Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Patrzyłem kilka miesięcy wcześniej i Mastery z płytą piston i wiązaniem 16 kosztowały 1000 Euro lub lekko ponad. To właściwie tak jak teraz ( 1004 Euro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Harpia na bank kosztowało 804 euro na stronie a w sklepie kupiłem o 70 euro mniej Za ta kasę to bym sie bardzo bardzo zastanowił (nie kupił bym). Ale narty są naprawdę świetne tylko ta cena !! Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Cześć Niestety tak się składa, że jestem dość fachowy. Moje odczucia, śnieg, dni itd. nie maja obiektywnie żadnego znaczenia - zbyt wiele zmiennych wpływa na odczucia z jazdy aby miało to walory obiektywne. Czyjeś doświadczenia są absolutnie zbędne - chyba, że jest to zawodowy profesjonalny tester. Natomiast ogólne prawidłowości są dość klarowne i dla osób doświadczonych oczywiste i to właśnie próbuję Ci w sposób delikatny przekazać. Pozdrowienia. Delikatny nie jesteś, ale cieszy mnie twoja dobra opinia o sobie samym. Zarzucałeś mi, że nie jeździłem tylko zmyślałem wrażenia, słabe... O tym, że teoria względności do narciarstwa się nie stosuje to... jakby to nazwać... powiedzmy, że jestem delikatny i nie nazwę, podam kilka przykładów. Kolor trasy, a warunki na niej. Sprzęt, doświadczenie... itp itd, wszystko to stwarza kontekst, zależności, względność, ale zauważyłem już, że jesteś wyznawcą jedynie słusznej ścieżki... tej którą przebyłeś 10 lat temu na masterach... wróć do nich i sprawdź, może okaże się, że lata które minęły wytłumaczą ci co to jest teoria względności w praktyce. Osoby doświadczone piszesz, otóż dla gościa z pucharu świata jesteś leszczem, tak jak ja dla ciebie i to powinna być kolejna lekcja teorii względności dla ciebie.... ale obawiam się, że w twoim przypadku na lekcje za póżno, bo to ty nauczasz na tym forum i basta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ja tylko w kwestii formalnej. Teoria wzglednosci to pojęcie bardzo ściśle zdefiniowane https://pl.wikipedia...ria_względności i używanie tego określenia do opisu różnic w jezdie i wątpliwości na nartach wprowadza sporo zamieszania. Może bez słowa 'teoria' było zgrabniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ja tylko w kwestii formalnej. Teoria wzglednosci to pojęcie bardzo ściśle zdefiniowane https://pl.wikipedia...ria_względności i używanie tego określenia do opisu różnic w jezdie i wątpliwości na nartach wprowadza sporo zamieszania. Może bez słowa 'teoria' było zgrabniej. oj tam, oj tam, każdy kto ogarnia z grubsza definicję teorii względności, potrafi zrozumieć jej odniesienie do narciarstwa, a kto nie ogarnia, temu słowo teoria też nie wadzi... tak mi się zdaje... chyba, że zła wola... ps. wiki bywa głupia, nie podpierałbym się nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 oj tam, oj tam, każdy kto ogarnia z grubsza definicję teorii względności, potrafi zrozumieć jej odniesienie do narciarstwa,Na nartach nie osiąga się prędkości, przy których zachodzą zauważalne efekty relatywistyczne PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Na nartach nie osiąga się prędkości, przy których zachodzą zauważalne efekty relatywistyczne Pozdr Marcin Teoria względności bywa szczególna. PS. http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ps. wiki bywa głupia, nie podpierałbym się nią. tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzgledne' - ale najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf szczególna. dobre.... ;-) dzieki- zapowiada się fajna lektura do poduszki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzledne' - choć najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cześć Mnie i Marcel Hirschera dzieli 20 lat treningu i dla niego jestem leszczem. Akceptuję go i byłbym szczęśliwy móc złożyć mu wyrazy szacunku. Nas dzieli pewnie 30 lat doświadczenia i dal mnie Ty jesteś leszczem ale hołdu nie oczekuję - jedynie żeby nie pisać głupot. Mówimy tylko o narciarstwie bo pewnie są dziedziny w których ja dla Ciebie jestem leszczem. To dla mnie oczywiste, szanuję to i chętnie się czegoś dowiem/nauczę nie próbując się mądrzyć. Zapewniam. Na forum nie tylko nauczam ale przede wszystkim staram się czasami pomóc, czasami zrobić coś fajnego dla innych, dzięki forum poznałem dziesiątki fajnych ludzi i co najmniej paru znakomitych narciarzy, których szczerze podziwiam. Mam nadzieję, że się rozumiemy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Strasznie mnie to męczyło Przypomniałem sobie. Tim Jitloff jezdzi na nartach CROC. http://www.timjitloff.com/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Cześć Nie pretenduję do bycia wielkim, tylko skutecznym. Jak ktoś chce to zrozumie prosty przekaz jak nie to jego sprawa. Nie mam czasu na owijanie w bawełnę i zbędną kurtuazję i nie oczekuje tego od innych. Prowadziłem tego typu dyskusje dotyczące formy (bo ktoś znowu poczuł się urażony prawdą) a nie treści sporo razy. Zazwyczaj wszystko fajnie można sobie wytłumaczyć na nartach ale jak dotychczas nikt z moich z adwersarzy w tych dyskusjach z zaproszenia nie skorzystał. 18 03 2017 WaterSplash w Czarnym Groniu. Świetna impreza serdecznie zapraszam. W weekend powinienem dać jakieś info co do możliwości kwaterunkowych itd. Pozdrowienia PS Ja tylko zwróciłem uwagę na pewne błędy Ty poszedłeś w teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ja tylko w kwestii formalnej. Teoria wzglednosci to pojęcie bardzo ściśle zdefiniowane https://pl.wikipedia...ria_względności i używanie tego określenia do opisu różnic w jezdie i wątpliwości na nartach wprowadza sporo zamieszania. Może bez słowa 'teoria' było zgrabniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ja tylko w kwestii formalnej. Teoria wzglednosci to pojęcie bardzo ściśle zdefiniowane https://pl.wikipedia...ria_względności i używanie tego określenia do opisu różnic w jezdie i wątpliwości na nartach wprowadza sporo zamieszania. Może bez słowa 'teoria' było zgrabniej. oj tam, oj tam, każdy kto ogarnia z grubsza definicję teorii względności, potrafi zrozumieć jej odniesienie do narciarstwa, a kto nie ogarnia, temu słowo teoria też nie wadzi... tak mi się zdaje... chyba, że zła wola... ps. wiki bywa głupia, nie podpierałbym się nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 oj tam, oj tam, każdy kto ogarnia z grubsza definicję teorii względności, potrafi zrozumieć jej odniesienie do narciarstwa,Na nartach nie osiąga się prędkości, przy których zachodzą zauważalne efekty relatywistyczne PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Na nartach nie osiąga się prędkości, przy których zachodzą zauważalne efekty relatywistyczne Pozdr Marcin Teoria względności bywa szczególna. PS. http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ps. wiki bywa głupia, nie podpierałbym się nią. tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzgledne' - ale najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf szczególna. dobre.... ;-) dzieki- zapowiada się fajna lektura do poduszki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzledne' - choć najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cześć Mnie i Marcel Hirschera dzieli 20 lat treningu i dla niego jestem leszczem. Akceptuję go i byłbym szczęśliwy móc złożyć mu wyrazy szacunku. Nas dzieli pewnie 30 lat doświadczenia i dal mnie Ty jesteś leszczem ale hołdu nie oczekuję - jedynie żeby nie pisać głupot. Mówimy tylko o narciarstwie bo pewnie są dziedziny w których ja dla Ciebie jestem leszczem. To dla mnie oczywiste, szanuję to i chętnie się czegoś dowiem/nauczę nie próbując się mądrzyć. Zapewniam. Na forum nie tylko nauczam ale przede wszystkim staram się czasami pomóc, czasami zrobić coś fajnego dla innych, dzięki forum poznałem dziesiątki fajnych ludzi i co najmniej paru znakomitych narciarzy, których szczerze podziwiam. Mam nadzieję, że się rozumiemy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Strasznie mnie to męczyło Przypomniałem sobie. Tim Jitloff jezdzi na nartach CROC. http://www.timjitloff.com/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Cześć Nie pretenduję do bycia wielkim, tylko skutecznym. Jak ktoś chce to zrozumie prosty przekaz jak nie to jego sprawa. Nie mam czasu na owijanie w bawełnę i zbędną kurtuazję i nie oczekuje tego od innych. Prowadziłem tego typu dyskusje dotyczące formy (bo ktoś znowu poczuł się urażony prawdą) a nie treści sporo razy. Zazwyczaj wszystko fajnie można sobie wytłumaczyć na nartach ale jak dotychczas nikt z moich z adwersarzy w tych dyskusjach z zaproszenia nie skorzystał. 18 03 2017 WaterSplash w Czarnym Groniu. Świetna impreza serdecznie zapraszam. W weekend powinienem dać jakieś info co do możliwości kwaterunkowych itd. Pozdrowienia PS Ja tylko zwróciłem uwagę na pewne błędy Ty poszedłeś w teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bocian74 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 oj tam, oj tam, każdy kto ogarnia z grubsza definicję teorii względności, potrafi zrozumieć jej odniesienie do narciarstwa,Na nartach nie osiąga się prędkości, przy których zachodzą zauważalne efekty relatywistyczne PozdrMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Na nartach nie osiąga się prędkości, przy których zachodzą zauważalne efekty relatywistyczne Pozdr Marcin Teoria względności bywa szczególna. PS. http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ps. wiki bywa głupia, nie podpierałbym się nią. tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzgledne' - ale najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf szczególna. dobre.... ;-) dzieki- zapowiada się fajna lektura do poduszki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzledne' - choć najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cześć Mnie i Marcel Hirschera dzieli 20 lat treningu i dla niego jestem leszczem. Akceptuję go i byłbym szczęśliwy móc złożyć mu wyrazy szacunku. Nas dzieli pewnie 30 lat doświadczenia i dal mnie Ty jesteś leszczem ale hołdu nie oczekuję - jedynie żeby nie pisać głupot. Mówimy tylko o narciarstwie bo pewnie są dziedziny w których ja dla Ciebie jestem leszczem. To dla mnie oczywiste, szanuję to i chętnie się czegoś dowiem/nauczę nie próbując się mądrzyć. Zapewniam. Na forum nie tylko nauczam ale przede wszystkim staram się czasami pomóc, czasami zrobić coś fajnego dla innych, dzięki forum poznałem dziesiątki fajnych ludzi i co najmniej paru znakomitych narciarzy, których szczerze podziwiam. Mam nadzieję, że się rozumiemy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Strasznie mnie to męczyło Przypomniałem sobie. Tim Jitloff jezdzi na nartach CROC. http://www.timjitloff.com/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Cześć Nie pretenduję do bycia wielkim, tylko skutecznym. Jak ktoś chce to zrozumie prosty przekaz jak nie to jego sprawa. Nie mam czasu na owijanie w bawełnę i zbędną kurtuazję i nie oczekuje tego od innych. Prowadziłem tego typu dyskusje dotyczące formy (bo ktoś znowu poczuł się urażony prawdą) a nie treści sporo razy. Zazwyczaj wszystko fajnie można sobie wytłumaczyć na nartach ale jak dotychczas nikt z moich z adwersarzy w tych dyskusjach z zaproszenia nie skorzystał. 18 03 2017 WaterSplash w Czarnym Groniu. Świetna impreza serdecznie zapraszam. W weekend powinienem dać jakieś info co do możliwości kwaterunkowych itd. Pozdrowienia PS Ja tylko zwróciłem uwagę na pewne błędy Ty poszedłeś w teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 ps. wiki bywa głupia, nie podpierałbym się nią. tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzgledne' - ale najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html http://www.fuw.edu.p...Fizyka/Nstw.pdf szczególna. dobre.... ;-) dzieki- zapowiada się fajna lektura do poduszki.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 tak pewnie lepiej.... : ;-) choc encyklopedie tez bywają 'wzledne' - choć najczesciej w hasłach historycznych. W technicznych - róznice są wstydliwe.... http://encyklopedia....ia;3999245.html brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cześć Mnie i Marcel Hirschera dzieli 20 lat treningu i dla niego jestem leszczem. Akceptuję go i byłbym szczęśliwy móc złożyć mu wyrazy szacunku. Nas dzieli pewnie 30 lat doświadczenia i dal mnie Ty jesteś leszczem ale hołdu nie oczekuję - jedynie żeby nie pisać głupot. Mówimy tylko o narciarstwie bo pewnie są dziedziny w których ja dla Ciebie jestem leszczem. To dla mnie oczywiste, szanuję to i chętnie się czegoś dowiem/nauczę nie próbując się mądrzyć. Zapewniam. Na forum nie tylko nauczam ale przede wszystkim staram się czasami pomóc, czasami zrobić coś fajnego dla innych, dzięki forum poznałem dziesiątki fajnych ludzi i co najmniej paru znakomitych narciarzy, których szczerze podziwiam. Mam nadzieję, że się rozumiemy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Strasznie mnie to męczyło Przypomniałem sobie. Tim Jitloff jezdzi na nartach CROC. http://www.timjitloff.com/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Cześć Nie pretenduję do bycia wielkim, tylko skutecznym. Jak ktoś chce to zrozumie prosty przekaz jak nie to jego sprawa. Nie mam czasu na owijanie w bawełnę i zbędną kurtuazję i nie oczekuje tego od innych. Prowadziłem tego typu dyskusje dotyczące formy (bo ktoś znowu poczuł się urażony prawdą) a nie treści sporo razy. Zazwyczaj wszystko fajnie można sobie wytłumaczyć na nartach ale jak dotychczas nikt z moich z adwersarzy w tych dyskusjach z zaproszenia nie skorzystał. 18 03 2017 WaterSplash w Czarnym Groniu. Świetna impreza serdecznie zapraszam. W weekend powinienem dać jakieś info co do możliwości kwaterunkowych itd. Pozdrowienia PS Ja tylko zwróciłem uwagę na pewne błędy Ty poszedłeś w teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 brawo ty jak mawia młodzież:-) cytuję za przytoczonym źródłem: "Według zasady względności fizyki Newtonowskiej żadne zjawisko fizyczne nie powinno wyróżniać jakiegoś układu inercjalnego wobec pozostałych..." warto aby Mitek się zastosował, a już dyskurs stałby się łatwiejszy:-) A tak mamy monolog i nauczanie ex cathedra. Można tylko bić brawo, a osoby nowe powinny jedynie chłonąć "wiedzę"... łubudubu... Cześć Mnie i Marcel Hirschera dzieli 20 lat treningu i dla niego jestem leszczem. Akceptuję go i byłbym szczęśliwy móc złożyć mu wyrazy szacunku. Nas dzieli pewnie 30 lat doświadczenia i dal mnie Ty jesteś leszczem ale hołdu nie oczekuję - jedynie żeby nie pisać głupot. Mówimy tylko o narciarstwie bo pewnie są dziedziny w których ja dla Ciebie jestem leszczem. To dla mnie oczywiste, szanuję to i chętnie się czegoś dowiem/nauczę nie próbując się mądrzyć. Zapewniam. Na forum nie tylko nauczam ale przede wszystkim staram się czasami pomóc, czasami zrobić coś fajnego dla innych, dzięki forum poznałem dziesiątki fajnych ludzi i co najmniej paru znakomitych narciarzy, których szczerze podziwiam. Mam nadzieję, że się rozumiemy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Strasznie mnie to męczyło Przypomniałem sobie. Tim Jitloff jezdzi na nartach CROC. http://www.timjitloff.com/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Cześć Nie pretenduję do bycia wielkim, tylko skutecznym. Jak ktoś chce to zrozumie prosty przekaz jak nie to jego sprawa. Nie mam czasu na owijanie w bawełnę i zbędną kurtuazję i nie oczekuje tego od innych. Prowadziłem tego typu dyskusje dotyczące formy (bo ktoś znowu poczuł się urażony prawdą) a nie treści sporo razy. Zazwyczaj wszystko fajnie można sobie wytłumaczyć na nartach ale jak dotychczas nikt z moich z adwersarzy w tych dyskusjach z zaproszenia nie skorzystał. 18 03 2017 WaterSplash w Czarnym Groniu. Świetna impreza serdecznie zapraszam. W weekend powinienem dać jakieś info co do możliwości kwaterunkowych itd. Pozdrowienia PS Ja tylko zwróciłem uwagę na pewne błędy Ty poszedłeś w teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Użytkownik jark edytował ten post 22 luty 2017 - 07:07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Strasznie mnie to męczyło Przypomniałem sobie. Tim Jitloff jezdzi na nartach CROC. http://www.timjitloff.com/ Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Pytanie zasadnicze czy Hirscher by cie pouczal, jak ty innych. Czasem o wielkości oprócz dokonań świadczy to jak traktują maluczkich. Rozumiemy się? Głupota było napisanie że promień jest mały bez odniesienia go do czegokolwiek. Cześć Nie pretenduję do bycia wielkim, tylko skutecznym. Jak ktoś chce to zrozumie prosty przekaz jak nie to jego sprawa. Nie mam czasu na owijanie w bawełnę i zbędną kurtuazję i nie oczekuje tego od innych. Prowadziłem tego typu dyskusje dotyczące formy (bo ktoś znowu poczuł się urażony prawdą) a nie treści sporo razy. Zazwyczaj wszystko fajnie można sobie wytłumaczyć na nartach ale jak dotychczas nikt z moich z adwersarzy w tych dyskusjach z zaproszenia nie skorzystał. 18 03 2017 WaterSplash w Czarnym Groniu. Świetna impreza serdecznie zapraszam. W weekend powinienem dać jakieś info co do możliwości kwaterunkowych itd. Pozdrowienia PS Ja tylko zwróciłem uwagę na pewne błędy Ty poszedłeś w teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Cześć Jeżeli się uda to będę na Dzikowcu na wiadomej imprezie. Ja nie odnosiłem promienia do promienia tylko oceniałem typ narty (temat). Jeździłem w życiu pewnie na paru a może nawet parunastu setkach nart i promień nie wydaje mi się determinującym cokolwiek. Promień to tylko jedna z cech narty i charakteryzuje ją dopiero zbiór wszystkich cech. To, że pisałem o r30 czy o nartach Sl potraktuj jako przykłady, dodam po zastanowieniu, że nieszczęśliwie użyte bo sugerujące, że promień decyduje. Sam wiesz, że narta o promieniu 11 może być porządnym rasowym Sl albo paścią na której nie da się wykonać poprawnie jednego skrętu choć obie narty będą miały tydzień na śniegu. Uważam Mastera za jedną z najbardziej uniwersalnych nart do jazdy amatorskiej i takiegoż sportu dla narciarzy od średniego poziomu zaawansowania bo taką jest a nie dlatego, że tak mi się wydaje. Tu nie ma relatywizmu po prostu. A masz jeszcze tego Mastera? Która to narta? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS
fredowski Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przyjedz na Dolny Slask. Nie poszedłem w teorie. Kupiłem narty i jeździłem. Ty r18 odniosłes do r30, ja do r11 i wnioski stąd odmienne, bo i doświadczenie inne. Stąd prośba o nie absolutyzowanie własnych doświadczeń i opinii, a także o zrozumienie innych. Bez epitetow. Tylko tyle i aż tyle. Wasza sprzeczka jest czysta teoria. Ty masz silne(bardzo) nogi a Mitek ma wiele lepsza technike jazdy. W obu przypadkach promien nart nie wplywal na jakosc jazdy, bo nie byl wykorzystywany. Obaj potrzebowaliscie tylko stromszej gory, zeby moc skrecac w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Narty GS MASTERS
star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Mądrze napisane. Faktycznie mimo mizerii technicznej jakoś się nie przewracam, chyba, że na płaskim ew. zdekoncentrowany. Co do Dzikowca, to się miniemy... Ja będę chyba w niedzielę na tyczkach... slalomowych, sobotę obejrzę w tv;-) Mastery są cudne http://www.sstarwine...es/00529096.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Rocznik 13/14 wtedy różne kolory dla różnych długości. Potem obciachu Hero. Jakby Master nie wystarczyło. Cześć Jeździłem na wszystkich z 12/13 oraz 13/14 oprócz najkrótszych. W roczniku o którym piszesz była szata jednolita ale był w szatę wpleciony promień i mógł być różnym kolorem rzeczywiście - nie pamiętam. W każdym razie nie różniły sie praktycznie niczym w jeździe. A o co chodzi z obciachem HERO? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 W 13/14 jedynie słowo Master było odmienione przez kolory, u mnie 175-blue, jak na zapodaj fotce. Co do napisów hero, thrill assured czy master to marketingowy bełkot jak dla mnie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Przy okazji zapytam o buty rossignol za i zj(+) - ktoś jeździł może? Cześć To są buty typowo wyczynowe. Grubsza skorupa, wszystkie mają szerokość 92. zj zj+ to buty juniorskie przeznaczone dla starszej młodzieży. za,b,c to rozróżnienie twardościowe a to mniej więcej 130, b 140, a c 160 ale to oczywiście wartości przybliżone mocno. Kapeć też jest wyczynowy, wiązany i oszczędny. But z założenia przeznaczony do modelowania. Trudno je porównać z butami seryjnymi ze względu na wymienione różnice konstrukcyjne. Pozdrowienia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 4 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy ktos wie czy w Arial 2 (akurat w Rossignol GS Master) można poziomą sruba regulujaca docisk zmienić z 328 na 316 jeśli chodzi o skorupe, czy muszę znowu przekręcić wiązania na płycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Wg str. 10 https://www.rasc.ru/...506_r_en_US.pdf bez przekręcania wiązań (tyłu) na płycie niestety się nie obejdzie, dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie koniecznie. Otwory montażowe są co prawda co ok. 9-10mm a Ty potrzebujesz ponad 12mm regulacji. Z instrukcji nie wynika jaki zakres regulacji ma śruba docisku. Na tego typu wiązaniach (Look) jeżdzę ja ( but 308mm ) i mój syn ( but 328mm) . W naszym przypadku 20mm mieści się w zakresie regulacji. Nie możesz po prostu sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi