andrzej 2499 Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Lepszy rydz niż nic.Byłem na nartach..? hm pod dachem 150 czy 160 m chwila i na dole i znów orczyk i tak pewnie z kilkaset razy ale przed samym domem za fajerą ( kierownicą) skurcze i tak powinno być - kara za brak treningów i gwarancja że dałem z siebie wszystko. Mógłbym się usprawiedliwiać stłuczona pięta,nie mogę biegać, ale przecież jest rower albo siłownia. Jak bardzo trzeba to lubić żeby wytrzymać 8 godzin na tak krótkim stoku, myślę a może to chore jak chomik w klatce w swoim kieracie biega jak upośledzony. Pierwsza połowa na sl, ok to ma sens ,pózniej fajne garby i odsypy - zmiana nart na all mountain trzeba coś kombinować żeby nie zwariować, swoją drogą lubie po odsypach, przypomina mi się taki wąski odcinek z Alp gdzie po południu tworzył się odsyp szeroki na dwa metry i zawsze środek zatłoczony na tym przewężeniu, a ja tym dwu metrowym odsypem śmigałem sobie bez konkurencji i tu taka mała namiastka tamtego odcinka i też pusto.W ramach skipasu dają narty buty kije i kask, za dodatkową opłatą można wypożyczyć .... spodnie kurtkę ,rękawiczki, wydaje się być śmieszne ale wielu Anglików korzysta z tego.W wypożyczalni dyktatura tylko Head. Na całej wyspie jest 6 takich obiektów dziwi mnie to, bo w Angli śnieg raz na parę lat pada .Jest szkółka dzieciaki całkiem nieżle śmigają. Ediego Orła nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaadam Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 . Na całej wyspie jest 6 takich obiektów dziwi mnie to, bo w Angli śnieg raz na parę lat pada . Może wolą piłkę nożną i krykieta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 6 osrodkow igielitowych to uznaję za dużo ! Mieliśmy okazje spotkać instruktora z UK- nauczył sie dobrze jeździć na igielicie, ale musiał wyemigrować " za śniegiem" do USA - wyrwał sie w wieku 18- lat. Dobrze się nauczył jeździć, bo od razu zaczął pracować jako instruktor, rownież zahaczył o Kanadę i Nową Zelandię. Jeździł świetnie- bajka! Wracaj tam często! Jak tylko dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 6 czy 7 stoków ze sztuczną nawierzchnią to jest w Polsce, w UK ponad 50 (nawierzchnia to zazwyczaj dendix): http://www.skiclub.c...px#.WPd95-TdjMI Często korzystam w swojej okolicy, czasami jeżdżę na najdłuższy w Angli, do Gloucester, byłem na najdłuższym w Europie, w Edynburgu. Rzeczywiście, jak ktoś na szczotkach sobie radzi to i na śniegu nie ma problemu. Dave Ryding też zaczynał na stoku ze sztuczną nawierzchnią. Czasami myślę o wypadzie do Hemel, ale aż tak zdesperowany by pojeździć na śniegu nie jestem, bo koszt dojazdu, jakieś papu i wejściówki dla kjej trójki na dwie, trzy godzinki to pewnie byłby tygodniowy skipass gdzieś w Alpach. Ale prawda, śniegu "moje" południe Anglii już pewnie z 5 lat nie widziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 6 czy 7 stoków ze sztuczną nawierzchnią to jest w Polsce, w UK ponad 50 (nawierzchnia to zazwyczaj dendix):http://www.skiclub.c...px#.WPd95-TdjMI Często korzystam w swojej okolicy, czasami jeżdżę na najdłuższy w Angli, do Gloucester, byłem na najdłuższym w Europie, w Edynburgu. Rzeczywiście, jak ktoś na szczotkach sobie radzi to i na śniegu nie ma problemu. Dave Ryding też zaczynał na stoku ze sztuczną nawierzchnią. Czasami myślę o wypadzie do Hemel, ale aż tak zdesperowany by pojeździć na śniegu nie jestem, bo koszt dojazdu, jakieś papu i wejściówki dla kjej trójki na dwie, trzy godzinki to pewnie byłby tygodniowy skipass gdzieś w Alpach. Ale prawda, śniegu "moje" południe Anglii już pewnie z 5 lat nie widziało W Edynburgu to igielit czy indoor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Igelit, to znaczy dendix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... Blacov Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Sorry za odswierzenie tematu. Ma ktos moze porownanie Hemel do Milton? Szczerze to nigdy moglem sie przekonac zeby placic jakby nie patrzec dosc slono za gorke ktora ma ok 150m.. Warto odwiedzic takie miejsce? Mam w sumie pod nosem te gorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Raz warto. My ostatnio odwiedziliśmy Snow Factor w Glasgow. Całkiem fajnie się bawiliśmy, chociaż rzeczywiście, przeliczając metry (!) do ceny karnetu to wychodzi najdroższy skipass świata. W drugiej części filmiku wrażenia z SF (w pierwszej ze stoku w Edynburgu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Joanna Sm Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 6 osrodkow igielitowych to uznaję za dużo ! Mieliśmy okazje spotkać instruktora z UK- nauczył sie dobrze jeździć na igielicie, ale musiał wyemigrować " za śniegiem" do USA - wyrwał sie w wieku 18- lat. Dobrze się nauczył jeździć, bo od razu zaczął pracować jako instruktor, rownież zahaczył o Kanadę i Nową Zelandię. Jeździł świetnie- bajka! Wracaj tam często! Jak tylko dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 6 czy 7 stoków ze sztuczną nawierzchnią to jest w Polsce, w UK ponad 50 (nawierzchnia to zazwyczaj dendix): http://www.skiclub.c...px#.WPd95-TdjMI Często korzystam w swojej okolicy, czasami jeżdżę na najdłuższy w Angli, do Gloucester, byłem na najdłuższym w Europie, w Edynburgu. Rzeczywiście, jak ktoś na szczotkach sobie radzi to i na śniegu nie ma problemu. Dave Ryding też zaczynał na stoku ze sztuczną nawierzchnią. Czasami myślę o wypadzie do Hemel, ale aż tak zdesperowany by pojeździć na śniegu nie jestem, bo koszt dojazdu, jakieś papu i wejściówki dla kjej trójki na dwie, trzy godzinki to pewnie byłby tygodniowy skipass gdzieś w Alpach. Ale prawda, śniegu "moje" południe Anglii już pewnie z 5 lat nie widziało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytek23 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 6 czy 7 stoków ze sztuczną nawierzchnią to jest w Polsce, w UK ponad 50 (nawierzchnia to zazwyczaj dendix):http://www.skiclub.c...px#.WPd95-TdjMI Często korzystam w swojej okolicy, czasami jeżdżę na najdłuższy w Angli, do Gloucester, byłem na najdłuższym w Europie, w Edynburgu. Rzeczywiście, jak ktoś na szczotkach sobie radzi to i na śniegu nie ma problemu. Dave Ryding też zaczynał na stoku ze sztuczną nawierzchnią. Czasami myślę o wypadzie do Hemel, ale aż tak zdesperowany by pojeździć na śniegu nie jestem, bo koszt dojazdu, jakieś papu i wejściówki dla kjej trójki na dwie, trzy godzinki to pewnie byłby tygodniowy skipass gdzieś w Alpach. Ale prawda, śniegu "moje" południe Anglii już pewnie z 5 lat nie widziało W Edynburgu to igielit czy indoor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Igelit, to znaczy dendix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blacov Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Sorry za odswierzenie tematu. Ma ktos moze porownanie Hemel do Milton? Szczerze to nigdy moglem sie przekonac zeby placic jakby nie patrzec dosc slono za gorke ktora ma ok 150m.. Warto odwiedzic takie miejsce? Mam w sumie pod nosem te gorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Raz warto. My ostatnio odwiedziliśmy Snow Factor w Glasgow. Całkiem fajnie się bawiliśmy, chociaż rzeczywiście, przeliczając metry (!) do ceny karnetu to wychodzi najdroższy skipass świata. W drugiej części filmiku wrażenia z SF (w pierwszej ze stoku w Edynburgu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi