blachaxxx Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Czy da sie wypozyczyc online narty , chodzi mi o progressory? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 I tym pytaniem mam nieodparte wrażenie, że dochodzimy do pewnego absurdu społecznego. Bo samo rozwiązanie wypożyczalni nart online może się wydawać innowatorskim rozwiązaniem, jednakże nie unikniesz kontaktu bezpośredniego z wypożyczalnią, bo narty musisz odebrać, serwisant musi ustawić rozstaw wiązań, ciężar i ewentualnie jeśli chcesz buty do tego to jeszcze musisz sam przymierzyć buty. No chyba, że Twoja stopa też jest online Internet ma być wspomagaczem życia a nie je zastępować. p.s. jeśli rozpatrujesz to w kontekście biznes planu to radzę Ci zapomnij o tym pomyśle. Mało kto zdecyduje się na wypożyczenie sprzętu w takiej formie. Zdecydowana większość albo wypożyczy sprzęt w pobliskiej wypożyczalni albo przy stoku. Jakbym miał się babrać w wypożyczanie online, zamawiać kuriera a potem pakować narty do oddania to wolałbym już sobie je kupić i mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachaxxx Napisano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Chce wypozyczyc fischer progressor ale byłem w 20 wypożyczalniach i w jednej mieli 800na 165cm Na chopoku wogole jak,pytalem o fischer to jakbym o diabla pytal Noestety w wypozyczalniach jest to co schodzi, do mojego wzrostu ok 188cm proponuja mi 165cm, jak mam kupic narty jak nie mam mozliwoscie ich sprawdzic, nie wywale 1500zl w ciemno. Najwiecej widze wszedzie volk rtm 7,4 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachaxxx Napisano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Bardziej mi chodzi o narty do testowania wiadomo ze najbardziej logiczne jest wypozyczenie nart pod stokiem lecz jak wyzej napisalem daja co maja. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Kupuj w ciemno. Ja zamówiłem Stockli Laser GS FIS 184cm o promieniu 25.5m, do tego Head iGS RD 183cm o promieniu 25m - w przyszłym sezonie wstrzelę sie w nie po dwóch dniach jazdy. Po cholerę kombinować, trzeba po prostu jeździć i tyle, a może aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachaxxx Napisano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Nie rozumiem troche tej wypowiedzie ale nie wazne. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 No to nie potrzebujesz wypożyczalni online tylko komputer z internetem i telefon W ten sposób w godzinę obskoczy 20 wypożyczalni i będziesz wiedział co mają. A swoją drogą dziwię się, że wypożyczalnie nie prowadzą Fischer Progressor. Bardzo fajna nartka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Nie rozumiem troche tej wypowiedzie ale nie wazne. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzrudaCzytaj spokojnie.... >>W sensie doboru konkretnego modelu. Tak po prostu jest. Sprawdzone na ludziach, szczurach no i na mnie. Nalezy po prostu kupić dowolną nartę z rodzaju który nas interesuje. Potem można się nauczyć na niej jeździć. Tzn przyzwyczaić jak pisze labas do pewnych niuansów prowadzenia narty. Ja kupiłem komórki SL tylko dlatego ze bo były w cenie sklepówki. Są super...... :-) Jeżeli ta metoda sprawdza się tez na przecietnisku jak ja, to znaczy, ze jest dobra. Testowanie może dotyczyć tylko tego czy np. bardziej leżą nam GS czy AM.... W dodatku nie sprawdzimy tego w godzinę na stoku. Każda narta wymaga chwili (dłuższej - poczatkujacy, czy krótszej -lepszy narciarz) adaptacji, wiec wrażenia z 'testu' w scidle okreslonych a przypadkowych warunkach możemy sobie wstawić. ... Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala, jezdzilem na chyba kilkudziesieciu rodzajach i modelach, zostawilem w wypożyczalniach kupę kasy -zupełnie niepotrzebnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzrudaCzytaj spokojnie.... >>W sensie doboru konkretnego modelu. Tak po prostu jest. Sprawdzone na ludziach, szczurach no i na mnie. Nalezy po prostu kupić dowolną nartę z rodzaju który nas interesuje. Potem można się nauczyć na niej jeździć. Tzn przyzwyczaić jak pisze labas do pewnych niuansów prowadzenia narty. Ja kupiłem komórki SL tylko dlatego ze bo były w cenie sklepówki. Są super...... :-) Jeżeli ta metoda sprawdza się tez na przecietnisku jak ja, to znaczy, ze jest dobra. Testowanie może dotyczyć tylko tego czy np. bardziej leżą nam GS czy AM.... W dodatku nie sprawdzimy tego w godzinę na stoku. Każda narta wymaga chwili (dłuższej - poczatkujacy, czy krótszej -lepszy narciarz) adaptacji, wiec wrażenia z 'testu' w scidle okreslonych a przypadkowych warunkach możemy sobie wstawić. ... Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala, jezdzilem na chyba kilkudziesieciu rodzajach i modelach, zostawilem w wypożyczalniach kupę kasy -zupełnie niepotrzebnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzrudaCzytaj spokojnie.... >>W sensie doboru konkretnego modelu. Tak po prostu jest. Sprawdzone na ludziach, szczurach no i na mnie. Nalezy po prostu kupić dowolną nartę z rodzaju który nas interesuje. Potem można się nauczyć na niej jeździć. Tzn przyzwyczaić jak pisze labas do pewnych niuansów prowadzenia narty. Ja kupiłem komórki SL tylko dlatego ze bo były w cenie sklepówki. Są super...... :-) Jeżeli ta metoda sprawdza się tez na przecietnisku jak ja, to znaczy, ze jest dobra. Testowanie może dotyczyć tylko tego czy np. bardziej leżą nam GS czy AM.... W dodatku nie sprawdzimy tego w godzinę na stoku. Każda narta wymaga chwili (dłuższej - poczatkujacy, czy krótszej -lepszy narciarz) adaptacji, wiec wrażenia z 'testu' w scidle okreslonych a przypadkowych warunkach możemy sobie wstawić. ... Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala, jezdzilem na chyba kilkudziesieciu rodzajach i modelach, zostawilem w wypożyczalniach kupę kasy -zupełnie niepotrzebnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla nie-miszczów, to wg mnie nie-bzruda Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Uzasadnij proszę. Ciekawi mnie również jak osoba słabiej jeżdżąca - bo tak rozumiem nie miszczów - ma ocenić czy dana narta jest dobra czy nie jak nie zna dobrze odczuć związanych z prawidłową jazdą. Jak taka osoba ma ocenić różnicę pomiędzy podobnymi nartami z jednej grupy? Pozdrowienia nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 nawet osoba tak słabo jeżdżąca jak ja potrafi wybrać sobie narty z danej grupy, na których najlepiej się jeździ tej konkretnej osobie jeden model podpasuje, inny nie i tyle Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć A co to znaczy lepiej się jeździ? Wtedy wybór zazwyczaj kończy się nartą o 30 cm za krotką bo przecież lepiej się skręca - o to chodzi? To są złudzenia wynikające z niewiedzy po prostu. Jeżeli tak to nie mam dalszych pytań. Pozdrowienia dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kiedyś też probowalem znaleźć Świętego Graala... ja również takiego szukałem - Stoeckli Laser SL FIS - w końcu trafiłem, kupilem, po tygodniu sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) Jesteś pewien ze szukałeś we właściwej grupie? (Slalomki fis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Widocznie akurat ten Grall nie był święty a raczej jesteś zbyt niecierpliwy. ;-) przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Czyli masz wszelkie postawy by zostać na obecnym poziomie na zawsze... ale to nie jest przytyk. Co kto lubi to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 dla mnie znaczenie ma: jak narta inicjuje skręt - pierwsze wrażenie po 2-3 zjazdach jak wychodzi ze skrętu - czy daje dużego kopa czy jest "kołkowata", czy sprężysta to jestem w stanie sam sobie ocenić i kupić takie, jakie mi najlepiej leżą Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet.
RobertK Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Cześć' A skąd masz pewność, że testowana para i ta która kupisz będzie dawała takie same odczucia. Testowana może być na przykład, źle przygotowana i odrzucisz najlepsza dla Ciebie nartę zgodzisz się? Pozdrowienia Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Wypożyczalnie nart / Serwisy narciarskie Wypożyczalnia nart przez internet.
wort Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 przyznam szczerze, że nie pasjonuje mnie "wjeżdżanie" się w narty - albo się na nich fajnie jeździ, albo nie - subiektywnie oczywiście Mam podobnie, są narty narty na których nie będę jeździć nawet za dopłatą , z drugiej strony "złe" narty trzeba przetestować/kupić żeby wiedzieć, które dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 A akurat wypowiedź kolegi Labasa świadczy wiedzy, której Tobie brakuje po prostu. Testowanie nart przed zakupem w sensie doboru konkretnego modelu to bzdura. Pozdrowienia Powiem wedlug siebie na nartach jezdzic sie ucze wiec jezdzic nie umiem, nie bede wpisywal nr poziomu bo dla mnie to bez sensu mialem okazje jezdzic na ponad dziesieciu parach nart i kazde byly inne (mowie tu o moich odczuciach) oczywiscie narty z tej samej grupy, wiadomo iz nie jestem w stanie wykozystac narty w 100% lecz jesli juz na moim poziomie widze roznice to branie nart w ciemno wd mnie to porazka, zreszta chyba po ta sa testy nart. Nie przygotowuje sie do zawodow poprostu chce zjechac sobie z gory na dol totalna rekreacja wiadomo jak ktos ma poziom master zjedzie na wszystkim bode na jednej narcie jezdzi lepiej niz wiekszosc ludzi na dwoch. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Mitku, poza kilkoma nartami, które "testowałem" od znajomych lub z wypożyczalni (kilka sezonów temu), resztę nart kupuję (często opierając się np na wynikach dostepnych testów) i dopiero objeżdżam jak mi przypasuje - zostaje za mną na dłużej, jak nie - idzie na sprzedaż Cześć I to jest sensowne postępowanie. Czynię tak samo. Po prostu kupuję narty z grupy, która mnie interesuje w najlepszej cenie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Kto bogatemu zabroni. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachaxxx Napisano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Zreszta nie wazne jakie kto ma preferencje ja chcialbym wypozyczyc do testow.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi