widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Jakie są Wasze ulubione potrawy, którymi zajadacie się na wyjazdach narciarskich bez względu na kraj w którym jesteście? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy... Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź. Na wagę to było prowadzone? Domyślam się, że pewnie tak. Energia to jest to ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy... Pozdrawiam Zamiast sliwek proponuje daktyle dają energi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Zamiast sliwek proponuje daktyle dają energi Zamiast sliwek proponuje daktyle dają energi Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy, daktyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy, daktyle..... Burak, maca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Burak, maca Ze co ? . Jaśniej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ze co ? . Jaśniej proszę zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... To miłych marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To miłych marzeń a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ja tam zabieram kilka niewielkich batonów chałwy z bakaliami, jakąś "sznytę" z wędliną i coś do picia. Wystarcza na jakieś 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Śniadanie , musli + owoc =szybki zastrzyk energii .Można też dodatkowo wspomóc się chemią http://www.sportfuel...ytrynowy)-3000g Obiad to węglowodany np spaghetti i tu też można wypić czysty węgiel szybko wchłanialny idealny po wysiłku http://www.sportfuel...e)-wiaderko-2kg Wspomniane daktyle , czekolada .Możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy... Pozdrawiam Zamiast sliwek proponuje daktyle dają energi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Zamiast sliwek proponuje daktyle dają energi Zamiast sliwek proponuje daktyle dają energi Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy, daktyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy, daktyle..... Burak, maca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Burak, maca Ze co ? . Jaśniej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ze co ? . Jaśniej proszę zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... To miłych marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To miłych marzeń a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ja tam zabieram kilka niewielkich batonów chałwy z bakaliami, jakąś "sznytę" z wędliną i coś do picia. Wystarcza na jakieś 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Śniadanie , musli + owoc =szybki zastrzyk energii .Można też dodatkowo wspomóc się chemią http://www.sportfuel...ytrynowy)-3000g Obiad to węglowodany np spaghetti i tu też można wypić czysty węgiel szybko wchłanialny idealny po wysiłku http://www.sportfuel...e)-wiaderko-2kg Wspomniane daktyle , czekolada .Możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Suszona morele, śliwki, rodzynki, orzechy, daktyle..... Burak, maca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Burak, maca Ze co ? . Jaśniej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ze co ? . Jaśniej proszę zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... To miłych marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To miłych marzeń a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ja tam zabieram kilka niewielkich batonów chałwy z bakaliami, jakąś "sznytę" z wędliną i coś do picia. Wystarcza na jakieś 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Śniadanie , musli + owoc =szybki zastrzyk energii .Można też dodatkowo wspomóc się chemią http://www.sportfuel...ytrynowy)-3000g Obiad to węglowodany np spaghetti i tu też można wypić czysty węgiel szybko wchłanialny idealny po wysiłku http://www.sportfuel...e)-wiaderko-2kg Wspomniane daktyle , czekolada .Możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Burak, maca Ze co ? . Jaśniej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 4 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ze co ? . Jaśniej proszę zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... To miłych marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To miłych marzeń a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ja tam zabieram kilka niewielkich batonów chałwy z bakaliami, jakąś "sznytę" z wędliną i coś do picia. Wystarcza na jakieś 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Śniadanie , musli + owoc =szybki zastrzyk energii .Można też dodatkowo wspomóc się chemią http://www.sportfuel...ytrynowy)-3000g Obiad to węglowodany np spaghetti i tu też można wypić czysty węgiel szybko wchłanialny idealny po wysiłku http://www.sportfuel...e)-wiaderko-2kg Wspomniane daktyle , czekolada .Możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomal Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 zajadam teraz buraczka prosto z pola patrząc na smutny stok narciarski serwisując narty i marzę sobie.... To miłych marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 To miłych marzeń a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ja tam zabieram kilka niewielkich batonów chałwy z bakaliami, jakąś "sznytę" z wędliną i coś do picia. Wystarcza na jakieś 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Śniadanie , musli + owoc =szybki zastrzyk energii .Można też dodatkowo wspomóc się chemią http://www.sportfuel...ytrynowy)-3000g Obiad to węglowodany np spaghetti i tu też można wypić czysty węgiel szybko wchłanialny idealny po wysiłku http://www.sportfuel...e)-wiaderko-2kg Wspomniane daktyle , czekolada .Możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Ja tam zabieram kilka niewielkich batonów chałwy z bakaliami, jakąś "sznytę" z wędliną i coś do picia. Wystarcza na jakieś 5-6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 a co do jedzenia proponujesz na stoku Tomal? Śniadanie , musli + owoc =szybki zastrzyk energii .Można też dodatkowo wspomóc się chemią http://www.sportfuel...ytrynowy)-3000g Obiad to węglowodany np spaghetti i tu też można wypić czysty węgiel szybko wchłanialny idealny po wysiłku http://www.sportfuel...e)-wiaderko-2kg Wspomniane daktyle , czekolada .Możliwości jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku?
Mitek Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markiel Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Cześć Potrawy bez względu na kraj: ciućpajs - król wyjazdów na narty i nie tylko. Makaron, do tego jedna lub dwie mielonki i koncentrat pomidorowy i właściwie już jest gotowa wersja podstawowa. Można dodawać wszystko na co ma się ochotę i przyprawiać na różne sposoby - smak zawsze jest mniej więcej ten sam. Na stoku... co akurat jest do dyspozycji. Pozdrowienia Ha! Moją wersję nazywam ciapryzdą. Różnica polega na tym, że miast klusków wciepuję ryż. Ale nie wiedziałem, ze to popularny specyjał, bo jak chciałem go zaprezentować na PZJU6 to spotkałem się ze zdziwieniem, a już na miejscu pytano zaczepnie i z drwiną: który to chciał z konserw gotować?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Jakie jedzenie na Stoku?
tomal Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Witam A tak na poważnie, jeśli chodzi o "żywienie" na stoku. Owoce suszone, owoce(pomarańcze, mandarynki, klementynki), małe soczki w kartonikach, czekolada(gorzka), różne batony - były przez nas używane jako zestawy, gdy cały dzień przemieszczaliśmy się po stokach z wyciągu na wyciąg(np. mieszkając w Cervinii i jeżdżąc nad Zermattem). Plecak nie był obciążony, dawało to zastrzyk energii i nie trzeba było wydawać nieraz "ciężkiej" kasy, czy tracić czasu w barach, czy knajpach. Kwestia gustu i zasobności kieszeni. Podane wyżej zestawy plus dobra kiełbasa suszona to dosyć typowe żywienie łazika górskiego, który obywał się bez schronisk, czy hoteli górskich. W górach przy poważniejszych wyrypach stosuje się różne "odżywki" dające energię i jednocześnie lekkostrawne. Ale to działa na krótką metę i jako ostateczność. I nieraz jest lepsza wędlina z bułką plus coś "zielonego". Jak co kawałek są bary na stoku, to można jeść wszystko, co smakuje. Jak jest zimno, to nieocenione są wszelkie ciepłe zupy z kawałkami mięsa. Pozdrawiam Co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Rany.... doświadczenie Starej Szkoły, dziękuje bardzo za dotychczasowe posty. Miło się je czyta, Ciućpajs heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiQ82 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Batoniki białkowe i energetyczne, suszone owoce, czasami czekolada i podstawowo buteleczka wody często gęsto z dodatkami minerałów i elektrolitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie jem, nie piję na stoku więc dziękuję za temat bo właśnie obiecałam sobie że jeść będę. Zwykle trzyma mnie adrenalina, niechęć do marnowania czasu a potem zmęczenie które apetyt odbiera. To nie jest dobre. Na przyszłość więc wybieram kanapki z mięsem i zielonym oraz zupy w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ciućpajs trochę zmodyfikowony, dodałem daktyle, nerkowce. Przegryzało się 14 godzin...... pychotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Nie przykładam specjalnie uwagi do jedzenia na stoku,ale jak się nad tym zastanowiłem to przychodzi mi do głowy jedna zależność.. - w małych stacjach jem więcej niż w dużym ośrodku np.alpejskim pewnie to ma jakiś związek z adrenaliną,ciekawością..przestrzeń pochłania apetyt jakiś baton i picie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndRand Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale to musisz podać na którym stoku? W Łomnicy jest Apres Bar przy stacji Start, Panorama na Skalnatym Plesie, w Strbskim Plesie Bivac Restaurant, na Hrebienioku Snack Bar, na Kasprowym bar PKL, no a w schroniskach na Gąsienicowej czy w barze na Goryczkowej najlepsza fasolka bo bretońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 JAGERMEISTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek_393 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 - gulaschsuppe - apfelstrudel mit vanillesoße - Weizen lub Glühwein Popieram. A do drugiej pozycji jakąś kawę bym jeszcze dorzucił i cały dzień z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Nartoholik. Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja mam zawsze: Red bull w butelce - skrzydła mogą się przydać Snickers - żeby nie gwiazdorzyć To mi wystarcza, byle było trochę cukru i coś do picia. Resztę mocy to już bezpośrednio na stoku (Pilsner lub inny Stiegl) Cześć Red Bull - wariat! Snickers - normalnieje!! Pilsner lub Stiegl - brachu kochany!!! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi