rumacz Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Czas na wymianę gogli, pora idealna bo ceny dobre. Byłem zdecydowany na smitha ale pojawiła się opcja na okleje z szybą prizm. No własnie co to za szkła prizm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Czas na wymianę gogli, pora idealna bo ceny dobre. Byłem zdecydowany na smitha ale oklejami z szybą prizm. No własnie co to za szkła prizm... Do you know that, on the snow, there is a “good” and a “bad light”? The first one consists of the colors your eyes are very sensitive to and allows you to see the details; bad light reduces the contrast and washes out your vision, causing the "flat light" effect. Prizm™ lenses provide unprecedented control of light transmission resulting in colors precisely tuned, boosting the good ones and excluding the bad ones, to maximize contrast and enhance visibility. Prizm™ is another game-changer technology designed by Oakley labs after 15 years of work and testing on the snow with Oakley world-class athletes. Compared to the past? The four times World Cup alpine skiing winner Linsday Vonn explains “I have one final secret weapon, which is Prizm: with this new lens I'm able to see those holes, bumps and little details in the snow that I normally wouldn't be able to see". Prizm™ lenses have been engineered to help you perform over a wider range of lighting conditions, reducing the need to switch lenses as lighting conditions change. Oakley Prizm™ is available in the Snow Goggle Collection this winter, in three different lens options: Black Iridium for bright sun conditions, Jade Iridium for sun and clouds and Rose in case of Snow and Overcast. Czyli Prizm ulatwia widzenie w tzw flat light i wzmacnia kontrast - wierzysz w to ? Twoja spraWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Nie mam porównania ze Smithami, jedynie o nich czytałem, ale użytkownicy piszą, że ich szkła na słabą widoczność są zdecydowanie jaśniejsze od Prizmów. Z wypowiedzi wynikało tyle, że jedni lepiej widzieli w goglach Smith, a drudzy w Oakley. Optyka jest bez zastrzeżeń u obu producentów, kwestia preferencji. Miałem do czynienia tylko ze szkłami Prizm Jade. Chyba w tym roku Oakley powiększył asortyment i dostępne są 2 lub 3 nowe barwy. W każdym razie Prizm Jade miałem okazję testować przez tydzień we wszystkich warunkach oświetleniowych i jestem po prostu pod gigantycznym wrażeniem. To niezwykle uniwersalna szyba pozwalająca na komfortową jazdę od bardzo gęstej mgły po pełne nasłonecznienie. Szkło jest ciemne i daje zdecydowaną czerwoną barwę. Wiele osób to krytykuje. Po około 30 sekundach moje oczy się do tego przyzwyczajały, efekt czerwieni całkowicie znikał i było widać... cienie. Ciężko opisać sposób, w jaki te gogle wyostrzają i eksponują cienie, robią to wręcz fenomenalnie, nawet przy płaskim świetle. Gdy tylko widoczność pozwala zobaczyć śnieg, widzi się na nim wszystko. Różnica względem szyb Blue Iridium, HI Yellow i Gold Iridium jest druzgocąca. Do tej pory korzystałem z kombinacji Blue Iridium i HI Yellow. Blue Iridium to świetne szkło na lekkie zachmurzenie, ale w pełnym świetle są za jasne i bolą oczy, a znowu gdy jest ciemno są po prostu za ciemne. HI Yellow bardzo dobrze sprawdzają się przy słabym nasłonecznieniu, ale są nieprawdopodobnie jasne i mgła często powoduje w nich zmęczenie wzroku. Jade Prizm bije je na głowę. Moje oczy nie męczyły się w nich ani odrobinę, to dla mnie spora zaleta, choć szyba Jade Prizm okazała się nieco za jasna, gdy jechałem wyciągiem, a słońce świeciło wprost w twarz. Podsumowując, długo nosiłem się z zamiarem wymiany moich A Frame'ów, bo mimo że są w stanie sklepowym, to znudziły mi się już trochę od 2010 r., teraz po tygodniu w Oakleyach Crowbar z szybą Jade Prizm szukam kontrargumentów, żeby odsunąć zakup w bliżej nieokreśloną przyszłość. Mam też wielką ochotę spróbować gogli Smitha, bo ich szyby Sensor zbierają wspaniałe recenzje. rumacz, przy tej półce cenowej i jakościowej wybierz model, który Ci się najbardziej podoba. Ciężko będzie wtopić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Uzywalem i prizmow i I/O Smitha.Prizm przereklamowany dla mnie Smith no 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Uzywalem i prizmow i I/O Smitha.Prizm przereklamowany dla mnie Smith no 1. I/O ma jedna , niewielka zreszta, wade - ta "odbarczajaca" "dziurka" potrafi splatac figla - koledze w wichurze zawilgocila wewn szybe i gogle zamarzly…. POza tym I/O sa doskonale BTW: dla mnie na flat light nie ma lepszej szyby niz….przezroczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Do you know that, on the snow, there is a “good” and a “bad light”? The first one consists of the colors your eyes are very sensitive to and allows you to see the details; bad light reduces the contrast and washes out your vision, causing the "flat light" effect. Prizm™ lenses provide unprecedented control of light transmission resulting in colors precisely tuned, boosting the good ones and excluding the bad ones, to maximize contrast and enhance visibility. Prizm™ is another game-changer technology designed by Oakley labs after 15 years of work and testing on the snow with Oakley world-class athletes. Compared to the past? The four times World Cup alpine skiing winner Linsday Vonn explains “I have one final secret weapon, which is Prizm: with this new lens I'm able to see those holes, bumps and little details in the snow that I normally wouldn't be able to see". Prizm™ lenses have been engineered to help you perform over a wider range of lighting conditions, reducing the need to switch lenses as lighting conditions change. Oakley Prizm™ is available in the Snow Goggle Collection this winter, in three different lens options: Black Iridium for bright sun conditions, Jade Iridium for sun and clouds and Rose in case of Snow and Overcast. Czyli Prizm ulatwia widzenie w tzw flat light i wzmacnia kontrast - wierzysz w to ? Twoja sprawa Jan, kwestie wiary zostawiam na niedzielę a w sprawie gogli pytam o opinię użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 I/O ma jedna , niewielka zreszta, wade - ta "odbarczajaca" "dziurka" potrafi splatac figla - koledze w wichurze zawilgocila wewn szybe i gogle zamarzly…. POza tym I/O sa doskonale BTW: dla mnie na flat light nie ma lepszej szyby niz….przezroczysta Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bakkz Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Nie mam porównania ze Smithami, jedynie o nich czytałem, ale użytkownicy piszą, że ich szkła na słabą widoczność są zdecydowanie jaśniejsze od Prizmów. Z wypowiedzi wynikało tyle, że jedni lepiej widzieli w goglach Smith, a drudzy w Oakley. Optyka jest bez zastrzeżeń u obu producentów, kwestia preferencji. Miałem do czynienia tylko ze szkłami Prizm Jade. Chyba w tym roku Oakley powiększył asortyment i dostępne są 2 lub 3 nowe barwy. W każdym razie Prizm Jade miałem okazję testować przez tydzień we wszystkich warunkach oświetleniowych i jestem po prostu pod gigantycznym wrażeniem. To niezwykle uniwersalna szyba pozwalająca na komfortową jazdę od bardzo gęstej mgły po pełne nasłonecznienie. Szkło jest ciemne i daje zdecydowaną czerwoną barwę. Wiele osób to krytykuje. Po około 30 sekundach moje oczy się do tego przyzwyczajały, efekt czerwieni całkowicie znikał i było widać... cienie. Ciężko opisać sposób, w jaki te gogle wyostrzają i eksponują cienie, robią to wręcz fenomenalnie, nawet przy płaskim świetle. Gdy tylko widoczność pozwala zobaczyć śnieg, widzi się na nim wszystko. Różnica względem szyb Blue Iridium, HI Yellow i Gold Iridium jest druzgocąca. Do tej pory korzystałem z kombinacji Blue Iridium i HI Yellow. Blue Iridium to świetne szkło na lekkie zachmurzenie, ale w pełnym świetle są za jasne i bolą oczy, a znowu gdy jest ciemno są po prostu za ciemne. HI Yellow bardzo dobrze sprawdzają się przy słabym nasłonecznieniu, ale są nieprawdopodobnie jasne i mgła często powoduje w nich zmęczenie wzroku. Jade Prizm bije je na głowę. Moje oczy nie męczyły się w nich ani odrobinę, to dla mnie spora zaleta, choć szyba Jade Prizm okazała się nieco za jasna, gdy jechałem wyciągiem, a słońce świeciło wprost w twarz. Podsumowując, długo nosiłem się z zamiarem wymiany moich A Frame'ów, bo mimo że są w stanie sklepowym, to znudziły mi się już trochę od 2010 r., teraz po tygodniu w Oakleyach Crowbar z szybą Jade Prizm szukam kontrargumentów, żeby odsunąć zakup w bliżej nieokreśloną przyszłość. Mam też wielką ochotę spróbować gogli Smitha, bo ich szyby Sensor zbierają wspaniałe recenzje. rumacz, przy tej półce cenowej i jakościowej wybierz model, który Ci się najbardziej podoba. Ciężko będzie wtopić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytek23 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Uzywalem i prizmow i I/O Smitha.Prizm przereklamowany dla mnie Smith no 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Uzywalem i prizmow i I/O Smitha.Prizm przereklamowany dla mnie Smith no 1. I/O ma jedna , niewielka zreszta, wade - ta "odbarczajaca" "dziurka" potrafi splatac figla - koledze w wichurze zawilgocila wewn szybe i gogle zamarzly…. POza tym I/O sa doskonale BTW: dla mnie na flat light nie ma lepszej szyby niz….przezroczysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Do you know that, on the snow, there is a “good” and a “bad light”? The first one consists of the colors your eyes are very sensitive to and allows you to see the details; bad light reduces the contrast and washes out your vision, causing the "flat light" effect. Prizm™ lenses provide unprecedented control of light transmission resulting in colors precisely tuned, boosting the good ones and excluding the bad ones, to maximize contrast and enhance visibility. Prizm™ is another game-changer technology designed by Oakley labs after 15 years of work and testing on the snow with Oakley world-class athletes. Compared to the past? The four times World Cup alpine skiing winner Linsday Vonn explains “I have one final secret weapon, which is Prizm: with this new lens I'm able to see those holes, bumps and little details in the snow that I normally wouldn't be able to see". Prizm™ lenses have been engineered to help you perform over a wider range of lighting conditions, reducing the need to switch lenses as lighting conditions change. Oakley Prizm™ is available in the Snow Goggle Collection this winter, in three different lens options: Black Iridium for bright sun conditions, Jade Iridium for sun and clouds and Rose in case of Snow and Overcast. Czyli Prizm ulatwia widzenie w tzw flat light i wzmacnia kontrast - wierzysz w to ? Twoja sprawa Jan, kwestie wiary zostawiam na niedzielę a w sprawie gogli pytam o opinię użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 I/O ma jedna , niewielka zreszta, wade - ta "odbarczajaca" "dziurka" potrafi splatac figla - koledze w wichurze zawilgocila wewn szybe i gogle zamarzly…. POza tym I/O sa doskonale BTW: dla mnie na flat light nie ma lepszej szyby niz….przezroczysta Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Do you know that, on the snow, there is a “good” and a “bad light”? The first one consists of the colors your eyes are very sensitive to and allows you to see the details; bad light reduces the contrast and washes out your vision, causing the "flat light" effect. Prizm™ lenses provide unprecedented control of light transmission resulting in colors precisely tuned, boosting the good ones and excluding the bad ones, to maximize contrast and enhance visibility. Prizm™ is another game-changer technology designed by Oakley labs after 15 years of work and testing on the snow with Oakley world-class athletes. Compared to the past? The four times World Cup alpine skiing winner Linsday Vonn explains “I have one final secret weapon, which is Prizm: with this new lens I'm able to see those holes, bumps and little details in the snow that I normally wouldn't be able to see". Prizm™ lenses have been engineered to help you perform over a wider range of lighting conditions, reducing the need to switch lenses as lighting conditions change. Oakley Prizm™ is available in the Snow Goggle Collection this winter, in three different lens options: Black Iridium for bright sun conditions, Jade Iridium for sun and clouds and Rose in case of Snow and Overcast. Czyli Prizm ulatwia widzenie w tzw flat light i wzmacnia kontrast - wierzysz w to ? Twoja sprawa Jan, kwestie wiary zostawiam na niedzielę a w sprawie gogli pytam o opinię użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 I/O ma jedna , niewielka zreszta, wade - ta "odbarczajaca" "dziurka" potrafi splatac figla - koledze w wichurze zawilgocila wewn szybe i gogle zamarzly…. POza tym I/O sa doskonale BTW: dla mnie na flat light nie ma lepszej szyby niz….przezroczysta Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
rumacz Napisano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 I/O ma jedna , niewielka zreszta, wade - ta "odbarczajaca" "dziurka" potrafi splatac figla - koledze w wichurze zawilgocila wewn szybe i gogle zamarzly…. POza tym I/O sa doskonale BTW: dla mnie na flat light nie ma lepszej szyby niz….przezroczysta Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy są jakieś znaczące róznice między I/O a I/O7? I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
rumacz Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 I/O uzywalem przez 2 sezony. troche z kaprysu zmienilem na Dye.I/O stale mam - porownywalem je do I/O 7 - kolega je kupil w czasie naszego pobytu w Jackson - ta sama wielkosci, identyczna konstrukcja szyb, nieco zmienione mocowanie slowem - bez praktycznej roznicy Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? absolutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pytek23 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Czy jest różnica między goglami I/O dla kobiet i mężczyzn? Czy męskie gogle będą dobre dla młodej dziewczyny? Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Moja zona uzywa dokladnie tego same modelu co ja I jest OK. male vs female - roznica w zasadzie jest w kolorach oprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Burdoror Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Stałem ostatnio przed podobnym problemem - wymiana gogli. Po dłuższym przeszukaniu netu i krótkich testach na Chopoku zdecydowałem się na Julbo Aerospace z szybką Zebra Light. Gogle ostatnio testowałem na skiturach w Tatrach Słowackich (Dolina Mięguszowiecka) i na tygodniowym wyjeździe skiturowym w Alpy. Na szybkę Zebra Light zdecydowałem się, ze względu na wykonanie w technologii NXT + fotochrom od 16-80%, oraz pozytywne opinie na zagranicznych serwisach związanych z backcountry. Dodatkowo model Aerospace posiada uchylną szybkę, dzięki czemu gogle nie parują i świetnie wentylują na krótkich podejściach. Nie porównywałem ich do żadnych gogli Smith lub Oakley, więc nie mogę się wypowiedzieć, natomiast do starych Uvexów czy Brend ciężko porównywać... inna klasa . Fotochrom działa płynnie i bardzo szybko, na środku posiada delikatną brązową barwę, na zewnątrz neutralną. Jeżeli ktoś myśli, że gogle sprawią, że będzie widział idealnie we mgle 10-20m to się może zdziwić aż takich cudów nie ma Plusy: - świetna szybka fotochrom 16-80% - dobra jakość optyczna - uchylna szybka (idealna dla skiturowców) - pasek z silikonem świetnie siedzi na kasku Minusy: - zatrzask ciężko operuje się w grubych rękawicach - w Alpach zgubiłem już daszek dołączony do zestawu - cena od 500-800zł za model Aerospace, ok 300-500zł inne modele z szybką Zebra Light Jak ktoś jest zainteresowany to mogę wrzucić przykładowe zdjęcia z "testów". Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 W IO/7 soczewka potrafi sie odczepic podczas rolki ze zbocza. Na szczescie stalo sie to jakos pod koniec turlania, bo nie zasypalo oczu sniegiem. Generalnie - mocowanie w IO/7 zostawia wiele do zyczenia. jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jestes pewien, ze "zaskoczylo" ???- nie mam zadnego interesu w tym, ale, za wyjatkiem brutalnego zahaczenia, tez zaczep nie powinien puscic.. Major - gogle nie powinny parowac w podejsciu czy zjezdzie... najlepszy test to padajacy mokry snieg….zalepia wszystko JK o ile mówimy o spokojnym podejściu to rozumiem, że nie parują. Ale nie wierze w mocniejsze podejście lub wyższa temperaturę i nie parujące gogle. Tak samo jak nie wierzę w oddychający goretex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 :)Skoro o wierze - nie wierze w osoby podchodzace w goglach.................. 1. Jak mam podejść 30min, a świeci słońce to nie chce mi się wyciągać okularów. 2. Jak wieje wiatr - mam delikatne oczy, które szybko łzawią 3. Jak sypie śnieg, szczególnie mokry (jak już wspomniałeś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm
rumacz Napisano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 czy ktoś wie co to za sztuka i co to ma na pasku? http://www.smithopti...Fan/p/IL5NXBK16 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Gogle Smith I/O7 vs oakley airbrake prizm
rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Mam takie - spisują się rewelacyjnie.To na pasku to pojemnik na baterie do zasilania wentylatorka w goglach - akurat uważam ten bajer za zbędny bo jeszcze nigdy mi nie zaparowały przy baaardzo intensywnym użytkowaniu - ok.500 dni na stoku.... Czy wszystkie IOX mają taki pojemnik do zasilania? Można to zdemontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Padło na smitha i zastanawiam sie jaki model wybrać IOX Czy I/O7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2016 I/O7 A dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kordiankw Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Bo męskie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi