marioo Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Cześć, ponieważ sezon się rozkręca i z każdym dniem otwierane są nowe ośrodki (i trasy w tych już otwartych) to pewnie wiele osób lubi sobie zajrzeć co tam już śmiga, ile śniegu i jak to wygląda na kamerkach . Pomyślałem, że podzielę się moją bazą interaktywnych mapek (chyba już gdzieś wrzucałem ale nie mogę znaleźć a teraz mam trochę nowych). Z grubsza je posegregowałem. Mam nadzieję, że komuś się przydadzą . 1. Lodowce (razem ale bez Dachstainu) Hintertux Stubai Soelden Pitztal Kitzsteinhorn Kaunertal Molltaler 2. Tyrol St. Anton Ischgl Serfaus-Fiss-Ladis Obergurgl-Hochgurgl Hochoetz-Kuhtai Zugspitz Arena Innsbruck i okolice Axamer Lizum Mayrhofen Hochzillertal Zillertal Arena Alpbachtal Ski Juwel SkiWelt Kitzbuhel teren All Star Card (alpy kitzbuhelskie i okolice) Tyrol Wschodni 3. Salzburgerland Saalbach Zell am See SkiAmade (tu oczywiście jest mapa bardzo wielu ośrodków) Katschberg Obertauern Salzkammergut (Salzburg i okolice) 4. Karyntia Nassfeld Turracher Hohe Heiligenblut Bad Kleinkirchheim Ankogel Gerlitzen Innerkrems Pozdrawiam marioo PS. Mam jeszcze sporo map ośrodków ale tutaj zebrałem same interaktywne PS2. Niestety, jeszcze nie we wszystkich byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1313 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Super. Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Super pomysł, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLMS Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 ... PS. Mam jeszcze sporo map ośrodków ale tutaj zebrałem same interaktywne PS2. Niestety, jeszcze nie we wszystkich byłem Dodaję link do alfabetycznego spisu map ośrodkow. P.S. W wymienionych przez Ciebie ośrodkach już byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Przy okazji map... nie podoba mi się ten patent w austriackich ośrodkach, że status tras (otwarte/zamknięte) jest wyświetlany w legendzie mapy (mowa o tablicach na miejscu).Ile to trzeba się naszukać wzrokiem, żeby się dowiedzieć co właściwie chodzi, a co nie Ta informacja powinna być bezpośrednio na mapce, tak jak na tych internetowych powyżej.Że da się tak zrobić i wygląda to dobrze, pokazują u francuskiej konkurencji - każda trasa i każdy wyciąg ma w środku światełko zielone/czerwone/żółte i od razu widać co i jak Podobnie jak w wersji internetowej: http://live.skiplan....dule=ouvertures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 To i ja coś dorzucę/uzupełnię Tyrol i okolice Nauders i cały Reschenpass Galtür btw. nowa gondola BreitspitzbahnKapplSee Zillertal w całości - można doklikać konkretne ośrodki Seefeld trochę inna ale widać to co trzeba Wildkogel ...na zielono prawie cały teraz (?!) ale jeszcze nieczynne AFAIK Kössen ...raczej ciekawostka i dodatkowo:Madonna di Campiglio tam też Pinzolo i FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Przy okazji map... nie podoba mi się ten patent w austriackich ośrodkach, że status tras (otwarte/zamknięte) jest wyświetlany w legendzie mapy (mowa o tablicach na miejscu). Ile to trzeba się naszukać wzrokiem, żeby się dowiedzieć co właściwie chodzi, a co nie Ta informacja powinna być bezpośrednio na mapce, tak jak na tych internetowych powyżej. Że da się tak zrobić i wygląda to dobrze, pokazują u francuskiej konkurencji - każda trasa i każdy wyciąg ma w środku światełko zielone/czerwone/żółte i od razu widać co i jak Podobnie jak w wersji internetowej: http://live.skiplan....dule=ouvertures Cześć Faf a co oznacza światełko żółte? - Wjeżdżasz na własną odpowiedzialność. - Wjeżdżasz ale szybko bo zaraz będzie czerwone. ... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nartoholik. Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Cześć Faf a co oznacza światełko żółte? - Wjeżdżasz na własną odpowiedzialność. - Wjeżdżasz ale szybko bo zaraz będzie czerwone. ... Pozdrowienia To znaczy że już za chwil kilka, za chwil parę Specjalnie dla tych co w puchu, żeby się powoli ustawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Faf a co oznacza światełko żółte?To jest bardzo dobre pytanie, bo to jest ważne światełko Oznacza "przewidywane otwarcie" (prevision d'ouverture) - typowo zapala się po zakończeniu pracy wyciągów wieczorem i tak jest do otwarcia rano.Ponieważ rano wyciągi startują stopniowo (te najwyżej położone najpóźniej), to do czasu faktycznego otwarcia są "żółte".To samo w przypadku zabezpieczania terenu przed lawinami albo silnego wiatru, który wg prognoz ma łagodnieć, awarii, itp. Jeśli przewidują otwarcie w ciągu dnia,to zapalają żółte lampki. Jak wyciąg/trasa zamknięte na amen, to wtedy jest na czerwono.Może się to wydawać błahostką, ale bywa to dość przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... Wujot Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 http://www.vlna.pl Mapy sa super .. a tutaj szczegółowy opis prawie wszystkich ośrodków w Alpach. Strona nie jest bardzo znana natomiast opisy są top. Tandetna ta reklama a opisy są bardzo słabe - kilka ogólników. Robił je ktoś kto nigdy na nartach nie jeździł. A na tym forum zostali już tylko jeżdżący narciarze. Wstydu Waść sobie oszczędź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Jak już napisałeś, to teraz się wszystko zgadza. Przynajmniej kilka osób spoza Austrii, przeczyta o tym niepozornym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Mapy interaktywne wybranych ośrodków austriackich × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
faf500 Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Przy okazji map... nie podoba mi się ten patent w austriackich ośrodkach, że status tras (otwarte/zamknięte) jest wyświetlany w legendzie mapy (mowa o tablicach na miejscu).Ile to trzeba się naszukać wzrokiem, żeby się dowiedzieć co właściwie chodzi, a co nie Ta informacja powinna być bezpośrednio na mapce, tak jak na tych internetowych powyżej.Że da się tak zrobić i wygląda to dobrze, pokazują u francuskiej konkurencji - każda trasa i każdy wyciąg ma w środku światełko zielone/czerwone/żółte i od razu widać co i jak Podobnie jak w wersji internetowej: http://live.skiplan....dule=ouvertures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 To i ja coś dorzucę/uzupełnię Tyrol i okolice Nauders i cały Reschenpass Galtür btw. nowa gondola BreitspitzbahnKapplSee Zillertal w całości - można doklikać konkretne ośrodki Seefeld trochę inna ale widać to co trzeba Wildkogel ...na zielono prawie cały teraz (?!) ale jeszcze nieczynne AFAIK Kössen ...raczej ciekawostka i dodatkowo:Madonna di Campiglio tam też Pinzolo i FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Przy okazji map... nie podoba mi się ten patent w austriackich ośrodkach, że status tras (otwarte/zamknięte) jest wyświetlany w legendzie mapy (mowa o tablicach na miejscu). Ile to trzeba się naszukać wzrokiem, żeby się dowiedzieć co właściwie chodzi, a co nie Ta informacja powinna być bezpośrednio na mapce, tak jak na tych internetowych powyżej. Że da się tak zrobić i wygląda to dobrze, pokazują u francuskiej konkurencji - każda trasa i każdy wyciąg ma w środku światełko zielone/czerwone/żółte i od razu widać co i jak Podobnie jak w wersji internetowej: http://live.skiplan....dule=ouvertures Cześć Faf a co oznacza światełko żółte? - Wjeżdżasz na własną odpowiedzialność. - Wjeżdżasz ale szybko bo zaraz będzie czerwone. ... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nartoholik. Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Cześć Faf a co oznacza światełko żółte? - Wjeżdżasz na własną odpowiedzialność. - Wjeżdżasz ale szybko bo zaraz będzie czerwone. ... Pozdrowienia To znaczy że już za chwil kilka, za chwil parę Specjalnie dla tych co w puchu, żeby się powoli ustawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Faf a co oznacza światełko żółte?To jest bardzo dobre pytanie, bo to jest ważne światełko Oznacza "przewidywane otwarcie" (prevision d'ouverture) - typowo zapala się po zakończeniu pracy wyciągów wieczorem i tak jest do otwarcia rano.Ponieważ rano wyciągi startują stopniowo (te najwyżej położone najpóźniej), to do czasu faktycznego otwarcia są "żółte".To samo w przypadku zabezpieczania terenu przed lawinami albo silnego wiatru, który wg prognoz ma łagodnieć, awarii, itp. Jeśli przewidują otwarcie w ciągu dnia,to zapalają żółte lampki. Jak wyciąg/trasa zamknięte na amen, to wtedy jest na czerwono.Może się to wydawać błahostką, ale bywa to dość przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... Wujot Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 http://www.vlna.pl Mapy sa super .. a tutaj szczegółowy opis prawie wszystkich ośrodków w Alpach. Strona nie jest bardzo znana natomiast opisy są top. Tandetna ta reklama a opisy są bardzo słabe - kilka ogólników. Robił je ktoś kto nigdy na nartach nie jeździł. A na tym forum zostali już tylko jeżdżący narciarze. Wstydu Waść sobie oszczędź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Jak już napisałeś, to teraz się wszystko zgadza. Przynajmniej kilka osób spoza Austrii, przeczyta o tym niepozornym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Mapy interaktywne wybranych ośrodków austriackich
Nartoholik. Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Cześć Faf a co oznacza światełko żółte? - Wjeżdżasz na własną odpowiedzialność. - Wjeżdżasz ale szybko bo zaraz będzie czerwone. ... Pozdrowienia To znaczy że już za chwil kilka, za chwil parę Specjalnie dla tych co w puchu, żeby się powoli ustawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Faf a co oznacza światełko żółte?To jest bardzo dobre pytanie, bo to jest ważne światełko Oznacza "przewidywane otwarcie" (prevision d'ouverture) - typowo zapala się po zakończeniu pracy wyciągów wieczorem i tak jest do otwarcia rano.Ponieważ rano wyciągi startują stopniowo (te najwyżej położone najpóźniej), to do czasu faktycznego otwarcia są "żółte".To samo w przypadku zabezpieczania terenu przed lawinami albo silnego wiatru, który wg prognoz ma łagodnieć, awarii, itp. Jeśli przewidują otwarcie w ciągu dnia,to zapalają żółte lampki. Jak wyciąg/trasa zamknięte na amen, to wtedy jest na czerwono.Może się to wydawać błahostką, ale bywa to dość przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... Wujot Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 http://www.vlna.pl Mapy sa super .. a tutaj szczegółowy opis prawie wszystkich ośrodków w Alpach. Strona nie jest bardzo znana natomiast opisy są top. Tandetna ta reklama a opisy są bardzo słabe - kilka ogólników. Robił je ktoś kto nigdy na nartach nie jeździł. A na tym forum zostali już tylko jeżdżący narciarze. Wstydu Waść sobie oszczędź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Jak już napisałeś, to teraz się wszystko zgadza. Przynajmniej kilka osób spoza Austrii, przeczyta o tym niepozornym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Poza granicami Austria Mapy interaktywne wybranych ośrodków austriackich
faf500 Napisano 17 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Faf a co oznacza światełko żółte?To jest bardzo dobre pytanie, bo to jest ważne światełko Oznacza "przewidywane otwarcie" (prevision d'ouverture) - typowo zapala się po zakończeniu pracy wyciągów wieczorem i tak jest do otwarcia rano.Ponieważ rano wyciągi startują stopniowo (te najwyżej położone najpóźniej), to do czasu faktycznego otwarcia są "żółte".To samo w przypadku zabezpieczania terenu przed lawinami albo silnego wiatru, który wg prognoz ma łagodnieć, awarii, itp. Jeśli przewidują otwarcie w ciągu dnia,to zapalają żółte lampki. Jak wyciąg/trasa zamknięte na amen, to wtedy jest na czerwono.Może się to wydawać błahostką, ale bywa to dość przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 17 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 http://www.vlna.pl Mapy sa super .. a tutaj szczegółowy opis prawie wszystkich ośrodków w Alpach. Strona nie jest bardzo znana natomiast opisy są top. Tandetna ta reklama a opisy są bardzo słabe - kilka ogólników. Robił je ktoś kto nigdy na nartach nie jeździł. A na tym forum zostali już tylko jeżdżący narciarze. Wstydu Waść sobie oszczędź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Jak już napisałeś, to teraz się wszystko zgadza. Przynajmniej kilka osób spoza Austrii, przeczyta o tym niepozornym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
sese Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Mając w głowie tegoroczny pobyt w Dachstein West, z ciekawości zajrzałem na reklamowaną wyżej stronę do zakładki traktującej o "kurorcie" St. Martin Opis brzmi nader kusząco: "Ciesz się przestronnymi stokami i kolejkami linowymi o dużej pojemności w ośrodku narciarskim St. Martin (Dachstein West / Lammertal, Austria) którego sława wykracza daleko poza granice tego kraju" (https://www.vlna.pl/...-west-lammertal) W rzeczywistości te koleje linowe o dużej pojemności okazują się być 4 (słownie: czterema) orczykami, z których najdłuższy ma 400 metrów (https://www.skiresor...ge/liftebahnen/) Hmmm... Skoro sława takiego St. Martin wykracza daleko poza granicę Austrii to taki Dzikowiec musi cieszyć się renomą wręcz międzygalaktyczną Jak już napisałeś, to teraz się wszystko zgadza. Przynajmniej kilka osób spoza Austrii, przeczyta o tym niepozornym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi