lobo Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dostałem zielone światło od medyków i chcę pojechać w styczniu do Zieleńca, to chyba dobry adres dla rekonwalescenta? Niestety, zupełnie nie znam tego miejsca, byłem milion lat temu w Dusznikach, i to wszystko. Do rzeczy, szukam wygodnie położonego obiektu tzn, możliwie blisko wyciągów, z opcją pełnego wyżywienia, parkingiem. Będę zobowiązany za informacje o tych z wypróbowaną, dobrą reputacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Jeżeli nie oczekujesz standardu Sheratona to polecam ci Straszny Dwór http://www.zieleniec.net/ . To trzy budynki "Pod Orlicą" "Straszny Dwór" i "Stokłos". Z tego co czytałem to pod Orlicą jest wyższy standard ale na posiłki trzeba chodzić do Strasznego Dworu. Jest prywatny parking przy obiekcie, płatny ale chyba tylko 5 zł. za dobę. Sam obiekt posiada standard turystyczny, ale za to rewelacyjne żarcie. Dodatkowo sauna i namiastka siłowni (jakiś atlas i coś jeszcze). Na parterze narciarnia i bar gdzie dodatkowo można coś zjeść, wypić dobrą kawę, czy napić się piwa. Jeżeli warunki śniegowe bedą dobre to wis-a-wis masz nową kanapę. Gdy byłem tam na święta w ubiegłym roku, niestety śnieg był jedynie sztuczny i tylko na Winterpolu i Nartoramie, więc trzeba było te kilkaset metrów dojeżdżać autem do czynnych wyciągów. Gdy byłem ponownie pod koniec stycznia wszystko chodziło i wystarczyło przejść przez drogę i wpiąć narty. Jeśli chodzi o trasy to takie krótkie raczej ośle łączki, do rehabilitacji rewelacja. Praktycznie jeśli jest trochę naturalnego śniegu to można od kanapy przy Strasznym Dworze dojechać do Nartoramy. Kawałek jedynie od Winterpol do Nartoramy trzeba pokonać grzbietem sposobem jak na nartach biegowych, lub trawersować ze stoku na stok. Cześć orczyków z mapy albo jest juz rozebrana albo nie chodzi, ale ogólna liczba kanap jest i tak wystarczająca by nie tworzyły się duże kolejki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Tu moja relacja z pobytu w grudniu: http://www.skiforum....-11#entry533599 A tu z początku lutego: http://www.skiforum....-48#entry534868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Cześć Potraktujcie to jako zabawną ciekawostkę, niestety doradzić nie mogę bo w Zieleńcu byłem ostatni raz na nartach jakieś 32/33 lata temu ale za to był to jedyny raz kiedy na nartach spałem pod namiotem. Jako rekonwalescentowi raczej nie polecam Lobo. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 A jaki numer ma ta nowa kanapa? Jakoś nie mogę jej planie wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 A jaki numer ma ta nowa kanapa? Jakoś nie mogę jej planie wyciągów. Masz ją tu na fotce biegnie z tyłu kościoła, na zdjęciu jeszcze nie ukończona, ale od ubiegłego sezonu już działała. Na mapce oznaczona jako M1 http://zieleniec.pl/wyciagi/mapa : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 . Jako rekonwalescentowi raczej nie polecam Lobo. Pozdrowienia Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dlaczego? Cześć W sumie jak masz karimat albo termarest i jaki taki puchowy śpiwór to wcale nie jest źle więc może masz rację, że przesadziłem z tym odradzaniem namiotu. W każdym razie serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dostałem zielone światło od medyków i chcę pojechać w styczniu do Zieleńca, to chyba dobry adres dla rekonwalescenta? Niestety, zupełnie nie znam tego miejsca, byłem milion lat temu w Dusznikach, i to wszystko. Do rzeczy, szukam wygodnie położonego obiektu tzn, możliwie blisko wyciągów, z opcją pełnego wyżywienia, parkingiem. Będę zobowiązany za informacje o tych z wypróbowaną, dobrą reputacją. Jeżeli pojedziesz do 15 stycznia czyli przed feriami to nie powinno być kłopotów ze znalezieniem miejsc. Może lepiej podjąć decyzję w oparciu o bieżące komunkakty śniegowe. Byłem w tym roku w styczniu w Zieleńcu i były kłopoty ze śniegiem. Narty trochę ucierpiały. Naśnieżanie nie było używane w 100 %. Pewnie decydowały koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Zaklepałem "jedynkę" w Alpejskim Zieleńcu, dosłownie kilkanaście metrów od dolnej stacji 6-osobówki. Dla mnie to bardzo wygodne bo muszę zakładać nagrzane buty, wyjmę rano z Hot Gear Baga i po kilkunastu minutach jestem na stoku - super!! Żadnego przebierania się na parkingu. Cena za dobę akceptowalna, porównywalna z tym co oferuje Straszny Dwór, ale tam nie ma pokoi jednoosobowych, oczywiście będzie trochę drożej bo zapłacę za kolacje. Jeszcze jedno pytanie: gdzie znajdę najtańsze skipasy w przedsprzedaży? Można podobno zaoszczędzić ok.100pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Obawiam się ze przedsprzedaż z rabatem jest tylko do końca października. Karnety do kupienia na e-skipass. Dobry wybór jeśli chodzi o miejscówkę. Edit. Mój błąd, skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacja http://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacjahttp://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Dzięki za info, przegapiłem ten sklepik internetowy. Najlepsza opcja dla mnie to 6 kolejnych dni za 316pln, w tym jazda wieczorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 A kiedy jedziesz, bo gdy byłem w ubiegłym roku w święta bożonarodzeniowe śnieg był jedynie na Winterpolu i wówczas skipass całodniowy był w cenie 4-godzinnego. Te całodzienne kupione w promocji wyszły mnie w sumie drożej, a i tak nie jeździłem dłużej niż 4 godziny dziennie bo ile można jeździć na jednej niezadługiej trasie. Faktem jest że w tym okresie można jeszcze było pojeździć jedynie w Białce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Od 04 do 10.01.2017. No cóż, jest ryzyko, ale jadę towarzyszyć młodszej córci która ma tam jakiś kurs w tym terminie, po prostu korzystam z okazji i mam pretekst. Są prognozy oparte na progresji rozwoju pokrywy śnieżnej na Syberii, im wcześniej się ona rozwinie na dużych przestrzeniach (a to właśnie ma miejsce), tym stabilniejszy i rozleglejszy jest wyż wschodnioeuropejski a tym samym mamy przewagę cyrkulacji NNE nad NNW, czyli raczej napływ powietrza kontynentalnego, arktycznego a nie polarnomorskiego, reasumując: ma być mroźniej niż zwykle, pożyjemy zobaczymy, są modele cyfrowe które przewidują odwrotny rozwój sytuacji - koniec wykładu. Ciekawe jakie zdanie mają "lokalsi"? No risk no fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 W ubiegłym roku pod koniec grudnia temperatury w dzień dochodziły do plus 15*, a na Winterpolu i tak udało im sie utrzymać przyzwoite warunki. Jeśli tylko temperatury bedą poniżej zera, jestem pewien że przynajmniej ta trasa będzie chodzić. BTW pomiędzy 5 a 8 stycznia jestem w Czarnej Górze i też liczę na dobre warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Czarna Góra jest następna na mojej liście, prawdę mówiąc mam już trochę dosyć tych męczących podróży po Autobhanach aby tydzień pojeździć na nartach, trzeba odpocząć może zabrzmi to obrazoburczo ale mam również dosyć sztucznego śniegu który w Dolomitach jest normą a Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Nie znaczy to że nie jeździłem ostatnio w kraju, jeździłem, ale na Kasprowej Górze, na Śląsku byłem barrrrrdzo dawno temu, jeszcze z "ołówkami" w boxie, trochę się stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 ...Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Zieleniec... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 . Jako rekonwalescentowi raczej nie polecam Lobo. Pozdrowienia Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dlaczego? Cześć W sumie jak masz karimat albo termarest i jaki taki puchowy śpiwór to wcale nie jest źle więc może masz rację, że przesadziłem z tym odradzaniem namiotu. W każdym razie serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dostałem zielone światło od medyków i chcę pojechać w styczniu do Zieleńca, to chyba dobry adres dla rekonwalescenta? Niestety, zupełnie nie znam tego miejsca, byłem milion lat temu w Dusznikach, i to wszystko. Do rzeczy, szukam wygodnie położonego obiektu tzn, możliwie blisko wyciągów, z opcją pełnego wyżywienia, parkingiem. Będę zobowiązany za informacje o tych z wypróbowaną, dobrą reputacją. Jeżeli pojedziesz do 15 stycznia czyli przed feriami to nie powinno być kłopotów ze znalezieniem miejsc. Może lepiej podjąć decyzję w oparciu o bieżące komunkakty śniegowe. Byłem w tym roku w styczniu w Zieleńcu i były kłopoty ze śniegiem. Narty trochę ucierpiały. Naśnieżanie nie było używane w 100 %. Pewnie decydowały koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Zaklepałem "jedynkę" w Alpejskim Zieleńcu, dosłownie kilkanaście metrów od dolnej stacji 6-osobówki. Dla mnie to bardzo wygodne bo muszę zakładać nagrzane buty, wyjmę rano z Hot Gear Baga i po kilkunastu minutach jestem na stoku - super!! Żadnego przebierania się na parkingu. Cena za dobę akceptowalna, porównywalna z tym co oferuje Straszny Dwór, ale tam nie ma pokoi jednoosobowych, oczywiście będzie trochę drożej bo zapłacę za kolacje. Jeszcze jedno pytanie: gdzie znajdę najtańsze skipasy w przedsprzedaży? Można podobno zaoszczędzić ok.100pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Obawiam się ze przedsprzedaż z rabatem jest tylko do końca października. Karnety do kupienia na e-skipass. Dobry wybór jeśli chodzi o miejscówkę. Edit. Mój błąd, skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacja http://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacjahttp://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Dzięki za info, przegapiłem ten sklepik internetowy. Najlepsza opcja dla mnie to 6 kolejnych dni za 316pln, w tym jazda wieczorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 A kiedy jedziesz, bo gdy byłem w ubiegłym roku w święta bożonarodzeniowe śnieg był jedynie na Winterpolu i wówczas skipass całodniowy był w cenie 4-godzinnego. Te całodzienne kupione w promocji wyszły mnie w sumie drożej, a i tak nie jeździłem dłużej niż 4 godziny dziennie bo ile można jeździć na jednej niezadługiej trasie. Faktem jest że w tym okresie można jeszcze było pojeździć jedynie w Białce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Od 04 do 10.01.2017. No cóż, jest ryzyko, ale jadę towarzyszyć młodszej córci która ma tam jakiś kurs w tym terminie, po prostu korzystam z okazji i mam pretekst. Są prognozy oparte na progresji rozwoju pokrywy śnieżnej na Syberii, im wcześniej się ona rozwinie na dużych przestrzeniach (a to właśnie ma miejsce), tym stabilniejszy i rozleglejszy jest wyż wschodnioeuropejski a tym samym mamy przewagę cyrkulacji NNE nad NNW, czyli raczej napływ powietrza kontynentalnego, arktycznego a nie polarnomorskiego, reasumując: ma być mroźniej niż zwykle, pożyjemy zobaczymy, są modele cyfrowe które przewidują odwrotny rozwój sytuacji - koniec wykładu. Ciekawe jakie zdanie mają "lokalsi"? No risk no fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 W ubiegłym roku pod koniec grudnia temperatury w dzień dochodziły do plus 15*, a na Winterpolu i tak udało im sie utrzymać przyzwoite warunki. Jeśli tylko temperatury bedą poniżej zera, jestem pewien że przynajmniej ta trasa będzie chodzić. BTW pomiędzy 5 a 8 stycznia jestem w Czarnej Górze i też liczę na dobre warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Czarna Góra jest następna na mojej liście, prawdę mówiąc mam już trochę dosyć tych męczących podróży po Autobhanach aby tydzień pojeździć na nartach, trzeba odpocząć może zabrzmi to obrazoburczo ale mam również dosyć sztucznego śniegu który w Dolomitach jest normą a Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Nie znaczy to że nie jeździłem ostatnio w kraju, jeździłem, ale na Kasprowej Górze, na Śląsku byłem barrrrrdzo dawno temu, jeszcze z "ołówkami" w boxie, trochę się stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 ...Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Zieleniec... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dlaczego? Cześć W sumie jak masz karimat albo termarest i jaki taki puchowy śpiwór to wcale nie jest źle więc może masz rację, że przesadziłem z tym odradzaniem namiotu. W każdym razie serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dostałem zielone światło od medyków i chcę pojechać w styczniu do Zieleńca, to chyba dobry adres dla rekonwalescenta? Niestety, zupełnie nie znam tego miejsca, byłem milion lat temu w Dusznikach, i to wszystko. Do rzeczy, szukam wygodnie położonego obiektu tzn, możliwie blisko wyciągów, z opcją pełnego wyżywienia, parkingiem. Będę zobowiązany za informacje o tych z wypróbowaną, dobrą reputacją. Jeżeli pojedziesz do 15 stycznia czyli przed feriami to nie powinno być kłopotów ze znalezieniem miejsc. Może lepiej podjąć decyzję w oparciu o bieżące komunkakty śniegowe. Byłem w tym roku w styczniu w Zieleńcu i były kłopoty ze śniegiem. Narty trochę ucierpiały. Naśnieżanie nie było używane w 100 %. Pewnie decydowały koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Zaklepałem "jedynkę" w Alpejskim Zieleńcu, dosłownie kilkanaście metrów od dolnej stacji 6-osobówki. Dla mnie to bardzo wygodne bo muszę zakładać nagrzane buty, wyjmę rano z Hot Gear Baga i po kilkunastu minutach jestem na stoku - super!! Żadnego przebierania się na parkingu. Cena za dobę akceptowalna, porównywalna z tym co oferuje Straszny Dwór, ale tam nie ma pokoi jednoosobowych, oczywiście będzie trochę drożej bo zapłacę za kolacje. Jeszcze jedno pytanie: gdzie znajdę najtańsze skipasy w przedsprzedaży? Można podobno zaoszczędzić ok.100pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Obawiam się ze przedsprzedaż z rabatem jest tylko do końca października. Karnety do kupienia na e-skipass. Dobry wybór jeśli chodzi o miejscówkę. Edit. Mój błąd, skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacja http://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacjahttp://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Dzięki za info, przegapiłem ten sklepik internetowy. Najlepsza opcja dla mnie to 6 kolejnych dni za 316pln, w tym jazda wieczorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 A kiedy jedziesz, bo gdy byłem w ubiegłym roku w święta bożonarodzeniowe śnieg był jedynie na Winterpolu i wówczas skipass całodniowy był w cenie 4-godzinnego. Te całodzienne kupione w promocji wyszły mnie w sumie drożej, a i tak nie jeździłem dłużej niż 4 godziny dziennie bo ile można jeździć na jednej niezadługiej trasie. Faktem jest że w tym okresie można jeszcze było pojeździć jedynie w Białce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Od 04 do 10.01.2017. No cóż, jest ryzyko, ale jadę towarzyszyć młodszej córci która ma tam jakiś kurs w tym terminie, po prostu korzystam z okazji i mam pretekst. Są prognozy oparte na progresji rozwoju pokrywy śnieżnej na Syberii, im wcześniej się ona rozwinie na dużych przestrzeniach (a to właśnie ma miejsce), tym stabilniejszy i rozleglejszy jest wyż wschodnioeuropejski a tym samym mamy przewagę cyrkulacji NNE nad NNW, czyli raczej napływ powietrza kontynentalnego, arktycznego a nie polarnomorskiego, reasumując: ma być mroźniej niż zwykle, pożyjemy zobaczymy, są modele cyfrowe które przewidują odwrotny rozwój sytuacji - koniec wykładu. Ciekawe jakie zdanie mają "lokalsi"? No risk no fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 W ubiegłym roku pod koniec grudnia temperatury w dzień dochodziły do plus 15*, a na Winterpolu i tak udało im sie utrzymać przyzwoite warunki. Jeśli tylko temperatury bedą poniżej zera, jestem pewien że przynajmniej ta trasa będzie chodzić. BTW pomiędzy 5 a 8 stycznia jestem w Czarnej Górze i też liczę na dobre warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Czarna Góra jest następna na mojej liście, prawdę mówiąc mam już trochę dosyć tych męczących podróży po Autobhanach aby tydzień pojeździć na nartach, trzeba odpocząć może zabrzmi to obrazoburczo ale mam również dosyć sztucznego śniegu który w Dolomitach jest normą a Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Nie znaczy to że nie jeździłem ostatnio w kraju, jeździłem, ale na Kasprowej Górze, na Śląsku byłem barrrrrdzo dawno temu, jeszcze z "ołówkami" w boxie, trochę się stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 ...Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Zieleniec... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Dostałem zielone światło od medyków i chcę pojechać w styczniu do Zieleńca, to chyba dobry adres dla rekonwalescenta? Niestety, zupełnie nie znam tego miejsca, byłem milion lat temu w Dusznikach, i to wszystko. Do rzeczy, szukam wygodnie położonego obiektu tzn, możliwie blisko wyciągów, z opcją pełnego wyżywienia, parkingiem. Będę zobowiązany za informacje o tych z wypróbowaną, dobrą reputacją. Jeżeli pojedziesz do 15 stycznia czyli przed feriami to nie powinno być kłopotów ze znalezieniem miejsc. Może lepiej podjąć decyzję w oparciu o bieżące komunkakty śniegowe. Byłem w tym roku w styczniu w Zieleńcu i były kłopoty ze śniegiem. Narty trochę ucierpiały. Naśnieżanie nie było używane w 100 %. Pewnie decydowały koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Zaklepałem "jedynkę" w Alpejskim Zieleńcu, dosłownie kilkanaście metrów od dolnej stacji 6-osobówki. Dla mnie to bardzo wygodne bo muszę zakładać nagrzane buty, wyjmę rano z Hot Gear Baga i po kilkunastu minutach jestem na stoku - super!! Żadnego przebierania się na parkingu. Cena za dobę akceptowalna, porównywalna z tym co oferuje Straszny Dwór, ale tam nie ma pokoi jednoosobowych, oczywiście będzie trochę drożej bo zapłacę za kolacje. Jeszcze jedno pytanie: gdzie znajdę najtańsze skipasy w przedsprzedaży? Można podobno zaoszczędzić ok.100pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Obawiam się ze przedsprzedaż z rabatem jest tylko do końca października. Karnety do kupienia na e-skipass. Dobry wybór jeśli chodzi o miejscówkę. Edit. Mój błąd, skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacja http://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacjahttp://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Dzięki za info, przegapiłem ten sklepik internetowy. Najlepsza opcja dla mnie to 6 kolejnych dni za 316pln, w tym jazda wieczorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 A kiedy jedziesz, bo gdy byłem w ubiegłym roku w święta bożonarodzeniowe śnieg był jedynie na Winterpolu i wówczas skipass całodniowy był w cenie 4-godzinnego. Te całodzienne kupione w promocji wyszły mnie w sumie drożej, a i tak nie jeździłem dłużej niż 4 godziny dziennie bo ile można jeździć na jednej niezadługiej trasie. Faktem jest że w tym okresie można jeszcze było pojeździć jedynie w Białce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Od 04 do 10.01.2017. No cóż, jest ryzyko, ale jadę towarzyszyć młodszej córci która ma tam jakiś kurs w tym terminie, po prostu korzystam z okazji i mam pretekst. Są prognozy oparte na progresji rozwoju pokrywy śnieżnej na Syberii, im wcześniej się ona rozwinie na dużych przestrzeniach (a to właśnie ma miejsce), tym stabilniejszy i rozleglejszy jest wyż wschodnioeuropejski a tym samym mamy przewagę cyrkulacji NNE nad NNW, czyli raczej napływ powietrza kontynentalnego, arktycznego a nie polarnomorskiego, reasumując: ma być mroźniej niż zwykle, pożyjemy zobaczymy, są modele cyfrowe które przewidują odwrotny rozwój sytuacji - koniec wykładu. Ciekawe jakie zdanie mają "lokalsi"? No risk no fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 W ubiegłym roku pod koniec grudnia temperatury w dzień dochodziły do plus 15*, a na Winterpolu i tak udało im sie utrzymać przyzwoite warunki. Jeśli tylko temperatury bedą poniżej zera, jestem pewien że przynajmniej ta trasa będzie chodzić. BTW pomiędzy 5 a 8 stycznia jestem w Czarnej Górze i też liczę na dobre warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Czarna Góra jest następna na mojej liście, prawdę mówiąc mam już trochę dosyć tych męczących podróży po Autobhanach aby tydzień pojeździć na nartach, trzeba odpocząć może zabrzmi to obrazoburczo ale mam również dosyć sztucznego śniegu który w Dolomitach jest normą a Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Nie znaczy to że nie jeździłem ostatnio w kraju, jeździłem, ale na Kasprowej Górze, na Śląsku byłem barrrrrdzo dawno temu, jeszcze z "ołówkami" w boxie, trochę się stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 ...Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Zieleniec...
lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Zaklepałem "jedynkę" w Alpejskim Zieleńcu, dosłownie kilkanaście metrów od dolnej stacji 6-osobówki. Dla mnie to bardzo wygodne bo muszę zakładać nagrzane buty, wyjmę rano z Hot Gear Baga i po kilkunastu minutach jestem na stoku - super!! Żadnego przebierania się na parkingu. Cena za dobę akceptowalna, porównywalna z tym co oferuje Straszny Dwór, ale tam nie ma pokoi jednoosobowych, oczywiście będzie trochę drożej bo zapłacę za kolacje. Jeszcze jedno pytanie: gdzie znajdę najtańsze skipasy w przedsprzedaży? Można podobno zaoszczędzić ok.100pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Obawiam się ze przedsprzedaż z rabatem jest tylko do końca października. Karnety do kupienia na e-skipass. Dobry wybór jeśli chodzi o miejscówkę. Edit. Mój błąd, skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacja http://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 skipassy w promocji do 15 listopada. Tu informacjahttp://zieleniec.pl/...rnetow-promocja Dzięki za info, przegapiłem ten sklepik internetowy. Najlepsza opcja dla mnie to 6 kolejnych dni za 316pln, w tym jazda wieczorna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 A kiedy jedziesz, bo gdy byłem w ubiegłym roku w święta bożonarodzeniowe śnieg był jedynie na Winterpolu i wówczas skipass całodniowy był w cenie 4-godzinnego. Te całodzienne kupione w promocji wyszły mnie w sumie drożej, a i tak nie jeździłem dłużej niż 4 godziny dziennie bo ile można jeździć na jednej niezadługiej trasie. Faktem jest że w tym okresie można jeszcze było pojeździć jedynie w Białce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Od 04 do 10.01.2017. No cóż, jest ryzyko, ale jadę towarzyszyć młodszej córci która ma tam jakiś kurs w tym terminie, po prostu korzystam z okazji i mam pretekst. Są prognozy oparte na progresji rozwoju pokrywy śnieżnej na Syberii, im wcześniej się ona rozwinie na dużych przestrzeniach (a to właśnie ma miejsce), tym stabilniejszy i rozleglejszy jest wyż wschodnioeuropejski a tym samym mamy przewagę cyrkulacji NNE nad NNW, czyli raczej napływ powietrza kontynentalnego, arktycznego a nie polarnomorskiego, reasumując: ma być mroźniej niż zwykle, pożyjemy zobaczymy, są modele cyfrowe które przewidują odwrotny rozwój sytuacji - koniec wykładu. Ciekawe jakie zdanie mają "lokalsi"? No risk no fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 W ubiegłym roku pod koniec grudnia temperatury w dzień dochodziły do plus 15*, a na Winterpolu i tak udało im sie utrzymać przyzwoite warunki. Jeśli tylko temperatury bedą poniżej zera, jestem pewien że przynajmniej ta trasa będzie chodzić. BTW pomiędzy 5 a 8 stycznia jestem w Czarnej Górze i też liczę na dobre warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Czarna Góra jest następna na mojej liście, prawdę mówiąc mam już trochę dosyć tych męczących podróży po Autobhanach aby tydzień pojeździć na nartach, trzeba odpocząć może zabrzmi to obrazoburczo ale mam również dosyć sztucznego śniegu który w Dolomitach jest normą a Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Nie znaczy to że nie jeździłem ostatnio w kraju, jeździłem, ale na Kasprowej Górze, na Śląsku byłem barrrrrdzo dawno temu, jeszcze z "ołówkami" w boxie, trochę się stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... obol Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 ...Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Zieleniec...
kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 A kiedy jedziesz, bo gdy byłem w ubiegłym roku w święta bożonarodzeniowe śnieg był jedynie na Winterpolu i wówczas skipass całodniowy był w cenie 4-godzinnego. Te całodzienne kupione w promocji wyszły mnie w sumie drożej, a i tak nie jeździłem dłużej niż 4 godziny dziennie bo ile można jeździć na jednej niezadługiej trasie. Faktem jest że w tym okresie można jeszcze było pojeździć jedynie w Białce. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Od 04 do 10.01.2017. No cóż, jest ryzyko, ale jadę towarzyszyć młodszej córci która ma tam jakiś kurs w tym terminie, po prostu korzystam z okazji i mam pretekst. Są prognozy oparte na progresji rozwoju pokrywy śnieżnej na Syberii, im wcześniej się ona rozwinie na dużych przestrzeniach (a to właśnie ma miejsce), tym stabilniejszy i rozleglejszy jest wyż wschodnioeuropejski a tym samym mamy przewagę cyrkulacji NNE nad NNW, czyli raczej napływ powietrza kontynentalnego, arktycznego a nie polarnomorskiego, reasumując: ma być mroźniej niż zwykle, pożyjemy zobaczymy, są modele cyfrowe które przewidują odwrotny rozwój sytuacji - koniec wykładu. Ciekawe jakie zdanie mają "lokalsi"? No risk no fun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 W ubiegłym roku pod koniec grudnia temperatury w dzień dochodziły do plus 15*, a na Winterpolu i tak udało im sie utrzymać przyzwoite warunki. Jeśli tylko temperatury bedą poniżej zera, jestem pewien że przynajmniej ta trasa będzie chodzić. BTW pomiędzy 5 a 8 stycznia jestem w Czarnej Górze i też liczę na dobre warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Czarna Góra jest następna na mojej liście, prawdę mówiąc mam już trochę dosyć tych męczących podróży po Autobhanach aby tydzień pojeździć na nartach, trzeba odpocząć może zabrzmi to obrazoburczo ale mam również dosyć sztucznego śniegu który w Dolomitach jest normą a Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Nie znaczy to że nie jeździłem ostatnio w kraju, jeździłem, ale na Kasprowej Górze, na Śląsku byłem barrrrrdzo dawno temu, jeszcze z "ołówkami" w boxie, trochę się stęskniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obol Napisano 29 Października 2016 Udostępnij Napisano 29 Października 2016 ...Austrii...nie polubiłem, Francja też w grę nie wchodzi, za leniwy jestem na takie długie wycieczki. Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
lobo Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Bliżej niż do Francji miałbyś do Szwajcarii, a zapewniam Cię, że tam jest dość śniegu naturalnego! Tak, nawet widziałem tam urządzenie do dostarczania śniegu na trasę za pomocą blaszanej rynny Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś mieli awersję do sztucznego śniegu. Najlepsze warunki trafiały mi się w Alagna, ale to już Piemont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
ronin Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 mam świadomość, że już wykupiłeś i nie chcę cię zniechęcać. Szukaj możliwości połażenia po górach, gry w piłkarzyki, wellness w rozsądnej cenie. Dobrze wykorzystaj czas pod osłonami krzesełek. Jakakolwiek rekonwalescencja narciarska w tym miejscu jest możliwa tylko w wydaniu biegowym. Nigdzie w Polsce i Europie nie widziałem tak wielu szybkich idiotów, poujących na moje piszczele, kolana i biodra. Wyglądają jakby walczyli o pobicie jakiegoś grupowego rekordu. Ich wyobraźnię zdaje się pogłębiać/spłycać ilość wypitego piwa. To nie jest rada obiektywna, ale uczciwa i życzliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bez przesady, jeżdzę głównie w polskich i czeskich ośrodkach i nie zauważyłem tu jakiegoś drastycznego odchylenia od normy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi