kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. Średnio co cztery lata, zazwyczaj bieżnika też już jest niewiele. Odnośnie patentów na uderzenia w krawężnik - nie jeździć bokami . Opona pewnie wytrzymała, ale dobrze byłoby sprawdzić geometrię zawieszenia. Takie uderzenia mają czasami również niekorzystny wpływ na łożysko w piaście, wiem coś o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 204 Dodano 8 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 20 25 19 37 Popularne dni 9 Lut 49 8 Lut 30 10 Lut 23 12 Gru 20 Top użytkownicy w tym temacie Spiochu 20 odpowiedzi Mitek 25 odpowiedzi mig 19 odpowiedzi star 37 odpowiedzi Popularne dni 9 Lut 2023 49 odpowiedzi 8 Lut 2023 30 odpowiedzi 10 Lut 2023 23 odpowiedzi 12 Gru 2021 20 odpowiedzi Popularne posty mig 10 Lutego 2023 Czasem wystarczającym argumentem może być- bo tak jest u sąsiadów. A sąsiedzi jeżdżą samochodami jakieś 50 lat dłużej, mają w miarę logiczne przepisy i oznakowania, w odróżnieniu od tych wymyślanych p star 8 Lutego 2023 Prędkość nie zabija. star 11 Grudnia 2021 Ja testowałem moje bridgestony i w górach dały radę, choć zabuksowałem się, no ale cofnąłem. Fotka z dziś z ziemi rawskiej z Jazza. Dodane grafiki Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Średnio co cztery lata, zazwyczaj bieżnika też już jest niewiele. Odnośnie patentów na uderzenia w krawężnik - nie jeździć bokami . Opona pewnie wytrzymała, ale dobrze byłoby sprawdzić geometrię zawieszenia. Takie uderzenia mają czasami również niekorzystny wpływ na łożysko w piaście, wiem coś o tym. Ale ja nie jeżdżę bokami, zresztą w FWD się za bardzo nie da. To tak przy normalnej jeździe się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale ja nie jeżdżę bokami, zresztą w FWD się za bardzo nie da. To tak przy normalnej jeździe się zdarza. Żartowałem . Uderzasz w te krawężniki niezależnie od stanu nawierzchni, czy tylko przy śliskiej? Trudno coś powiedzieć nie widząc twojej techniki jazdy, można jedynie przypuszczać, że lubisz jazdę agresywną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 . Uderzasz w te krawężniki niezależnie od stanu nawierzchni, czy tylko przy śliskiej? Trudno coś powiedzieć nie widząc twojej techniki jazdy, można jedynie przypuszczać, że lubisz jazdę agresywną. Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. Cześć W jakiej sytuacji walisz i którą stroną? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. znów nas wkrecasz? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Ja swoje wnioski opieram na wcześniejszych postach Spiocha. Coś tam wspominał o treningach na torze w Kielcach, o ile mnie pamięć nie myli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. I słusznie. Co prawda nieraz lubię jeździć dynamicznie ale wtedy raczej w krawężniki nie uderzam. Wręcz przeciwnie, zdarza się to często w czasie spokojnej, wręcz ospałej jazdy. Może czasem przy jakimś nerwowym zawracaniu również ale zwykle właśnie nie ma jakieś specjalnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed chwilą wróciłem z Litwy. Cały dzień padał drobny gesty śnieg przy temp około +2C. Pod wieczór, jak wyszedłem z hali, mróz -3C. Drogi pokryte zmarzniętym błotem pośniegowym i na to cały czas pada świeżutki śnieżek. Poezja! Tam chyba sobie nie zawracają głowy zanieczyszczaniem śniegu chemią. All natural. Do Augustowa (100km) jechałem 2.5 godziny. Do tego fatalna widoczność bo śnieg wali z nieba jakby Królowa Śniegu szykowała bal! Zimówki jednak trochę ratują w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Osiedlowe uliczki na skarpie czasem robią niezłe wrazenie... Panowie nie ma się co podniecać ,bo równo 30 stopni na pewno nie ma bo kątownikiem nie mierzyłem,ale jest mocno stromo na tyle ,że parę razy mimo nowych zimówek zjechałem na hamulcu całą górkę takie było lodowisko .Z ciekawości zmierze nachylenie ulicy i napisze ile ma dokładnie bo tak na oko jak się patrzy to wydaje mi się,że 30 stopni będzie ale trzeba brać poprawke ,bo to mierzone okiem W przyszłym tygodniu ma być lekki śnieg więc mam nadzieje, że uda się zrobić jakiś test ,bo kupca na opony już mam i jak coś będę mógł kupić nówki tylko jakie ?? Tych o podwyższonej nośności jest miejszy wybór i do tego droższe a z tego co widze co sporo suv-ów nawet cieższych od mojego busa śmiga na indeksie 600kg a przecież w takiego suva można trochę naoakować Póki co skłaniam się do całorocznych ,bo śniegu w centrum kraju nie ma ,mrozy takie sobie ,szybko nie ma czym jechać no i ja robię 15 tys.km rocznie więc dwóch kompletów nie zedre przez 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Średnio co cztery lata, zazwyczaj bieżnika też już jest niewiele. Odnośnie patentów na uderzenia w krawężnik - nie jeździć bokami . Opona pewnie wytrzymała, ale dobrze byłoby sprawdzić geometrię zawieszenia. Takie uderzenia mają czasami również niekorzystny wpływ na łożysko w piaście, wiem coś o tym. Ale ja nie jeżdżę bokami, zresztą w FWD się za bardzo nie da. To tak przy normalnej jeździe się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale ja nie jeżdżę bokami, zresztą w FWD się za bardzo nie da. To tak przy normalnej jeździe się zdarza. Żartowałem . Uderzasz w te krawężniki niezależnie od stanu nawierzchni, czy tylko przy śliskiej? Trudno coś powiedzieć nie widząc twojej techniki jazdy, można jedynie przypuszczać, że lubisz jazdę agresywną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 . Uderzasz w te krawężniki niezależnie od stanu nawierzchni, czy tylko przy śliskiej? Trudno coś powiedzieć nie widząc twojej techniki jazdy, można jedynie przypuszczać, że lubisz jazdę agresywną. Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. Cześć W jakiej sytuacji walisz i którą stroną? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. znów nas wkrecasz? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Ja swoje wnioski opieram na wcześniejszych postach Spiocha. Coś tam wspominał o treningach na torze w Kielcach, o ile mnie pamięć nie myli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. I słusznie. Co prawda nieraz lubię jeździć dynamicznie ale wtedy raczej w krawężniki nie uderzam. Wręcz przeciwnie, zdarza się to często w czasie spokojnej, wręcz ospałej jazdy. Może czasem przy jakimś nerwowym zawracaniu również ale zwykle właśnie nie ma jakieś specjalnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed chwilą wróciłem z Litwy. Cały dzień padał drobny gesty śnieg przy temp około +2C. Pod wieczór, jak wyszedłem z hali, mróz -3C. Drogi pokryte zmarzniętym błotem pośniegowym i na to cały czas pada świeżutki śnieżek. Poezja! Tam chyba sobie nie zawracają głowy zanieczyszczaniem śniegu chemią. All natural. Do Augustowa (100km) jechałem 2.5 godziny. Do tego fatalna widoczność bo śnieg wali z nieba jakby Królowa Śniegu szykowała bal! Zimówki jednak trochę ratują w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Osiedlowe uliczki na skarpie czasem robią niezłe wrazenie... Panowie nie ma się co podniecać ,bo równo 30 stopni na pewno nie ma bo kątownikiem nie mierzyłem,ale jest mocno stromo na tyle ,że parę razy mimo nowych zimówek zjechałem na hamulcu całą górkę takie było lodowisko .Z ciekawości zmierze nachylenie ulicy i napisze ile ma dokładnie bo tak na oko jak się patrzy to wydaje mi się,że 30 stopni będzie ale trzeba brać poprawke ,bo to mierzone okiem W przyszłym tygodniu ma być lekki śnieg więc mam nadzieje, że uda się zrobić jakiś test ,bo kupca na opony już mam i jak coś będę mógł kupić nówki tylko jakie ?? Tych o podwyższonej nośności jest miejszy wybór i do tego droższe a z tego co widze co sporo suv-ów nawet cieższych od mojego busa śmiga na indeksie 600kg a przecież w takiego suva można trochę naoakować Póki co skłaniam się do całorocznych ,bo śniegu w centrum kraju nie ma ,mrozy takie sobie ,szybko nie ma czym jechać no i ja robię 15 tys.km rocznie więc dwóch kompletów nie zedre przez 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Ale ja nie jeżdżę bokami, zresztą w FWD się za bardzo nie da. To tak przy normalnej jeździe się zdarza. Żartowałem . Uderzasz w te krawężniki niezależnie od stanu nawierzchni, czy tylko przy śliskiej? Trudno coś powiedzieć nie widząc twojej techniki jazdy, można jedynie przypuszczać, że lubisz jazdę agresywną. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 . Uderzasz w te krawężniki niezależnie od stanu nawierzchni, czy tylko przy śliskiej? Trudno coś powiedzieć nie widząc twojej techniki jazdy, można jedynie przypuszczać, że lubisz jazdę agresywną. Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. Cześć W jakiej sytuacji walisz i którą stroną? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. znów nas wkrecasz? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Ja swoje wnioski opieram na wcześniejszych postach Spiocha. Coś tam wspominał o treningach na torze w Kielcach, o ile mnie pamięć nie myli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. I słusznie. Co prawda nieraz lubię jeździć dynamicznie ale wtedy raczej w krawężniki nie uderzam. Wręcz przeciwnie, zdarza się to często w czasie spokojnej, wręcz ospałej jazdy. Może czasem przy jakimś nerwowym zawracaniu również ale zwykle właśnie nie ma jakieś specjalnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed chwilą wróciłem z Litwy. Cały dzień padał drobny gesty śnieg przy temp około +2C. Pod wieczór, jak wyszedłem z hali, mróz -3C. Drogi pokryte zmarzniętym błotem pośniegowym i na to cały czas pada świeżutki śnieżek. Poezja! Tam chyba sobie nie zawracają głowy zanieczyszczaniem śniegu chemią. All natural. Do Augustowa (100km) jechałem 2.5 godziny. Do tego fatalna widoczność bo śnieg wali z nieba jakby Królowa Śniegu szykowała bal! Zimówki jednak trochę ratują w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Osiedlowe uliczki na skarpie czasem robią niezłe wrazenie... Panowie nie ma się co podniecać ,bo równo 30 stopni na pewno nie ma bo kątownikiem nie mierzyłem,ale jest mocno stromo na tyle ,że parę razy mimo nowych zimówek zjechałem na hamulcu całą górkę takie było lodowisko .Z ciekawości zmierze nachylenie ulicy i napisze ile ma dokładnie bo tak na oko jak się patrzy to wydaje mi się,że 30 stopni będzie ale trzeba brać poprawke ,bo to mierzone okiem W przyszłym tygodniu ma być lekki śnieg więc mam nadzieje, że uda się zrobić jakiś test ,bo kupca na opony już mam i jak coś będę mógł kupić nówki tylko jakie ?? Tych o podwyższonej nośności jest miejszy wybór i do tego droższe a z tego co widze co sporo suv-ów nawet cieższych od mojego busa śmiga na indeksie 600kg a przecież w takiego suva można trochę naoakować Póki co skłaniam się do całorocznych ,bo śniegu w centrum kraju nie ma ,mrozy takie sobie ,szybko nie ma czym jechać no i ja robię 15 tys.km rocznie więc dwóch kompletów nie zedre przez 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. Cześć W jakiej sytuacji walisz i którą stroną? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. znów nas wkrecasz? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Ja swoje wnioski opieram na wcześniejszych postach Spiocha. Coś tam wspominał o treningach na torze w Kielcach, o ile mnie pamięć nie myli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. I słusznie. Co prawda nieraz lubię jeździć dynamicznie ale wtedy raczej w krawężniki nie uderzam. Wręcz przeciwnie, zdarza się to często w czasie spokojnej, wręcz ospałej jazdy. Może czasem przy jakimś nerwowym zawracaniu również ale zwykle właśnie nie ma jakieś specjalnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed chwilą wróciłem z Litwy. Cały dzień padał drobny gesty śnieg przy temp około +2C. Pod wieczór, jak wyszedłem z hali, mróz -3C. Drogi pokryte zmarzniętym błotem pośniegowym i na to cały czas pada świeżutki śnieżek. Poezja! Tam chyba sobie nie zawracają głowy zanieczyszczaniem śniegu chemią. All natural. Do Augustowa (100km) jechałem 2.5 godziny. Do tego fatalna widoczność bo śnieg wali z nieba jakby Królowa Śniegu szykowała bal! Zimówki jednak trochę ratują w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Osiedlowe uliczki na skarpie czasem robią niezłe wrazenie... Panowie nie ma się co podniecać ,bo równo 30 stopni na pewno nie ma bo kątownikiem nie mierzyłem,ale jest mocno stromo na tyle ,że parę razy mimo nowych zimówek zjechałem na hamulcu całą górkę takie było lodowisko .Z ciekawości zmierze nachylenie ulicy i napisze ile ma dokładnie bo tak na oko jak się patrzy to wydaje mi się,że 30 stopni będzie ale trzeba brać poprawke ,bo to mierzone okiem W przyszłym tygodniu ma być lekki śnieg więc mam nadzieje, że uda się zrobić jakiś test ,bo kupca na opony już mam i jak coś będę mógł kupić nówki tylko jakie ?? Tych o podwyższonej nośności jest miejszy wybór i do tego droższe a z tego co widze co sporo suv-ów nawet cieższych od mojego busa śmiga na indeksie 600kg a przecież w takiego suva można trochę naoakować Póki co skłaniam się do całorocznych ,bo śniegu w centrum kraju nie ma ,mrozy takie sobie ,szybko nie ma czym jechać no i ja robię 15 tys.km rocznie więc dwóch kompletów nie zedre przez 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 A jak często wymieniacie zimówki? Moje mają już 2.5 sezonu i w sumie z 25k km. Chyba czas już na zmianę? A odnośnie umiejętności jazdy to dziś (znowu) uderzyłem kołem w krawężnik. Tym razem przy ok. 50km/h - ciekawe czy opona wytrzymała. Macie jakieś patenty jak nie obijać się o krawężniki? U mnie to niestety częsta przypadłość, choć zazwyczaj przy bardzo małej prędkości. znów nas wkrecasz? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Ja swoje wnioski opieram na wcześniejszych postach Spiocha. Coś tam wspominał o treningach na torze w Kielcach, o ile mnie pamięć nie myli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. I słusznie. Co prawda nieraz lubię jeździć dynamicznie ale wtedy raczej w krawężniki nie uderzam. Wręcz przeciwnie, zdarza się to często w czasie spokojnej, wręcz ospałej jazdy. Może czasem przy jakimś nerwowym zawracaniu również ale zwykle właśnie nie ma jakieś specjalnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed chwilą wróciłem z Litwy. Cały dzień padał drobny gesty śnieg przy temp około +2C. Pod wieczór, jak wyszedłem z hali, mróz -3C. Drogi pokryte zmarzniętym błotem pośniegowym i na to cały czas pada świeżutki śnieżek. Poezja! Tam chyba sobie nie zawracają głowy zanieczyszczaniem śniegu chemią. All natural. Do Augustowa (100km) jechałem 2.5 godziny. Do tego fatalna widoczność bo śnieg wali z nieba jakby Królowa Śniegu szykowała bal! Zimówki jednak trochę ratują w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Osiedlowe uliczki na skarpie czasem robią niezłe wrazenie... Panowie nie ma się co podniecać ,bo równo 30 stopni na pewno nie ma bo kątownikiem nie mierzyłem,ale jest mocno stromo na tyle ,że parę razy mimo nowych zimówek zjechałem na hamulcu całą górkę takie było lodowisko .Z ciekawości zmierze nachylenie ulicy i napisze ile ma dokładnie bo tak na oko jak się patrzy to wydaje mi się,że 30 stopni będzie ale trzeba brać poprawke ,bo to mierzone okiem W przyszłym tygodniu ma być lekki śnieg więc mam nadzieje, że uda się zrobić jakiś test ,bo kupca na opony już mam i jak coś będę mógł kupić nówki tylko jakie ?? Tych o podwyższonej nośności jest miejszy wybór i do tego droższe a z tego co widze co sporo suv-ów nawet cieższych od mojego busa śmiga na indeksie 600kg a przecież w takiego suva można trochę naoakować Póki co skłaniam się do całorocznych ,bo śniegu w centrum kraju nie ma ,mrozy takie sobie ,szybko nie ma czym jechać no i ja robię 15 tys.km rocznie więc dwóch kompletów nie zedre przez 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. Ja swoje wnioski opieram na wcześniejszych postach Spiocha. Coś tam wspominał o treningach na torze w Kielcach, o ile mnie pamięć nie myli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Hehe dobre Moja siostra też wali kołami gdzie popadnie i do tego obrywa lusterka w małym pięrdzibączku ale w życiu mi nie przyszło do glowy podejrzewać ją o agresywną jazdę. Zawsze nasuwają mi się zgoła inne wnioski. I słusznie. Co prawda nieraz lubię jeździć dynamicznie ale wtedy raczej w krawężniki nie uderzam. Wręcz przeciwnie, zdarza się to często w czasie spokojnej, wręcz ospałej jazdy. Może czasem przy jakimś nerwowym zawracaniu również ale zwykle właśnie nie ma jakieś specjalnej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Przed chwilą wróciłem z Litwy. Cały dzień padał drobny gesty śnieg przy temp około +2C. Pod wieczór, jak wyszedłem z hali, mróz -3C. Drogi pokryte zmarzniętym błotem pośniegowym i na to cały czas pada świeżutki śnieżek. Poezja! Tam chyba sobie nie zawracają głowy zanieczyszczaniem śniegu chemią. All natural. Do Augustowa (100km) jechałem 2.5 godziny. Do tego fatalna widoczność bo śnieg wali z nieba jakby Królowa Śniegu szykowała bal! Zimówki jednak trochę ratują w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 10 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Osiedlowe uliczki na skarpie czasem robią niezłe wrazenie... Panowie nie ma się co podniecać ,bo równo 30 stopni na pewno nie ma bo kątownikiem nie mierzyłem,ale jest mocno stromo na tyle ,że parę razy mimo nowych zimówek zjechałem na hamulcu całą górkę takie było lodowisko .Z ciekawości zmierze nachylenie ulicy i napisze ile ma dokładnie bo tak na oko jak się patrzy to wydaje mi się,że 30 stopni będzie ale trzeba brać poprawke ,bo to mierzone okiem W przyszłym tygodniu ma być lekki śnieg więc mam nadzieje, że uda się zrobić jakiś test ,bo kupca na opony już mam i jak coś będę mógł kupić nówki tylko jakie ?? Tych o podwyższonej nośności jest miejszy wybór i do tego droższe a z tego co widze co sporo suv-ów nawet cieższych od mojego busa śmiga na indeksie 600kg a przecież w takiego suva można trochę naoakować Póki co skłaniam się do całorocznych ,bo śniegu w centrum kraju nie ma ,mrozy takie sobie ,szybko nie ma czym jechać no i ja robię 15 tys.km rocznie więc dwóch kompletów nie zedre przez 5 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
polm Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Pozycja nr 6 http://joemonster.org/art/35512 35%, czyli 20 stopni. Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
toolpusher Napisano 11 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 http://m.interia.pl/...ews,nId,2300386 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2016 Mnie zawsze dziwiło,że na na rajdach typowo zimowych np. WRC Szwecji zawsze maja wąziutkie opony. Odpowiedź jest w artykule. W Skandynawii używa się opon z kolcami. A tu cytat wyjaśniający dlaczego: Węższa opona zimowa będzie posiadać większy nacisk jednostkowy na cm2, dzięki czemu wzrosnąć może jej przyczepność na śniegu. Z tego powodu w sportach samochodowych w przypadku opon kolcowanych, konstruuje się bardzo wąskie opony, aby kolce mocniej wbijały się w śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tak na moje oko to na foto jest prawie 45 stopni ,ale to pewnie złudzenie .Jak policzyłem to wychodzi proporcja 100m długości do 20 m różnicy wysokości więc 20 % nachylenia a nie 35% jak napisali ,więc chyba ktoś coś tam pomylił w opisie NA MOJE OKO to jest mierne 12 stopni ( o ile w ogole Twoje liczby w metrach sa sluszne, w co tez watppie)- nie obraz sie, ale Ty nawet nie wyobrazasz sobie, co to jest 30 nie mowiac o 45 stopniach dodam, ze na nartach przy 30 stopniach wymiekka 85% ludzi. na 45 STOPNIACH (nie procentach) , widuje paru ludzi na dzien jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe
polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Obaj się mylicie. Jest 19.6 stopnia. Odpowiednio tutaj, 0, 12, 19,6 i 30 stopni. cmpa.jpg ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Jakie opony zimowe
Maciej S Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Spadki liczymy oczywiście w stopniach ujemnych i tak w Ameryce mamy -20 stopni ( Fahrenheita) co w Europie odpowiada ok. - 30 stopni (Cesiusa). I jest to spadek przy którym zaczynam po czasie wymiękać i wiem że nie pomoże przejście na procenty. Przy takich spadkach procenty mogą być szkodliwe. Z tym , że najgorsze są spadki wartości naszej waluty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 12 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja nie dyskutuje: podaje fakty http://www.engineeri...ade-d_1562.htmlA ja zmierzyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Wróciłem z wymiany na zimowe. Ciekawa sprawa: pod koniec zimy lekko ściągało w prawo a teraz nie. ... z zawieszeniem nic nie robiłem (bo na letnich było ok). Teraz są założone te same opony co w zimie. może ciśnienie w oponach podczas wymiany zostało wyrównane przez warsztat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 15 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 18 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 :-) o! to jest dobry trop..... rzadko zaglądam na prawą stronę auta.... ;-) jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 jedz do Angli (: moze bedzie sciagac w druga storne ? Niezwykle merytoryczna odpowiedź ha ha ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 2 z 9 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rekomendowane odpowiedzi