kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Patagonia to jeden z najbardziej znanych ośrodków narciarskich w Ameryce Południowej. Tym razem nie do Argentyny tylko do Chile i nie na narty, ale by zmierzyć się z morderczą trasą po raz pierwszy bierze udział drużyna z Polski. Tu strona przedsięwzięcia: http://patagonia2016.pl/ A na fejsie można śledzić zmagania na bieżąco: https://www.facebook...79065688886749/ i jeszcze film reklamowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 jezdzilem w prawie WSZYSTKICH osrodkach chile /arg I z ta nazwa osrodka sie nie spotkalem PS wiem,ze to przejezyczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 jezdzilem w prawie WSZYSTKICH osrodkach chile /arg I z ta nazwa osrodka sie nie spotkalem PS wiem,ze to przejezyczenie http://www.narty.pl/...-patagonia.html Catedral Alta Patagonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Cerra Catedral - to jest nazwa uzywana w rzeczywistosci - ktorej prawie I tak sie nie uzywa - bo jest to czesc Bariloche Powiedzmy, jak powiesz, ze lecisz do Catedral A P - wszyscy na Ciebie spojrza niezrozumiale - jak powiesz : bariloche - wszystko jasne!! BTW ostatni raz sprawdzalem to Bariloche lezy stale w Arg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 BTW ostatni raz sprawdzalem to Bariloche lezy stale w Arg Kuba nigdy nie byłem w tej części świata, Patagonia to kraina geograficzna położona na terenie Argentyny i Chile, a wiedzę czerpię jedynie z internetu. I napisałem, że wyjazd jest do Chile: Patagonia to jeden z najbardziej znanych ośrodków narciarskich w Ameryce Południowej. Tym razem nie do Argentyny tylko do Chile i nie na narty ... Dla mnie to bez różnicy czy ośrodek nazywa się Bariloche czy Catedral A P i tak się tam nie wybieram - "na razie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Marzy mi się żeby kiedyś pojechać w tamte rejony na narty. Zawsze w sierpniu / wrześniu oglądam tonę zdjęć z Ushuaia (ośrodek narciarski Cerro Castor, najbardziej na południe położony ośrodek narciarski na świecie) różnych kard alpejskich trenujących tam przed sezonem. Zazdrość wtedy bierze bo oni jeżdżą w środku tamtejszej zimy a w Polsce wtedy morderczy piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 w Ushuia bylem 3 czy 4 lata temu - Ushuia to miasteczko nad Beagle Canal.....osrodek jest jakies 15-20 km od miasteczka. zdobywa coraz wieksza popularnosc wsrod national teams ze wzgledu na spory vertical, OK (ale tylko OK) nachylenie stokow (chyba max to 30 stopni), dosc dlugie trasy, no I dobra I przewidywalna jakosc sniegu.... W drodze powrotnej siedzialem kolo Cuche - bufon jak rzadko..... Witku - wlasnie to powoduje roznice - ja znam te strony I dla mnie to nie jest internet, tylko "zywe" obrazy - dlatego prostuje.To duza roznica. nie jest to szalenie istotne, ale dla mnie zdecydowanie rozne....Warto tam zawitac...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witku - wlasnie to powoduje roznice - ja znam te strony I dla mnie to nie jest internet, tylko "zywe" obrazy - dlatego prostuje.To duza roznica. nie jest to szalenie istotne, ale dla mnie zdecydowanie rozne....Warto tam zawitac...... Jak chłopaki i kumpela wrócą to będę miał przekaz z pierwszej ręki . Na razie mają pod górkę bo na cle zarekwirowali im całą żywność. Bez batonów energetycznych długo nie pociągną , a i problem z wywiązaniem się z umowy sponsorskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Tegoroczna trasa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 No i wystartowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Sytuacja po 272 km:Trzy ekipy już się wycofałyNEWS on retired teams:- Team #18 The Green Sentinels arrived at PC5 at 21:12 but has retired from the race due to receiving external assistance on one of the bikes. They will rest for the night at PC5.- Team #15 PRS Fit is transported to PC5 and will stay on for the night. Dale Moomaw has recovered from dehydration after receiving IV drip at PC3. He is in good condition.- Team #14 T.B.C. will head back for Punta Arenas.Relacja Rafała po dotarciu na 5 punkt kontrolny:Mamy dwie wiadomości. Zła jest taka, że na drugim etapie Patagonian Expedition Race polski zespół zanotował bardzo dużą stratą czasową. Dobra wieść jest taka, że Polacy nadal są w wyścigu.Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że naszej drużynie bardzo trudno będzie zmieścić się w kolejnych limitach czasowych, narzuconych przez organizatorów.Tuż po przyjeździe na 5ty punkt kontrolny w Villa Tehuelches, Kapitan drużyny Spirit of Poland - Rafał Nowakowski, powiedział:- nasze opóźnienie to suma różnych rzeczy, które wydarzyły się na trasie. Podjeliśmy złą decyzję taktyczną dotyczącą godziny rozpoczęcia jazdy na rowerze. Trzeba było więcej jechać w nocy gdy nie wieje, a mniej w dzień, gdzie w niektórych godzinach, bardzo trudno jest utrzymać się na nogach gdzie wiatr wyrywa człowieka w górę. Gdy się jedzie z plecakiem na rowerze .... poruszanie się do przodu jest cholernie trudne ...Dodatkowo straciliśmy bardzo dużo czasu zatrzymując się przy potrzebującej pomocy ekipie amerykańskiej. Jedna osoba z tego teamu doznała poważnego odwodnienia i Krystian pomagał im zapanować nad sytuacją do momentu kiedy przyjedzie pomoc medyczna wysłana przez organizatorów. Oddał im zresztą całą swoją wodę. Musieliśmy to zrobić.Do tego złapaliśmy gumę i musieliśmy naprawiać koło. Kilkakrotnie ktoś z zespołu wywracał się na kamieniach leżących na szutrowej drodze, którą się poruszaliśmy.Będziemy dalej walczyć - dodał Rafał.Teraz zawodnicy przebywają w 5tym punkcie kontrolnym w Villa Tehuelches; dwie godziny będą wypoczywać. Później dalej w drogę ...Więcej tutaj:http://www.sleepmons...article_id=9263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Po 4 dobach z 20 ekip zostało 12. Spirit of Poland ciągle w grze: Night of race day 4 has fallen. There are 12 remaining teams out there in the course. All but #1 GODZone Adventure team and #3 YogaSlackers are still in the trekking section to PC7. Teams still in race are (not listed according to positions): 1) #1 GODZone Adventure team 2) #3 YogaSlackers 3) #4 Vaucluse Aventures Evasion 4) #5 Merrell Adventure Addicts 5) #6 Mila Finland 6) #7 Kaweskar 7) #9 Team Patagonia Germany 8) #11 Norcal Odyssey 9) #12 Spirit of Poland 10) #17 Patagonia 4 Barth 11) #19 MOB Mind Over Body 12) #20 Sherpa Retired teams: 1) #2 East Wind (en route PC9) 2) #10 Osedea (PC4) 3) #14 Team T.B.C. (PC2) 4) #15 PRS Fit (PC2) 5) #16 Campz Adventure (PC4) 6) #18 The Green Sentinels (en route PC3, picked up to PC5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... kordiankw Napisano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Kolejna edycja Patagonian Expedition Race odbędzie się w dniach 17-30 listopada 2018. Przed dwoma laty nie udało się zmieścić w limicie czasu i ekipa została zdyskwalifikowana. Drużyna jest tak silna jak silne jest najsłabsze ogniwo, w 2016 niestety brak objeżdżenia na rowerze i ból czterech liter u jednego uczestnika, jak również czas poświęcony na udzielenie pomocy odwodnionemu uczestnikowi amerykańskiego zespołu, zadecydował o przekroczeniu limitu czasu. Wtedy nie udało się wrócić z tarczą, z poprzedniego składu w tegorocznej edycji został tylko Rafał, ale obserwując przygotowania jestem dobrej myśli, że tym razem się uda. Pod poniższym linkiem można śledzić zmagania ekipy: http://www.patagonia2018.pl/ https://www.facebook...UdU_qgAN_nCncvg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Już po oficjalnej prezentacji zespołu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Trasa tegorocznego rajdu 560 km. Pogoda taka sobie, w górach śnieg, miejscami do 10m. Mocno wieje. Ostatnia kontrola zaliczona. Planowanie i ostatnie zdjęcie: Start za 12 godzin. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Pod tym linkiem można śledzić zmagania zespołów https://www.patagoni...-tracking-2018/ Niestety nasza drużyna nie zostanie sklasyfikowana, napisałem dlaczego w temacie „Smutna wiadomość” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Mały update: https://www.facebook...20407734752534/ „!Hola! Sytuacja z naszą zawodniczką została opanowana. Jest cała i zdrowa Organizator wyraził zgodę na udział części naszych zawodników w dalszych etapach wyścigu. Oczywiście nie będą oni klasyfikowani z resztą drużyn... Startują ze względu na własne ambicje i chęć zdobycia doświadczenia. Aktualnie są na etapie 89km trekkingu z PC-04 do PC-05. Etapu kajakowego najprawdopodobniej nie będzie ze względu na prędkość wiatru, która od kilku dni sięga 100km/h.” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Patagonia 2018
jan koval Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Cerra Catedral - to jest nazwa uzywana w rzeczywistosci - ktorej prawie I tak sie nie uzywa - bo jest to czesc Bariloche Powiedzmy, jak powiesz, ze lecisz do Catedral A P - wszyscy na Ciebie spojrza niezrozumiale - jak powiesz : bariloche - wszystko jasne!! BTW ostatni raz sprawdzalem to Bariloche lezy stale w Arg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 BTW ostatni raz sprawdzalem to Bariloche lezy stale w Arg Kuba nigdy nie byłem w tej części świata, Patagonia to kraina geograficzna położona na terenie Argentyny i Chile, a wiedzę czerpię jedynie z internetu. I napisałem, że wyjazd jest do Chile: Patagonia to jeden z najbardziej znanych ośrodków narciarskich w Ameryce Południowej. Tym razem nie do Argentyny tylko do Chile i nie na narty ... Dla mnie to bez różnicy czy ośrodek nazywa się Bariloche czy Catedral A P i tak się tam nie wybieram - "na razie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Marzy mi się żeby kiedyś pojechać w tamte rejony na narty. Zawsze w sierpniu / wrześniu oglądam tonę zdjęć z Ushuaia (ośrodek narciarski Cerro Castor, najbardziej na południe położony ośrodek narciarski na świecie) różnych kard alpejskich trenujących tam przed sezonem. Zazdrość wtedy bierze bo oni jeżdżą w środku tamtejszej zimy a w Polsce wtedy morderczy piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 w Ushuia bylem 3 czy 4 lata temu - Ushuia to miasteczko nad Beagle Canal.....osrodek jest jakies 15-20 km od miasteczka. zdobywa coraz wieksza popularnosc wsrod national teams ze wzgledu na spory vertical, OK (ale tylko OK) nachylenie stokow (chyba max to 30 stopni), dosc dlugie trasy, no I dobra I przewidywalna jakosc sniegu.... W drodze powrotnej siedzialem kolo Cuche - bufon jak rzadko..... Witku - wlasnie to powoduje roznice - ja znam te strony I dla mnie to nie jest internet, tylko "zywe" obrazy - dlatego prostuje.To duza roznica. nie jest to szalenie istotne, ale dla mnie zdecydowanie rozne....Warto tam zawitac...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witku - wlasnie to powoduje roznice - ja znam te strony I dla mnie to nie jest internet, tylko "zywe" obrazy - dlatego prostuje.To duza roznica. nie jest to szalenie istotne, ale dla mnie zdecydowanie rozne....Warto tam zawitac...... Jak chłopaki i kumpela wrócą to będę miał przekaz z pierwszej ręki . Na razie mają pod górkę bo na cle zarekwirowali im całą żywność. Bez batonów energetycznych długo nie pociągną , a i problem z wywiązaniem się z umowy sponsorskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Tegoroczna trasa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 No i wystartowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Sytuacja po 272 km:Trzy ekipy już się wycofałyNEWS on retired teams:- Team #18 The Green Sentinels arrived at PC5 at 21:12 but has retired from the race due to receiving external assistance on one of the bikes. They will rest for the night at PC5.- Team #15 PRS Fit is transported to PC5 and will stay on for the night. Dale Moomaw has recovered from dehydration after receiving IV drip at PC3. He is in good condition.- Team #14 T.B.C. will head back for Punta Arenas.Relacja Rafała po dotarciu na 5 punkt kontrolny:Mamy dwie wiadomości. Zła jest taka, że na drugim etapie Patagonian Expedition Race polski zespół zanotował bardzo dużą stratą czasową. Dobra wieść jest taka, że Polacy nadal są w wyścigu.Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że naszej drużynie bardzo trudno będzie zmieścić się w kolejnych limitach czasowych, narzuconych przez organizatorów.Tuż po przyjeździe na 5ty punkt kontrolny w Villa Tehuelches, Kapitan drużyny Spirit of Poland - Rafał Nowakowski, powiedział:- nasze opóźnienie to suma różnych rzeczy, które wydarzyły się na trasie. Podjeliśmy złą decyzję taktyczną dotyczącą godziny rozpoczęcia jazdy na rowerze. Trzeba było więcej jechać w nocy gdy nie wieje, a mniej w dzień, gdzie w niektórych godzinach, bardzo trudno jest utrzymać się na nogach gdzie wiatr wyrywa człowieka w górę. Gdy się jedzie z plecakiem na rowerze .... poruszanie się do przodu jest cholernie trudne ...Dodatkowo straciliśmy bardzo dużo czasu zatrzymując się przy potrzebującej pomocy ekipie amerykańskiej. Jedna osoba z tego teamu doznała poważnego odwodnienia i Krystian pomagał im zapanować nad sytuacją do momentu kiedy przyjedzie pomoc medyczna wysłana przez organizatorów. Oddał im zresztą całą swoją wodę. Musieliśmy to zrobić.Do tego złapaliśmy gumę i musieliśmy naprawiać koło. Kilkakrotnie ktoś z zespołu wywracał się na kamieniach leżących na szutrowej drodze, którą się poruszaliśmy.Będziemy dalej walczyć - dodał Rafał.Teraz zawodnicy przebywają w 5tym punkcie kontrolnym w Villa Tehuelches; dwie godziny będą wypoczywać. Później dalej w drogę ...Więcej tutaj:http://www.sleepmons...article_id=9263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Po 4 dobach z 20 ekip zostało 12. Spirit of Poland ciągle w grze: Night of race day 4 has fallen. There are 12 remaining teams out there in the course. All but #1 GODZone Adventure team and #3 YogaSlackers are still in the trekking section to PC7. Teams still in race are (not listed according to positions): 1) #1 GODZone Adventure team 2) #3 YogaSlackers 3) #4 Vaucluse Aventures Evasion 4) #5 Merrell Adventure Addicts 5) #6 Mila Finland 6) #7 Kaweskar 7) #9 Team Patagonia Germany 8) #11 Norcal Odyssey 9) #12 Spirit of Poland 10) #17 Patagonia 4 Barth 11) #19 MOB Mind Over Body 12) #20 Sherpa Retired teams: 1) #2 East Wind (en route PC9) 2) #10 Osedea (PC4) 3) #14 Team T.B.C. (PC2) 4) #15 PRS Fit (PC2) 5) #16 Campz Adventure (PC4) 6) #18 The Green Sentinels (en route PC3, picked up to PC5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... kordiankw Napisano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Kolejna edycja Patagonian Expedition Race odbędzie się w dniach 17-30 listopada 2018. Przed dwoma laty nie udało się zmieścić w limicie czasu i ekipa została zdyskwalifikowana. Drużyna jest tak silna jak silne jest najsłabsze ogniwo, w 2016 niestety brak objeżdżenia na rowerze i ból czterech liter u jednego uczestnika, jak również czas poświęcony na udzielenie pomocy odwodnionemu uczestnikowi amerykańskiego zespołu, zadecydował o przekroczeniu limitu czasu. Wtedy nie udało się wrócić z tarczą, z poprzedniego składu w tegorocznej edycji został tylko Rafał, ale obserwując przygotowania jestem dobrej myśli, że tym razem się uda. Pod poniższym linkiem można śledzić zmagania ekipy: http://www.patagonia2018.pl/ https://www.facebook...UdU_qgAN_nCncvg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Już po oficjalnej prezentacji zespołu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Trasa tegorocznego rajdu 560 km. Pogoda taka sobie, w górach śnieg, miejscami do 10m. Mocno wieje. Ostatnia kontrola zaliczona. Planowanie i ostatnie zdjęcie: Start za 12 godzin. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Pod tym linkiem można śledzić zmagania zespołów https://www.patagoni...-tracking-2018/ Niestety nasza drużyna nie zostanie sklasyfikowana, napisałem dlaczego w temacie „Smutna wiadomość” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Mały update: https://www.facebook...20407734752534/ „!Hola! Sytuacja z naszą zawodniczką została opanowana. Jest cała i zdrowa Organizator wyraził zgodę na udział części naszych zawodników w dalszych etapach wyścigu. Oczywiście nie będą oni klasyfikowani z resztą drużyn... Startują ze względu na własne ambicje i chęć zdobycia doświadczenia. Aktualnie są na etapie 89km trekkingu z PC-04 do PC-05. Etapu kajakowego najprawdopodobniej nie będzie ze względu na prędkość wiatru, która od kilku dni sięga 100km/h.” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
pawelb91 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Marzy mi się żeby kiedyś pojechać w tamte rejony na narty. Zawsze w sierpniu / wrześniu oglądam tonę zdjęć z Ushuaia (ośrodek narciarski Cerro Castor, najbardziej na południe położony ośrodek narciarski na świecie) różnych kard alpejskich trenujących tam przed sezonem. Zazdrość wtedy bierze bo oni jeżdżą w środku tamtejszej zimy a w Polsce wtedy morderczy piekarnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 w Ushuia bylem 3 czy 4 lata temu - Ushuia to miasteczko nad Beagle Canal.....osrodek jest jakies 15-20 km od miasteczka. zdobywa coraz wieksza popularnosc wsrod national teams ze wzgledu na spory vertical, OK (ale tylko OK) nachylenie stokow (chyba max to 30 stopni), dosc dlugie trasy, no I dobra I przewidywalna jakosc sniegu.... W drodze powrotnej siedzialem kolo Cuche - bufon jak rzadko..... Witku - wlasnie to powoduje roznice - ja znam te strony I dla mnie to nie jest internet, tylko "zywe" obrazy - dlatego prostuje.To duza roznica. nie jest to szalenie istotne, ale dla mnie zdecydowanie rozne....Warto tam zawitac...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witku - wlasnie to powoduje roznice - ja znam te strony I dla mnie to nie jest internet, tylko "zywe" obrazy - dlatego prostuje.To duza roznica. nie jest to szalenie istotne, ale dla mnie zdecydowanie rozne....Warto tam zawitac...... Jak chłopaki i kumpela wrócą to będę miał przekaz z pierwszej ręki . Na razie mają pod górkę bo na cle zarekwirowali im całą żywność. Bez batonów energetycznych długo nie pociągną , a i problem z wywiązaniem się z umowy sponsorskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Tegoroczna trasa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 No i wystartowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Sytuacja po 272 km:Trzy ekipy już się wycofałyNEWS on retired teams:- Team #18 The Green Sentinels arrived at PC5 at 21:12 but has retired from the race due to receiving external assistance on one of the bikes. They will rest for the night at PC5.- Team #15 PRS Fit is transported to PC5 and will stay on for the night. Dale Moomaw has recovered from dehydration after receiving IV drip at PC3. He is in good condition.- Team #14 T.B.C. will head back for Punta Arenas.Relacja Rafała po dotarciu na 5 punkt kontrolny:Mamy dwie wiadomości. Zła jest taka, że na drugim etapie Patagonian Expedition Race polski zespół zanotował bardzo dużą stratą czasową. Dobra wieść jest taka, że Polacy nadal są w wyścigu.Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że naszej drużynie bardzo trudno będzie zmieścić się w kolejnych limitach czasowych, narzuconych przez organizatorów.Tuż po przyjeździe na 5ty punkt kontrolny w Villa Tehuelches, Kapitan drużyny Spirit of Poland - Rafał Nowakowski, powiedział:- nasze opóźnienie to suma różnych rzeczy, które wydarzyły się na trasie. Podjeliśmy złą decyzję taktyczną dotyczącą godziny rozpoczęcia jazdy na rowerze. Trzeba było więcej jechać w nocy gdy nie wieje, a mniej w dzień, gdzie w niektórych godzinach, bardzo trudno jest utrzymać się na nogach gdzie wiatr wyrywa człowieka w górę. Gdy się jedzie z plecakiem na rowerze .... poruszanie się do przodu jest cholernie trudne ...Dodatkowo straciliśmy bardzo dużo czasu zatrzymując się przy potrzebującej pomocy ekipie amerykańskiej. Jedna osoba z tego teamu doznała poważnego odwodnienia i Krystian pomagał im zapanować nad sytuacją do momentu kiedy przyjedzie pomoc medyczna wysłana przez organizatorów. Oddał im zresztą całą swoją wodę. Musieliśmy to zrobić.Do tego złapaliśmy gumę i musieliśmy naprawiać koło. Kilkakrotnie ktoś z zespołu wywracał się na kamieniach leżących na szutrowej drodze, którą się poruszaliśmy.Będziemy dalej walczyć - dodał Rafał.Teraz zawodnicy przebywają w 5tym punkcie kontrolnym w Villa Tehuelches; dwie godziny będą wypoczywać. Później dalej w drogę ...Więcej tutaj:http://www.sleepmons...article_id=9263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Po 4 dobach z 20 ekip zostało 12. Spirit of Poland ciągle w grze: Night of race day 4 has fallen. There are 12 remaining teams out there in the course. All but #1 GODZone Adventure team and #3 YogaSlackers are still in the trekking section to PC7. Teams still in race are (not listed according to positions): 1) #1 GODZone Adventure team 2) #3 YogaSlackers 3) #4 Vaucluse Aventures Evasion 4) #5 Merrell Adventure Addicts 5) #6 Mila Finland 6) #7 Kaweskar 7) #9 Team Patagonia Germany 8) #11 Norcal Odyssey 9) #12 Spirit of Poland 10) #17 Patagonia 4 Barth 11) #19 MOB Mind Over Body 12) #20 Sherpa Retired teams: 1) #2 East Wind (en route PC9) 2) #10 Osedea (PC4) 3) #14 Team T.B.C. (PC2) 4) #15 PRS Fit (PC2) 5) #16 Campz Adventure (PC4) 6) #18 The Green Sentinels (en route PC3, picked up to PC5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Kolejna edycja Patagonian Expedition Race odbędzie się w dniach 17-30 listopada 2018. Przed dwoma laty nie udało się zmieścić w limicie czasu i ekipa została zdyskwalifikowana. Drużyna jest tak silna jak silne jest najsłabsze ogniwo, w 2016 niestety brak objeżdżenia na rowerze i ból czterech liter u jednego uczestnika, jak również czas poświęcony na udzielenie pomocy odwodnionemu uczestnikowi amerykańskiego zespołu, zadecydował o przekroczeniu limitu czasu. Wtedy nie udało się wrócić z tarczą, z poprzedniego składu w tegorocznej edycji został tylko Rafał, ale obserwując przygotowania jestem dobrej myśli, że tym razem się uda. Pod poniższym linkiem można śledzić zmagania ekipy: http://www.patagonia2018.pl/ https://www.facebook...UdU_qgAN_nCncvg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Już po oficjalnej prezentacji zespołu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 19 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Trasa tegorocznego rajdu 560 km. Pogoda taka sobie, w górach śnieg, miejscami do 10m. Mocno wieje. Ostatnia kontrola zaliczona. Planowanie i ostatnie zdjęcie: Start za 12 godzin. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 23 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 Pod tym linkiem można śledzić zmagania zespołów https://www.patagoni...-tracking-2018/ Niestety nasza drużyna nie zostanie sklasyfikowana, napisałem dlaczego w temacie „Smutna wiadomość” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 Mały update: https://www.facebook...20407734752534/ „!Hola! Sytuacja z naszą zawodniczką została opanowana. Jest cała i zdrowa Organizator wyraził zgodę na udział części naszych zawodników w dalszych etapach wyścigu. Oczywiście nie będą oni klasyfikowani z resztą drużyn... Startują ze względu na własne ambicje i chęć zdobycia doświadczenia. Aktualnie są na etapie 89km trekkingu z PC-04 do PC-05. Etapu kajakowego najprawdopodobniej nie będzie ze względu na prędkość wiatru, która od kilku dni sięga 100km/h.” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi