Spiochu Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Być może zbliżamy się do pierwszej istotnej zmiany w konstrukcji butów zjazdowych. W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5. (Nie podano jednak dla jakiego flexu). Czy ktoś mógłby to zweryfikować i zważyć model Hawx Ultra 120 lub 130 dla rozmiaru 26.5? Jeśli to prawda to mamy pierwszy krok w dobrym kierunku. Już dawno posiadamy odpowiednią technologię by buty ważyły połowę tego co obecnie ale producenci od lat odgrzewają stare kotlety zmieniając tylko kolory i ewentualnie dodając zbędne bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Być może zbliżamy się do pierwszej istotnej zmiany w konstrukcji butów zjazdowych. W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5. (Nie podano jednak dla jakiego flexu). Czy ktoś mógłby to zweryfikować i zważyć model Hawx Ultra 120 lub 130 dla rozmiaru 26.5? Jeśli to prawda to mamy pierwszy krok w dobrym kierunku. Już dawno posiadamy odpowiednią technologię by buty ważyły połowę tego co obecnie ale producenci od lat odgrzewają stare kotlety zmieniając tylko kolory i ewentualnie dodając zbędne bajery. Ameryki nie odkrywają, takie lekkie buty robi się od lat: https://dodgeskiboot...boots/#benefits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 3 klamrowe dziwadło za jakieś 6,5k zł to jednak nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelw Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Być może zbliżamy się do pierwszej istotnej zmiany w konstrukcji butów zjazdowych. W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5. (Nie podano jednak dla jakiego flexu). Czy ktoś mógłby to zweryfikować i zważyć model Hawx Ultra 120 lub 130 dla rozmiaru 26.5? Jeśli to prawda to mamy pierwszy krok w dobrym kierunku. Już dawno posiadamy odpowiednią technologię by buty ważyły połowę tego co obecnie ale producenci od lat odgrzewają stare kotlety zmieniając tylko kolory i ewentualnie dodając zbędne bajery. W skialpinistycznych markach już dawno z tego korzystają np Scarpa f1 przy rozmiarze 27 ma 1230 gramów! edit-> nie zauważyłem daty post był na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 W sprzęcie skiturowym już od ok. 10 lat dostępne były buty w całości z kompozytów węglowych o wadze ok. 1600g ale za parę. http://www.pierregig...EN/Produits.php W ostatnich latach, podobne konstrukcje, rozpowszechniły się u popularnych producentów. W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W sprzęcie skiturowym już od ok. 10 lat dostępne były buty w całości z kompozytów węglowych o wadze ok. 1600g ale za parę. http://www.pierregig...EN/Produits.php W ostatnich latach, podobne konstrukcje, rozpowszechniły się u popularnych producentów. W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. W ogóle warto patrzeć szerzej na sprzęt narciarski, na przykład termoformowanie botków (wysoko temperaturowe 110-120 *C) w butach telemarkowych jest stosowane od co najmniej 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Polaczyka znam, robił kajaki, słupy reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 3 klamrowe dziwadło za jakieś 6,5k zł to jednak nie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Być może zbliżamy się do pierwszej istotnej zmiany w konstrukcji butów zjazdowych. W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5. (Nie podano jednak dla jakiego flexu). Czy ktoś mógłby to zweryfikować i zważyć model Hawx Ultra 120 lub 130 dla rozmiaru 26.5? Jeśli to prawda to mamy pierwszy krok w dobrym kierunku. Już dawno posiadamy odpowiednią technologię by buty ważyły połowę tego co obecnie ale producenci od lat odgrzewają stare kotlety zmieniając tylko kolory i ewentualnie dodając zbędne bajery. W skialpinistycznych markach już dawno z tego korzystają np Scarpa f1 przy rozmiarze 27 ma 1230 gramów! edit-> nie zauważyłem daty post był na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 W sprzęcie skiturowym już od ok. 10 lat dostępne były buty w całości z kompozytów węglowych o wadze ok. 1600g ale za parę. http://www.pierregig...EN/Produits.php W ostatnich latach, podobne konstrukcje, rozpowszechniły się u popularnych producentów. W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W sprzęcie skiturowym już od ok. 10 lat dostępne były buty w całości z kompozytów węglowych o wadze ok. 1600g ale za parę. http://www.pierregig...EN/Produits.php W ostatnich latach, podobne konstrukcje, rozpowszechniły się u popularnych producentów. W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. W ogóle warto patrzeć szerzej na sprzęt narciarski, na przykład termoformowanie botków (wysoko temperaturowe 110-120 *C) w butach telemarkowych jest stosowane od co najmniej 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Polaczyka znam, robił kajaki, słupy reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 W sprzęcie skiturowym już od ok. 10 lat dostępne były buty w całości z kompozytów węglowych o wadze ok. 1600g ale za parę. http://www.pierregig...EN/Produits.php W ostatnich latach, podobne konstrukcje, rozpowszechniły się u popularnych producentów. W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W sprzęcie skiturowym już od ok. 10 lat dostępne były buty w całości z kompozytów węglowych o wadze ok. 1600g ale za parę. http://www.pierregig...EN/Produits.php W ostatnich latach, podobne konstrukcje, rozpowszechniły się u popularnych producentów. W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. W ogóle warto patrzeć szerzej na sprzęt narciarski, na przykład termoformowanie botków (wysoko temperaturowe 110-120 *C) w butach telemarkowych jest stosowane od co najmniej 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Polaczyka znam, robił kajaki, słupy reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W dodatku te najlżejsze buty świata przez pewien czas były produkowane w ...Szczawnicy. Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Polaczyka znam, robił kajaki, słupy reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Baltazar Gabka Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Pierwsze słyszę, w którym miejscu były produkowane? Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Polaczyka znam, robił kajaki, słupy reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 W zjazdówkach, jak dotąd, niestety nie traktowano wagi jako istotnego czynnika. Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Tam jest jeden facet który zna się na węglu, pan Polaczyk. Wiem ze Francuz zaproponował współpracę, ( produkcja samych skorup) nie wiem jak długo to trwało. Polaczyka znam, robił kajaki, słupy reklamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
narciarz70 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje buty Dahu są jeszcze lżejsze. https://www.dahuspor...?v=9b7d173b068d To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JurekByd Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Moje nowe Salomony qst 120 mają 1560 g- chodzi się w nich prawie jak w zwykłych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mnie ciekawi, czy jest jakiś sens w tym, żeby były lżejsze. Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Plywak Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Cześć Mam wrażenie, że jest, z własnego doświadczenia. Pozdrowienia Jaki to ma wpływ na jazdę ? Zawodnicy jakich używają, bo jak miałem w rękach buty RD, to nie odniosłem wrażenia, żeby były lżejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie.
narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 To jakiś żart? Większość współczesnych butów AM, FR waży mniej. np. Lange wszystkie są lżejsze. http://www.lange-boo...llmountain.html Na dodatek nie są dziurawe Wszystkiego dobrego w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski LEKKIE buty narciarskie.
Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz70 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dziękuję, wzajemnie. p.s. Dahau: Skorupa zewnętrzna 1,2kg + but wewnętrzny 1,1kg = 2,3 kg AM/FR Lange: Najlżejsze 1,75kg Najcięższe 2,15kg Po co to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Harpia Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Bo takie są fakty a trochę irytuje mnie ..............manipulacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 W nowej kolekcji Atomica pojawia się model Hawx Ultra który ma ważyć 1670 g przy rozmiarze 26,5 Zapomniałem już o tym wątku ale przypadek sprawił że zakupione ostatnio obuwie to właśnie ten model. Posiadam rozmiar 26,5 i flex 110 ale z dołożoną śrubą usztywniającą tak jak w 120 (prawdopodobnie niczym więcej się nie różnią). Waga razem z tą dodatkową śrubą na mojej wadze kieszonkowej 1704,7g prawy i dokładnie 1704,7g lewy. (Zadziwiająca dokładność Każdy but ważyłem trzykrotnie.) Pierwsze wrażenia - jeździ się lekko ale gorzej niż w normalnych. Ta dodatkowa waga dodawała stabilności. Zobaczymy jak się przyzwyczaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 waga buta w narciarstwie zjazdowym nie ma najmniejszego znaczenia - co innego przy podchodzeniu czy noszeniu Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jan koval Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 sorry - nie - "od zawsze" jezdze w trudnym I jedynymi elementami , ktore sa istotne to: 1/ waga narciarza z plecakiem 2/ waga narty I jej dlugosc (czasami moment skrecajacy jest trudny do gwaltownej rotacji) 3/ w glebokim wieksza narta pomaga, ale czasami nabiera tak duzo sniegu na powierzchni, ze staje sie bardzo ciezka I z duza inercja NIGDY normalne buty nie stanowily dla mnie problemu to jest moje zdanie, Wiesiek ma swoje I mozna sie zgodzic z jednym lub drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Uważam, że podczas jazdy w trudnym i nierównym terenie jest to bardzo istotne. Ale w którą stronę? Testowane przeze mnie Atomici (lżejsze o 1kg od poprzednich butów zjazdowych) w czasie jazdy na Stożku w Wiśle (również SL) sprawiały wrażenie gorszych niż cięższy odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Zaintrygowany ażem zważył rozmiar 22cm!, Z punktu widzenia bezpieczeństwa lepsze ciężkie buty, wieksza bezwładnośc buta=skuteczniejsze wypięcie, jeżeli coś chcemy odchudzić lepiej narty,wiązania. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi