luśka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Chciałabym się dowiedzieć, na ile to poważne uszkodzenie. Sama nic nie będę z tym robić, bo nie jestem techniczna. Tylko obawiam się, że serwis, który odwiedzam sobie nie poradzi, bo z dużą rysą przy krawędzi chyba sobie nie poradził- ja nie widzę różnicy. Pytanie moje zasadnicze, na ile ta dziura poważna, jak będzie ewoluować i mniej więcej, ile takie coś powinno kosztować? Dodaję zdjęcie jakiś dziwnych kilku kropek- nie wiem, skąd się wzięły i tej starej rysy wzdłuż krawędzi, która niby była zalewana 2mies temu. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Chciałabym się dowiedzieć, na ile to poważne uszkodzenie. Sama nic nie będę z tym robić, bo nie jestem techniczna. Tylko obawiam się, że serwis, który odwiedzam sobie nie poradzi, bo z dużą rysą przy krawędzi chyba sobie nie poradził- ja nie widzę różnicy. Pytanie moje zasadnicze, na ile ta dziura poważna, jak będzie ewoluować i mniej więcej, ile takie coś powinno kosztować? Dodaję zdjęcie jakiś dziwnych kilku kropek- nie wiem, skąd się wzięły i tej starej rysy wzdłuż krawędzi, która niby była zalewana 2mies temu. Widocznie słabo to zrobili, zanim zacznie się lać kofix nalezy dokładnie nartę wyczyścić oraz usunąć smar zmywaczem. Dopiero potem można lać kofix tak aby trzymał. Co do rodzaju kofixu można spróbować tę rysę którą masz starą potraktować tzw metal gripem. Dobry serwis ma takie rzeczy w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Serwis sobie poradzi z takim drobiazgiem, no chyba że to serwis tylko z nazwy. Było parę tematów na forum jak sobie samemu radzić z takimi ubytkami i jestem przekonany, że po ich przeczytaniu też dałabys radę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję Wam za odpowiedzi Powiedzcie mi jeszcze, czy muszę to robić przed kolejnym wyjazdem na śnieg? Będzie się szybko pogarszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję Wam za odpowiedzi Powiedzcie mi jeszcze, czy muszę to robić przed kolejnym wyjazdem na śnieg? Będzie się szybko pogarszać? Ja bym profilaktycznie uzupełnił te ubytki przed wyjazdem. Przy okazji zleciłbym ostrzenie i smarowanie. Przed chwilą skończyłem serwis 3 par nart i 2 desek, też miałem kilka niewielkich ubytków, ale kofix ładnie to pouzupełnial. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Chciałabym się dowiedzieć, na ile to poważne uszkodzenie. Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Tutaj filmik jak zrobić. https://m.youtube.co...h?v=lVxBxnQVyVg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ...... co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? od razu nasuwa się skojarzenie z makijażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Poproś kolegę Wujota o fotkę slizgu po wiosennych turach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Dobrze że nie mamy takich dylematów, co na siebie włożyć: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dziękuję za wszystkie porady Narty oddałam do serwisu i to innego niż dotąd, no i zmieniam serwis Pięknie, gładziutko, ani widu, ani słychu żadnej rysy. Ups, ale dziś mam już nowe choć nie tak makabryczne. I do tego zeszlifowali mi czubki, które od wielu lat miałam lekko zardzewiałe ( w pierwszym sezonie zostawiłam je mokre złożone razem w drodze powrotnej ze stoku, nie myśląc, jaki będzie efekt). Nawet tutaj mówiono mi, żeby się czubkami nie przejmować, bo na nich się nie jeździ, ale wciąż miałam wyrzuty sumienia i jako estetka, lekki dysonans. A teraz ktoś jednak usunął tę rdzę i jestem chyba z tego powodu najbardziej szczęśliwa ;D Jak mówiłam panu o kofixie, to przybrał ironiczny uśmieszek mówiąc, że oni mają profesjonalne coś tam. To nic. Zrobili dobrze i to objęło całe ślizgi, nie było ani jednej ryski. Za 15zl + oczywiście smarowanie i ostrzenie musieli powtórzyć (choć i dobrze, bo już w tym sezonie trochę pojeździłam). Głupie kamienie, drogo mnie kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Ubytek w ślizgu
kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Serwis sobie poradzi z takim drobiazgiem, no chyba że to serwis tylko z nazwy. Było parę tematów na forum jak sobie samemu radzić z takimi ubytkami i jestem przekonany, że po ich przeczytaniu też dałabys radę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luśka Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję Wam za odpowiedzi Powiedzcie mi jeszcze, czy muszę to robić przed kolejnym wyjazdem na śnieg? Będzie się szybko pogarszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję Wam za odpowiedzi Powiedzcie mi jeszcze, czy muszę to robić przed kolejnym wyjazdem na śnieg? Będzie się szybko pogarszać? Ja bym profilaktycznie uzupełnił te ubytki przed wyjazdem. Przy okazji zleciłbym ostrzenie i smarowanie. Przed chwilą skończyłem serwis 3 par nart i 2 desek, też miałem kilka niewielkich ubytków, ale kofix ładnie to pouzupełnial. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Chciałabym się dowiedzieć, na ile to poważne uszkodzenie. Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Tutaj filmik jak zrobić. https://m.youtube.co...h?v=lVxBxnQVyVg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ...... co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? od razu nasuwa się skojarzenie z makijażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Poproś kolegę Wujota o fotkę slizgu po wiosennych turach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Dobrze że nie mamy takich dylematów, co na siebie włożyć: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dziękuję za wszystkie porady Narty oddałam do serwisu i to innego niż dotąd, no i zmieniam serwis Pięknie, gładziutko, ani widu, ani słychu żadnej rysy. Ups, ale dziś mam już nowe choć nie tak makabryczne. I do tego zeszlifowali mi czubki, które od wielu lat miałam lekko zardzewiałe ( w pierwszym sezonie zostawiłam je mokre złożone razem w drodze powrotnej ze stoku, nie myśląc, jaki będzie efekt). Nawet tutaj mówiono mi, żeby się czubkami nie przejmować, bo na nich się nie jeździ, ale wciąż miałam wyrzuty sumienia i jako estetka, lekki dysonans. A teraz ktoś jednak usunął tę rdzę i jestem chyba z tego powodu najbardziej szczęśliwa ;D Jak mówiłam panu o kofixie, to przybrał ironiczny uśmieszek mówiąc, że oni mają profesjonalne coś tam. To nic. Zrobili dobrze i to objęło całe ślizgi, nie było ani jednej ryski. Za 15zl + oczywiście smarowanie i ostrzenie musieli powtórzyć (choć i dobrze, bo już w tym sezonie trochę pojeździłam). Głupie kamienie, drogo mnie kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
widzewiak_z_gor Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Tutaj filmik jak zrobić. https://m.youtube.co...h?v=lVxBxnQVyVg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ...... co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? od razu nasuwa się skojarzenie z makijażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Poproś kolegę Wujota o fotkę slizgu po wiosennych turach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Dobrze że nie mamy takich dylematów, co na siebie włożyć: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dziękuję za wszystkie porady Narty oddałam do serwisu i to innego niż dotąd, no i zmieniam serwis Pięknie, gładziutko, ani widu, ani słychu żadnej rysy. Ups, ale dziś mam już nowe choć nie tak makabryczne. I do tego zeszlifowali mi czubki, które od wielu lat miałam lekko zardzewiałe ( w pierwszym sezonie zostawiłam je mokre złożone razem w drodze powrotnej ze stoku, nie myśląc, jaki będzie efekt). Nawet tutaj mówiono mi, żeby się czubkami nie przejmować, bo na nich się nie jeździ, ale wciąż miałam wyrzuty sumienia i jako estetka, lekki dysonans. A teraz ktoś jednak usunął tę rdzę i jestem chyba z tego powodu najbardziej szczęśliwa ;D Jak mówiłam panu o kofixie, to przybrał ironiczny uśmieszek mówiąc, że oni mają profesjonalne coś tam. To nic. Zrobili dobrze i to objęło całe ślizgi, nie było ani jednej ryski. Za 15zl + oczywiście smarowanie i ostrzenie musieli powtórzyć (choć i dobrze, bo już w tym sezonie trochę pojeździłam). Głupie kamienie, drogo mnie kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Poproś kolegę Wujota o fotkę slizgu po wiosennych turach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Wiesz Luśka, zastanawiam się, co faceci robią ze swoimi nartami, skoro dla nich takie uszkodzenia to pryszcze i drobiazgi? Może zakładają je rano w pokoju i zdejmują dopiero przed snem? Dobrze że nie mamy takich dylematów, co na siebie włożyć: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luśka Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dziękuję za wszystkie porady Narty oddałam do serwisu i to innego niż dotąd, no i zmieniam serwis Pięknie, gładziutko, ani widu, ani słychu żadnej rysy. Ups, ale dziś mam już nowe choć nie tak makabryczne. I do tego zeszlifowali mi czubki, które od wielu lat miałam lekko zardzewiałe ( w pierwszym sezonie zostawiłam je mokre złożone razem w drodze powrotnej ze stoku, nie myśląc, jaki będzie efekt). Nawet tutaj mówiono mi, żeby się czubkami nie przejmować, bo na nich się nie jeździ, ale wciąż miałam wyrzuty sumienia i jako estetka, lekki dysonans. A teraz ktoś jednak usunął tę rdzę i jestem chyba z tego powodu najbardziej szczęśliwa ;D Jak mówiłam panu o kofixie, to przybrał ironiczny uśmieszek mówiąc, że oni mają profesjonalne coś tam. To nic. Zrobili dobrze i to objęło całe ślizgi, nie było ani jednej ryski. Za 15zl + oczywiście smarowanie i ostrzenie musieli powtórzyć (choć i dobrze, bo już w tym sezonie trochę pojeździłam). Głupie kamienie, drogo mnie kosztowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi