JohnyB Napisano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Cześć, przed zadaniem tego pytania zastanawiałem się czy jest gdzieś na forum taka rozpiska z podziałem na kraj i miesiąc (początek, koniec) jeżeli chodzi o pewne warunki narciarskie. Fajnie by było spojrzeć np. na Włochy, druga połowa marca i mamy listę pewnych ośrodków. Może ktoś już tworzył taką listę. Teraz pytanie ;-) Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Nic już zdaje się nie być pewne, ale niemal pewne są lodowce. Odwiedziłem Stubai w połowie kwietnia i warunki były doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rung Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć, przed zadaniem tego pytania zastanawiałem się czy jest gdzieś na forum taka rozpiska z podziałem na kraj i miesiąc (początek, koniec) jeżeli chodzi o pewne warunki narciarskie. Fajnie by było spojrzeć np. na Włochy, druga połowa marca i mamy listę pewnych ośrodków. Może ktoś już tworzył taką listę. Teraz pytanie ;-) Przeglądałem ośrodki w Austrii i w północnych Włoszech i koniec wysokiego sezonu kończy się w połowie marca tj. 17 lub 18 w zależności od ośrodka. Czy w ośrodkach położonych bliżej Monachium np. Saalbach-Hinterglemm itp. można liczyć zaraz po tym terminie na pewne warunki śniegowe? Co z innymi ośrodkami w tym terminie np. SFL, Nauders, Ischgl? Możecie podać jakieś sprawdzone miejsca? Pozdrawiam Różnie bywa 8 lat temu na początku marca w Saalbach Hinterglemm na południowych trasach śnieg był tylko na trasach (poniżej zdjęcie z 3 marca), a w połowie marca dosypało. Tak jak ktoś wspomniał - im wyżej tym pewniej Stubai, Hintertux, pewnie i Kaprun (Kaprun jest niedlaeko S-H). Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sportmaniak Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 W tamtym roku byłem połowa-koniec marca w Nauders. Warunki super, śniegu mnóstwo. Stoki super przygotowane. Ludzi bardzo mało. Ja polecam. Potwierdzam w 100% ;-) W tym roku też jedziemy do Nauders w marcu (11-18.03.2017), generalnie Marzec to najlepszy okres na nartowanie w ostatnich latach ;-) Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
sportmaniak Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 W tamtym roku byłem połowa-koniec marca w Nauders. Warunki super, śniegu mnóstwo. Stoki super przygotowane. Ludzi bardzo mało. Ja polecam. Potwierdzam w 100% ;-) W tym roku też jedziemy do Nauders w marcu (11-18.03.2017), generalnie Marzec to najlepszy okres na nartowanie w ostatnich latach ;-) Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi