nikon255 Napisano 3 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 13 minut temu, mig12345 napisał: Jak z sewisu to deklarowane 0,5 st , faktyczne 0,7 blizej 1. Za liniałem mógłbyś lampę postawić... Dlaczego prowokujesz? 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Godzinę temu, nikon255 napisał: Dlaczego prowokujesz? 😛 Nic z tego, za mało dyskutantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Niko najpierw napisz jakie deski 😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 (edytowane) 10 godzin temu, mig12345 napisał: Nic z tego, za mało dyskutantów Cześć A o czym tu dyskutować? Nie zdarzyła mi się jeszcze sytuacja abym wiedział jak mam naostrzone jakiekolwiek narty na których jeździłem, przez ponad 50 lat... 🙂 a ostatnio nawet nie wiedziałem jakie mam narty, oprócz tego, że to jakaś o profilu SL Volkla - no bo było napisane. Pozdrowienia Edytowane 4 Listopada 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 A bo Ty leniwy jestes, tylko bys jezdzil.... :-)) Chyba udajesz ze nie wiesz jakie znaczenie ma to dla niektorych. Podniesienie 0,5 , podniesienie 1- toz to przepaść... mentalna i niezwykle istotny problem. Ale na skiforum wrocili sami normalni ( no, może z wyjątkiem mnie). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Godzinę temu, mig12345 napisał: A bo Ty leniwy jestes, tylko bys jezdzil.... :-)) Chyba udajesz ze nie wiesz jakie znaczenie ma to dla niektorych. Podniesienie 0,5 , podniesienie 1- toz to przepaść... mentalna i niezwykle istotny problem. Ale na skiforum wrocili sami normalni ( no, może z wyjątkiem mnie). Jak Ciebie nie lubic... 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 16 godzin temu, Gabrik napisał: Niko najpierw napisz jakie deski 😈 Volkl RTM 78 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 To od dołu pojechałeś na 1, bok 88 🥸 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Dol tam na fotkach jest tylko po planowaniu. Niektórzy moga stwierdzić ze całkowicie bez sensu, ale dol zrobilem prawidlem 0,5, a bok z 88 na 87 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 7 minut temu, nikon255 napisał: Dol tam na fotkach jest tylko po planowaniu. Niektórzy moga stwierdzić ze całkowicie bez sensu, ale dol zrobilem prawidlem 0,5, a bok z 88 na 87 😅 No i fajnie. Ja w komórkach sl zrobilem bok z 87 na 88, by miec wszystkie narty w domu z tym samym kątem bocznym..... ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 8 minut temu, mig12345 napisał: No i fajnie. Ja w komórkach sl zrobilem bok z 87 na 88, by miec wszystkie narty w domu z tym samym kątem bocznym..... ;-))) No i fajnie, ze fajnie 🙂 Wiesz, ja lubie kombinowac. Czemu sobie odbierac te przyjemnosc? Dwie pary zrobilem ręcznie na "0,5" i fenomentalnie trzymaja na lodzie. Na 1 juz nie jest tak fajnie. Na standardowym sniegu roznica prawie zadna. Idac tym tropem chce sprobowac boku na 87. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 34 minuty temu, nikon255 napisał: Dol tam na fotkach jest tylko po planowaniu. Niektórzy moga stwierdzić ze całkowicie bez sensu, ale dol zrobilem prawidlem 0,5, a bok z 88 na 87 😅 No no, cyt. Jeżeli jesteś dobrze jeżdżącym/ą narciarzem/rką lubującym się w krótkim slalomowym skręcie to kąt krawędzi krawędzi może być mniejszy np. 87' https://www.remsport.pl/dobor-narzedzi-ostrzenie-krawedzi-ostrzalka-n-92.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elosawa Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 @nikon255 fajnie jeździsz, masz detale do dopracowania, najlepsze co możesz zrobić dla poprawy techniki to wyjazd(kilkudniowe w Polsce lub dłuższe w Alpach) z natyczki.pl lub podobną ekipą - są szkolenia „czysta technika” albo „slalom + gigant”. Na „czystej technice” są też zajęcia na krótkich i normalnych tyczkach. Bardzo polecam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 40 minut temu, Elosawa napisał: @nikon255 fajnie jeździsz, masz detale do dopracowania, najlepsze co możesz zrobić dla poprawy techniki to wyjazd(kilkudniowe w Polsce lub dłuższe w Alpach) z natyczki.pl lub podobną ekipą - są szkolenia „czysta technika” albo „slalom + gigant”. Na „czystej technice” są też zajęcia na krótkich i normalnych tyczkach. Bardzo polecam. Cos takiego jak czysta technika brzmi fajnie. Na tyczki i bramki jakos mnie nie ciagnie. Moze jak potomstwo odchowam to pojade sie odchamic 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elosawa Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 Godzinę temu, nikon255 napisał: Cos takiego jak czysta technika brzmi fajnie. Na tyczki i bramki jakos mnie nie ciagnie. Moze jak potomstwo odchowam to pojade sie odchamic 😄 Mogę się założyć, że jeśli pojedziesz na taki obóz szkoleniowy, to będziesz żałować, że nie zrobiłeś tego wcześniej😁. To co osiągnąłeś w 10 lat, mogłeś zrobić w 3-4 lata. Wg mnie najlepiej jest pojechać na początku sezonu, żeby mieć czas na samodzielne wdrażanie nowo zdobytej wiedzy i szlifowanie umiejętności. Po sezonie lub dwóch warto powtórzyć szkolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2021 3 godziny temu, nikon255 napisał: Cos takiego jak czysta technika brzmi fajnie. Na tyczki i bramki jakos mnie nie ciagnie. Moze jak potomstwo odchowam to pojade sie odchamic 😄 Cześć Wierz mi Nikon, "czysta technika" to bzdura. Narciarstwo sportowe to jest cel ( w sensie doskonalenia techniki jazdy a nie wyczynu sportowego) każdego narciarza trasowego. Innego nie ma. Kolega Elosawa ma 100% racji. Pozdrowienia 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 19 godzin temu, nikon255 napisał: Cos takiego jak czysta technika brzmi fajnie. Na tyczki i bramki jakos mnie nie ciagnie. Moze jak potomstwo odchowam to pojade sie odchamic 😄 Dla Ciebie tydzień na tyczkach będzie bardziej wartościowy niż kolejne 10 lat szlifowania techniki. Dlaczego? Bo Ty cały czas skupiasz się na technice. Jesteś w tym tak obcykany, że przeciętny instruktor nic nowego Ci nie powie. Ja też nie wiem, jak poprawiać Twoją technikę. Moim zdaniem jest całkiem dobra, w szczególności ta ześlizgowa. Potrzebujesz jazdy wymuszonym skrętem, większej dynamiki, ewentualnie objeżdżenia w bardzo trudnych warunkach. Bez tego, będziesz stał w miejscu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Godzinę temu, Spiochu napisał: Dla Ciebie tydzień na tyczkach będzie bardziej wartościowy niż kolejne 10 lat szlifowania techniki. Dlaczego? Bo Ty cały czas skupiasz się na technice. Jesteś w tym tak obcykany, że przeciętny instruktor nic nowego Ci nie powie. Ja też nie wiem, jak poprawiać Twoją technikę. Moim zdaniem jest całkiem dobra, w szczególności ta ześlizgowa. Potrzebujesz jazdy wymuszonym skrętem, większej dynamiki, ewentualnie objeżdżenia w bardzo trudnych warunkach. Bez tego, będziesz stał w miejscu. Dzięki 🙂 oby byla jeszcze kiedys okazja sie razem poslizgac. Co do opon. Na przod dhf maxx grip w exo. Na tyl tez jest dobry dhf, ale w dualu. Te modele 2,3 nie sa za szerokie, a na bank bedziesz zadowolony 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 @mig12345 specjalnie dla Ciebie. Jedna strona dziewicza, druga przelecona prawidlem 0,5 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Cześć Potrafisz ubawić! 🙂 Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Teraz, Mitek napisał: Cześć Potrafisz ubawić! 🙂 Pozdrowienia Ciesze sie, ze się uzupelniamy w ubawianiu 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 52 minuty temu, nikon255 napisał: Dzięki 🙂 oby byla jeszcze kiedys okazja sie razem poslizgac. Co do opon. Na przod dhf maxx grip w exo. Na tyl tez jest dobry dhf, ale w dualu. Te modele 2,3 nie sa za szerokie, a na bank bedziesz zadowolony 😉 Przyjedź na treningi tyczkowe 🙂 Co do opon rowerowych, założyłem osobny wątek. Fajnie jakbyś opisał swoje doświadczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 5 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 29 minut temu, Spiochu napisał: Przyjedź na treningi tyczkowe 🙂 Co do opon rowerowych, założyłem osobny wątek. Fajnie jakbyś opisał swoje doświadczenia. Jest to prawdopodobne 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 W dniu 21.10.2021 o 14:58, Adam ..DUCH napisał: Ja to pozostawię w zasadzie bez komentarza......jesteś tak samo walnięty jak ja......ja nie miałem YT wujkowie walili mnie po dupie kijkami..... Pracuj nad prawidłowym odciążeniem....jak będę miał czas to skręcę ci jakiś film w sezonie, oraz nad kątem ustawienia wewnętrznej narty.....a i jeszcze jedno jak będziesz miał wolne środki finansowe czyli ok. 100 zł zakup sobie proszę 2 metrowe sztachety i karnij się na nich.....potem ładna półka będzie. O np coś takiegohttps://sprzedajemy.pl/narty-atomic-beta-race-188cm-rybnik-2-062e3e-nr60641613 PS znalazłem na szybko - lepsze by były o 10 cm dłuższe - takie r 26 co zabijają - poczuj się jak Herman Maier taki filmik mi zaporponowalo na youtube. Kuszace... 😄 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Nikon popatrz poszło bokiem😅. Jeden wspaniały film (śliczne dzięki za jego wygrzebanie) rozwala cały system w zakresie współczesnego doboru nart. Wyparcie, niedowierzanie, uległość wobec specjalistów od marketingu??? Teraz chyba rozumiesz dlaczego polecam mniej taliowane i nieco dłuższe narty dla osób początkujących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi