas teraźniejszyOdpowiadając na pytanie: czyli de facto jest nadwyżka, a będzie deficyt mniejszy w stosunku do planu Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie. NAdwyżka jest wtedy, jak jesteśmy na plusie. Jeżeli mamy mniejszy deficyt, to dalej mamy deficyt a nie nadwyżkę.https://www.bankier....ke-7549806.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html Kolego, powołuj się na TVN i Wyborczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Deco79 Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Może jest to dla mnie oczywiste bo jestem ekonomistą, ale skoro mamy dług powiedzmy w wysokości 5000 zł a w tym roku udało nam się zaoszczędzić 1000 zł, które to pieniądze przeznaczamy na spłatę długu to nadal jest dług w wysokości 4000 choć w tym roku mieliśmy nadwyżkę 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 24 Października 2017 Udostępnij Napisano 24 Października 2017 https://www.bankier....ke-7549806.html żałosne jest powoływanie się na kłamcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi