ServiceMen Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Hejjj, Jutro jade oglądać maszynę Wintersteiger Micro 80, może jest tutaj jakiś znawca maszyn na co zwrócić uwagę (prócz diamentu(ile powinien mieć mm?), kamienia (jaka powinna być średnica?), łożysk, elektroniki (jakiś sposób na sprawdzenie?) ? co prawda pracowałem na takiej maszynie, ale to było dawno i nie wszystko pamiętam. Może jakieś wskazówki? jest gdzieś licznik roboczogodzin? Pozdrawiam, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 19 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Pompa wody i silnik trójfazowy - to części, których zużycia nie możesz dokładnie ocenić, ale przy np. nieregularnej pracy to już jest znak ostrzegawczy. Poza tym sprawdź bicie taśmy, czy równo pracuje i oceń gumy na tym wałku. Jeśli będą mocno wytarte to może Ci się taśma ślizgać. Jedyną możliwą naprawą jest wymiana całego wałka. Na oryginalny od Wintersteiger'a - koszty większe niż wartość maszyny zapewne, ale jest w Polsce firma, która robi tą część zamienną. Z tego co pamiętam to w N. Sączu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ServiceMen Napisano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Dzieki. Maszyna kupiona. Do wymiany kamien. Wiesz gdzie kupic? Najlepiej uzywany, szukam rownież jakis producentow taśm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Taśmy możesz u mnie :-) Bo do MCR mam trochę i w dobrej cenie :-) z kamieniem niestety może być problem, bo w Polsce poza autoryzowanym Wintersteigerem raczej nie znajdziesz konkurencyjnej oferty. Ewentualnie w Niemczech - przez PW podam Ci namiary na firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi