Chertan Napisano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Wybieram się jutro na rano, może ktoś będzie z forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Kolejny dzień na Mosornym. Sporo ludzi, dość ciepło się zrobiło i śnieg szybko się zrobił ciężki, muldy w górnej części. Ale była frajda. Blizzard SRC to bardzo przyjazna narta. Choć nie dało się jej pokazać wszystkiego. Śnieg to nawet mniej ważne. Gorzej z jeźdźcem. Po przesiadce z 178 cm pojazdu szynowego krótka narta najpierw musiała zdobyć zaufanie. I zdobyła, ale trochę obaw było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Kolejny dzień na Mosornym. Sporo ludzi, dość ciepło się zrobiło i śnieg szybko się zrobił ciężki, muldy w górnej części. Ale była frajda. Blizzard SRC to bardzo przyjazna narta. Choć nie dało się jej pokazać wszystkiego. Śnieg to nawet mniej ważne. Gorzej z jeźdźcem. Po przesiadce z 178 cm pojazdu szynowego krótka narta najpierw musiała zdobyć zaufanie. I zdobyła, ale trochę obaw było. To co? Jutro testujemy w Myślenicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 To co? Jutro testujemy w Myślenicach? Tak jest, start o 8 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Tak jest, start o 8 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Też przyjadę przed 9tą, doberman slr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Del. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Był ktoś może w ostatnich dniach nas Mosornym? Jakie tam warunki organoleptycznie? Nie ma kamieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Był ktoś może w ostatnich dniach nas Mosornym? Jakie tam warunki organoleptycznie? Nie ma kamieni? Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu.Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Mosorny Groń-dziś × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Chertan Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 To co? Jutro testujemy w Myślenicach? Tak jest, start o 8 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Tak jest, start o 8 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Też przyjadę przed 9tą, doberman slr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Del. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Był ktoś może w ostatnich dniach nas Mosornym? Jakie tam warunki organoleptycznie? Nie ma kamieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Był ktoś może w ostatnich dniach nas Mosornym? Jakie tam warunki organoleptycznie? Nie ma kamieni? Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu.Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Mosorny Groń-dziś × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
adamski10 Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Też przyjadę przed 9tą, doberman slr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Del. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Był ktoś może w ostatnich dniach nas Mosornym? Jakie tam warunki organoleptycznie? Nie ma kamieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Był ktoś może w ostatnich dniach nas Mosornym? Jakie tam warunki organoleptycznie? Nie ma kamieni? Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu.Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Mosorny Groń-dziś × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Chertan Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Ja byłem w niedziele. Bardzo dobre warunki. Dużo śniegu.Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Dzięki. Wybieramy się jutro na przekór pogodzie, szykuje się sporo świeżego śniegu. W niedzielę dużo ludzi było? Bo myślę gdzie tu w weekend skoczyć. Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Mosorny Groń-dziś
Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Nie było, Był tylko terening do 12 i połowa trasy była zajęta , ale spokojnie dało się pojeździć. Bez kolejek. Spokojnie. Patrząc co się dzieje w szczyrku czy w zakopanem to było pusto Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Relacje z wyjazdów Mosorny Groń-dziś
moruniek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Cześć Wiesz to kwestia doświadczenia. Zawsze wybierzesz górkę, nawet małą, na której się jeździ na nie stoi czy nie da jeździć bo tłok (przeszacowany wyciąg). Narciarz mniej doświadczony pojedzie do Szczyrku i będzie narzekał. 03-07 03 Czarny Groń, jakby co może...? Pozdro serdeczne Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Będę na Czarnym Groniu 26-28 02 więc sprawdzę dla Was warunki. Nie wiem czy warto czekać do marca, bo chyba jednak zamkną stoki z końcem lutego. Cześć Nie masz co sprawdzać bo ja wiem jakie będą. Spoko. Ja miałem rezerwacje na parę terminów - ten wybraliśmy o jest optymalny. Warto być pod wyciągiem o 8.00, pamiętaj i po dwóch trzech godzinach masz już pojeżdżone. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 2 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrpoos_ski Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 52 minuty temu, Chertan napisał: Mam plan pojechać na Mosorny rano we wtorek lub w środę, może chętni się znajdą na wspólne nartowanie? Może tam wpadnę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Byłbym zainteresowany. Wg. mojego "meteoblue" wtorek mniejszy wiatr z południowego wschodu. W środę też nie duży, skręcający na zachodni. Słońce podobne. Ale to się zawsze zmienia, im bliżej dnia wyjazdu. Może uda się namówić żonę. Nie zdradzę wcześniej, z jakiej klasy zawodnikami przzyjdzie się nam spotkać. To wpływa paraliżująco na jazdę. Albo czyni narciarza szalonym. Lepiej może we wtorek. Z powodu głodu narciarskiego. W N Rok ew. następny wyjazd. To dzień, w którym orły stoków z reguły leczą kaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Będę raczej celował we wtorek, od samego rana, prognozy wydają się lepsze, środa już jakieś ryzyko chmur i śniegu. Jutro rano Myślenice, w czwartek może Kasina też z rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też we wtorek z moją damą, rano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Ten veteran z tematu to jakiś gminny pisarz, z okolic Zawoji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Chertan napisał: Było kapitalnie, mróz umiarkowany, twardo, ludzi niedużo, jazda na bieżąco. Piękne słońce i zima w pełni. Parę słów udało się zamienić z @Plus80, pozdrowienia. Miło się było spotkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Mosorny groń cały z dobrym podkładem, na to dzisiaj napadało trochę świeżego i będą dośnieżać, tak jak wczoraj. Bardzo fajna jazda dzisiaj w śnieżycy. Warto jechać, bo ludzi względnie mało. Jazda na bieżąco. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Mam plana być tam w niedzielę, jakby ktoś się wybierał możemy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 2 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2022 Stok jest kapitalny. Dosypali, sypie co chwilę z nieba. Ci co się chcą sprawdzić w jeździe terenowej(pojedyńcze osoby) wjeżdżają pod wyciag od góry. Śniegu jest niby dużo, ale nie tyle, by nartami, gdzieś się nie zahaczyło. Był czas, gdy tu kilka razy zjechałem. Ale tu to naprawdę trzeba się spieszyć ze skrętami. Po stu metrach takiej walki musiałem chwilę odpocząć. Jazda na monstrualnych muldach , gdy stok jest stromy(a u góry pod wyciągiem jest stromszy niż cywilny). To ciągła walka z własnym organizmem, by nadążył. Powstały tu potężne rowy z zakolami dla rowerów. Na narty jest za wąski. W razie przyspieszenia, nie można szybko wyjechać w bok, ponieważ są drzewa. Widziałem faceta na desce. W rowach się sunął do przodu. Nawet to fajnie wyglądało. Można sobie było wyobrazić taką jazdę na płaskich nartach. Takie bujanie się z zakrętu w zakręt. Według mnie możliwe. W razie problemów łuk z oporu. Może pojadę w piątek. Byłem z żona wczoraj. Było mało ludzi. Stok twardy, ale z cienką warstwą przemielonego śniegu. Brakowało tylko słońca. W pewnym momecie błysnęło i zrobiło sie cudownie. Popadywało. Jak jeżdżę w goglach, moja jazda się pogarsza. Śledzenie śniegu przed nartami jest dla mnie bardzo ważne. Reaguję bardzo szybko na zmianę jego nawierzchni, koloru. Należy ten stok wykorzystywać. Nie ma lepszego(szczególnie poza weekendami), biorąc pod uwagę jeszcze jego zatłoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi