merman Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 pomóżcie ! w końcu wypadło na włochy ale nie wiem gdzie . w tamtym roku była val gardena i chciałbym coś innego . wyjazd jutro a mętlik w głowie nadal. z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbb Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 pomóżcie ! w końcu wypadło na włochy ale nie wiem gdzie . w tamtym roku była val gardena i chciałbym coś innego . wyjazd jutro a mętlik w głowie nadal. z góry dzięki za info Ja jutro jadę do Val di Sole - konkretnie do Marillevy 900. Wygląda na to że warun będzie przedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Ja jutro jadę do Val di Sole - konkretnie do Marillevy 900. Wygląda na to że warun będzie przedni. a nie byłeś czasem w tych innych ośrodkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 a nie byłeś czasem w tych innych ośrodkach? Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. no nie ma chętnych do podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 merman, dnia 17 Marz 2016 - 23:51, napisał: no nie ma chętnych do podpowiedzi? ja byłem w zeszłym roku w ostatnim tygodniu marca w Val di Sole. Było rewelacyjnie na Groste w Madonnie oraz na lodowcu Prassena na Passo Tonnale. Niżej w południe na stokach o południowej wystawie robiła się kasza. W Madonnie bardzo drogie piwo, ale na górnej stacji na Groste pizza wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no nie ma chętnych do podpowiedzi? Weź 3 zapałki i wylosuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 witam! na początku lutego byłem z rodziną przez tydzień w dolinie Val di Sole.mieszkalismy w Peio,hotel Vioz który był oddalony od stoku niecałe 400m.trafiliśmy na przepiękną zimę ze wspaniałymi warunkami na stokach. trasy w Peio są bardzo malownicze i dobrze przygotowane,niewiele ludzi na stokach więc bezpiecznie i komfortowo się jeździło  . większą część wyjazdu spędziliśmy w ośrodkach Folgarida-Marilewa gdzie każdego dnia witał nas świeży i naturalny śnieg.oczywiście transfer z Peio do Marilewy 900 odbywał się ski-busem który kursował całkiem punktualnie. żeby zjeździć wszystkie trasy potrzeba kilka dni,my byliśmy w kilku ciekawszych miejscach skąd rozciągały się przepiękne widoki na Dolomity.bardzo urzekło nas Psso Groste,Cinque Laghi,Monte Spinale. z Marilewy do hotelu wracaliśmy ostatnim ski-busem (odjeżdzał o 16:15) który zatrzymywał się tuż przy gondolach stacji Peio.dzięki temu udało się jeszcze zaliczyć jeden zjazd przed zamknięciem stoków. samo miasteczko Peio jest bardzo malownicze,pizzerie i cukierenka niedaleko term rewelacyjne.najsmaczniejszą lazanię pod słońcem jadłem właśnie w Peio w knajpce "Rifugio Doss dei Cembri" przy górnej stacji wyciągu.z tamtego miejsca można było podziwiać niesamowite widoki...  . udało nam się też odbyć przejażdżkę kolejką Peio 3000,sama gondola robi niesamowite wrażenie.wjazd na szczyt zajmuje około 6-7 minut. niestety w okresie naszego pobytu warunki śniegowe nie były na tyle dobre żeby zjechać na nartach ze szczytu,można było podziwiać widoki,panoramę Peio z góry oraz czarne kózki swobodnie skaczące z jednej stromizny na drugą  . sam hotel Vioz bardzo przyjemny,mieliśmy przestronny pokój z dużą łazienką w której była wanna (rewelacja!) wszędzie czysto a jedzenie bardzo smaczne. mam ogromną chęć wrócić na te przepiękne włoskie stoki w przyszłym sezonie i objeździć kolejne trasy... na potwierdzenie tego co napisałem kilka zdjęć: Peio dolna stacja gondol Peio newralgiczny punkt przesiadkowy Marilewy jedna z wielu kanap Folgaridy Passo Groste tu też Passo Groste a tu kanapa górnej stacji Peio panorama Peio z 3000m "Rifugio Doss dei Cembri" Peio z przepyszną lazanią górna stacja kabin i restauracja przy stokowa Peio cukierenka w Peio Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 w tym regionie nie byliśmy jeszcze w wielu miejscach... omineliśmy Madonnę,Passo Tonale,na prawdę jest tego trochę. jak dla mnie miejsce jest naprawdę niesamowite,przepiękne widoki i doskonałe trasy . tu na forum czytałem różne opinie na temat Val di Sole,uważam że dużo zależy od aury jaką dostaje się w pakiecie razem z pobytem.wtedy wrażenia są takie a nie inne. nam się udało trafić w idealną pogodę mimo że ten sezon jeszcze się nie zakończył ja już czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Dzisiaj wróciłem z Val di Sole. Miałem być 7 dni, a przez pomyłkę byłem 8 . 7 dni pełnego słońca + 1 dzień lekko pochmurny. Zjeździłem wszystko i to porządnie po kilka razy. Presenę, Pontedilegno (zjazd czarną 14 + czerwoną 15 ze szczytu na parking to czysta poezja), Madonnę, Tonale (polecam najbardziej trasy naprzeciwko Preseny), Temu a nawet Pejo. I cóż mogę powiedzieć - Presena to obowiązek. Poniżej fotka właśnie z Preseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? val di sole val di fiemme czy cortina ampezzo × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
merman Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Ja jutro jadę do Val di Sole - konkretnie do Marillevy 900. Wygląda na to że warun będzie przedni. a nie byłeś czasem w tych innych ośrodkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 a nie byłeś czasem w tych innych ośrodkach? Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. no nie ma chętnych do podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 merman, dnia 17 Marz 2016 - 23:51, napisał: no nie ma chętnych do podpowiedzi? ja byłem w zeszłym roku w ostatnim tygodniu marca w Val di Sole. Było rewelacyjnie na Groste w Madonnie oraz na lodowcu Prassena na Passo Tonnale. Niżej w południe na stokach o południowej wystawie robiła się kasza. W Madonnie bardzo drogie piwo, ale na górnej stacji na Groste pizza wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no nie ma chętnych do podpowiedzi? Weź 3 zapałki i wylosuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 witam! na początku lutego byłem z rodziną przez tydzień w dolinie Val di Sole.mieszkalismy w Peio,hotel Vioz który był oddalony od stoku niecałe 400m.trafiliśmy na przepiękną zimę ze wspaniałymi warunkami na stokach. trasy w Peio są bardzo malownicze i dobrze przygotowane,niewiele ludzi na stokach więc bezpiecznie i komfortowo się jeździło  . większą część wyjazdu spędziliśmy w ośrodkach Folgarida-Marilewa gdzie każdego dnia witał nas świeży i naturalny śnieg.oczywiście transfer z Peio do Marilewy 900 odbywał się ski-busem który kursował całkiem punktualnie. żeby zjeździć wszystkie trasy potrzeba kilka dni,my byliśmy w kilku ciekawszych miejscach skąd rozciągały się przepiękne widoki na Dolomity.bardzo urzekło nas Psso Groste,Cinque Laghi,Monte Spinale. z Marilewy do hotelu wracaliśmy ostatnim ski-busem (odjeżdzał o 16:15) który zatrzymywał się tuż przy gondolach stacji Peio.dzięki temu udało się jeszcze zaliczyć jeden zjazd przed zamknięciem stoków. samo miasteczko Peio jest bardzo malownicze,pizzerie i cukierenka niedaleko term rewelacyjne.najsmaczniejszą lazanię pod słońcem jadłem właśnie w Peio w knajpce "Rifugio Doss dei Cembri" przy górnej stacji wyciągu.z tamtego miejsca można było podziwiać niesamowite widoki...  . udało nam się też odbyć przejażdżkę kolejką Peio 3000,sama gondola robi niesamowite wrażenie.wjazd na szczyt zajmuje około 6-7 minut. niestety w okresie naszego pobytu warunki śniegowe nie były na tyle dobre żeby zjechać na nartach ze szczytu,można było podziwiać widoki,panoramę Peio z góry oraz czarne kózki swobodnie skaczące z jednej stromizny na drugą  . sam hotel Vioz bardzo przyjemny,mieliśmy przestronny pokój z dużą łazienką w której była wanna (rewelacja!) wszędzie czysto a jedzenie bardzo smaczne. mam ogromną chęć wrócić na te przepiękne włoskie stoki w przyszłym sezonie i objeździć kolejne trasy... na potwierdzenie tego co napisałem kilka zdjęć: Peio dolna stacja gondol Peio newralgiczny punkt przesiadkowy Marilewy jedna z wielu kanap Folgaridy Passo Groste tu też Passo Groste a tu kanapa górnej stacji Peio panorama Peio z 3000m "Rifugio Doss dei Cembri" Peio z przepyszną lazanią górna stacja kabin i restauracja przy stokowa Peio cukierenka w Peio Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 w tym regionie nie byliśmy jeszcze w wielu miejscach... omineliśmy Madonnę,Passo Tonale,na prawdę jest tego trochę. jak dla mnie miejsce jest naprawdę niesamowite,przepiękne widoki i doskonałe trasy . tu na forum czytałem różne opinie na temat Val di Sole,uważam że dużo zależy od aury jaką dostaje się w pakiecie razem z pobytem.wtedy wrażenia są takie a nie inne. nam się udało trafić w idealną pogodę mimo że ten sezon jeszcze się nie zakończył ja już czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Dzisiaj wróciłem z Val di Sole. Miałem być 7 dni, a przez pomyłkę byłem 8 . 7 dni pełnego słońca + 1 dzień lekko pochmurny. Zjeździłem wszystko i to porządnie po kilka razy. Presenę, Pontedilegno (zjazd czarną 14 + czerwoną 15 ze szczytu na parking to czysta poezja), Madonnę, Tonale (polecam najbardziej trasy naprzeciwko Preseny), Temu a nawet Pejo. I cóż mogę powiedzieć - Presena to obowiązek. Poniżej fotka właśnie z Preseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? val di sole val di fiemme czy cortina ampezzo × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robbb Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 a nie byłeś czasem w tych innych ośrodkach? Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. no nie ma chętnych do podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 merman, dnia 17 Marz 2016 - 23:51, napisał: no nie ma chętnych do podpowiedzi? ja byłem w zeszłym roku w ostatnim tygodniu marca w Val di Sole. Było rewelacyjnie na Groste w Madonnie oraz na lodowcu Prassena na Passo Tonnale. Niżej w południe na stokach o południowej wystawie robiła się kasza. W Madonnie bardzo drogie piwo, ale na górnej stacji na Groste pizza wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no nie ma chętnych do podpowiedzi? Weź 3 zapałki i wylosuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 witam! na początku lutego byłem z rodziną przez tydzień w dolinie Val di Sole.mieszkalismy w Peio,hotel Vioz który był oddalony od stoku niecałe 400m.trafiliśmy na przepiękną zimę ze wspaniałymi warunkami na stokach. trasy w Peio są bardzo malownicze i dobrze przygotowane,niewiele ludzi na stokach więc bezpiecznie i komfortowo się jeździło  . większą część wyjazdu spędziliśmy w ośrodkach Folgarida-Marilewa gdzie każdego dnia witał nas świeży i naturalny śnieg.oczywiście transfer z Peio do Marilewy 900 odbywał się ski-busem który kursował całkiem punktualnie. żeby zjeździć wszystkie trasy potrzeba kilka dni,my byliśmy w kilku ciekawszych miejscach skąd rozciągały się przepiękne widoki na Dolomity.bardzo urzekło nas Psso Groste,Cinque Laghi,Monte Spinale. z Marilewy do hotelu wracaliśmy ostatnim ski-busem (odjeżdzał o 16:15) który zatrzymywał się tuż przy gondolach stacji Peio.dzięki temu udało się jeszcze zaliczyć jeden zjazd przed zamknięciem stoków. samo miasteczko Peio jest bardzo malownicze,pizzerie i cukierenka niedaleko term rewelacyjne.najsmaczniejszą lazanię pod słońcem jadłem właśnie w Peio w knajpce "Rifugio Doss dei Cembri" przy górnej stacji wyciągu.z tamtego miejsca można było podziwiać niesamowite widoki...  . udało nam się też odbyć przejażdżkę kolejką Peio 3000,sama gondola robi niesamowite wrażenie.wjazd na szczyt zajmuje około 6-7 minut. niestety w okresie naszego pobytu warunki śniegowe nie były na tyle dobre żeby zjechać na nartach ze szczytu,można było podziwiać widoki,panoramę Peio z góry oraz czarne kózki swobodnie skaczące z jednej stromizny na drugą  . sam hotel Vioz bardzo przyjemny,mieliśmy przestronny pokój z dużą łazienką w której była wanna (rewelacja!) wszędzie czysto a jedzenie bardzo smaczne. mam ogromną chęć wrócić na te przepiękne włoskie stoki w przyszłym sezonie i objeździć kolejne trasy... na potwierdzenie tego co napisałem kilka zdjęć: Peio dolna stacja gondol Peio newralgiczny punkt przesiadkowy Marilewy jedna z wielu kanap Folgaridy Passo Groste tu też Passo Groste a tu kanapa górnej stacji Peio panorama Peio z 3000m "Rifugio Doss dei Cembri" Peio z przepyszną lazanią górna stacja kabin i restauracja przy stokowa Peio cukierenka w Peio Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 w tym regionie nie byliśmy jeszcze w wielu miejscach... omineliśmy Madonnę,Passo Tonale,na prawdę jest tego trochę. jak dla mnie miejsce jest naprawdę niesamowite,przepiękne widoki i doskonałe trasy . tu na forum czytałem różne opinie na temat Val di Sole,uważam że dużo zależy od aury jaką dostaje się w pakiecie razem z pobytem.wtedy wrażenia są takie a nie inne. nam się udało trafić w idealną pogodę mimo że ten sezon jeszcze się nie zakończył ja już czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Dzisiaj wróciłem z Val di Sole. Miałem być 7 dni, a przez pomyłkę byłem 8 . 7 dni pełnego słońca + 1 dzień lekko pochmurny. Zjeździłem wszystko i to porządnie po kilka razy. Presenę, Pontedilegno (zjazd czarną 14 + czerwoną 15 ze szczytu na parking to czysta poezja), Madonnę, Tonale (polecam najbardziej trasy naprzeciwko Preseny), Temu a nawet Pejo. I cóż mogę powiedzieć - Presena to obowiązek. Poniżej fotka właśnie z Preseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? val di sole val di fiemme czy cortina ampezzo
merman Napisano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Niestety nie byłem. Ale moi koledzy byli z miesiąc temu w Cortinie i byli zachwyceni. Ja wybrałem tym razem val di sole. Myślę, że każdy z tych trzech ośrodków jest warty odwiedzenia. no nie ma chętnych do podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 merman, dnia 17 Marz 2016 - 23:51, napisał: no nie ma chętnych do podpowiedzi? ja byłem w zeszłym roku w ostatnim tygodniu marca w Val di Sole. Było rewelacyjnie na Groste w Madonnie oraz na lodowcu Prassena na Passo Tonnale. Niżej w południe na stokach o południowej wystawie robiła się kasza. W Madonnie bardzo drogie piwo, ale na górnej stacji na Groste pizza wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no nie ma chętnych do podpowiedzi? Weź 3 zapałki i wylosuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 witam! na początku lutego byłem z rodziną przez tydzień w dolinie Val di Sole.mieszkalismy w Peio,hotel Vioz który był oddalony od stoku niecałe 400m.trafiliśmy na przepiękną zimę ze wspaniałymi warunkami na stokach. trasy w Peio są bardzo malownicze i dobrze przygotowane,niewiele ludzi na stokach więc bezpiecznie i komfortowo się jeździło  . większą część wyjazdu spędziliśmy w ośrodkach Folgarida-Marilewa gdzie każdego dnia witał nas świeży i naturalny śnieg.oczywiście transfer z Peio do Marilewy 900 odbywał się ski-busem który kursował całkiem punktualnie. żeby zjeździć wszystkie trasy potrzeba kilka dni,my byliśmy w kilku ciekawszych miejscach skąd rozciągały się przepiękne widoki na Dolomity.bardzo urzekło nas Psso Groste,Cinque Laghi,Monte Spinale. z Marilewy do hotelu wracaliśmy ostatnim ski-busem (odjeżdzał o 16:15) który zatrzymywał się tuż przy gondolach stacji Peio.dzięki temu udało się jeszcze zaliczyć jeden zjazd przed zamknięciem stoków. samo miasteczko Peio jest bardzo malownicze,pizzerie i cukierenka niedaleko term rewelacyjne.najsmaczniejszą lazanię pod słońcem jadłem właśnie w Peio w knajpce "Rifugio Doss dei Cembri" przy górnej stacji wyciągu.z tamtego miejsca można było podziwiać niesamowite widoki...  . udało nam się też odbyć przejażdżkę kolejką Peio 3000,sama gondola robi niesamowite wrażenie.wjazd na szczyt zajmuje około 6-7 minut. niestety w okresie naszego pobytu warunki śniegowe nie były na tyle dobre żeby zjechać na nartach ze szczytu,można było podziwiać widoki,panoramę Peio z góry oraz czarne kózki swobodnie skaczące z jednej stromizny na drugą  . sam hotel Vioz bardzo przyjemny,mieliśmy przestronny pokój z dużą łazienką w której była wanna (rewelacja!) wszędzie czysto a jedzenie bardzo smaczne. mam ogromną chęć wrócić na te przepiękne włoskie stoki w przyszłym sezonie i objeździć kolejne trasy... na potwierdzenie tego co napisałem kilka zdjęć: Peio dolna stacja gondol Peio newralgiczny punkt przesiadkowy Marilewy jedna z wielu kanap Folgaridy Passo Groste tu też Passo Groste a tu kanapa górnej stacji Peio panorama Peio z 3000m "Rifugio Doss dei Cembri" Peio z przepyszną lazanią górna stacja kabin i restauracja przy stokowa Peio cukierenka w Peio Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 w tym regionie nie byliśmy jeszcze w wielu miejscach... omineliśmy Madonnę,Passo Tonale,na prawdę jest tego trochę. jak dla mnie miejsce jest naprawdę niesamowite,przepiękne widoki i doskonałe trasy . tu na forum czytałem różne opinie na temat Val di Sole,uważam że dużo zależy od aury jaką dostaje się w pakiecie razem z pobytem.wtedy wrażenia są takie a nie inne. nam się udało trafić w idealną pogodę mimo że ten sezon jeszcze się nie zakończył ja już czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Dzisiaj wróciłem z Val di Sole. Miałem być 7 dni, a przez pomyłkę byłem 8 . 7 dni pełnego słońca + 1 dzień lekko pochmurny. Zjeździłem wszystko i to porządnie po kilka razy. Presenę, Pontedilegno (zjazd czarną 14 + czerwoną 15 ze szczytu na parking to czysta poezja), Madonnę, Tonale (polecam najbardziej trasy naprzeciwko Preseny), Temu a nawet Pejo. I cóż mogę powiedzieć - Presena to obowiązek. Poniżej fotka właśnie z Preseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? val di sole val di fiemme czy cortina ampezzo
ronin Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 merman, dnia 17 Marz 2016 - 23:51, napisał: no nie ma chętnych do podpowiedzi? ja byłem w zeszłym roku w ostatnim tygodniu marca w Val di Sole. Było rewelacyjnie na Groste w Madonnie oraz na lodowcu Prassena na Passo Tonnale. Niżej w południe na stokach o południowej wystawie robiła się kasza. W Madonnie bardzo drogie piwo, ale na górnej stacji na Groste pizza wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no nie ma chętnych do podpowiedzi? Weź 3 zapałki i wylosuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 witam! na początku lutego byłem z rodziną przez tydzień w dolinie Val di Sole.mieszkalismy w Peio,hotel Vioz który był oddalony od stoku niecałe 400m.trafiliśmy na przepiękną zimę ze wspaniałymi warunkami na stokach. trasy w Peio są bardzo malownicze i dobrze przygotowane,niewiele ludzi na stokach więc bezpiecznie i komfortowo się jeździło  . większą część wyjazdu spędziliśmy w ośrodkach Folgarida-Marilewa gdzie każdego dnia witał nas świeży i naturalny śnieg.oczywiście transfer z Peio do Marilewy 900 odbywał się ski-busem który kursował całkiem punktualnie. żeby zjeździć wszystkie trasy potrzeba kilka dni,my byliśmy w kilku ciekawszych miejscach skąd rozciągały się przepiękne widoki na Dolomity.bardzo urzekło nas Psso Groste,Cinque Laghi,Monte Spinale. z Marilewy do hotelu wracaliśmy ostatnim ski-busem (odjeżdzał o 16:15) który zatrzymywał się tuż przy gondolach stacji Peio.dzięki temu udało się jeszcze zaliczyć jeden zjazd przed zamknięciem stoków. samo miasteczko Peio jest bardzo malownicze,pizzerie i cukierenka niedaleko term rewelacyjne.najsmaczniejszą lazanię pod słońcem jadłem właśnie w Peio w knajpce "Rifugio Doss dei Cembri" przy górnej stacji wyciągu.z tamtego miejsca można było podziwiać niesamowite widoki...  . udało nam się też odbyć przejażdżkę kolejką Peio 3000,sama gondola robi niesamowite wrażenie.wjazd na szczyt zajmuje około 6-7 minut. niestety w okresie naszego pobytu warunki śniegowe nie były na tyle dobre żeby zjechać na nartach ze szczytu,można było podziwiać widoki,panoramę Peio z góry oraz czarne kózki swobodnie skaczące z jednej stromizny na drugą  . sam hotel Vioz bardzo przyjemny,mieliśmy przestronny pokój z dużą łazienką w której była wanna (rewelacja!) wszędzie czysto a jedzenie bardzo smaczne. mam ogromną chęć wrócić na te przepiękne włoskie stoki w przyszłym sezonie i objeździć kolejne trasy... na potwierdzenie tego co napisałem kilka zdjęć: Peio dolna stacja gondol Peio newralgiczny punkt przesiadkowy Marilewy jedna z wielu kanap Folgaridy Passo Groste tu też Passo Groste a tu kanapa górnej stacji Peio panorama Peio z 3000m "Rifugio Doss dei Cembri" Peio z przepyszną lazanią górna stacja kabin i restauracja przy stokowa Peio cukierenka w Peio Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 w tym regionie nie byliśmy jeszcze w wielu miejscach... omineliśmy Madonnę,Passo Tonale,na prawdę jest tego trochę. jak dla mnie miejsce jest naprawdę niesamowite,przepiękne widoki i doskonałe trasy . tu na forum czytałem różne opinie na temat Val di Sole,uważam że dużo zależy od aury jaką dostaje się w pakiecie razem z pobytem.wtedy wrażenia są takie a nie inne. nam się udało trafić w idealną pogodę mimo że ten sezon jeszcze się nie zakończył ja już czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robbb Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Dzisiaj wróciłem z Val di Sole. Miałem być 7 dni, a przez pomyłkę byłem 8 . 7 dni pełnego słońca + 1 dzień lekko pochmurny. Zjeździłem wszystko i to porządnie po kilka razy. Presenę, Pontedilegno (zjazd czarną 14 + czerwoną 15 ze szczytu na parking to czysta poezja), Madonnę, Tonale (polecam najbardziej trasy naprzeciwko Preseny), Temu a nawet Pejo. I cóż mogę powiedzieć - Presena to obowiązek. Poniżej fotka właśnie z Preseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 no nie ma chętnych do podpowiedzi? Weź 3 zapałki i wylosuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 witam! na początku lutego byłem z rodziną przez tydzień w dolinie Val di Sole.mieszkalismy w Peio,hotel Vioz który był oddalony od stoku niecałe 400m.trafiliśmy na przepiękną zimę ze wspaniałymi warunkami na stokach. trasy w Peio są bardzo malownicze i dobrze przygotowane,niewiele ludzi na stokach więc bezpiecznie i komfortowo się jeździło  . większą część wyjazdu spędziliśmy w ośrodkach Folgarida-Marilewa gdzie każdego dnia witał nas świeży i naturalny śnieg.oczywiście transfer z Peio do Marilewy 900 odbywał się ski-busem który kursował całkiem punktualnie. żeby zjeździć wszystkie trasy potrzeba kilka dni,my byliśmy w kilku ciekawszych miejscach skąd rozciągały się przepiękne widoki na Dolomity.bardzo urzekło nas Psso Groste,Cinque Laghi,Monte Spinale. z Marilewy do hotelu wracaliśmy ostatnim ski-busem (odjeżdzał o 16:15) który zatrzymywał się tuż przy gondolach stacji Peio.dzięki temu udało się jeszcze zaliczyć jeden zjazd przed zamknięciem stoków. samo miasteczko Peio jest bardzo malownicze,pizzerie i cukierenka niedaleko term rewelacyjne.najsmaczniejszą lazanię pod słońcem jadłem właśnie w Peio w knajpce "Rifugio Doss dei Cembri" przy górnej stacji wyciągu.z tamtego miejsca można było podziwiać niesamowite widoki...  . udało nam się też odbyć przejażdżkę kolejką Peio 3000,sama gondola robi niesamowite wrażenie.wjazd na szczyt zajmuje około 6-7 minut. niestety w okresie naszego pobytu warunki śniegowe nie były na tyle dobre żeby zjechać na nartach ze szczytu,można było podziwiać widoki,panoramę Peio z góry oraz czarne kózki swobodnie skaczące z jednej stromizny na drugą  . sam hotel Vioz bardzo przyjemny,mieliśmy przestronny pokój z dużą łazienką w której była wanna (rewelacja!) wszędzie czysto a jedzenie bardzo smaczne. mam ogromną chęć wrócić na te przepiękne włoskie stoki w przyszłym sezonie i objeździć kolejne trasy... na potwierdzenie tego co napisałem kilka zdjęć: Peio dolna stacja gondol Peio newralgiczny punkt przesiadkowy Marilewy jedna z wielu kanap Folgaridy Passo Groste tu też Passo Groste a tu kanapa górnej stacji Peio panorama Peio z 3000m "Rifugio Doss dei Cembri" Peio z przepyszną lazanią górna stacja kabin i restauracja przy stokowa Peio cukierenka w Peio Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej351 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 w tym regionie nie byliśmy jeszcze w wielu miejscach... omineliśmy Madonnę,Passo Tonale,na prawdę jest tego trochę. jak dla mnie miejsce jest naprawdę niesamowite,przepiękne widoki i doskonałe trasy . tu na forum czytałem różne opinie na temat Val di Sole,uważam że dużo zależy od aury jaką dostaje się w pakiecie razem z pobytem.wtedy wrażenia są takie a nie inne. nam się udało trafić w idealną pogodę mimo że ten sezon jeszcze się nie zakończył ja już czekam na kolejny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robbb Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 no to musisz tam wrócić, bo jak rozumiem nie byłeś na lodowcu Presena. Groste jest fantastic, Marilleva też,ale bez Passo Tonnale (Presena) nie wolno wracać Dzisiaj wróciłem z Val di Sole. Miałem być 7 dni, a przez pomyłkę byłem 8 . 7 dni pełnego słońca + 1 dzień lekko pochmurny. Zjeździłem wszystko i to porządnie po kilka razy. Presenę, Pontedilegno (zjazd czarną 14 + czerwoną 15 ze szczytu na parking to czysta poezja), Madonnę, Tonale (polecam najbardziej trasy naprzeciwko Preseny), Temu a nawet Pejo. I cóż mogę powiedzieć - Presena to obowiązek. Poniżej fotka właśnie z Preseny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi