Odie Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Czesc, Pytanie jak w temacie Ja dzisiaj walczylem z Polczakowka... W sumie zjezdzalem jakos tam, ale jak dla mnie ten stok jest zdecydowanie za stromy na krawedziowanie (w gornej i dolnej czesci), bo w sordku jest OK. Dopiero sie tego ucze i proboje zalapac o co chodzi, wiec interesuje mnie szeroki i plaski stok, najlepiej zeby nie bylo zbyt duzo ludzi. Aha, no i zeby byl w miare blisko Krakowa, bo wyjezdzamy rano, tak zeby byc na 9:00 wec wstawac o 5 rano to mi sie nie usmiecha Tak powiedzmy do 2.5 godzin drogi samochodem... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 To nie ten dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Hm, nie widze dzialu poswieconego stokom i osrodkom narciarskim w Polsce - ale moze zle szukale. W takim razie prosze moderatorow o przeniesienie tematu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie Napisano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Moge jeszcze dorzucic Lubomierz - niedrogo, szeroki stok, nie za bardzo stromy (bardziej niz w Bialce, ale mniej niz w Polczakowce), ale przygrzac mozna Nie ma tak duzo ludzi. Z minusow (powaznych): - czesto bardzo slabo przygotowany, muldy sie robia juz okolo 11, wiec naprawde trzeba byc rano - w ogole nie maja sztucznego nasniezania - tylko jeden wyciag orczykowy - jak sie zwala szkolki narciarskie, to jest porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrasznyPiotrus Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Do tych minusów Lubomierza dorzuciłbym jeszcze brak grzanego wina i herbaty po góralsku oraz długość trasy! :confused: Ale górka i widoki są super! Jest to jeden z szerszych i stromszych stoków, świetnie nadający się do jazdy carvingowej. Porównanie go z Polczakówką czy Białką jest chybione! Dorzucam: - trasa pod Krzesełkiem w Kluszkowcach - Palenica czarna w Szczawnicy - Jaworzyna Krynicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ja bym się nie zgodził że trasa w Zawoi na Mosornym Grońu (chodzi mi o główną) nadaje się do nauki carvingu. Moim zdaniem na nauke jest za ostra - cos w stylu Polczakówki. Ale to moje subiektywne odczucia. Juz bardziej nadaje sie Maciejowa - przy czym raczej do szlifowania techniki, a nie nauki od zera. No i uwaga na czerwona końcówke tej trasy - przewężenie czesto oblodzone i trochę stromiej, ale na dole duza ilośc miejsca do wyhamowania. Co do sztucznego nasniezania na Maciejowej to armatki tam widziałem, wiec wydaje mi sie, że chyba nie ma pokaz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Simon, może uzgodnijmy "jedną linie partii" . Co Ty na taką propozycję: Mosorny Groń: nauka od zera - nie, szkolenie techniki - tak Oczywiście subiektywnie . Kto ciekawy niech sam sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ostatnio z wyciągu obracając sie do tyłu zauważyłem na samym dole wlaściwie kawałek czyjegoś pola a na nim postawione 2 słupy i lina miedzy nimi na wysokości pasa. Także delikwent podchodzi do liny chwyta ja ręka i pomału wyjezdza sobie kawałek wyżej i moze sobie potem zjechac...w sam raz dla małych dzieci Więc uczyć sie od zera można i jest to na Mosornym groniu Aaaa, jesli o to chodzi to tak - ale to jest "zielona" ośla łączka. Ja cały czas miałem na myśli główna trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi