merman Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 witam możecie coś powiedzieć na temat jw. gdzie mieszkać, jak wygląda sprawa transportu z orelle do vt. kiedy jechać mam do wyboru marzec lub kwiecień z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 witam możecie coś powiedzieć na temat jw. gdzie mieszkać, jak wygląda sprawa transportu z orelle do vt. kiedy jechać mam do wyboru marzec lub kwiecień z góry dzięki za odpowiedzi Jeździłem zarówno mieszkając w VT, Les Menuires jak i z innych stacji startując właśnie z Orelle. Czuję się wiec kompetentny odpisać Z tych dwóch jak dla mnie zdecydowanie VT. (jest trochę drożej, ale mieszkanie w Orelle ma swoje wady): 1. Trzeba wjeżdżać gondolką (w marcu mogą być rano kolejki). Czas czystego przejazdu to około 25 minut 2. Ważne - do Orelle nie ma trasy powrotnej na nartach - trzeba wracać gondolą - uwaga, by nie spóźnić się na ostatnie zjazdy - wtedy robią się problemy, z taksówką włącznie (około 100 km, dookoła gór przez Moutiere - ponad 100 euro) 3. Prawdopodobnie dopłata do karnetu na całe 3Doliny będzie większa gdy mieszka się w Orelle (przynajmniej spotkałem się z takim przypadkiem). - zakładając, że chcesz poznać coś więcej niż tylko VT - dla mnie pozostałe miejsca w 3V są zdecydowanie atrakcyjniejsze, a na pewno bardziej zróżnicowane) 4. W VT można spokojnie pozostać do końca dnia (byle w górze stacji) - dzień narciarski jest trochę dłuższy (jeśli ktoś lubi jeździć na maksa). 5. W knajpce L Folie Douce można spędzić końcówkę dnia - posłuchać muzyki, jak ktoś ma ochotę wypić piwo (nie polecam w czasie jazdy) - przy wersji Orelle tej opcji raczej nie ma. Termin - zdecydowanie marzec, choć kwiecień będzie opcją sporo tańszą (będę tam w okresie 20-.25 marca - w razie czego zawsze można się spotkać na stoku i pogadać - a będę tam już ósmy raz) W kwietniu dolne stacje mogą być niedostępne (jeśli rozważasz opcję karnetu 3V) - a jest kilka uroczych miejsc w Meribel i Courchevel, o San Martin nie wspominając.... A tak w ogóle według mnie optymalną opcją jest Les Menuires - zarówno cenowo jak i lokalizacyjnie...ale nie wiem czy masz taką opcję.... Pozdrawiam, Mietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jeździłem zarówno mieszkając w VT, Les Menuires jak i z innych stacji startując właśnie z Orelle. Czuję się wiec kompetentny odpisać Z tych dwóch jak dla mnie zdecydowanie VT. (jest trochę drożej, ale mieszkanie w Orelle ma swoje wady): 1. Trzeba wjeżdżać gondolką (w marcu mogą być rano kolejki). Czas czystego przejazdu to około 25 minut 2. Ważne - do Orelle nie ma trasy powrotnej na nartach - trzeba wracać gondolą - uwaga, by nie spóźnić się na ostatnie zjazdy - wtedy robią się problemy, z taksówką włącznie (około 100 km, dookoła gór przez Moutiere - ponad 100 euro) 3. Prawdopodobnie dopłata do karnetu na całe 3Doliny będzie większa gdy mieszka się w Orelle (przynajmniej spotkałem się z takim przypadkiem). - zakładając, że chcesz poznać coś więcej niż tylko VT - dla mnie pozostałe miejsca w 3V są zdecydowanie atrakcyjniejsze, a na pewno bardziej zróżnicowane) 4. W VT można spokojnie pozostać do końca dnia (byle w górze stacji) - dzień narciarski jest trochę dłuższy (jeśli ktoś lubi jeździć na maksa). 5. W knajpce L Folie Douce można spędzić końcówkę dnia - posłuchać muzyki, jak ktoś ma ochotę wypić piwo (nie polecam w czasie jazdy) - przy wersji Orelle tej opcji raczej nie ma. Termin - zdecydowanie marzec, choć kwiecień będzie opcją sporo tańszą (będę tam w okresie 20-.25 marca - w razie czego zawsze można się spotkać na stoku i pogadać - a będę tam już ósmy raz) W kwietniu dolne stacje mogą być niedostępne (jeśli rozważasz opcję karnetu 3V) - a jest kilka uroczych miejsc w Meribel i Courchevel, o San Martin nie wspominając.... A tak w ogóle według mnie optymalną opcją jest Les Menuires - zarówno cenowo jak i lokalizacyjnie...ale nie wiem czy masz taką opcję.... Pozdrawiam, Mietek jedziesz swoim autem czy autokarem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 jedziesz swoim autem czy autokarem ? do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? poszło na priv - nie chcę robić reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 poszło na priv - nie chcę robić reklamy ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Val thorens czy Orelle kiedy? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jeździłem zarówno mieszkając w VT, Les Menuires jak i z innych stacji startując właśnie z Orelle. Czuję się wiec kompetentny odpisać Z tych dwóch jak dla mnie zdecydowanie VT. (jest trochę drożej, ale mieszkanie w Orelle ma swoje wady): 1. Trzeba wjeżdżać gondolką (w marcu mogą być rano kolejki). Czas czystego przejazdu to około 25 minut 2. Ważne - do Orelle nie ma trasy powrotnej na nartach - trzeba wracać gondolą - uwaga, by nie spóźnić się na ostatnie zjazdy - wtedy robią się problemy, z taksówką włącznie (około 100 km, dookoła gór przez Moutiere - ponad 100 euro) 3. Prawdopodobnie dopłata do karnetu na całe 3Doliny będzie większa gdy mieszka się w Orelle (przynajmniej spotkałem się z takim przypadkiem). - zakładając, że chcesz poznać coś więcej niż tylko VT - dla mnie pozostałe miejsca w 3V są zdecydowanie atrakcyjniejsze, a na pewno bardziej zróżnicowane) 4. W VT można spokojnie pozostać do końca dnia (byle w górze stacji) - dzień narciarski jest trochę dłuższy (jeśli ktoś lubi jeździć na maksa). 5. W knajpce L Folie Douce można spędzić końcówkę dnia - posłuchać muzyki, jak ktoś ma ochotę wypić piwo (nie polecam w czasie jazdy) - przy wersji Orelle tej opcji raczej nie ma. Termin - zdecydowanie marzec, choć kwiecień będzie opcją sporo tańszą (będę tam w okresie 20-.25 marca - w razie czego zawsze można się spotkać na stoku i pogadać - a będę tam już ósmy raz) W kwietniu dolne stacje mogą być niedostępne (jeśli rozważasz opcję karnetu 3V) - a jest kilka uroczych miejsc w Meribel i Courchevel, o San Martin nie wspominając.... A tak w ogóle według mnie optymalną opcją jest Les Menuires - zarówno cenowo jak i lokalizacyjnie...ale nie wiem czy masz taką opcję.... Pozdrawiam, Mietek jedziesz swoim autem czy autokarem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 jedziesz swoim autem czy autokarem ? do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? poszło na priv - nie chcę robić reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 poszło na priv - nie chcę robić reklamy ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Val thorens czy Orelle kiedy? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 jedziesz swoim autem czy autokarem ? do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? poszło na priv - nie chcę robić reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 poszło na priv - nie chcę robić reklamy ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Val thorens czy Orelle kiedy?
merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 do Francji zawsze autokarem. Z Krakowa do 3V to około 1800 km z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? poszło na priv - nie chcę robić reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 poszło na priv - nie chcę robić reklamy ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Gdzie na narty? Gdzie na narty? Val thorens czy Orelle kiedy?
moris Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 z jakimś biurem krakowskim czy sam rezerwowałeś nocleg? poszło na priv - nie chcę robić reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 poszło na priv - nie chcę robić reklamy ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
merman Napisano 11 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 poszło na priv - nie chcę robić reklamy ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
adam0928 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Co do terminu nie pomogę. Byłem dwa razy w trzech dolinach i korzystałem z http://pl.ski-france...-de-belleville/ Zamawialiśmy spanie i karnety. Wszystko ok. Na miejscu bez żadnych problemów. Spaliśmy w Saint Martin de Belleville. Bardzo urokliwa miejscowość. Szybkie połączenie z pozostałymi miejscowościami. Jak ugrzęźniesz w VT lub Les M to są darmowe skibusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi