juice Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. Możemy się złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 79 Dodano 7 l Ostatniej odpowiedzi 7 l Top użytkownicy w tym temacie 6 9 4 4 Popularne dni 27 Lis 12 12 Sty 9 29 Lis 8 20 Sty 5 Top użytkownicy w tym temacie robertdr 6 odpowiedzi Mitek 9 odpowiedzi juice 4 odpowiedzi BraCuru 4 odpowiedzi Popularne dni 27 Lis 2016 12 odpowiedzi 12 Sty 2017 9 odpowiedzi 29 Lis 2016 8 odpowiedzi 20 Sty 2017 5 odpowiedzi juice Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dawno nie widziałem piknikujących deskarzy. Naprawdę jeszcze coś takiego można spotkać ? Taki mi się trafia, że w większych i popularniejszych ośrodkach nieustająco i nagminnie. I bez żadnych uprzedzeń i wycieczek - narciarzy w ten sposób nie, choć też bywają ładne kwiatki. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Taki mi się trafia, że w większych i popularniejszych ośrodkach nieustająco i nagminnie. I bez żadnych uprzedzeń i wycieczek - narciarzy w ten sposób nie, choć też bywają ładne kwiatki. Pozdrawiam, Panowie, to nie różnica w rozumku nie sądzę aby byli bardziej bezmyślni. Różnica jest w poziomie (a raczej w pionie) - my odpoczywając stoimy i jesteśmy widoczni z większej odległości. Oni siadając na 4 literach za chopą są widoczni w ostatniej chwili. Niestety na przewężeniach z dużym spadkiem i jedni i drudzy zbijają się w kupy pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be-ja Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Cześć. Dobrze to Kolega wyjaśnił, że to nie brak rozumu ale pion(strach), brak umiejętności technicznych , przygotowania kondycyjnego, wytyczenia optymalnego toru jazdy na nowo poznanej trasie. Często mi się zdaża widzieć grupy narciarzy i snowborderów na krawędzi takiej ścianki zaraz przed spadkiem i trzeba bardzo uważać na liczną grupę i nie przewidziane zachowanie ridera. Doświadczenie i wyrobienie nawyków bezpiecznego zachowania na stoku przychodzi z czasem, a powinno zacząć się pierwszego dnia szkolenia,dotyczy to deskarzy jak i narciarzy. Pzd be-ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Niby tak, ale kiedyś... i gdzieś... wszyscy mądrale się uczyli... Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Popatrzałem sobie na deskarzy w Alpach: - trzeba uważać bo siadają masowo na stromym za wypłaszczeniami a nie przed stromizną na wypłaszczeniu, siedzą wygodniej ale i ich nie widać. Narciarz stoi jak odpoczywa i jest widoczny. - robiąc zwrot na tylną krawędź, nie mają szansy sprawdzić, czy ktoś właśnie ich tam nie wyprzedza, a potrafią poprowadzić skręt gwałtownie, aż do krawędzi trasy, nie zostawiając marginesu dla wyprzedzającego i kolizja gotowa. Sam często dojeżdzam do skraju ale zawsze sprawdzam, czy ktoś nie leci z góry i nie zamknę mu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adamek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 W Święto Trzech Króli, na zboczu Gubałówki jakiś Ukrainiec na snowboardzie wpadł na mojego znajomego łamiąc mu 5 żeber i obojczyk. Oczywiście Ukrainiec zwiał z miejsca wypadku, a znajomy karetką pogotowia trafił na stół operacyjny w Krakowie, gdzie składano go do kupy. To tylko tak przy okazji. Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chris_M Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
juice Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Dawno nie widziałem piknikujących deskarzy. Naprawdę jeszcze coś takiego można spotkać ? Taki mi się trafia, że w większych i popularniejszych ośrodkach nieustająco i nagminnie. I bez żadnych uprzedzeń i wycieczek - narciarzy w ten sposób nie, choć też bywają ładne kwiatki. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Taki mi się trafia, że w większych i popularniejszych ośrodkach nieustająco i nagminnie. I bez żadnych uprzedzeń i wycieczek - narciarzy w ten sposób nie, choć też bywają ładne kwiatki. Pozdrawiam, Panowie, to nie różnica w rozumku nie sądzę aby byli bardziej bezmyślni. Różnica jest w poziomie (a raczej w pionie) - my odpoczywając stoimy i jesteśmy widoczni z większej odległości. Oni siadając na 4 literach za chopą są widoczni w ostatniej chwili. Niestety na przewężeniach z dużym spadkiem i jedni i drudzy zbijają się w kupy pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be-ja Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Cześć. Dobrze to Kolega wyjaśnił, że to nie brak rozumu ale pion(strach), brak umiejętności technicznych , przygotowania kondycyjnego, wytyczenia optymalnego toru jazdy na nowo poznanej trasie. Często mi się zdaża widzieć grupy narciarzy i snowborderów na krawędzi takiej ścianki zaraz przed spadkiem i trzeba bardzo uważać na liczną grupę i nie przewidziane zachowanie ridera. Doświadczenie i wyrobienie nawyków bezpiecznego zachowania na stoku przychodzi z czasem, a powinno zacząć się pierwszego dnia szkolenia,dotyczy to deskarzy jak i narciarzy. Pzd be-ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Niby tak, ale kiedyś... i gdzieś... wszyscy mądrale się uczyli... Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Popatrzałem sobie na deskarzy w Alpach: - trzeba uważać bo siadają masowo na stromym za wypłaszczeniami a nie przed stromizną na wypłaszczeniu, siedzą wygodniej ale i ich nie widać. Narciarz stoi jak odpoczywa i jest widoczny. - robiąc zwrot na tylną krawędź, nie mają szansy sprawdzić, czy ktoś właśnie ich tam nie wyprzedza, a potrafią poprowadzić skręt gwałtownie, aż do krawędzi trasy, nie zostawiając marginesu dla wyprzedzającego i kolizja gotowa. Sam często dojeżdzam do skraju ale zawsze sprawdzam, czy ktoś nie leci z góry i nie zamknę mu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adamek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 W Święto Trzech Króli, na zboczu Gubałówki jakiś Ukrainiec na snowboardzie wpadł na mojego znajomego łamiąc mu 5 żeber i obojczyk. Oczywiście Ukrainiec zwiał z miejsca wypadku, a znajomy karetką pogotowia trafił na stół operacyjny w Krakowie, gdzie składano go do kupy. To tylko tak przy okazji. Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chris_M Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Taki mi się trafia, że w większych i popularniejszych ośrodkach nieustająco i nagminnie. I bez żadnych uprzedzeń i wycieczek - narciarzy w ten sposób nie, choć też bywają ładne kwiatki. Pozdrawiam, Panowie, to nie różnica w rozumku nie sądzę aby byli bardziej bezmyślni. Różnica jest w poziomie (a raczej w pionie) - my odpoczywając stoimy i jesteśmy widoczni z większej odległości. Oni siadając na 4 literach za chopą są widoczni w ostatniej chwili. Niestety na przewężeniach z dużym spadkiem i jedni i drudzy zbijają się w kupy pozd..Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be-ja Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Cześć. Dobrze to Kolega wyjaśnił, że to nie brak rozumu ale pion(strach), brak umiejętności technicznych , przygotowania kondycyjnego, wytyczenia optymalnego toru jazdy na nowo poznanej trasie. Często mi się zdaża widzieć grupy narciarzy i snowborderów na krawędzi takiej ścianki zaraz przed spadkiem i trzeba bardzo uważać na liczną grupę i nie przewidziane zachowanie ridera. Doświadczenie i wyrobienie nawyków bezpiecznego zachowania na stoku przychodzi z czasem, a powinno zacząć się pierwszego dnia szkolenia,dotyczy to deskarzy jak i narciarzy. Pzd be-ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Niby tak, ale kiedyś... i gdzieś... wszyscy mądrale się uczyli... Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Popatrzałem sobie na deskarzy w Alpach: - trzeba uważać bo siadają masowo na stromym za wypłaszczeniami a nie przed stromizną na wypłaszczeniu, siedzą wygodniej ale i ich nie widać. Narciarz stoi jak odpoczywa i jest widoczny. - robiąc zwrot na tylną krawędź, nie mają szansy sprawdzić, czy ktoś właśnie ich tam nie wyprzedza, a potrafią poprowadzić skręt gwałtownie, aż do krawędzi trasy, nie zostawiając marginesu dla wyprzedzającego i kolizja gotowa. Sam często dojeżdzam do skraju ale zawsze sprawdzam, czy ktoś nie leci z góry i nie zamknę mu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adamek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 W Święto Trzech Króli, na zboczu Gubałówki jakiś Ukrainiec na snowboardzie wpadł na mojego znajomego łamiąc mu 5 żeber i obojczyk. Oczywiście Ukrainiec zwiał z miejsca wypadku, a znajomy karetką pogotowia trafił na stół operacyjny w Krakowie, gdzie składano go do kupy. To tylko tak przy okazji. Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chris_M Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
be-ja Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Cześć. Dobrze to Kolega wyjaśnił, że to nie brak rozumu ale pion(strach), brak umiejętności technicznych , przygotowania kondycyjnego, wytyczenia optymalnego toru jazdy na nowo poznanej trasie. Często mi się zdaża widzieć grupy narciarzy i snowborderów na krawędzi takiej ścianki zaraz przed spadkiem i trzeba bardzo uważać na liczną grupę i nie przewidziane zachowanie ridera. Doświadczenie i wyrobienie nawyków bezpiecznego zachowania na stoku przychodzi z czasem, a powinno zacząć się pierwszego dnia szkolenia,dotyczy to deskarzy jak i narciarzy. Pzd be-ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Niby tak, ale kiedyś... i gdzieś... wszyscy mądrale się uczyli... Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Popatrzałem sobie na deskarzy w Alpach: - trzeba uważać bo siadają masowo na stromym za wypłaszczeniami a nie przed stromizną na wypłaszczeniu, siedzą wygodniej ale i ich nie widać. Narciarz stoi jak odpoczywa i jest widoczny. - robiąc zwrot na tylną krawędź, nie mają szansy sprawdzić, czy ktoś właśnie ich tam nie wyprzedza, a potrafią poprowadzić skręt gwałtownie, aż do krawędzi trasy, nie zostawiając marginesu dla wyprzedzającego i kolizja gotowa. Sam często dojeżdzam do skraju ale zawsze sprawdzam, czy ktoś nie leci z góry i nie zamknę mu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adamek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 W Święto Trzech Króli, na zboczu Gubałówki jakiś Ukrainiec na snowboardzie wpadł na mojego znajomego łamiąc mu 5 żeber i obojczyk. Oczywiście Ukrainiec zwiał z miejsca wypadku, a znajomy karetką pogotowia trafił na stół operacyjny w Krakowie, gdzie składano go do kupy. To tylko tak przy okazji. Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chris_M Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Popatrzałem sobie na deskarzy w Alpach: - trzeba uważać bo siadają masowo na stromym za wypłaszczeniami a nie przed stromizną na wypłaszczeniu, siedzą wygodniej ale i ich nie widać. Narciarz stoi jak odpoczywa i jest widoczny. - robiąc zwrot na tylną krawędź, nie mają szansy sprawdzić, czy ktoś właśnie ich tam nie wyprzedza, a potrafią poprowadzić skręt gwałtownie, aż do krawędzi trasy, nie zostawiając marginesu dla wyprzedzającego i kolizja gotowa. Sam często dojeżdzam do skraju ale zawsze sprawdzam, czy ktoś nie leci z góry i nie zamknę mu drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 W Święto Trzech Króli, na zboczu Gubałówki jakiś Ukrainiec na snowboardzie wpadł na mojego znajomego łamiąc mu 5 żeber i obojczyk. Oczywiście Ukrainiec zwiał z miejsca wypadku, a znajomy karetką pogotowia trafił na stół operacyjny w Krakowie, gdzie składano go do kupy. To tylko tak przy okazji. Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chris_M Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Chris_M Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Przepraszam że zapytam, czy masz pewność że to był Ukrainiec ? Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Taka była pierwsza informacja jaką znajomy otrzymał zaraz po wypadku. Deskarz podobno uszkodził jeszcze kilka innych osób, więc go zatrzymano. Po wylegitymowaniu okazało się że to nie Ukrainiec, tylko Białorusin. Połamany w Zakopanem znajomy jest już trzecią osobą spośród moich znajomych, która została uszkodzona przez deskarza, natomiast wśród moich znajomych jak dotąd nikt jeszcze nie został uszkodzony przez narciarza. Cześć Zwiał z miejsca wypadku ale go zatrzymano i zaraz po wypadku znajomy otrzymał info?? Rozumiem, że było tak: Koleś spowodował wypadek w którym ucierpiał Twój znajomy oraz kilka innych osób i uciekł. Ktoś usłyszał wschodniosłowiańskie narzecze i uznał, że to Ukrainiec i taką plotke usłyszał Twój znajomy. Gościa ścigano i złapano. Po wylegitymowaniu okazało się, że to Białorusin. Pytanie co dalej bo jest to ewidentna ucieczka z miejsca wypadku a to już jest chyba jakiś paragraf - tak mi się przynajmniej wydaje. Czyli Policja itd.. Czy tak było? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Jak się kiedyś może spotkamy to ci postawię całą flaszkę jacka danielsa za ten post. Pozdrawiam. A dziekuje dziekuje, pod koniec marca powinienem byc w Moenie i bombardino wystarczy Możemy się złożyć JW Cześć Brak umiejętności nie zwalnia od odpowiedzialności. To, że się uczysz pozwala Ci walić w innych? Dziwna logika... Pozdro Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Gdzie tam było moje przyzwolenie na "walenie" w innych? Pisałem, żeby jeździć bezpiecznie i zgadzam się, że wszyscy, łącznie z uczącymi się powinni uważać na innych, Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Numenius Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Cześć W takim razie zupełnie nie rozumiem postu o mądralach. Pozdrowienia To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 To było do wołów, które zapomniały gdy cielętami były Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
juice Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Cześć Z punktu widzenia powodowania wypadków nie ma to żadnego znaczenia. Pozdrowienia Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Oczywiście. Ale z punktu widzenia postrzegania świata przez wołów ma Pozdrawiam, Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu
Alojz Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Cześć Rozumiem, ze woły dziękują - i słusznie, niech oczy otworzą. Pozdrowienia Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Kolizja na stoku w Austrii - wezwanie do sądu
BraCuru Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Panowie może zamiast "blebleble" poczekajmy aż ta arcyciekawa sprawa się zakończy. Autor tematu jest proszony o uzupełnianie informacji jak się ona toczy. To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Chris_M Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 To fakt - ostatnie kilkanaście postów to classic offtopic. W styczniu Hestia złożyła deklarację, że zajmie się tą sprawą i będzie kontaktowała się ze stroną "poszkodowaną". Od tamtej pory cisza. Oby nie przed burzą. Niespodziewanie, podobne pismo dostał z niemieckiej kancelarii prawnej mój Syn. Nie chcąc zaśmiecać tego wątku, założyłem własny - http://www.skiforum....elarii-prawnej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 3 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi