ovvero Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 czy ktoś się może podzielić doświadczeniami jak wygląda przejezdność granicy austriacko - niemieckiej w okolicach Salzburga i następnie na niemiecko - austriackiej za Roseinhaim w związku z kontrolami na granicach? Czy warto jechać drogami lokalnymi np. 21 przez Kitzbuhel ? Czy generalnie nie ma dramatu i jechać jak zawsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafaÅ‚ RuszaÅ‚a Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 czy ktoś się może podzielić doświadczeniami jak wygląda przejezdność granicy austriacko - niemieckiej w okolicach Salzburga i następnie na niemiecko - austriackiej za Roseinhaim w związku z kontrolami na granicach? Czy warto jechać drogami lokalnymi np. 21 przez Kitzbuhel ? Czy generalnie nie ma dramatu i jechać jak zawsze ? Trochę czasu od naszego ostatniego wyjazdu minęło grudzień 2015 wtedy nie było żadnych problemów bez kolejek bez stania. Teraz jedziemy 19 lutego do Osttirolu i nie zaobserwowałem na forum informacji o problemach na granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... RafaÅ‚ RuszaÅ‚a Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tu jest link do opisów na granicy http://www.skiforum....-austrii/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moris Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 w dwa ostatnie weekendy przekraczaliśmy granice (D - A, A - CH, CH - F) i w drodze powrotnej podobnie - (do Szwajcarii w okolicach St Galen i Bregenz) i nie było żadnych oznak jakiejkolwiek kontroli (poza wykupieniem opłaty na CH w drodze do ) nie zauważyliśmy. Co prawda przez ten kawałek Austrii jechaliśmy lokalnymi drogami). podobnie Niemcy - Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 W ostatnie dwa weekendy jechałem tą trasą w Alpy. 23 stycznia około 6:30 rano na przejściu w Salzburgu kierunek Austria - Niemcy, lekki korek ale bez tragedii. Autokar wjeżdżał do rozstawionego namiotu nad drogą, do autokaru wszedł pracownik straży granicznej, pytał się pilotki ile osób jedzie oraz skąd i dokąd, obyło się bez kontroli każdej osoby. Trwało to dosłownie chwile i potem już bezproblemowo podróż była kontynuowana. W okolicach przejścia granicznego w Kufstein nic się nie działo, normalny przejazd otwartą granicą. Na Brennerze tak samo, chociaż oddziały wojska z długą bronią na granicy były. W drodze powrotnej nigdzie nie zatrzymywali ani nic nie sprawdzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Yagutka Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 My wracaliśmy w ubiegły weekend. Przejscie austriacko-niemieckie (Kufstein) przekraczaliśmy w niedzielę w środku dnia, korek był spory, gps nas wyprowadził z autostrady na drogi lokalne, które też były zakorkowane, no ale może trochę mniej. Generalnie mieliśmy opóźnienie chyba z pól godziny do 40 minut. Jak jechaliśmy do Włoch, przejscie (za Salzburgiem) przekraczaliśmy również w niedzielę w środku dnia, korek był, nas nie sprawdzali, sprawdzali co któryś samochód. Opóźnienie ogólnie mniej niż pół godziny. Na Brenner nic się nie działo. Pewnie o innej porze dnia, gdy ruch jest mniejszy, idzie to znacznie sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Wczoraj rano (sobota) powrót przez Kufstein. Korek zaczynał się na jeden zjazd przed Kufstein Sud. Objazd omijający blokadę niecałe 20 min. Kolega nie zdecydował się na objazd i od włączenia awaryjnych do minięcia kontroli - 1godz.15min. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... micalab Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Jechałem "tam" w ostatnią sobotę stycznie - autostradą - w korku stałem ponad 1h od 12 do 13, co ciekawe korek ciągnął się w połowie już po miejscu kontroli, to co zobaczyłem w drugą stronę lekko mnie zmierziło, na a93 był ponad 15km korka, "spowrotem" tydzień później w sobotę ok. 11 wracałem przez St Johan/Lofer - dosyć duże natężenie ruchu, nie zbyt szybko się jechało ale płynnie, przed samą granicą może z 5min stania w korku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
RafaÅ‚ RuszaÅ‚a Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tu jest link do opisów na granicy http://www.skiforum....-austrii/page-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 w dwa ostatnie weekendy przekraczaliśmy granice (D - A, A - CH, CH - F) i w drodze powrotnej podobnie - (do Szwajcarii w okolicach St Galen i Bregenz) i nie było żadnych oznak jakiejkolwiek kontroli (poza wykupieniem opłaty na CH w drodze do ) nie zauważyliśmy. Co prawda przez ten kawałek Austrii jechaliśmy lokalnymi drogami). podobnie Niemcy - Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 3 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 W ostatnie dwa weekendy jechałem tą trasą w Alpy. 23 stycznia około 6:30 rano na przejściu w Salzburgu kierunek Austria - Niemcy, lekki korek ale bez tragedii. Autokar wjeżdżał do rozstawionego namiotu nad drogą, do autokaru wszedł pracownik straży granicznej, pytał się pilotki ile osób jedzie oraz skąd i dokąd, obyło się bez kontroli każdej osoby. Trwało to dosłownie chwile i potem już bezproblemowo podróż była kontynuowana. W okolicach przejścia granicznego w Kufstein nic się nie działo, normalny przejazd otwartą granicą. Na Brennerze tak samo, chociaż oddziały wojska z długą bronią na granicy były. W drodze powrotnej nigdzie nie zatrzymywali ani nic nie sprawdzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yagutka Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 My wracaliśmy w ubiegły weekend. Przejscie austriacko-niemieckie (Kufstein) przekraczaliśmy w niedzielę w środku dnia, korek był spory, gps nas wyprowadził z autostrady na drogi lokalne, które też były zakorkowane, no ale może trochę mniej. Generalnie mieliśmy opóźnienie chyba z pól godziny do 40 minut. Jak jechaliśmy do Włoch, przejscie (za Salzburgiem) przekraczaliśmy również w niedzielę w środku dnia, korek był, nas nie sprawdzali, sprawdzali co któryś samochód. Opóźnienie ogólnie mniej niż pół godziny. Na Brenner nic się nie działo. Pewnie o innej porze dnia, gdy ruch jest mniejszy, idzie to znacznie sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomeC Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Wczoraj rano (sobota) powrót przez Kufstein. Korek zaczynał się na jeden zjazd przed Kufstein Sud. Objazd omijający blokadę niecałe 20 min. Kolega nie zdecydował się na objazd i od włączenia awaryjnych do minięcia kontroli - 1godz.15min. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micalab Napisano 16 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Jechałem "tam" w ostatnią sobotę stycznie - autostradą - w korku stałem ponad 1h od 12 do 13, co ciekawe korek ciągnął się w połowie już po miejscu kontroli, to co zobaczyłem w drugą stronę lekko mnie zmierziło, na a93 był ponad 15km korka, "spowrotem" tydzień później w sobotę ok. 11 wracałem przez St Johan/Lofer - dosyć duże natężenie ruchu, nie zbyt szybko się jechało ale płynnie, przed samą granicą może z 5min stania w korku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi