JohnyB Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Cześć, przed zadaniem tego pytania zastanawiałem się czy jest gdzieś na forum taka rozpiska z podziałem na kraj i miesiąc (początek, koniec) jeżeli chodzi o pewne warunki narciarskie. Fajnie by było spojrzeć np. na Włochy, druga połowa marca i mamy listę pewnych ośrodków. Może ktoś już tworzył taką listę. Teraz pytanie ;-) Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekP Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? W polowie marca w Austrii, jesli zima jest w miare sniezna, warunki bywaja dobre w wielu osrodkach - najlepiej takich, ktore maja tereny powyzej 2000m. Z najwiekszych wymienilbym Ischgl/Samnaun, SFL, Soelden, Obergurgl-Hochgurgl, Zillertal. Przykladowo SFL, polowa marca 2016: http://www.skiforum....is-12-19032016/ Ischgl i okolice - koniec marca 2014: http://www.skiforum....on-22-29032014/ Temat bardziej pasuje do dzialu http://www.skiforum....gdzie-na-narty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 @Admin Wątek można przenieść do działu gdzie na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 w polwie marca wszedzie beda spoko warunki - najlepsze ale n.p. 7 marca bedzie wiecej wiadomo - to gory (: ...moderacji to tu nie ma /: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 w polwie marca wszedzie beda spoko warunki - najlepsze ale n.p. 7 marca bedzie wiecej wiadomo - to gory (: ...moderacji to tu nie ma /: Mamy wstępnie zaklepaną kwaterę koło Saalbach, można odwołać bezkosztowo do 3 marca i wtedy patrzeć na prognozy tylko prognozy na 14 dni w przód są raczej mało wiarygodne. Sporo osób z forum jeździ do Saalbach może ktoś z nich się wypowie. Są jeszcze SKI Welt, Mayrhofen, Zillertal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Pinifarina Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Cześć, przed zadaniem tego pytania zastanawiałem się czy jest gdzieś na forum taka rozpiska z podziałem na kraj i miesiąc (początek, koniec) jeżeli chodzi o pewne warunki narciarskie. Fajnie by było spojrzeć np. na Włochy, druga połowa marca i mamy listę pewnych ośrodków. Może ktoś już tworzył taką listę. Teraz pytanie ;-) Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? Pozdrawiam Trafne pytanie i potrzebne podpowiedzi. W zeszłym roku pojechaliśmy drugi raz 24-29 marca na nową miejscówkę Kitzbuhel, Caprun i okolice. jakież było zdziwienie, że jeździć nie było po czym. Warunki dopiero zaczynały się od 1800m w górę. Na stokach obok było jeszcze gorzej. Zaskoczyło nas Jochbergwald gdzie leżało mnóstwo śniegu. Warunki wydawały się najlepsze (nie jeździliśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 na pewno fajnie będzie tam, gdzie jest wysoko i są lodowce: Kaprun, Solden, Hintertux (Hintertux jest czynny cały rok Pewnie też Stubai, ale tam nigdy nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Warto wtedy wybierać takie miejscówki aby w razie słabych warunków można było dojechać gdzieś w awaryjne miejsce w odległości do 60 km. Na zachód od Saalbach jest sporo dużych ośrodków - fakt, że górne szczyty to około 2 tyś m. n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Pewny na pewno jest Stubai (bylem na początku kwietnia i było rewelacyjnie) oraz Soelden [nie byłem, ale to zaraz obok Stubai, więc warunki niemal takie same]. Ponieważ to połowa marca, to bardziej celowałbym w Ischgl - najlepsze z miejsc w których byłem i w tym czasie nie powinno być problemów ze śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krakowianka jedna Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 zawsze jeżdżę w tym terminie. wszystko zależy od zimy choc nigdy nie miałam złych warunków... marcowe narty są porostu inne... coś za coś chcesz pić prosecco na tarasie jedziesz w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Mamy wstępnie zaklepaną kwaterę koło Saalbach, można odwołać bezkosztowo do 3 marca i wtedy patrzeć na prognozy tylko prognozy na 14 dni w przód są raczej mało wiarygodne. Sporo osób z forum jeździ do Saalbach może ktoś z nich się wypowie. Są jeszcze SKI Welt, Mayrhofen, Zillertal ... Byłem w Saalbach już parę ładnych lat temu (2008), ale pamiętam że w 1 tygodniu marca śniegu nie było jakoś bardzo dużo, na południowych stokach był w zasadzie tylko na trasach. Ale problem był raczej estetyczny, wszystko było przejezdne, podobnie w Zell am See i Kaprun, gdzie jeździłem w tym samym czasie. Oczywiście zima jest kapryśna i mnóstwo śniegu spadło po moim wyjeździe - w połowie marca wszędzie było biało Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Austria połowa marca - jakie pewne ośrodki?
JohnyB Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 @Admin Wątek można przenieść do działu gdzie na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 w polwie marca wszedzie beda spoko warunki - najlepsze ale n.p. 7 marca bedzie wiecej wiadomo - to gory (: ...moderacji to tu nie ma /: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyB Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 w polwie marca wszedzie beda spoko warunki - najlepsze ale n.p. 7 marca bedzie wiecej wiadomo - to gory (: ...moderacji to tu nie ma /: Mamy wstępnie zaklepaną kwaterę koło Saalbach, można odwołać bezkosztowo do 3 marca i wtedy patrzeć na prognozy tylko prognozy na 14 dni w przód są raczej mało wiarygodne. Sporo osób z forum jeździ do Saalbach może ktoś z nich się wypowie. Są jeszcze SKI Welt, Mayrhofen, Zillertal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Pinifarina Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Cześć, przed zadaniem tego pytania zastanawiałem się czy jest gdzieś na forum taka rozpiska z podziałem na kraj i miesiąc (początek, koniec) jeżeli chodzi o pewne warunki narciarskie. Fajnie by było spojrzeć np. na Włochy, druga połowa marca i mamy listę pewnych ośrodków. Może ktoś już tworzył taką listę. Teraz pytanie ;-) Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? Pozdrawiam Trafne pytanie i potrzebne podpowiedzi. W zeszłym roku pojechaliśmy drugi raz 24-29 marca na nową miejscówkę Kitzbuhel, Caprun i okolice. jakież było zdziwienie, że jeździć nie było po czym. Warunki dopiero zaczynały się od 1800m w górę. Na stokach obok było jeszcze gorzej. Zaskoczyło nas Jochbergwald gdzie leżało mnóstwo śniegu. Warunki wydawały się najlepsze (nie jeździliśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 na pewno fajnie będzie tam, gdzie jest wysoko i są lodowce: Kaprun, Solden, Hintertux (Hintertux jest czynny cały rok Pewnie też Stubai, ale tam nigdy nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Warto wtedy wybierać takie miejscówki aby w razie słabych warunków można było dojechać gdzieś w awaryjne miejsce w odległości do 60 km. Na zachód od Saalbach jest sporo dużych ośrodków - fakt, że górne szczyty to około 2 tyś m. n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Pewny na pewno jest Stubai (bylem na początku kwietnia i było rewelacyjnie) oraz Soelden [nie byłem, ale to zaraz obok Stubai, więc warunki niemal takie same]. Ponieważ to połowa marca, to bardziej celowałbym w Ischgl - najlepsze z miejsc w których byłem i w tym czasie nie powinno być problemów ze śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krakowianka jedna Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 zawsze jeżdżę w tym terminie. wszystko zależy od zimy choc nigdy nie miałam złych warunków... marcowe narty są porostu inne... coś za coś chcesz pić prosecco na tarasie jedziesz w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Mamy wstępnie zaklepaną kwaterę koło Saalbach, można odwołać bezkosztowo do 3 marca i wtedy patrzeć na prognozy tylko prognozy na 14 dni w przód są raczej mało wiarygodne. Sporo osób z forum jeździ do Saalbach może ktoś z nich się wypowie. Są jeszcze SKI Welt, Mayrhofen, Zillertal ... Byłem w Saalbach już parę ładnych lat temu (2008), ale pamiętam że w 1 tygodniu marca śniegu nie było jakoś bardzo dużo, na południowych stokach był w zasadzie tylko na trasach. Ale problem był raczej estetyczny, wszystko było przejezdne, podobnie w Zell am See i Kaprun, gdzie jeździłem w tym samym czasie. Oczywiście zima jest kapryśna i mnóstwo śniegu spadło po moim wyjeździe - w połowie marca wszędzie było biało Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Austria połowa marca - jakie pewne ośrodki?
Pinifarina Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Cześć, przed zadaniem tego pytania zastanawiałem się czy jest gdzieś na forum taka rozpiska z podziałem na kraj i miesiąc (początek, koniec) jeżeli chodzi o pewne warunki narciarskie. Fajnie by było spojrzeć np. na Włochy, druga połowa marca i mamy listę pewnych ośrodków. Może ktoś już tworzył taką listę. Teraz pytanie ;-) Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? Pozdrawiam Trafne pytanie i potrzebne podpowiedzi. W zeszłym roku pojechaliśmy drugi raz 24-29 marca na nową miejscówkę Kitzbuhel, Caprun i okolice. jakież było zdziwienie, że jeździć nie było po czym. Warunki dopiero zaczynały się od 1800m w górę. Na stokach obok było jeszcze gorzej. Zaskoczyło nas Jochbergwald gdzie leżało mnóstwo śniegu. Warunki wydawały się najlepsze (nie jeździliśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 na pewno fajnie będzie tam, gdzie jest wysoko i są lodowce: Kaprun, Solden, Hintertux (Hintertux jest czynny cały rok Pewnie też Stubai, ale tam nigdy nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Warto wtedy wybierać takie miejscówki aby w razie słabych warunków można było dojechać gdzieś w awaryjne miejsce w odległości do 60 km. Na zachód od Saalbach jest sporo dużych ośrodków - fakt, że górne szczyty to około 2 tyś m. n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Pewny na pewno jest Stubai (bylem na początku kwietnia i było rewelacyjnie) oraz Soelden [nie byłem, ale to zaraz obok Stubai, więc warunki niemal takie same]. Ponieważ to połowa marca, to bardziej celowałbym w Ischgl - najlepsze z miejsc w których byłem i w tym czasie nie powinno być problemów ze śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krakowianka jedna Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 zawsze jeżdżę w tym terminie. wszystko zależy od zimy choc nigdy nie miałam złych warunków... marcowe narty są porostu inne... coś za coś chcesz pić prosecco na tarasie jedziesz w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rung Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Mamy wstępnie zaklepaną kwaterę koło Saalbach, można odwołać bezkosztowo do 3 marca i wtedy patrzeć na prognozy tylko prognozy na 14 dni w przód są raczej mało wiarygodne. Sporo osób z forum jeździ do Saalbach może ktoś z nich się wypowie. Są jeszcze SKI Welt, Mayrhofen, Zillertal ... Byłem w Saalbach już parę ładnych lat temu (2008), ale pamiętam że w 1 tygodniu marca śniegu nie było jakoś bardzo dużo, na południowych stokach był w zasadzie tylko na trasach. Ale problem był raczej estetyczny, wszystko było przejezdne, podobnie w Zell am See i Kaprun, gdzie jeździłem w tym samym czasie. Oczywiście zima jest kapryśna i mnóstwo śniegu spadło po moim wyjeździe - w połowie marca wszędzie było biało Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
rung Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 na pewno fajnie będzie tam, gdzie jest wysoko i są lodowce: Kaprun, Solden, Hintertux (Hintertux jest czynny cały rok Pewnie też Stubai, ale tam nigdy nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyB Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Warto wtedy wybierać takie miejscówki aby w razie słabych warunków można było dojechać gdzieś w awaryjne miejsce w odległości do 60 km. Na zachód od Saalbach jest sporo dużych ośrodków - fakt, że górne szczyty to około 2 tyś m. n.p.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numenius Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Pewny na pewno jest Stubai (bylem na początku kwietnia i było rewelacyjnie) oraz Soelden [nie byłem, ale to zaraz obok Stubai, więc warunki niemal takie same]. Ponieważ to połowa marca, to bardziej celowałbym w Ischgl - najlepsze z miejsc w których byłem i w tym czasie nie powinno być problemów ze śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakowianka jedna Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 zawsze jeżdżę w tym terminie. wszystko zależy od zimy choc nigdy nie miałam złych warunków... marcowe narty są porostu inne... coś za coś chcesz pić prosecco na tarasie jedziesz w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Mamy wstępnie zaklepaną kwaterę koło Saalbach, można odwołać bezkosztowo do 3 marca i wtedy patrzeć na prognozy tylko prognozy na 14 dni w przód są raczej mało wiarygodne. Sporo osób z forum jeździ do Saalbach może ktoś z nich się wypowie. Są jeszcze SKI Welt, Mayrhofen, Zillertal ... Byłem w Saalbach już parę ładnych lat temu (2008), ale pamiętam że w 1 tygodniu marca śniegu nie było jakoś bardzo dużo, na południowych stokach był w zasadzie tylko na trasach. Ale problem był raczej estetyczny, wszystko było przejezdne, podobnie w Zell am See i Kaprun, gdzie jeździłem w tym samym czasie. Oczywiście zima jest kapryśna i mnóstwo śniegu spadło po moim wyjeździe - w połowie marca wszędzie było biało Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność