Bowis Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam Wybieram się do w/w ośrodka nie tylko na narty. Która z tych miejscowości jest bardziej rozrywkowa, chodzi mi oczywiście o życie wieczorno-nocne, bo apres ski to wszędzie w Austrii jest OK, ale nie chciał bym trafić na jakieś zadupie, gdzie oprócz wyciągów,hoteli i restauracji nic się nie dzieje w sezonie.Z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Porównywalne są.W Saalbach masz jedną "imprezową" ulicę prowadzącą od Bernkogelbahn do Schatberg X-press.W Hinterglemm knajpy skupione są wokół U-bahna na którym jest jazda nocna i wzdłuż drogi prowadzącej z U-bahna do przystanku skibusa.Jest jeszcze jedna bardzo popularna knajpa po drugiej stronie Hinterglemm - na stoku pod Reiterkogelbahn. Trzeba się do niej wdrapać jakieś 200 metrów pod górę bądź zjechać do niej na sankach w ramach nocnej jazdy tym razem sankowej Co ciekawe wybija punkt godzina 21:00 i największe imprezownie są zamykane na amen. Muzyka cichnie, światło gaśnie, ludzie wychodzą...Dwukrotnie złapałem się na tym, że liczyłem na fajną zabawę po zakończeniu nocnej jazdy (zarówno narciarskiej jak i sankowej), a tu wszelka zabawa skończyła się przed końcem nocnej jazdy. Ponoć nigdy nie miałem takiej smutnej miny, jak w czasie zamykania knajpy w Hinterglemm o równej 21:00... Po 21:00 zostają w Hinterglemie jakieś niedobitki knajpiane, najczęściej przyhotelowe. Nic nadzwyczajnego.Chcesz dużej dawki imprez - jedź tam gdzie główne hasło brzmi: "relax if you can" Ewentualnie możesz też jechać z Szabirem do Francji - na wieczorno - nocnych rozrywkach się nie zawiedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowis Napisano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Wielkie dzięki.Wizja powrotu na kwaterę koło 21 jest trochę dołująca. Co do tej imprezowej ulicy w Saalbach to coś się dzieje dłużej? Jakieś lokale porównywalne do wspomnianego Ischgla lub chociaż Solden, Mayrhofen? Tam byłem wiele razy i szukam czegoś nowego. Tak żeby nie budzić się zbyt wyspanym rano... Może Irish pub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 22 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 W Saalbach "imprezowałem" jedynie popołudniami, więc nie wiem co się tam wyrabia późną nocą.W Hinterglemm było tak jak już wyżej opisałem. Bardzo możliwe, że są tam jakieś dłużej czynne lokale, ale podczas moich trzech pobytów do nich nie trafiłem.Zresztą po dwukrotnym doświadczeniu zamknięcia imprezy o 21:00 i to w największych i najbardziej reklamowanych miejscówkach, odpuściłem sobie Hinterglemm by night...Gdzie te czasy, że z knajpy w Mayrhofen szło się prosto do... Penkenbahn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowis Napisano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Sese- dzięki Twoim informacjom dzisiaj zarezerwowałem apartament w Saalbach- sprawdzę co tam się dzieje późną porą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi