gajowy01 Napisano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Foty extra i nie są jakoś specjalnie zawirowane - chyba była jeszcze wczesna pora Krzysztof wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć, mój aparat gdzieś zaginął, później się znalazł w samochodzie ale bateria była rozładowana i w sumie żadnych zdjęć podczas naszej sylwestrowej imprezy w pałacyku pozostającym do tylko i wyłącznie naszej dyspozycji nie zrobiłem. Na niektórych nie taka wczesna - ale o formę trzeba dbać ....choć nieprzesadnie w Sylwestra Jest tego więcej, podeślę pewnie ...kiedyś Zwolniły się miejsca na nasz najbliższy wyjazd w terminie 06-09.01. U Krzycha w busie pojawiło się jedno wolne, startują z Kraka w czwartek późno wieczorem,U mnie dostępne są dwa wolne miejsca, z Gdyni startujemy w czwartek po południu, jedziemy trasą na Bydgoszcz/Poznań. Powrót planujemy w poniedziałek po nartach tak więc potrzebny jest tylko jeden dzień urlopu żeby w fajnym towarzystwie (ok 25 osó spędzić cztery dni na nartach w topowych ośrodkach. U mnie chyba jednak już nie ma tego miejsca (zapraszam w lutym), ale gdyby ktoś miał ochotę to ew. "na rezerwę" - bo w życiu różnie bywa, komuś coś gdzieś itd. jak to w życi Zakładam, że jednak 27 osób w sumie bo trudno mi uwierzyć, że na ten weekend ktoś się nie znajdzie z całej Polski - w planach mamy przecież parę setek km możliwych tras na 4 dni, no wypas PS. bardzo pragnę wiedzieć kiedy na narty wybierze się w końcu 'zielarka88'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 U mnie chyba jednak już nie ma tego miejsca (zapraszam w lutym), ale gdyby ktoś miał ochotę to ew. "na rezerwę" - bo w życiu różnie bywa, komuś coś gdzieś itd. jak to w życi Zakładam, że jednak 27 osób w sumie bo trudno mi uwierzyć, że na ten weekend ktoś się nie znajdzie z całej Polski - w planach mamy przecież parę setek km możliwych tras na 4 dni, no wypas Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Takiej solidnej porcji narciarstwa w tym sezonie jeszcze nie było, cztery dni w bajce na świeżym nieudeptanym śnieżku. Po prostu bajka. Tak udany wyjazd zasługuje na solidną kilku częściową relację zdjeciową. Śnieżny paraliż Gdańska znacząco opóznił nasz wyjazd z kraju i pierwszy dzień ( piątek) spędziliśmy w niedużym ośrodku Kossen. Jak sie później okazało był to doskonały wybór na piątkowe rozjeżdżenie, w czasie gdy w innych większych ośrodkach były spore ilości narciarzy pozostających po turnusie sylwestrowym Kossen przywitał nas w miarę pustymi stokami, świeżym sniegiem po nocnym opadzie i niedrogimi cenami karnetów. Fotorelacje z kolejnych dni tego epickiego wyjazdu już wkrótce Zaktualizowałem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów, 21-25.01 Saalbach Hinterglemm - jedno wolne miejsce 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl 11-14.02 Tyrol - jedno lub dwa wolne miejsca 25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 11-14.03 Tyrol Ischgl /Kappl 18-21.03 Tyrol Soelden Na najbliższy pięciodniowy wyjazd do Saalbach zostało ostatnie wolne miejsce. Mile widziana również pani solo, jest możliwość dokwaterowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Kolejne dwa dni z tego wyjazdu spędziliśmy w Kitzbuhel. Po obfitych opadach warun był czysto fryrajdowy toteż odłączylismy sie z dwoma "parapetami" od głównej grupy zwiedzającej pozostałe części Kitzbuhel i pozostaliśmy w części zwanej Jochberg. Było bajecznie pomimo braku słonca które moim zdaniem jest trochę przereklamowane Pomimo dosyć zróżnicowanej pod względem umiejętności ekipy każdemu bardzo podobał się ten dzień bez sztruksu - na wyratrakowanych w nocy trasach również był świeży śnieg z porannego opadu. Jedno wolne miejsce w dalszym ciągu czeka na chętnego lub chętną. Jadą również panie tak więc gdyby jakaś narciarka solo miała ochotę dołączyć to nie będzie problemu z dokwaterowaniem koleżanki. Śniegu cały czas przybywa - na miejscu aktualnie przebywa Krzych Gajowy i z jego informacji ( i nie tylko) wynika że bajka śnieżna trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Takiej solidnej porcji narciarstwa w tym sezonie jeszcze nie było, cztery dni w bajce na świeżym nieudeptanym śnieżku. Po prostu bajka. Tak udany wyjazd zasługuje na solidną kilku częściową relację zdjeciową. Śnieżny paraliż Gdańska znacząco opóznił nasz wyjazd z kraju i pierwszy dzień ( piątek) spędziliśmy w niedużym ośrodku Kossen. Jak sie później okazało był to doskonały wybór na piątkowe rozjeżdżenie, w czasie gdy w innych większych ośrodkach były spore ilości narciarzy pozostających po turnusie sylwestrowym Kossen przywitał nas w miarę pustymi stokami, świeżym sniegiem po nocnym opadzie i niedrogimi cenami karnetów. Fotorelacje z kolejnych dni tego epickiego wyjazdu już wkrótce 2017-01-06 12.35.57.jpg2017-01-06 12.36.01.jpg2017-01-06 12.58.15.jpg 2017-01-06 12.58.23.jpg2017-01-06 13.35.11.jpg2017-01-06 13.35.16.jpg 2017-01-06 13.36.24.jpg2017-01-06 13.36.37.jpg2017-01-06 15.25.27.jpg 2017-01-06 15.26.00.jpg2017-01-07 09.08.00.jpg Zaktualizowałem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów, 21-25.01 Saalbach Hinterglemm - jedno wolne miejsce 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl 11-14.02 Tyrol - jedno lub dwa wolne miejsca 25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 11-14.03 Tyrol Ischgl /Kappl 18-21.03 Tyrol Soelden Na najbliższy pięciodniowy wyjazd do Saalbach zostało ostatnie wolne miejsce. Mile widziana również pani solo, jest możliwość dokwaterowania Jaro, podaj na priva więcej szczegółów co do wyjazdu 11-14 i 18-21.03 chętni 2 szt lub 3 pozdrawiam R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jaro, podaj na priva więcej szczegółów co do wyjazdu 11-14 i 18-21.03 chętni 2 szt lub 3 pozdrawiam R Wysłałem info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Już nie najlepszy - kolejny był jeszcze lepszy 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu - czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu - czyli Zillertal raczej nie tym razem. BTW. ostatnie miejsce na dzisiejszy wyjazd ciągle czeka - szczegóły w podanym wyżej linku do moejego watku. Śniegu cały czas przybywa - na miejscu aktualnie przebywa Krzych Gajowy i z jego informacji ( i nie tylko) wynika że bajka śnieżna trwa nadal. Tak było ...śniegu dość, i poparty słońcem co odrobinę tylko pokazałem tu ...PKP *** Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu- czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu- czyli Zillertal raczej nie tym razem.Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ?Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Ja tym razem wrzucę galerię typowo krajobrazową z ostatniego wyjazdu do Saalbach i Kitzbuhel, "roboty" było tyle że nie było kiedy towarzyskich fotek robić Co prawda kilka zdjęć na apress ski zrobiłem ale chyba nie nadają się za bardzo do publikacji Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską.Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu04-07.03 Tyrol18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl25-28.03 Soelden/Ischgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ? Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską. Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl 25-28.03 Soelden/Ischgl 1. sugeruję Osttirol - dobry moment na to (Kals-Matrei, Sillian, St. Jakob) z wielu względów 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni 3. Może być - z naciskiem na Ischgl + Nauders, ew. plan B: Ischgl + Kappl, Galtür, See 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... forestml Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni jestem zdecydowanie za ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Szczęście w nieszczęściu że na Ciebie trafiło i zrobiłeś rozpoznanie bojem w Bichlbachu W Lermos też nie było źle a do Seefeld jeszcze nie dotarłem - mam to na tapecie i któregoś razu na pewno odwiedzę ten ośrodek jadąc do lub wracając z Tyrolu. 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Zbychu się na pewno ucieszy, może znowu się załapie na okolicznościową fotkę z "ciekawym" tłem Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. jestem zdecydowanie za ... Marcin oczywiście jesteś zapisany. Wracając do chronologii fotograficznej ostatni dzień pamiętnego wyjazdu na Trzech Króli spedziliśmy w Saalbach które przywitało nad widoczkami uwiecznionymi poniżej Kolejny epicki dzień, było bardziej niż ok Uzupełniłem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów. Więcej info również tutaj http://bit.ly/2dEF91q Jest szansa że zwolni mi się jedno miejsce na najbliższy wyjazd w terminie 25-28.02 -jedziemy trasą przez Słupsk/Szczecin tak więc zapraszam Pomorze Zachodnie i nie tylko Zapraszam na kolejne wyjazdy z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznansko-Krakowską ekipą - wolne miejsca mam w tej chwili od 18 marca. Przypominam że na naszych wyjazdach istnieje możliwość wzięcia udziału w niedrogim szkoleniu narciarskim które na miejscu w Austrii prowadzi Krzych Gajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Zwolniło się jedno miejsce w terminie 04-07.03. Mile widziana narciarka, snowbardzistka - mamy koleżankę do pokoju. Wyjazd w piątek w godzinach popołudniowych, jedziemy trasą na Bydgoszcz/Poznan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... gajowy01 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Widzę Jaro, że Gajowy dba o twoje zdrowie i kawy pić już nie musisz Ja tylko piszę "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciągle niemal całe w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydłużyło działanie części "Winter area" - w praktyce do 1.05 działa gondola na Giggijoch, cały Giggijoch u góry - i oczywiście pełna łączność z lodowcami https://www.soelden....tsinformationen W ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny są świetne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Co jak co ale końcówka tego sezonu w Ischgl jest rewelacyjna, po ostatnich opadach i ciągłych mrozach po prostu perfekcyjna. Zresztą cały (działający) Tyrol teraz wymiata.NMajówka w Soelden oraz Obergurgl (29.04 - 03.05) oraz planowana póżniej na Hintertuxie postmajówka ( 12-15.05) odbędą sie w doskonałych warunkach śniegowych. Niestety część Tyrolu już wyłączyli parę dni po świętach ...i zupełnie niepotrzebnie, bo warunki np. na Arenie w sobotę były znakomite. Są Gurgle i Ischgl oczywiście, ale w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 napisz mi czy masz jeszcze miejsca na majowke? [email protected] i za jak cene i jakie warunki, jestem z katowic Regularnie jeżdżę z Krakowa przez Katowice - jakkolwiek na najbliższą majówkę miejsc póki co nie mam. Są późniejsze terminy - zapraszam (vide sygnaturka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jaro323 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Ja tylko pisze "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciagle niemal cale w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydluzylo dzialanie czesci "Winter area" - w praktyce do 1.05 dziala gondola na Giggijoch, caly Giggijoch u góry - i oczywiscie pelna lacznosc z lodowcami https://www.soelden....tsinformationenW ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny sa swietne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Zgodnie z naszym przewidywaniami majówka w Soelden oraz Obergurgl udala sie wprost perfekcyjnie Nocne opady śniegu, w dzień lampa oraz mrozik - nie mogło być lepiej.Bezpośrednio przed naszym przyjazdem również dosypywało tak że dotarliśmy już na bardzo zimowe warunki.Po ilości polskich tablic na parkingu można było wywnioskować że w Soelden są polskie dni albo inny krajowy event w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 Może w końcu wpadną na super pomysł i przedłużą sezonówkę do końca maja - zima w Alpach jakby nie patrzeć robi się co roku coraz dłuższa i na majówce i postmajówce mamy zazwyczaj super warunki niczym w środku sezonu.Na nadchodzący ostatni wyjazd w tym sezonie do Tyrolu mam jeszcze wolne miejsca - z Gdyni startujemy w czwartek po południu ,na nartach jeździmy cztery dni od piatku do poniedziałku włącznie. Trasa przez PL do ustalenia - obstawiam że polecimy na południe na Pozńan, Łodz Może Wrocław ?Chetnych proszę o info to dopasujemy trasę przejazdu.W tym terminie zostaje nam do wyboru Hintertux, Stubai oraz Kaunertal - myślę że fajnie będzie się skupić na tych dwóch pierwszych propozycjach - może jakiś mix tych ośrodków. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniaków https://www.soelden....ss-rates-winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniakówhttps://www.soelden....ss-rates-winter W Austrii trzymają sie rozkładu jazdy i nie słyszałem żeby nieplanowanie przedłużali działanie któregoś z ośrodków. Za to szybsze zamykanie wyciągów mają we krwi Pamietam jak w zeszłym roku bodajże na Pitztalu, w ostatnim dniu działania ośrodka zamknęli wszystkim nam tam zgromadzonym tłumnie narciarzom w ilości 20 osób gondolę na szczyt zostawiając do dyspozycji orczyk. Była bodajże godzina 15 sta Wspólny karnet Soelden i Gurgli powinien być już od kilku lat - mam nadzieję że tym roazem dogadali się na stałe i nie bedzie kolejnych niespodzianek w nowym sezonie. Tylko za mocno nie miksuj tych ośrodków,coby troche ich zostało na przyszły sezon.A tak na poważnie życzę udanego wyjazdu i proszę o duuuuużo zdjęć. Łap Zbysiu jeszcze kilka fotek z Obergurgl gdzie mieliśmy być okazję świadkami nietypowego wyścigu starych motorków. O ile dobrze zrozumiałem jednego z uczestników z którym jechaliśmy na szczyt (wraz z jego motorkiem )w gondoli wygrywał gość który meldował się na mecie ze środkowym wynikiem Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki. Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki.Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław.Całość czyli dojazd tam i na miejscu, apartamenty i karnety zamknie się w kwocie max 900 pln za cztery dni jazdy na lodowcach. Prosze powiedz ze mozna sie podlaczyc, akurat jestem w Gdyni...wiec moge zabawiac rozmowa na koniec swiata i jeszcze dalej...a no i z powrotem Dzwon pisz, wysyłam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 16/17 relacje zdjeciowe, wspominki z Jarobusa :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jaro323 Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Kolejne dwa dni z tego wyjazdu spędziliśmy w Kitzbuhel. Po obfitych opadach warun był czysto fryrajdowy toteż odłączylismy sie z dwoma "parapetami" od głównej grupy zwiedzającej pozostałe części Kitzbuhel i pozostaliśmy w części zwanej Jochberg. Było bajecznie pomimo braku słonca które moim zdaniem jest trochę przereklamowane Pomimo dosyć zróżnicowanej pod względem umiejętności ekipy każdemu bardzo podobał się ten dzień bez sztruksu - na wyratrakowanych w nocy trasach również był świeży śnieg z porannego opadu. Jedno wolne miejsce w dalszym ciągu czeka na chętnego lub chętną. Jadą również panie tak więc gdyby jakaś narciarka solo miała ochotę dołączyć to nie będzie problemu z dokwaterowaniem koleżanki. Śniegu cały czas przybywa - na miejscu aktualnie przebywa Krzych Gajowy i z jego informacji ( i nie tylko) wynika że bajka śnieżna trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Takiej solidnej porcji narciarstwa w tym sezonie jeszcze nie było, cztery dni w bajce na świeżym nieudeptanym śnieżku. Po prostu bajka. Tak udany wyjazd zasługuje na solidną kilku częściową relację zdjeciową. Śnieżny paraliż Gdańska znacząco opóznił nasz wyjazd z kraju i pierwszy dzień ( piątek) spędziliśmy w niedużym ośrodku Kossen. Jak sie później okazało był to doskonały wybór na piątkowe rozjeżdżenie, w czasie gdy w innych większych ośrodkach były spore ilości narciarzy pozostających po turnusie sylwestrowym Kossen przywitał nas w miarę pustymi stokami, świeżym sniegiem po nocnym opadzie i niedrogimi cenami karnetów. Fotorelacje z kolejnych dni tego epickiego wyjazdu już wkrótce 2017-01-06 12.35.57.jpg2017-01-06 12.36.01.jpg2017-01-06 12.58.15.jpg 2017-01-06 12.58.23.jpg2017-01-06 13.35.11.jpg2017-01-06 13.35.16.jpg 2017-01-06 13.36.24.jpg2017-01-06 13.36.37.jpg2017-01-06 15.25.27.jpg 2017-01-06 15.26.00.jpg2017-01-07 09.08.00.jpg Zaktualizowałem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów, 21-25.01 Saalbach Hinterglemm - jedno wolne miejsce 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl 11-14.02 Tyrol - jedno lub dwa wolne miejsca 25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 11-14.03 Tyrol Ischgl /Kappl 18-21.03 Tyrol Soelden Na najbliższy pięciodniowy wyjazd do Saalbach zostało ostatnie wolne miejsce. Mile widziana również pani solo, jest możliwość dokwaterowania Jaro, podaj na priva więcej szczegółów co do wyjazdu 11-14 i 18-21.03 chętni 2 szt lub 3 pozdrawiam R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jaro, podaj na priva więcej szczegółów co do wyjazdu 11-14 i 18-21.03 chętni 2 szt lub 3 pozdrawiam R Wysłałem info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Już nie najlepszy - kolejny był jeszcze lepszy 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu - czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu - czyli Zillertal raczej nie tym razem. BTW. ostatnie miejsce na dzisiejszy wyjazd ciągle czeka - szczegóły w podanym wyżej linku do moejego watku. Śniegu cały czas przybywa - na miejscu aktualnie przebywa Krzych Gajowy i z jego informacji ( i nie tylko) wynika że bajka śnieżna trwa nadal. Tak było ...śniegu dość, i poparty słońcem co odrobinę tylko pokazałem tu ...PKP *** Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu- czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu- czyli Zillertal raczej nie tym razem.Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ?Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Ja tym razem wrzucę galerię typowo krajobrazową z ostatniego wyjazdu do Saalbach i Kitzbuhel, "roboty" było tyle że nie było kiedy towarzyskich fotek robić Co prawda kilka zdjęć na apress ski zrobiłem ale chyba nie nadają się za bardzo do publikacji Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską.Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu04-07.03 Tyrol18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl25-28.03 Soelden/Ischgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ? Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską. Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl 25-28.03 Soelden/Ischgl 1. sugeruję Osttirol - dobry moment na to (Kals-Matrei, Sillian, St. Jakob) z wielu względów 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni 3. Może być - z naciskiem na Ischgl + Nauders, ew. plan B: Ischgl + Kappl, Galtür, See 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... forestml Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni jestem zdecydowanie za ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Szczęście w nieszczęściu że na Ciebie trafiło i zrobiłeś rozpoznanie bojem w Bichlbachu W Lermos też nie było źle a do Seefeld jeszcze nie dotarłem - mam to na tapecie i któregoś razu na pewno odwiedzę ten ośrodek jadąc do lub wracając z Tyrolu. 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Zbychu się na pewno ucieszy, może znowu się załapie na okolicznościową fotkę z "ciekawym" tłem Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. jestem zdecydowanie za ... Marcin oczywiście jesteś zapisany. Wracając do chronologii fotograficznej ostatni dzień pamiętnego wyjazdu na Trzech Króli spedziliśmy w Saalbach które przywitało nad widoczkami uwiecznionymi poniżej Kolejny epicki dzień, było bardziej niż ok Uzupełniłem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów. Więcej info również tutaj http://bit.ly/2dEF91q Jest szansa że zwolni mi się jedno miejsce na najbliższy wyjazd w terminie 25-28.02 -jedziemy trasą przez Słupsk/Szczecin tak więc zapraszam Pomorze Zachodnie i nie tylko Zapraszam na kolejne wyjazdy z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznansko-Krakowską ekipą - wolne miejsca mam w tej chwili od 18 marca. Przypominam że na naszych wyjazdach istnieje możliwość wzięcia udziału w niedrogim szkoleniu narciarskim które na miejscu w Austrii prowadzi Krzych Gajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Zwolniło się jedno miejsce w terminie 04-07.03. Mile widziana narciarka, snowbardzistka - mamy koleżankę do pokoju. Wyjazd w piątek w godzinach popołudniowych, jedziemy trasą na Bydgoszcz/Poznan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... gajowy01 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Widzę Jaro, że Gajowy dba o twoje zdrowie i kawy pić już nie musisz Ja tylko piszę "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciągle niemal całe w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydłużyło działanie części "Winter area" - w praktyce do 1.05 działa gondola na Giggijoch, cały Giggijoch u góry - i oczywiście pełna łączność z lodowcami https://www.soelden....tsinformationen W ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny są świetne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Co jak co ale końcówka tego sezonu w Ischgl jest rewelacyjna, po ostatnich opadach i ciągłych mrozach po prostu perfekcyjna. Zresztą cały (działający) Tyrol teraz wymiata.NMajówka w Soelden oraz Obergurgl (29.04 - 03.05) oraz planowana póżniej na Hintertuxie postmajówka ( 12-15.05) odbędą sie w doskonałych warunkach śniegowych. Niestety część Tyrolu już wyłączyli parę dni po świętach ...i zupełnie niepotrzebnie, bo warunki np. na Arenie w sobotę były znakomite. Są Gurgle i Ischgl oczywiście, ale w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 napisz mi czy masz jeszcze miejsca na majowke? [email protected] i za jak cene i jakie warunki, jestem z katowic Regularnie jeżdżę z Krakowa przez Katowice - jakkolwiek na najbliższą majówkę miejsc póki co nie mam. Są późniejsze terminy - zapraszam (vide sygnaturka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jaro323 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Ja tylko pisze "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciagle niemal cale w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydluzylo dzialanie czesci "Winter area" - w praktyce do 1.05 dziala gondola na Giggijoch, caly Giggijoch u góry - i oczywiscie pelna lacznosc z lodowcami https://www.soelden....tsinformationenW ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny sa swietne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Zgodnie z naszym przewidywaniami majówka w Soelden oraz Obergurgl udala sie wprost perfekcyjnie Nocne opady śniegu, w dzień lampa oraz mrozik - nie mogło być lepiej.Bezpośrednio przed naszym przyjazdem również dosypywało tak że dotarliśmy już na bardzo zimowe warunki.Po ilości polskich tablic na parkingu można było wywnioskować że w Soelden są polskie dni albo inny krajowy event w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 Może w końcu wpadną na super pomysł i przedłużą sezonówkę do końca maja - zima w Alpach jakby nie patrzeć robi się co roku coraz dłuższa i na majówce i postmajówce mamy zazwyczaj super warunki niczym w środku sezonu.Na nadchodzący ostatni wyjazd w tym sezonie do Tyrolu mam jeszcze wolne miejsca - z Gdyni startujemy w czwartek po południu ,na nartach jeździmy cztery dni od piatku do poniedziałku włącznie. Trasa przez PL do ustalenia - obstawiam że polecimy na południe na Pozńan, Łodz Może Wrocław ?Chetnych proszę o info to dopasujemy trasę przejazdu.W tym terminie zostaje nam do wyboru Hintertux, Stubai oraz Kaunertal - myślę że fajnie będzie się skupić na tych dwóch pierwszych propozycjach - może jakiś mix tych ośrodków. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniaków https://www.soelden....ss-rates-winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniakówhttps://www.soelden....ss-rates-winter W Austrii trzymają sie rozkładu jazdy i nie słyszałem żeby nieplanowanie przedłużali działanie któregoś z ośrodków. Za to szybsze zamykanie wyciągów mają we krwi Pamietam jak w zeszłym roku bodajże na Pitztalu, w ostatnim dniu działania ośrodka zamknęli wszystkim nam tam zgromadzonym tłumnie narciarzom w ilości 20 osób gondolę na szczyt zostawiając do dyspozycji orczyk. Była bodajże godzina 15 sta Wspólny karnet Soelden i Gurgli powinien być już od kilku lat - mam nadzieję że tym roazem dogadali się na stałe i nie bedzie kolejnych niespodzianek w nowym sezonie. Tylko za mocno nie miksuj tych ośrodków,coby troche ich zostało na przyszły sezon.A tak na poważnie życzę udanego wyjazdu i proszę o duuuuużo zdjęć. Łap Zbysiu jeszcze kilka fotek z Obergurgl gdzie mieliśmy być okazję świadkami nietypowego wyścigu starych motorków. O ile dobrze zrozumiałem jednego z uczestników z którym jechaliśmy na szczyt (wraz z jego motorkiem )w gondoli wygrywał gość który meldował się na mecie ze środkowym wynikiem Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki. Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki.Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław.Całość czyli dojazd tam i na miejscu, apartamenty i karnety zamknie się w kwocie max 900 pln za cztery dni jazdy na lodowcach. Prosze powiedz ze mozna sie podlaczyc, akurat jestem w Gdyni...wiec moge zabawiac rozmowa na koniec swiata i jeszcze dalej...a no i z powrotem Dzwon pisz, wysyłam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 16/17 relacje zdjeciowe, wspominki z Jarobusa :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jaro323 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jaro, podaj na priva więcej szczegółów co do wyjazdu 11-14 i 18-21.03 chętni 2 szt lub 3 pozdrawiam R Wysłałem info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... gajowy01 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Już nie najlepszy - kolejny był jeszcze lepszy 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu - czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu - czyli Zillertal raczej nie tym razem. BTW. ostatnie miejsce na dzisiejszy wyjazd ciągle czeka - szczegóły w podanym wyżej linku do moejego watku. Śniegu cały czas przybywa - na miejscu aktualnie przebywa Krzych Gajowy i z jego informacji ( i nie tylko) wynika że bajka śnieżna trwa nadal. Tak było ...śniegu dość, i poparty słońcem co odrobinę tylko pokazałem tu ...PKP *** Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu- czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu- czyli Zillertal raczej nie tym razem.Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ?Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Ja tym razem wrzucę galerię typowo krajobrazową z ostatniego wyjazdu do Saalbach i Kitzbuhel, "roboty" było tyle że nie było kiedy towarzyskich fotek robić Co prawda kilka zdjęć na apress ski zrobiłem ale chyba nie nadają się za bardzo do publikacji Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską.Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu04-07.03 Tyrol18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl25-28.03 Soelden/Ischgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... gajowy01 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ? Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską. Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl 25-28.03 Soelden/Ischgl 1. sugeruję Osttirol - dobry moment na to (Kals-Matrei, Sillian, St. Jakob) z wielu względów 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni 3. Może być - z naciskiem na Ischgl + Nauders, ew. plan B: Ischgl + Kappl, Galtür, See 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... forestml Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni jestem zdecydowanie za ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Szczęście w nieszczęściu że na Ciebie trafiło i zrobiłeś rozpoznanie bojem w Bichlbachu W Lermos też nie było źle a do Seefeld jeszcze nie dotarłem - mam to na tapecie i któregoś razu na pewno odwiedzę ten ośrodek jadąc do lub wracając z Tyrolu. 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Zbychu się na pewno ucieszy, może znowu się załapie na okolicznościową fotkę z "ciekawym" tłem Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. jestem zdecydowanie za ... Marcin oczywiście jesteś zapisany. Wracając do chronologii fotograficznej ostatni dzień pamiętnego wyjazdu na Trzech Króli spedziliśmy w Saalbach które przywitało nad widoczkami uwiecznionymi poniżej Kolejny epicki dzień, było bardziej niż ok Uzupełniłem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów. Więcej info również tutaj http://bit.ly/2dEF91q Jest szansa że zwolni mi się jedno miejsce na najbliższy wyjazd w terminie 25-28.02 -jedziemy trasą przez Słupsk/Szczecin tak więc zapraszam Pomorze Zachodnie i nie tylko Zapraszam na kolejne wyjazdy z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznansko-Krakowską ekipą - wolne miejsca mam w tej chwili od 18 marca. Przypominam że na naszych wyjazdach istnieje możliwość wzięcia udziału w niedrogim szkoleniu narciarskim które na miejscu w Austrii prowadzi Krzych Gajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Zwolniło się jedno miejsce w terminie 04-07.03. Mile widziana narciarka, snowbardzistka - mamy koleżankę do pokoju. Wyjazd w piątek w godzinach popołudniowych, jedziemy trasą na Bydgoszcz/Poznan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... gajowy01 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Widzę Jaro, że Gajowy dba o twoje zdrowie i kawy pić już nie musisz Ja tylko piszę "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciągle niemal całe w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydłużyło działanie części "Winter area" - w praktyce do 1.05 działa gondola na Giggijoch, cały Giggijoch u góry - i oczywiście pełna łączność z lodowcami https://www.soelden....tsinformationen W ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny są świetne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Co jak co ale końcówka tego sezonu w Ischgl jest rewelacyjna, po ostatnich opadach i ciągłych mrozach po prostu perfekcyjna. Zresztą cały (działający) Tyrol teraz wymiata.NMajówka w Soelden oraz Obergurgl (29.04 - 03.05) oraz planowana póżniej na Hintertuxie postmajówka ( 12-15.05) odbędą sie w doskonałych warunkach śniegowych. Niestety część Tyrolu już wyłączyli parę dni po świętach ...i zupełnie niepotrzebnie, bo warunki np. na Arenie w sobotę były znakomite. Są Gurgle i Ischgl oczywiście, ale w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 napisz mi czy masz jeszcze miejsca na majowke? [email protected] i za jak cene i jakie warunki, jestem z katowic Regularnie jeżdżę z Krakowa przez Katowice - jakkolwiek na najbliższą majówkę miejsc póki co nie mam. Są późniejsze terminy - zapraszam (vide sygnaturka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jaro323 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Ja tylko pisze "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciagle niemal cale w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydluzylo dzialanie czesci "Winter area" - w praktyce do 1.05 dziala gondola na Giggijoch, caly Giggijoch u góry - i oczywiscie pelna lacznosc z lodowcami https://www.soelden....tsinformationenW ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny sa swietne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Zgodnie z naszym przewidywaniami majówka w Soelden oraz Obergurgl udala sie wprost perfekcyjnie Nocne opady śniegu, w dzień lampa oraz mrozik - nie mogło być lepiej.Bezpośrednio przed naszym przyjazdem również dosypywało tak że dotarliśmy już na bardzo zimowe warunki.Po ilości polskich tablic na parkingu można było wywnioskować że w Soelden są polskie dni albo inny krajowy event w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 Może w końcu wpadną na super pomysł i przedłużą sezonówkę do końca maja - zima w Alpach jakby nie patrzeć robi się co roku coraz dłuższa i na majówce i postmajówce mamy zazwyczaj super warunki niczym w środku sezonu.Na nadchodzący ostatni wyjazd w tym sezonie do Tyrolu mam jeszcze wolne miejsca - z Gdyni startujemy w czwartek po południu ,na nartach jeździmy cztery dni od piatku do poniedziałku włącznie. Trasa przez PL do ustalenia - obstawiam że polecimy na południe na Pozńan, Łodz Może Wrocław ?Chetnych proszę o info to dopasujemy trasę przejazdu.W tym terminie zostaje nam do wyboru Hintertux, Stubai oraz Kaunertal - myślę że fajnie będzie się skupić na tych dwóch pierwszych propozycjach - może jakiś mix tych ośrodków. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniaków https://www.soelden....ss-rates-winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniakówhttps://www.soelden....ss-rates-winter W Austrii trzymają sie rozkładu jazdy i nie słyszałem żeby nieplanowanie przedłużali działanie któregoś z ośrodków. Za to szybsze zamykanie wyciągów mają we krwi Pamietam jak w zeszłym roku bodajże na Pitztalu, w ostatnim dniu działania ośrodka zamknęli wszystkim nam tam zgromadzonym tłumnie narciarzom w ilości 20 osób gondolę na szczyt zostawiając do dyspozycji orczyk. Była bodajże godzina 15 sta Wspólny karnet Soelden i Gurgli powinien być już od kilku lat - mam nadzieję że tym roazem dogadali się na stałe i nie bedzie kolejnych niespodzianek w nowym sezonie. Tylko za mocno nie miksuj tych ośrodków,coby troche ich zostało na przyszły sezon.A tak na poważnie życzę udanego wyjazdu i proszę o duuuuużo zdjęć. Łap Zbysiu jeszcze kilka fotek z Obergurgl gdzie mieliśmy być okazję świadkami nietypowego wyścigu starych motorków. O ile dobrze zrozumiałem jednego z uczestników z którym jechaliśmy na szczyt (wraz z jego motorkiem )w gondoli wygrywał gość który meldował się na mecie ze środkowym wynikiem Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki. Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki.Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław.Całość czyli dojazd tam i na miejscu, apartamenty i karnety zamknie się w kwocie max 900 pln za cztery dni jazdy na lodowcach. Prosze powiedz ze mozna sie podlaczyc, akurat jestem w Gdyni...wiec moge zabawiac rozmowa na koniec swiata i jeszcze dalej...a no i z powrotem Dzwon pisz, wysyłam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 16/17 relacje zdjeciowe, wspominki z Jarobusa :)
gajowy01 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Miniony wyjazd w terminie Trzech Króli przejdzie jako najlepszy wyjazd sezonu - zima wróciła z pełną mocą, śniegu jest wszędzie pełno, warunki do jazdy zarówno trasowej jak i pozatrasowej są rewelacyjne. Już nie najlepszy - kolejny był jeszcze lepszy 04-07.02 Tyrol cztery dni dolina Zillertal/lub Nauders, Serfaus Ischgl W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu - czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu - czyli Zillertal raczej nie tym razem. BTW. ostatnie miejsce na dzisiejszy wyjazd ciągle czeka - szczegóły w podanym wyżej linku do moejego watku. Śniegu cały czas przybywa - na miejscu aktualnie przebywa Krzych Gajowy i z jego informacji ( i nie tylko) wynika że bajka śnieżna trwa nadal. Tak było ...śniegu dość, i poparty słońcem co odrobinę tylko pokazałem tu ...PKP *** Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 W tym terminie poważnie rozważam jazdę na zachód - Polski i Tyrolu- czyli z Krakowa, przez Górny Śląsk - na Dolny Śląsk i Zgorzelec. Zapraszam więc towarzystwo ze Śląska, Opola, Wrocławia i okolic - przy tej trasie wchodzi w grę dalsza/wyższa część Tyrolu czyli od Sölden po Ischgl - a pomiędzy jest Serfaus-Fiss-Ladis, Nauders, Hochzeiger, Pitztal/Rifflsee ...i wiele innych które warto odwiedzić Ja w planach mam 5 dni (4-8.02), więcej tu- czyli Zillertal raczej nie tym razem.Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ?Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. Fotek z Sylwestra jakoś mało - to dorzucę ci jeszcze parę "towarzyskich Ja tym razem wrzucę galerię typowo krajobrazową z ostatniego wyjazdu do Saalbach i Kitzbuhel, "roboty" było tyle że nie było kiedy towarzyskich fotek robić Co prawda kilka zdjęć na apress ski zrobiłem ale chyba nie nadają się za bardzo do publikacji Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską.Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu04-07.03 Tyrol18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl25-28.03 Soelden/Ischgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Tyrol Zachodni jak najbardziej, dawno tam nie byliśmy ale może jakiś starterek w okolicach Garmisch zrobimy ? Śniegu obecnie nie brakuje, sezon tam jest dosyć krótki i chyba jest to dobry moment żeby zawitać w tą okolicę na jeden dzień. No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Zapraszam na kolejne wyjazdy do Tyrolu z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznańsko- Krakowską ekipą narciarską. Mam jeszcze wolne miejsca w następujących terminach25-28.02 Skisafari w Tyrolu 04-07.03 Tyrol 18-21.03 Tyrol Serfaus/ Ischgl 25-28.03 Soelden/Ischgl 1. sugeruję Osttirol - dobry moment na to (Kals-Matrei, Sillian, St. Jakob) z wielu względów 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni 3. Może być - z naciskiem na Ischgl + Nauders, ew. plan B: Ischgl + Kappl, Galtür, See 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestml Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. 2. tu mi się przypomina ski-safari z ub. roku:http://www.skiforum....dynia/?p=538618 polatalaliśmy m.in. Serfaus-Fiss-Ladis, Hochzeiger, Rifflsee/Pitztal, Kühtai, ja jeszcze Axamer - bosko było - więc jeśli pogoda pozwoli to bym zrobił powtórkę bo czas odpowiedni jestem zdecydowanie za ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No i zrobiłem, trochę pod presją czasu a trochę z ciekawości - Bichlbach-Berwang-Rinnen - byłem więc raz, a jakby od razu dwa - tymczasem pierwszy i ostatni ...szału nie ma - jako opcja awaryjna obleci ale śniegowo też tak sobie - "duży może więcej" co widać było choćby w Saalbach i Kitz (do Sölden, Gurgli czy Ischgl nie porównuję bo to inne wysokości itd.). W tym rejonie chyba najfajniej było w Ehrwald jak dla mnie - albo jeszcze bardziej w Seefeld, choć to już po drugiej stronie Zugspitze. Szczęście w nieszczęściu że na Ciebie trafiło i zrobiłeś rozpoznanie bojem w Bichlbachu W Lermos też nie było źle a do Seefeld jeszcze nie dotarłem - mam to na tapecie i któregoś razu na pewno odwiedzę ten ośrodek jadąc do lub wracając z Tyrolu. 4. trzeba sprawdzić kiedy dokładnie wypada "gay week" w Sölden - jakoś wtedy powinien - wiem że Tobie i paru kolegom się podobało - no bo pusto w miarę, wiadomo Zbychu się na pewno ucieszy, może znowu się załapie na okolicznościową fotkę z "ciekawym" tłem Cześć. Chętnie dołączę w terminie 04-07.03 Tyrol. jestem zdecydowanie za ... Marcin oczywiście jesteś zapisany. Wracając do chronologii fotograficznej ostatni dzień pamiętnego wyjazdu na Trzech Króli spedziliśmy w Saalbach które przywitało nad widoczkami uwiecznionymi poniżej Kolejny epicki dzień, było bardziej niż ok Uzupełniłem pierwszy post o kolejne terminy wyjazdów. Więcej info również tutaj http://bit.ly/2dEF91q Jest szansa że zwolni mi się jedno miejsce na najbliższy wyjazd w terminie 25-28.02 -jedziemy trasą przez Słupsk/Szczecin tak więc zapraszam Pomorze Zachodnie i nie tylko Zapraszam na kolejne wyjazdy z naszą wesołą Trójmiejsko- Poznansko-Krakowską ekipą - wolne miejsca mam w tej chwili od 18 marca. Przypominam że na naszych wyjazdach istnieje możliwość wzięcia udziału w niedrogim szkoleniu narciarskim które na miejscu w Austrii prowadzi Krzych Gajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Zwolniło się jedno miejsce w terminie 04-07.03. Mile widziana narciarka, snowbardzistka - mamy koleżankę do pokoju. Wyjazd w piątek w godzinach popołudniowych, jedziemy trasą na Bydgoszcz/Poznan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Widzę Jaro, że Gajowy dba o twoje zdrowie i kawy pić już nie musisz Ja tylko piszę "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciągle niemal całe w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydłużyło działanie części "Winter area" - w praktyce do 1.05 działa gondola na Giggijoch, cały Giggijoch u góry - i oczywiście pełna łączność z lodowcami https://www.soelden....tsinformationen W ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny są świetne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Co jak co ale końcówka tego sezonu w Ischgl jest rewelacyjna, po ostatnich opadach i ciągłych mrozach po prostu perfekcyjna. Zresztą cały (działający) Tyrol teraz wymiata.NMajówka w Soelden oraz Obergurgl (29.04 - 03.05) oraz planowana póżniej na Hintertuxie postmajówka ( 12-15.05) odbędą sie w doskonałych warunkach śniegowych. Niestety część Tyrolu już wyłączyli parę dni po świętach ...i zupełnie niepotrzebnie, bo warunki np. na Arenie w sobotę były znakomite. Są Gurgle i Ischgl oczywiście, ale w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 napisz mi czy masz jeszcze miejsca na majowke? [email protected] i za jak cene i jakie warunki, jestem z katowic Regularnie jeżdżę z Krakowa przez Katowice - jakkolwiek na najbliższą majówkę miejsc póki co nie mam. Są późniejsze terminy - zapraszam (vide sygnaturka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... jaro323 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Ja tylko pisze "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciagle niemal cale w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydluzylo dzialanie czesci "Winter area" - w praktyce do 1.05 dziala gondola na Giggijoch, caly Giggijoch u góry - i oczywiscie pelna lacznosc z lodowcami https://www.soelden....tsinformationenW ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny sa swietne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Zgodnie z naszym przewidywaniami majówka w Soelden oraz Obergurgl udala sie wprost perfekcyjnie Nocne opady śniegu, w dzień lampa oraz mrozik - nie mogło być lepiej.Bezpośrednio przed naszym przyjazdem również dosypywało tak że dotarliśmy już na bardzo zimowe warunki.Po ilości polskich tablic na parkingu można było wywnioskować że w Soelden są polskie dni albo inny krajowy event w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 Może w końcu wpadną na super pomysł i przedłużą sezonówkę do końca maja - zima w Alpach jakby nie patrzeć robi się co roku coraz dłuższa i na majówce i postmajówce mamy zazwyczaj super warunki niczym w środku sezonu.Na nadchodzący ostatni wyjazd w tym sezonie do Tyrolu mam jeszcze wolne miejsca - z Gdyni startujemy w czwartek po południu ,na nartach jeździmy cztery dni od piatku do poniedziałku włącznie. Trasa przez PL do ustalenia - obstawiam że polecimy na południe na Pozńan, Łodz Może Wrocław ?Chetnych proszę o info to dopasujemy trasę przejazdu.W tym terminie zostaje nam do wyboru Hintertux, Stubai oraz Kaunertal - myślę że fajnie będzie się skupić na tych dwóch pierwszych propozycjach - może jakiś mix tych ośrodków. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JohnyB Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniaków https://www.soelden....ss-rates-winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniakówhttps://www.soelden....ss-rates-winter W Austrii trzymają sie rozkładu jazdy i nie słyszałem żeby nieplanowanie przedłużali działanie któregoś z ośrodków. Za to szybsze zamykanie wyciągów mają we krwi Pamietam jak w zeszłym roku bodajże na Pitztalu, w ostatnim dniu działania ośrodka zamknęli wszystkim nam tam zgromadzonym tłumnie narciarzom w ilości 20 osób gondolę na szczyt zostawiając do dyspozycji orczyk. Była bodajże godzina 15 sta Wspólny karnet Soelden i Gurgli powinien być już od kilku lat - mam nadzieję że tym roazem dogadali się na stałe i nie bedzie kolejnych niespodzianek w nowym sezonie. Tylko za mocno nie miksuj tych ośrodków,coby troche ich zostało na przyszły sezon.A tak na poważnie życzę udanego wyjazdu i proszę o duuuuużo zdjęć. Łap Zbysiu jeszcze kilka fotek z Obergurgl gdzie mieliśmy być okazję świadkami nietypowego wyścigu starych motorków. O ile dobrze zrozumiałem jednego z uczestników z którym jechaliśmy na szczyt (wraz z jego motorkiem )w gondoli wygrywał gość który meldował się na mecie ze środkowym wynikiem Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki. Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jaro323 Napisano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki.Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław.Całość czyli dojazd tam i na miejscu, apartamenty i karnety zamknie się w kwocie max 900 pln za cztery dni jazdy na lodowcach. Prosze powiedz ze mozna sie podlaczyc, akurat jestem w Gdyni...wiec moge zabawiac rozmowa na koniec swiata i jeszcze dalej...a no i z powrotem Dzwon pisz, wysyłam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Tyrol 16/17 relacje zdjeciowe, wspominki z Jarobusa :)
jaro323 Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Ja tylko pisze "jak jest" ...a jest petarda! A konkretnie to Gurgle ciagle niemal cale w akcji, a Sölden nieoczekiwanie wydluzylo dzialanie czesci "Winter area" - w praktyce do 1.05 dziala gondola na Giggijoch, caly Giggijoch u góry - i oczywiscie pelna lacznosc z lodowcami https://www.soelden....tsinformationenW ostatnich latach regularnie tyrolskie wiosny sa swietne dla nartowania, a w tym roku jakby jeszcze bardziej Zgodnie z naszym przewidywaniami majówka w Soelden oraz Obergurgl udala sie wprost perfekcyjnie Nocne opady śniegu, w dzień lampa oraz mrozik - nie mogło być lepiej.Bezpośrednio przed naszym przyjazdem również dosypywało tak że dotarliśmy już na bardzo zimowe warunki.Po ilości polskich tablic na parkingu można było wywnioskować że w Soelden są polskie dni albo inny krajowy event w maju jest ciągle wybór: Pitztal i Sölden do 7.05, Stubai i Kaunertal do czerwca, Tuxik - wiadomo, 365 ...skoda że sezonówka tylko do 15.05 Może w końcu wpadną na super pomysł i przedłużą sezonówkę do końca maja - zima w Alpach jakby nie patrzeć robi się co roku coraz dłuższa i na majówce i postmajówce mamy zazwyczaj super warunki niczym w środku sezonu.Na nadchodzący ostatni wyjazd w tym sezonie do Tyrolu mam jeszcze wolne miejsca - z Gdyni startujemy w czwartek po południu ,na nartach jeździmy cztery dni od piatku do poniedziałku włącznie. Trasa przez PL do ustalenia - obstawiam że polecimy na południe na Pozńan, Łodz Może Wrocław ?Chetnych proszę o info to dopasujemy trasę przejazdu.W tym terminie zostaje nam do wyboru Hintertux, Stubai oraz Kaunertal - myślę że fajnie będzie się skupić na tych dwóch pierwszych propozycjach - może jakiś mix tych ośrodków. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyB Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniaków https://www.soelden....ss-rates-winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Witam, w Solden raczej nie przedłużą do końca maja. Austriacy są o krok do przodu i już ogłosili nowy rozkład jazdy, tym razem karnet na dni 3+ upoważnia na jazdę w Hochgrugl i Obergrugl. Niestety coś za coś, cena na 6 dni w sezonie robi wrażenie ;-) W Solden byliśmy na majówce: piątek, sobota, niedziela - potwierdzam warunki wyśmienite. Pozdrawiam wszystkim ski-maniakówhttps://www.soelden....ss-rates-winter W Austrii trzymają sie rozkładu jazdy i nie słyszałem żeby nieplanowanie przedłużali działanie któregoś z ośrodków. Za to szybsze zamykanie wyciągów mają we krwi Pamietam jak w zeszłym roku bodajże na Pitztalu, w ostatnim dniu działania ośrodka zamknęli wszystkim nam tam zgromadzonym tłumnie narciarzom w ilości 20 osób gondolę na szczyt zostawiając do dyspozycji orczyk. Była bodajże godzina 15 sta Wspólny karnet Soelden i Gurgli powinien być już od kilku lat - mam nadzieję że tym roazem dogadali się na stałe i nie bedzie kolejnych niespodzianek w nowym sezonie. Tylko za mocno nie miksuj tych ośrodków,coby troche ich zostało na przyszły sezon.A tak na poważnie życzę udanego wyjazdu i proszę o duuuuużo zdjęć. Łap Zbysiu jeszcze kilka fotek z Obergurgl gdzie mieliśmy być okazję świadkami nietypowego wyścigu starych motorków. O ile dobrze zrozumiałem jednego z uczestników z którym jechaliśmy na szczyt (wraz z jego motorkiem )w gondoli wygrywał gość który meldował się na mecie ze środkowym wynikiem Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki. Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Tak jak pisałem zamknięcie sezonu planujemy na Hintertuxie lub Stubai-u - opcjonalnie możemy również pomiksować jakoś sensownie oba ośrodki.Startujemy z Gdyni w czwartek po południu i jedziemy trasą na Toruń/ Łódź i dalej już na Wrocław.Całość czyli dojazd tam i na miejscu, apartamenty i karnety zamknie się w kwocie max 900 pln za cztery dni jazdy na lodowcach. Prosze powiedz ze mozna sie podlaczyc, akurat jestem w Gdyni...wiec moge zabawiac rozmowa na koniec swiata i jeszcze dalej...a no i z powrotem Dzwon pisz, wysyłam pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi