ski4ever Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Cześć wszystkim! Mam krótkie pytanie. Gdzie jest takie skrzyżowanie na południu Monachium, gdzie jedna droga prowadzi do Kufstein i jest często do niej korek a druga na Garmich Partenkirchen (i jest luźna). Chodzi mi o informacje jakich dróg jest to skrzyżowanie, może ktoś pomięta numery dróg? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 A8 i A99 - tez krotko Jezeli chcesz na GaPa to z A9 wjezdzaj w Monachium i za drogowskazami na GaPa. A99 zwana obwodnica Monachium na pld. wprowadza prawie do miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Jeśli chcesz jechać na Ga-pa to jadąc od strony Norymbergi jedziesz do końca autostrady A9, potem wewnętrznym ringiem Monachium aż do wylotu A95 na Ga-pa. Wszystko bardzo czytelnie oznakowane. Przejazd wewnętrznym ringiem nie wymaga posiadania umweltplakette (umweltzona kończy się właśnie na ringu). Sama A95 jest oczywiście luźniejsza od A8 i A93, ale w samym Monachium można stracić nawet półtorej godziny w korkach. Około 40 minut to standard. Dodatkowo cały czas ograniczenie prędkości do 80. Skrzyżowanie o którym mówi Fredo jest na południowym - wschodzie Monachium, ale A99 nie ma bezpośredniego połączenia z A95. Moim zdaniem nie warto pchać się na A99, tylko po to żeby później na skrzyżowaniu z A8 wracać się w stronę centrum Monachium. Lepiej jechać tak jak napisałem wyżej, ewentualnie ominąć centrum A99 ale w przeciwną stronę (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi