Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Nie będę polemizował z Mietkiem bo w większości podzielam jego pogląd w tym temacie. Odniosę się natomiast do mojej rekomendacji. Tytułem wstępu nigdy nie polecałem i nie będę polecał konkretnego modelu narty za wyjątkiem sytuacji w której sam na na takich nartach jeździłem. Miałem przyjemność przez kilka dni w różnych warunkach użytkować ten model (nie znając jego docelowej grupy) http://www.skionline...style,5849.htmlwzrost 165 cm ( w stosunku do 180 cm 90 kg), Narty z początku potraktowałem jak każde - ot zwykłe narty o profilu slalomowym z wszystkimi ich zaletami i wadami. Jak to z "nowymi nartami" na początku nic specjalnego: pług, poszerzenie kątowe, przestępowanie, ewolucje ślizgowe itp - normalnie. Kiedy się wstępnie oswoiłem i przeszedłem do ewolucji ciętych - bardzo miłe zaskoczenie, narty wykazywały cechy znacznie wyżej usytuowanych nart slalomowych. Moje zaskoczenie było tym większe kiedy okazało się iż narty te dedykowane są kobietom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mohikanian Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Nie będę polemizował z Mietkiem bo w większości podzielam jego pogląd w tym temacie. Odniosę się natomiast do mojej rekomendacji. Tytułem wstępu nigdy nie polecałem i nie będę polecał konkretnego modelu narty za wyjątkiem sytuacji w której sam na na takich nartach jeździłem. Miałem przyjemność przez kilka dni w różnych warunkach użytkować ten model (nie znając jego docelowej grupy) http://www.skionline...style,5849.htmlwzrost 165 cm ( w stosunku do 180 cm 90 kg), Narty z początku potraktowałem jak każde - ot zwykłe narty o profilu slalomowym z wszystkimi ich zaletami i wadami. Jak to z "nowymi nartami" na początku nic specjalnego: pług, poszerzenie kątowe, przestępowanie, ewolucje ślizgowe itp - normalnie. Kiedy się wstępnie oswoiłem i przeszedłem do ewolucji ciętych - bardzo miłe zaskoczenie, narty wykazywały cechy znacznie wyżej usytuowanych nart slalomowych. Moje zaskoczenie było tym większe kiedy okazało się iż narty te dedykowane są kobietom. Także nie polemizuję.Dopytuję.Bo dla kogoś te narty Fischer dedykuje...W tej samej półce cenowej wcale nie tak łatwo znalezć coś o długości 150cm, większość unisex to już dłuższe cięższe narty. Na jakie model warto byłoby zwrócić uwagę z unisexów Fischera ? Nie chodzi nawet o polecenie ale sugestie,podpowiedz...Dobrze zrozumiałem że jezdziłeś na 165 cm przy wzroście 180 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Pomysł na prezent dla kobiety ! narty. 1. K/M Kobieta 2. Wiek 47 3. Waga 70 4. Wzrost 160 Ad1. - 100% Ad2. - Prawie to samo Ad3. - Było więcej, jest mniej. Ad4. - 100% Odp. Fischer RC4 RC 165cm - i ta Pani jest zadowolona i córka również w to wsiadła. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Także nie polemizuję.Dopytuję.Bo dla kogoś te narty Fischer dedykuje...W tej samej półce cenowej wcale nie tak łatwo znalezć coś o długości 150cm, większość unisex to już dłuższe cięższe narty. Na jakie model warto byłoby zwrócić uwagę z unisexów Fischera ? Nie chodzi nawet o polecenie ale sugestie,podpowiedz...Dobrze zrozumiałem że jezdziłeś na 165 cm przy wzroście 180 cm? Tak: 165 na wzrost 180 ale zwróć uwagę że to był camber - ponadto to była jedynie jazda testowa. Twoja PANI jak pamiętam ma 160 więc myślę że jeżeli byś się zdecydował na te narty z uwzględnieniem rockera i "zabawy na tyczkach" to 150 było by akurat - dotyczy nart z tego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cześć Rekreacyjnie jeździmy wszyscy. To, że przez wiele lat zarabiałem jeżdżeniem na nartach nie czyni z tej jazdy wyczynu ani nawet zacięcia sportowego. To rekreacja. Mohikaninie ja czasami jeżdżę na nartach żony - Sl 155cm, a baletki mam 150cm - obie te narty jednak nie są nartami dla mnie. Zabawa na nich jest fajna ale trzeba mieć trochę zdrowia. Zasada jest prosta - krótsza narta = znacznie większe zaangażowanie siłowe w wyważenie, amortyzacje nierówności, utrzymanie narty w śladzie, nadsterowność, konieczność delikatnej techniki, mala skuteczność im trudniejsze warunki, mała skuteczność ewolucji kątowych i ześlizgów itd. Pamiętaj, że piszemy o nartach dla dobrej narciarki a nie o osobie, która ślizga się incydentalnie po płaskim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Narty wybrane ,kupione.To było ciekawe doświadczenie . Bo po wizytach w sklepach miałem niestety nieraz wrażenie że zasada jest prosta .Sprzedać to co mamy na stanie w miarę najdroższego lub co gorsze cokolwiek bo w promocji tudzież profesjonalna rada :te często kupują bo tanie). Usłyszałem wiele oryginalnych porad w "sportowych" np ; "dziewczyny wolą krótkie" "Proszę Pana tylko do nosa,zapamiętaj pan nos", "jak na Kotelnicę to krótsze,jak w Alpy to taaakie dłuuugie..".,"stary widzę że trochę wiesz o co chodzi,no ale wiesz ,progresor to progresor" No i takie miłe jak : " Spytaj się kolego na Skiforum , doradzą Ci twarde i długie " tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . ps. wybrałem Fischer Trinity z poprzedniego roku . Miłego śmigania na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
TomeC Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Pomysł na prezent dla kobiety ! narty. 1. K/M Kobieta 2. Wiek 47 3. Waga 70 4. Wzrost 160 Ad1. - 100% Ad2. - Prawie to samo Ad3. - Było więcej, jest mniej. Ad4. - 100% Odp. Fischer RC4 RC 165cm - i ta Pani jest zadowolona i córka również w to wsiadła. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Także nie polemizuję.Dopytuję.Bo dla kogoś te narty Fischer dedykuje...W tej samej półce cenowej wcale nie tak łatwo znalezć coś o długości 150cm, większość unisex to już dłuższe cięższe narty. Na jakie model warto byłoby zwrócić uwagę z unisexów Fischera ? Nie chodzi nawet o polecenie ale sugestie,podpowiedz...Dobrze zrozumiałem że jezdziłeś na 165 cm przy wzroście 180 cm? Tak: 165 na wzrost 180 ale zwróć uwagę że to był camber - ponadto to była jedynie jazda testowa. Twoja PANI jak pamiętam ma 160 więc myślę że jeżeli byś się zdecydował na te narty z uwzględnieniem rockera i "zabawy na tyczkach" to 150 było by akurat - dotyczy nart z tego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cześć Rekreacyjnie jeździmy wszyscy. To, że przez wiele lat zarabiałem jeżdżeniem na nartach nie czyni z tej jazdy wyczynu ani nawet zacięcia sportowego. To rekreacja. Mohikaninie ja czasami jeżdżę na nartach żony - Sl 155cm, a baletki mam 150cm - obie te narty jednak nie są nartami dla mnie. Zabawa na nich jest fajna ale trzeba mieć trochę zdrowia. Zasada jest prosta - krótsza narta = znacznie większe zaangażowanie siłowe w wyważenie, amortyzacje nierówności, utrzymanie narty w śladzie, nadsterowność, konieczność delikatnej techniki, mala skuteczność im trudniejsze warunki, mała skuteczność ewolucji kątowych i ześlizgów itd. Pamiętaj, że piszemy o nartach dla dobrej narciarki a nie o osobie, która ślizga się incydentalnie po płaskim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Narty wybrane ,kupione.To było ciekawe doświadczenie . Bo po wizytach w sklepach miałem niestety nieraz wrażenie że zasada jest prosta .Sprzedać to co mamy na stanie w miarę najdroższego lub co gorsze cokolwiek bo w promocji tudzież profesjonalna rada :te często kupują bo tanie). Usłyszałem wiele oryginalnych porad w "sportowych" np ; "dziewczyny wolą krótkie" "Proszę Pana tylko do nosa,zapamiętaj pan nos", "jak na Kotelnicę to krótsze,jak w Alpy to taaakie dłuuugie..".,"stary widzę że trochę wiesz o co chodzi,no ale wiesz ,progresor to progresor" No i takie miłe jak : " Spytaj się kolego na Skiforum , doradzą Ci twarde i długie " tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . ps. wybrałem Fischer Trinity z poprzedniego roku . Miłego śmigania na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Także nie polemizuję.Dopytuję.Bo dla kogoś te narty Fischer dedykuje...W tej samej półce cenowej wcale nie tak łatwo znalezć coś o długości 150cm, większość unisex to już dłuższe cięższe narty. Na jakie model warto byłoby zwrócić uwagę z unisexów Fischera ? Nie chodzi nawet o polecenie ale sugestie,podpowiedz...Dobrze zrozumiałem że jezdziłeś na 165 cm przy wzroście 180 cm? Tak: 165 na wzrost 180 ale zwróć uwagę że to był camber - ponadto to była jedynie jazda testowa. Twoja PANI jak pamiętam ma 160 więc myślę że jeżeli byś się zdecydował na te narty z uwzględnieniem rockera i "zabawy na tyczkach" to 150 było by akurat - dotyczy nart z tego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cześć Rekreacyjnie jeździmy wszyscy. To, że przez wiele lat zarabiałem jeżdżeniem na nartach nie czyni z tej jazdy wyczynu ani nawet zacięcia sportowego. To rekreacja. Mohikaninie ja czasami jeżdżę na nartach żony - Sl 155cm, a baletki mam 150cm - obie te narty jednak nie są nartami dla mnie. Zabawa na nich jest fajna ale trzeba mieć trochę zdrowia. Zasada jest prosta - krótsza narta = znacznie większe zaangażowanie siłowe w wyważenie, amortyzacje nierówności, utrzymanie narty w śladzie, nadsterowność, konieczność delikatnej techniki, mala skuteczność im trudniejsze warunki, mała skuteczność ewolucji kątowych i ześlizgów itd. Pamiętaj, że piszemy o nartach dla dobrej narciarki a nie o osobie, która ślizga się incydentalnie po płaskim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Narty wybrane ,kupione.To było ciekawe doświadczenie . Bo po wizytach w sklepach miałem niestety nieraz wrażenie że zasada jest prosta .Sprzedać to co mamy na stanie w miarę najdroższego lub co gorsze cokolwiek bo w promocji tudzież profesjonalna rada :te często kupują bo tanie). Usłyszałem wiele oryginalnych porad w "sportowych" np ; "dziewczyny wolą krótkie" "Proszę Pana tylko do nosa,zapamiętaj pan nos", "jak na Kotelnicę to krótsze,jak w Alpy to taaakie dłuuugie..".,"stary widzę że trochę wiesz o co chodzi,no ale wiesz ,progresor to progresor" No i takie miłe jak : " Spytaj się kolego na Skiforum , doradzą Ci twarde i długie " tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . ps. wybrałem Fischer Trinity z poprzedniego roku . Miłego śmigania na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mohikanian Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Ja mam te narty 165, przy 170/55. Nie chciałabym krótszych, a na dłuższych też dałabym radę. Przeszłam na nie z nart dużo krótszych, więc potrzebowałam kilka godzin na oswojenie, a potem... fajna jazda Nie bierzcie krótszych niż wzrost-5cm. One mają rocker, a ja miałam dużo krótszy staż na nartach niż Twoja pani. Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cześć Rekreacyjnie jeździmy wszyscy. To, że przez wiele lat zarabiałem jeżdżeniem na nartach nie czyni z tej jazdy wyczynu ani nawet zacięcia sportowego. To rekreacja. Mohikaninie ja czasami jeżdżę na nartach żony - Sl 155cm, a baletki mam 150cm - obie te narty jednak nie są nartami dla mnie. Zabawa na nich jest fajna ale trzeba mieć trochę zdrowia. Zasada jest prosta - krótsza narta = znacznie większe zaangażowanie siłowe w wyważenie, amortyzacje nierówności, utrzymanie narty w śladzie, nadsterowność, konieczność delikatnej techniki, mala skuteczność im trudniejsze warunki, mała skuteczność ewolucji kątowych i ześlizgów itd. Pamiętaj, że piszemy o nartach dla dobrej narciarki a nie o osobie, która ślizga się incydentalnie po płaskim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Narty wybrane ,kupione.To było ciekawe doświadczenie . Bo po wizytach w sklepach miałem niestety nieraz wrażenie że zasada jest prosta .Sprzedać to co mamy na stanie w miarę najdroższego lub co gorsze cokolwiek bo w promocji tudzież profesjonalna rada :te często kupują bo tanie). Usłyszałem wiele oryginalnych porad w "sportowych" np ; "dziewczyny wolą krótkie" "Proszę Pana tylko do nosa,zapamiętaj pan nos", "jak na Kotelnicę to krótsze,jak w Alpy to taaakie dłuuugie..".,"stary widzę że trochę wiesz o co chodzi,no ale wiesz ,progresor to progresor" No i takie miłe jak : " Spytaj się kolego na Skiforum , doradzą Ci twarde i długie " tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . ps. wybrałem Fischer Trinity z poprzedniego roku . Miłego śmigania na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Dzięki ,biorę pod uwagę że wpływ rockera na długość.Dopytuję jeszcze o opinie o modele Już nie o długość :-) bo że skoro można kupić dobrą slalomkę unisex zamiast damskich w podobnej cenie....Niestety ale chyba jednak cena będzie stanowczo wyższa. Skromność ładna cecha.Staż owszem ale wydaje się że umiejętności masz większe.Jezdzimy rekreacyjnie. Cześć Rekreacyjnie jeździmy wszyscy. To, że przez wiele lat zarabiałem jeżdżeniem na nartach nie czyni z tej jazdy wyczynu ani nawet zacięcia sportowego. To rekreacja. Mohikaninie ja czasami jeżdżę na nartach żony - Sl 155cm, a baletki mam 150cm - obie te narty jednak nie są nartami dla mnie. Zabawa na nich jest fajna ale trzeba mieć trochę zdrowia. Zasada jest prosta - krótsza narta = znacznie większe zaangażowanie siłowe w wyważenie, amortyzacje nierówności, utrzymanie narty w śladzie, nadsterowność, konieczność delikatnej techniki, mala skuteczność im trudniejsze warunki, mała skuteczność ewolucji kątowych i ześlizgów itd. Pamiętaj, że piszemy o nartach dla dobrej narciarki a nie o osobie, która ślizga się incydentalnie po płaskim. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Narty wybrane ,kupione.To było ciekawe doświadczenie . Bo po wizytach w sklepach miałem niestety nieraz wrażenie że zasada jest prosta .Sprzedać to co mamy na stanie w miarę najdroższego lub co gorsze cokolwiek bo w promocji tudzież profesjonalna rada :te często kupują bo tanie). Usłyszałem wiele oryginalnych porad w "sportowych" np ; "dziewczyny wolą krótkie" "Proszę Pana tylko do nosa,zapamiętaj pan nos", "jak na Kotelnicę to krótsze,jak w Alpy to taaakie dłuuugie..".,"stary widzę że trochę wiesz o co chodzi,no ale wiesz ,progresor to progresor" No i takie miłe jak : " Spytaj się kolego na Skiforum , doradzą Ci twarde i długie " tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . ps. wybrałem Fischer Trinity z poprzedniego roku . Miłego śmigania na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mohikanian Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za opinie. Narty wybrane ,kupione.To było ciekawe doświadczenie . Bo po wizytach w sklepach miałem niestety nieraz wrażenie że zasada jest prosta .Sprzedać to co mamy na stanie w miarę najdroższego lub co gorsze cokolwiek bo w promocji tudzież profesjonalna rada :te często kupują bo tanie). Usłyszałem wiele oryginalnych porad w "sportowych" np ; "dziewczyny wolą krótkie" "Proszę Pana tylko do nosa,zapamiętaj pan nos", "jak na Kotelnicę to krótsze,jak w Alpy to taaakie dłuuugie..".,"stary widzę że trochę wiesz o co chodzi,no ale wiesz ,progresor to progresor" No i takie miłe jak : " Spytaj się kolego na Skiforum , doradzą Ci twarde i długie " tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . ps. wybrałem Fischer Trinity z poprzedniego roku . Miłego śmigania na białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 tudzież sympatyczne " może jednak oprócz parametrów narty zwróci Pan także uwagę jaki narciarka ma kolor butów, spodni i kurtki" . Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mohikanian Napisano 18 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 Z tego co widzę, ta rada była najbardziej merytoryczna . Politycznie niepoprawny taki kolor... Krótka czarna podobna ponadczasowa...a tu nie krótkie ani nie całkiem czarne hihi jakby co bedę tłumaczyć że uległem niezwykłej sile sugestii Estki i Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie
Mohikanian Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Narty damskie Fischer Trinity przetestowane. Pozytywne wrażenia .Dobrze się trzyma na twardym zmrożonym śniegu.Twardsza od poprzednio używanych więc uzyskałem info od użytkowniczki że bardziej stabilna,pewniejsza i zachęcająca do bardziej dynamicznej jazdy. Lepsza w długim skręcie ,stosunkowo łatwe inicjowanie skrętów,dobre trzymanie krawędzi .Dynamiczna - zwłaszcza przy większych mrozach :-) Podziękowania raz jeszcze za pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mężczyźni też zwracają uwagę na wygląd (oczywiście są wyjatki), tylko przyznają się do tego rzadziej. Po prostu mam się to nie opłaca bo: 1) to nie mieści się w modelu samca, 2) Z drugiej strony/w niektórych sytuacjach łatwo dostać łatkę primitywa. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 dlaczego faceci nie moga zrozumiec, ze ma dla nas znaczenie ma kolor czy wyglad narty? Jest tyle roznych modeli, ze jjednak wole wybrac takie ktore oprocz parametrow rowniez podobaja mi sie a czy jest to Atomic Fischer Head czy Rossigniol to akurat malo wazne.... Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Narty dla niewysokiej kobiety -prośba o pomoc ,opinie
kordiankw Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet bo wpisujesz się w myślenie stereotypowe, które piętnujesz ( i którego też nie znoszę) i na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie - czyli grupa a w grupie liczą się dobra cena i ocena wizualna w której może nie do końca chodzi o sama szatę ale funkcjonalnie jest to podobne postępowanie. PozdrowieniaMitek czy ty jesteś kobietą? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Nie pisz w imieniu wszystkich kobiet (... ) na dodatek nie masz racji. Ja wybieram narty racjonalnie ... Mitek czy ty jesteś kobietą? Wygląda na to, że tak. Wprawdzie wątpliwie subtelną i dyskusyjnie urodziwą, ale za to, jak jeździ na nartach! Normalnie... gdybym była facetem, to bym się zakochała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mlodzio Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nawet Kopernik była kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Dzisiaj padał gęsto śnieg i wszystkie narty były białe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi