pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zabieram młodego na pierwsze narty w życiu w ferie mazowieckie do Baltowa. 3 dni z instruktorem, 2 ze mną i do domu. Na ten jeden wyjazd będę mu musiał kupić spodenki, rękawiczki i może bieliznę. Polećcie budżetowe pianki i ciekawe rękawice na jeden raz. Kurteczkę jakąś ma z membraną powinna nie nadawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askala Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zabieram młodego na pierwsze narty w życiu w ferie mazowieckie do Baltowa. 3 dni z instruktorem, 2 ze mną i do domu. Na ten jeden wyjazd będę mu musiał kupić spodenki, rękawiczki i może bieliznę. Polećcie budżetowe pianki i ciekawe rękawice na jeden raz. Kurteczkę jakąś ma z membraną powinna nie nadawać. Ja poszukuje naprawdę ciepłych rękawic dla 7 lotka. W bałtowie w niedziele o 9:00 przy -13C niestety marzły mu ręce. Jakiej firmy lub na co zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zajÄ…c Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zabieram młodego na pierwsze narty w życiu w ferie mazowieckie do Baltowa. 3 dni z instruktorem, 2 ze mną i do domu. Na ten jeden wyjazd będę mu musiał kupić spodenki, rękawiczki i może bieliznę. Polećcie budżetowe pianki i ciekawe rękawice na jeden raz. Kurteczkę jakąś ma z membraną powinna nie nadawać. Brubeck ma serie bielizny dla juniorów, podobnie można coś dostać w Decathlonie. Spodnie kupiliśmy w Go Sporcie - są przeceny. Rękawiczki - 4F, fajne wzornictwo, nie wiem jak z ciepłotą bo jeszcze nie testowane, najwyżej dołoży się warstwę cienkich linerów pod spód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Myślałem o Go Sporcie bo mam najbliżej. Tak, zimno może być i trzeba przemyśleć sprawę pod kurtką, coś z wysoką stójką jak u Kwarka. Rękawiczki muszą być dobre. Ja mam skórzane Dynastara i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Właśnie testujemy (syn 12 lat) rękawiczki z jednym palcem Spyder http://skiteam.pl/re...83-rekspyder-15 4 godziny przy -8st.C i ręce cały czas ciepłe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Stary niech chłop ubierze to co ma najlepszego i się dobrze bawi. Membrana - nie jedziesz w Himalaje - prosta kurtka z Decathlonu wystarczy. Rękawiczki, skarpety itd. również. Spodnie można kupić za 70-80 pln i znakomicie spełniają swoja funkcję. Bez cudów Bałtów to nie Kasprowy - co tam robić przez tydzień zresztą. Pozdrowienia i miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dokładnie o to mi chodzi Najważniejsza dobra zabawa. 2 kurteczki na jakiejś ceracie ma. Dobiore co brakuje i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dokładnie o to mi chodzi Najważniejsza dobra zabawa. 2 kurteczki na jakiejś ceracie ma. Dobiore co brakuje i tyle. Cześć Super, że tak mówisz bo już myślałem, że to na poważnie. Uczę dzieci jeździć na nartach od ponad 25 lat i wierz mi dają radę zawsze i to nie w Błatowie ale w naprawdę dużych górach. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.html http://www.decathlon...id_8343744.html http://www.decathlon...id_8343753.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 CześćJa jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.htmlhttp://www.decathlon...id_8343744.htmlhttp://www.decathlon...id_8343753.htmlJeżeli młodzież jest sucha i zadowolona to oczywiście. Mam dwoje własnych dzieci i obydwoje zaczęli jeździć na nartach przed skończeniem 3 lat. Operowaliśmy zawsze odzieżą z Decathlonu raczej najtańszymi modelami, podobnie z rękawiczkami czy czapkami. Zdarzało się nam jeździć w śnieżycy i temperaturach poniżej -15 stopni i nigdy problemu nie było. Ty sam znasz swoje dzieci i wiesz czy są zmarźluchami czy nie i jak je zabezpieczyć. W każdym razie zapewniam, że nie trzeba szukać membran i kosmicznej bielizny.Miłej zabawy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Polecam juniorskie spodnie GoSport (do kupienia oczywiście w GoSporcie ). Mój syn używał ich przez kilka sezonów, do -10st.C bez kalesonów pod spodem. Cena do 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jakiej firmy ubrania dla dzieci byś polecał - zależy nam na trwałości (3 dzieciaków do obskoczenia) i mają być na tyle dobre, żeby nie trzeba było mieć drugiego kompletu na zmianę? Leo Cześć Obojętne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Cześć Leo, Myślę, że zarówno odzież z Decathlonu, jak i GoSportu jest nieprzemakalna (na wszelki wypadek sprawdź oznaczenia na metce) więc sądzę, że nie ma potrzeby dublowania zestawów (ewentualnie rękawiczki). Ja jedynie czego nie znosiłam u małych dzieci to szalików na zewnątrz kurtki. Po jednym kontakcie ze śniegiem robią się mokre i oblepione śniegiem i zamiast grzać tylko mrożą brodę dziecka. Więc na narty dawałam tylko kominiarkę pod kask, a po nartach - komin lub bandanę na szyję pod kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 I - błagam - pamiętajcie :-) że dzieci to chodzące grzejniki, więc nie ubierajcie ich zbyt ciepło, bo gorsze jest przegrzanie i spocenie, aniżeli lekkie niedogrzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zaciągnę do mierzenia, chociaż to jakiś horror Może dostaniemy coś po siostrze (Raima? I coś z Lidla miała chyba). A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł, czy lepiej osobno kurtka i spodnie? We wszystkich sklepach chyba są zwroty. Kup, co nie pasuje - możesz oddać. To czasem łatwiejsze, niż mierzenie w sklepie . Podczas pobytu na stoku kombinezon sprawdza się tak samo jak kurtka i spodnie, ale tylko wtedy, bo jak schodzicie ze stoku to już mniej: - w kibelku - łatwiej zdjąć osobno kurtkę i spodnie . - w knajpce - zdejmujesz kurtkę i dziecko łazi w spodniach, a kombinezon jak zdejmiesz, to w czym zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł? Tata/Mama kupa/siku i już problemy. Idziemy do baru/ knajpy, ściągamy kurtki, a dziecko do bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zajÄ…c Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Zabieram młodego na pierwsze narty w życiu w ferie mazowieckie do Baltowa. 3 dni z instruktorem, 2 ze mną i do domu. Na ten jeden wyjazd będę mu musiał kupić spodenki, rękawiczki i może bieliznę. Polećcie budżetowe pianki i ciekawe rękawice na jeden raz. Kurteczkę jakąś ma z membraną powinna nie nadawać. Brubeck ma serie bielizny dla juniorów, podobnie można coś dostać w Decathlonie. Spodnie kupiliśmy w Go Sporcie - są przeceny. Rękawiczki - 4F, fajne wzornictwo, nie wiem jak z ciepłotą bo jeszcze nie testowane, najwyżej dołoży się warstwę cienkich linerów pod spód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Myślałem o Go Sporcie bo mam najbliżej. Tak, zimno może być i trzeba przemyśleć sprawę pod kurtką, coś z wysoką stójką jak u Kwarka. Rękawiczki muszą być dobre. Ja mam skórzane Dynastara i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Właśnie testujemy (syn 12 lat) rękawiczki z jednym palcem Spyder http://skiteam.pl/re...83-rekspyder-15 4 godziny przy -8st.C i ręce cały czas ciepłe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Stary niech chłop ubierze to co ma najlepszego i się dobrze bawi. Membrana - nie jedziesz w Himalaje - prosta kurtka z Decathlonu wystarczy. Rękawiczki, skarpety itd. również. Spodnie można kupić za 70-80 pln i znakomicie spełniają swoja funkcję. Bez cudów Bałtów to nie Kasprowy - co tam robić przez tydzień zresztą. Pozdrowienia i miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dokładnie o to mi chodzi Najważniejsza dobra zabawa. 2 kurteczki na jakiejś ceracie ma. Dobiore co brakuje i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dokładnie o to mi chodzi Najważniejsza dobra zabawa. 2 kurteczki na jakiejś ceracie ma. Dobiore co brakuje i tyle. Cześć Super, że tak mówisz bo już myślałem, że to na poważnie. Uczę dzieci jeździć na nartach od ponad 25 lat i wierz mi dają radę zawsze i to nie w Błatowie ale w naprawdę dużych górach. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.html http://www.decathlon...id_8343744.html http://www.decathlon...id_8343753.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 CześćJa jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.htmlhttp://www.decathlon...id_8343744.htmlhttp://www.decathlon...id_8343753.htmlJeżeli młodzież jest sucha i zadowolona to oczywiście. Mam dwoje własnych dzieci i obydwoje zaczęli jeździć na nartach przed skończeniem 3 lat. Operowaliśmy zawsze odzieżą z Decathlonu raczej najtańszymi modelami, podobnie z rękawiczkami czy czapkami. Zdarzało się nam jeździć w śnieżycy i temperaturach poniżej -15 stopni i nigdy problemu nie było. Ty sam znasz swoje dzieci i wiesz czy są zmarźluchami czy nie i jak je zabezpieczyć. W każdym razie zapewniam, że nie trzeba szukać membran i kosmicznej bielizny.Miłej zabawy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Polecam juniorskie spodnie GoSport (do kupienia oczywiście w GoSporcie ). Mój syn używał ich przez kilka sezonów, do -10st.C bez kalesonów pod spodem. Cena do 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jakiej firmy ubrania dla dzieci byś polecał - zależy nam na trwałości (3 dzieciaków do obskoczenia) i mają być na tyle dobre, żeby nie trzeba było mieć drugiego kompletu na zmianę? Leo Cześć Obojętne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Cześć Leo, Myślę, że zarówno odzież z Decathlonu, jak i GoSportu jest nieprzemakalna (na wszelki wypadek sprawdź oznaczenia na metce) więc sądzę, że nie ma potrzeby dublowania zestawów (ewentualnie rękawiczki). Ja jedynie czego nie znosiłam u małych dzieci to szalików na zewnątrz kurtki. Po jednym kontakcie ze śniegiem robią się mokre i oblepione śniegiem i zamiast grzać tylko mrożą brodę dziecka. Więc na narty dawałam tylko kominiarkę pod kask, a po nartach - komin lub bandanę na szyję pod kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 I - błagam - pamiętajcie :-) że dzieci to chodzące grzejniki, więc nie ubierajcie ich zbyt ciepło, bo gorsze jest przegrzanie i spocenie, aniżeli lekkie niedogrzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zaciągnę do mierzenia, chociaż to jakiś horror Może dostaniemy coś po siostrze (Raima? I coś z Lidla miała chyba). A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł, czy lepiej osobno kurtka i spodnie? We wszystkich sklepach chyba są zwroty. Kup, co nie pasuje - możesz oddać. To czasem łatwiejsze, niż mierzenie w sklepie . Podczas pobytu na stoku kombinezon sprawdza się tak samo jak kurtka i spodnie, ale tylko wtedy, bo jak schodzicie ze stoku to już mniej: - w kibelku - łatwiej zdjąć osobno kurtkę i spodnie . - w knajpce - zdejmujesz kurtkę i dziecko łazi w spodniach, a kombinezon jak zdejmiesz, to w czym zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł? Tata/Mama kupa/siku i już problemy. Idziemy do baru/ knajpy, ściągamy kurtki, a dziecko do bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Myślałem o Go Sporcie bo mam najbliżej. Tak, zimno może być i trzeba przemyśleć sprawę pod kurtką, coś z wysoką stójką jak u Kwarka. Rękawiczki muszą być dobre. Ja mam skórzane Dynastara i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Właśnie testujemy (syn 12 lat) rękawiczki z jednym palcem Spyder http://skiteam.pl/re...83-rekspyder-15 4 godziny przy -8st.C i ręce cały czas ciepłe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Stary niech chłop ubierze to co ma najlepszego i się dobrze bawi. Membrana - nie jedziesz w Himalaje - prosta kurtka z Decathlonu wystarczy. Rękawiczki, skarpety itd. również. Spodnie można kupić za 70-80 pln i znakomicie spełniają swoja funkcję. Bez cudów Bałtów to nie Kasprowy - co tam robić przez tydzień zresztą. Pozdrowienia i miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dokładnie o to mi chodzi Najważniejsza dobra zabawa. 2 kurteczki na jakiejś ceracie ma. Dobiore co brakuje i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dokładnie o to mi chodzi Najważniejsza dobra zabawa. 2 kurteczki na jakiejś ceracie ma. Dobiore co brakuje i tyle. Cześć Super, że tak mówisz bo już myślałem, że to na poważnie. Uczę dzieci jeździć na nartach od ponad 25 lat i wierz mi dają radę zawsze i to nie w Błatowie ale w naprawdę dużych górach. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.html http://www.decathlon...id_8343744.html http://www.decathlon...id_8343753.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 CześćJa jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.htmlhttp://www.decathlon...id_8343744.htmlhttp://www.decathlon...id_8343753.htmlJeżeli młodzież jest sucha i zadowolona to oczywiście. Mam dwoje własnych dzieci i obydwoje zaczęli jeździć na nartach przed skończeniem 3 lat. Operowaliśmy zawsze odzieżą z Decathlonu raczej najtańszymi modelami, podobnie z rękawiczkami czy czapkami. Zdarzało się nam jeździć w śnieżycy i temperaturach poniżej -15 stopni i nigdy problemu nie było. Ty sam znasz swoje dzieci i wiesz czy są zmarźluchami czy nie i jak je zabezpieczyć. W każdym razie zapewniam, że nie trzeba szukać membran i kosmicznej bielizny.Miłej zabawy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Polecam juniorskie spodnie GoSport (do kupienia oczywiście w GoSporcie ). Mój syn używał ich przez kilka sezonów, do -10st.C bez kalesonów pod spodem. Cena do 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jakiej firmy ubrania dla dzieci byś polecał - zależy nam na trwałości (3 dzieciaków do obskoczenia) i mają być na tyle dobre, żeby nie trzeba było mieć drugiego kompletu na zmianę? Leo Cześć Obojętne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Cześć Leo, Myślę, że zarówno odzież z Decathlonu, jak i GoSportu jest nieprzemakalna (na wszelki wypadek sprawdź oznaczenia na metce) więc sądzę, że nie ma potrzeby dublowania zestawów (ewentualnie rękawiczki). Ja jedynie czego nie znosiłam u małych dzieci to szalików na zewnątrz kurtki. Po jednym kontakcie ze śniegiem robią się mokre i oblepione śniegiem i zamiast grzać tylko mrożą brodę dziecka. Więc na narty dawałam tylko kominiarkę pod kask, a po nartach - komin lub bandanę na szyję pod kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 I - błagam - pamiętajcie :-) że dzieci to chodzące grzejniki, więc nie ubierajcie ich zbyt ciepło, bo gorsze jest przegrzanie i spocenie, aniżeli lekkie niedogrzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zaciągnę do mierzenia, chociaż to jakiś horror Może dostaniemy coś po siostrze (Raima? I coś z Lidla miała chyba). A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł, czy lepiej osobno kurtka i spodnie? We wszystkich sklepach chyba są zwroty. Kup, co nie pasuje - możesz oddać. To czasem łatwiejsze, niż mierzenie w sklepie . Podczas pobytu na stoku kombinezon sprawdza się tak samo jak kurtka i spodnie, ale tylko wtedy, bo jak schodzicie ze stoku to już mniej: - w kibelku - łatwiej zdjąć osobno kurtkę i spodnie . - w knajpce - zdejmujesz kurtkę i dziecko łazi w spodniach, a kombinezon jak zdejmiesz, to w czym zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł? Tata/Mama kupa/siku i już problemy. Idziemy do baru/ knajpy, ściągamy kurtki, a dziecko do bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pierotez Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.html http://www.decathlon...id_8343744.html http://www.decathlon...id_8343753.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 CześćJa jeszcze tak pozaprogramowo 1. Mamy takie spodenki - jest fartuch śniegowy, z sanek przychodzi suchy: http://koniczynka.co...lane_4960.html, 2. Z Deca te tanie produkty się nadają? http://www.decathlon...id_8284508.htmlhttp://www.decathlon...id_8343744.htmlhttp://www.decathlon...id_8343753.htmlJeżeli młodzież jest sucha i zadowolona to oczywiście. Mam dwoje własnych dzieci i obydwoje zaczęli jeździć na nartach przed skończeniem 3 lat. Operowaliśmy zawsze odzieżą z Decathlonu raczej najtańszymi modelami, podobnie z rękawiczkami czy czapkami. Zdarzało się nam jeździć w śnieżycy i temperaturach poniżej -15 stopni i nigdy problemu nie było. Ty sam znasz swoje dzieci i wiesz czy są zmarźluchami czy nie i jak je zabezpieczyć. W każdym razie zapewniam, że nie trzeba szukać membran i kosmicznej bielizny.Miłej zabawy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Polecam juniorskie spodnie GoSport (do kupienia oczywiście w GoSporcie ). Mój syn używał ich przez kilka sezonów, do -10st.C bez kalesonów pod spodem. Cena do 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A jakiej firmy ubrania dla dzieci byś polecał - zależy nam na trwałości (3 dzieciaków do obskoczenia) i mają być na tyle dobre, żeby nie trzeba było mieć drugiego kompletu na zmianę? Leo Cześć Obojętne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Cześć Leo, Myślę, że zarówno odzież z Decathlonu, jak i GoSportu jest nieprzemakalna (na wszelki wypadek sprawdź oznaczenia na metce) więc sądzę, że nie ma potrzeby dublowania zestawów (ewentualnie rękawiczki). Ja jedynie czego nie znosiłam u małych dzieci to szalików na zewnątrz kurtki. Po jednym kontakcie ze śniegiem robią się mokre i oblepione śniegiem i zamiast grzać tylko mrożą brodę dziecka. Więc na narty dawałam tylko kominiarkę pod kask, a po nartach - komin lub bandanę na szyję pod kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 I - błagam - pamiętajcie :-) że dzieci to chodzące grzejniki, więc nie ubierajcie ich zbyt ciepło, bo gorsze jest przegrzanie i spocenie, aniżeli lekkie niedogrzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zaciągnę do mierzenia, chociaż to jakiś horror Może dostaniemy coś po siostrze (Raima? I coś z Lidla miała chyba). A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł, czy lepiej osobno kurtka i spodnie? We wszystkich sklepach chyba są zwroty. Kup, co nie pasuje - możesz oddać. To czasem łatwiejsze, niż mierzenie w sklepie . Podczas pobytu na stoku kombinezon sprawdza się tak samo jak kurtka i spodnie, ale tylko wtedy, bo jak schodzicie ze stoku to już mniej: - w kibelku - łatwiej zdjąć osobno kurtkę i spodnie . - w knajpce - zdejmujesz kurtkę i dziecko łazi w spodniach, a kombinezon jak zdejmiesz, to w czym zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł? Tata/Mama kupa/siku i już problemy. Idziemy do baru/ knajpy, ściągamy kurtki, a dziecko do bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Cześć Leo, Myślę, że zarówno odzież z Decathlonu, jak i GoSportu jest nieprzemakalna (na wszelki wypadek sprawdź oznaczenia na metce) więc sądzę, że nie ma potrzeby dublowania zestawów (ewentualnie rękawiczki). Ja jedynie czego nie znosiłam u małych dzieci to szalików na zewnątrz kurtki. Po jednym kontakcie ze śniegiem robią się mokre i oblepione śniegiem i zamiast grzać tylko mrożą brodę dziecka. Więc na narty dawałam tylko kominiarkę pod kask, a po nartach - komin lub bandanę na szyję pod kurtkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berry Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 I - błagam - pamiętajcie :-) że dzieci to chodzące grzejniki, więc nie ubierajcie ich zbyt ciepło, bo gorsze jest przegrzanie i spocenie, aniżeli lekkie niedogrzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zaciągnę do mierzenia, chociaż to jakiś horror Może dostaniemy coś po siostrze (Raima? I coś z Lidla miała chyba). A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł, czy lepiej osobno kurtka i spodnie? We wszystkich sklepach chyba są zwroty. Kup, co nie pasuje - możesz oddać. To czasem łatwiejsze, niż mierzenie w sklepie . Podczas pobytu na stoku kombinezon sprawdza się tak samo jak kurtka i spodnie, ale tylko wtedy, bo jak schodzicie ze stoku to już mniej: - w kibelku - łatwiej zdjąć osobno kurtkę i spodnie . - w knajpce - zdejmujesz kurtkę i dziecko łazi w spodniach, a kombinezon jak zdejmiesz, to w czym zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomeC Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł? Tata/Mama kupa/siku i już problemy. Idziemy do baru/ knajpy, ściągamy kurtki, a dziecko do bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
TomeC Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 A np na 8latka kombinezon całościowy to dobry pomysł? Tata/Mama kupa/siku i już problemy. Idziemy do baru/ knajpy, ściągamy kurtki, a dziecko do bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 CześćTu masz ubiór na stoku:Kurteczka decathlon, spodnie Decathlon - później jeździła w tym córka, kominiarka lekka i cienka za pewnie 10.00pln, pod kurtkę koszulka decathlon a i tak widać, że za gorąco! Pod spodnie przy takiej temperaturze chyba nic a jak było zimniej to jakieś rajstopy czy techniczne spodenki - kalesony nie bo są za grube.I jazda:Generalnie tak jak pisał Berry - lepiej zmarznąć niż się przegrzać!.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ela123 Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja kupowałam już chyba 4 razy ubrania narciarskie w Smyku. Moim zdaniem bardzo są porządne, ładne i dobrze wykonane. I z pomyślunkiem, wszystko mają co jest potrzebne - szelki o łatwej regulacji , można też odpiąć, fartuchy w kurtkach (te zapięcia wewnętrzne), ściągacze itd. Synek akurat miał gwałtowną potrzebę siusiania przez 3 lata, nie wiem jak będzie teraz. Nie było szans lecieć do ubikacji jak już zgłaszał potrzebę, więc musieliśmy często robić przystanki i manewry na obrzeżach tras. Więc u nas dobrze było mieć kalesony na zmianę, bo nie zawsze się udało zdążyć, żeby go na czas porozpinać, i wieczorem kalesony szły do przepierki. Smyk jest całkiem OK. Mam spodnie dla małej. Ma też komplet z Tchibo kurtka i spodnie - też jest fajny, ale te są raczej grubsze. Kurtka 4F - w porządku, ale rękawiczki z 4F miały nacięte jakieś gwiazdki na wzmocnieniu na dłoni i te gwiazdki popękały. Stanowczo wygodniejsze są spodnie i kurtka, nie wyobrażam sobie kombinezonu jednoczęściowego. A bielizna termiczna dla dzieci jest w dobrej cenie w D... Moim zdaniem dla dzieciaków nie warto przepłacać, bo po pierwsze rosną, po drugie - widzę po swoim nastolatku, że lubią zmieniać "stylizację". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
luśka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Przypomniałam sobie, że kiedyś w lumpeksie kupiłam dla siebie nowe spodnie narciarskie jakiejś fińskiej firmy. Były juniorskie, ale na mnie dobre . Na szczęście przed wyjazdem przymierzyłam je w domu i trochę pochodziłam (z pół godziny). Po zdjęciu miałam nogi mokre od potu. Nie z temperatury na zewnątrz, tylko dlatego, że spodnie nie były "oddychające". Sprawdziłam na stronie producenta. Tę właściwość miały inny modele. Od tej pory na wszelki wypadek oddychalność zawsze sprawdzam na metkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Słuchajcie miało być tak zimno a juz są plusowe tempy w nocy! Przyjdzie nam jeździć w samej bieliźnie chyba i jak będzie po czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 i jak będzie po czym Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka.
luśka Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Tym bym się bardziej martwił a niżeli tym w czym będziemy jeździć Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Spodnie i rekawiczki dla 11-latka.
TomiQ82 Napisano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Ale to wątek w dziale ubrania i akcesoria. Tutaj martwimy się o odzież he w sumie..........racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Madeleine Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Ja preferuję u 7latka i mniej, odzież zimową ze Smyka. Jak pisano wcześniej pasy przeciwśniegowe w kurtkach i na dole nogawek spodni. W kurtkach elastyczne półrękawiczki z lycry. W spodniach szelki z dużą możliwością regulacji i w pasie na rzepa regulacje do pociaśniania. Do tego mają jedną serię z wodoszczelnością 6tys i wiatroszczelnością 3tys, więc do uprawiania sportów już coś jest. A nie byle jaka "watolina" na dojście z domu do szkoły/przedszkola. Teraz w przecenach ceny naprawdę przyzwoite. Moje dzieciaki, jak ida na narty, to na caly dzien - i niestety Tchibo przemakalo od padajacego sniegu. Smyk nie, ale powiedzmy, ze jest to stylistyka w stylu balwana No i gruby straszliwie, jesli sie dzieci ruszaja, to im za cieplo. Moge polecic Decathlon i KappAhl. Do wyboru co roku w KappAhlu sa 3 atrakcyjne kolory: czarny, rozowy i niebieski ale jakosciowo super. Rekawiczki dzieciece 4F wprawdzie nie przemakaly, ale syn sie skarzyl, ze mu zimno w palce. Ze 2 lata temu kupilam na wyprzedazy Rossignole i juz przemakaja. Spydery za to trzymaja sie dzielnie, ale w regularnej cenie (130 za jednopalczaste) - nooo, to sporo. Bielizna Brubeck swietna, mamy i taka z merino, i zwykla. Kiedys kupowalam tez w KappAhlu (w tym roku chyba nie bylo) - cieplota porownywalna z taka tania allegrowa, ale ladniej odszyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi