Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Trochę żartobliwie Szkoda, że naszego forum nie czyta czołówka PŚ. Założyli by jakieś kapcie o fleksie 70 i zamiast chłodzić przed startem śniegiem podgrzewali by skorupy dmuchawami. Myślę, że 2-3 sekundy do urwania w każdym przejeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć, Marku - bardzo dziękuję za przytoczony tekst. Prawdę mówiąc, nie znałem go wcześniej. Materiał jest jak dla mnie cenny tym bardziej, że w jasny i prosty zarazem sposób wyjaśnia znaczenie stóp jako fundamentu w skutecznej, eleganckiej i efektywnej jeździe na nartach. Super, że chciało Ci się zajrzeć na forum i zamieścić ten tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Proszę zapodać ćwiczenia na ruchy stóp , jeśli od stóp wszystko się zaczyna, musi ich być cała masa, chętnie wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Dobry wycinek i zaskakująco przystępnie napisany. Masz PDF-a lub linka do całości? To tekst z 2008 roku, tyle pamiętam. Nie wiem czy uda mi się dotrzeć ponownie do tekstu źródłowego, jeśli tak to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Proszę zapodać ćwiczenia na ruchy stóp , jeśli od stóp wszystko się zaczyna, musi ich być cała masa, chętnie wypróbuję Cześć, sorki Tadeusz, ale ja już wszystko wyjaśniłem. Popatrz na sekwencję zdjęć Michaeli Schiffrin załączonych do postu Piotra. Tam wszystko jest opisane i pokazane jak na dłoni. Nie chce mi się wchodzić w jałowe dyskusje, tłumaczyć po raz enty tego, co już było tłumaczone. Jeżeli rozumiecie ruch stopą inicjujący skręt jako ruch stopy w bucie, to...ja już nic więcej nie mogę dodać. Jeśli naprawdę interesuje Ciebie i kogoś jeszcze ten temat, zachęcam do własnych poszukiwań. Jest tego naprawdę sporo w sieci. Ja swoje zrobiłem, mam nadzieję, że kogoś choć zainteresowałem tym tematem. Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Proszę zapodać ćwiczenia na ruchy stóp Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam Robiłem różne eksperymenty z butami, by lepiej czuć narty, mieć odpowiednie pochylenie do przodu w bok itp. Naczytałem się tekstów z amerykańskich portali(strasznie lubią takie analizy) odnośnie butów. Mam książke Harba i le Mstera, obie oryginały. Właśnie dlatego, że min. chciałem jak najlepiej kierowac własnymi nartami przy pomocy własnych stóp za posrednictwem butów A mam doświadczenie bezcenne. Bo pięćdziesiat lat temu jeździłem w tzw. narciarach, robionych przez szewców i to jeźdiłem równolegle. Potem były buty sznurowane podwójne(bucik w srodku). Potem sznurowany w środku i proste klamry. Były buty monstrualne do połowy łydki. W sumie powinienem czuć doskonale śnieg, incjować skręt od małego, czy dużego palca, przez kostkę do kolana, biodra, aż do pleców(rozluźnione). Jakość to czuje, bo miałem okazję wszystkiego popróbować. Boazerii, coraz doskonalszej, potem biszkoptów, też doskonlonych. Ale przede wszystkim jazdy po wszystkim, muldach, dziewiczego śniegu, sztruksu itd. To była praktyka. A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak do nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Moje pytanie nie dotyczyło treści zamieszczonego przeze mnie tekstu. OK link na PW, albo Tobie się to przyda albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Przeredaguj to, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Proszę zapodać ćwiczenia na ruchy stóp , jeśli od stóp wszystko się zaczyna, musi ich być cała masa, chętnie wypróbuję Cześć, sorki Tadeusz, ale ja już wszystko wyjaśniłem. Popatrz na sekwencję zdjęć Michaeli Schiffrin załączonych do postu Piotra. Tam wszystko jest opisane i pokazane jak na dłoni. Nie chce mi się wchodzić w jałowe dyskusje, tłumaczyć po raz enty tego, co już było tłumaczone. Jeżeli rozumiecie ruch stopą inicjujący skręt jako ruch stopy w bucie, to...ja już nic więcej nie mogę dodać. Jeśli naprawdę interesuje Ciebie i kogoś jeszcze ten temat, zachęcam do własnych poszukiwań. Jest tego naprawdę sporo w sieci. Ja swoje zrobiłem, mam nadzieję, że kogoś choć zainteresowałem tym tematem. Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Proszę zapodać ćwiczenia na ruchy stóp Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam Robiłem różne eksperymenty z butami, by lepiej czuć narty, mieć odpowiednie pochylenie do przodu w bok itp. Naczytałem się tekstów z amerykańskich portali(strasznie lubią takie analizy) odnośnie butów. Mam książke Harba i le Mstera, obie oryginały. Właśnie dlatego, że min. chciałem jak najlepiej kierowac własnymi nartami przy pomocy własnych stóp za posrednictwem butów A mam doświadczenie bezcenne. Bo pięćdziesiat lat temu jeździłem w tzw. narciarach, robionych przez szewców i to jeźdiłem równolegle. Potem były buty sznurowane podwójne(bucik w srodku). Potem sznurowany w środku i proste klamry. Były buty monstrualne do połowy łydki. W sumie powinienem czuć doskonale śnieg, incjować skręt od małego, czy dużego palca, przez kostkę do kolana, biodra, aż do pleców(rozluźnione). Jakość to czuje, bo miałem okazję wszystkiego popróbować. Boazerii, coraz doskonalszej, potem biszkoptów, też doskonlonych. Ale przede wszystkim jazdy po wszystkim, muldach, dziewiczego śniegu, sztruksu itd. To była praktyka. A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak do nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Moje pytanie nie dotyczyło treści zamieszczonego przeze mnie tekstu. OK link na PW, albo Tobie się to przyda albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Przeredaguj to, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Proszę zapodać ćwiczenia na ruchy stóp Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam Robiłem różne eksperymenty z butami, by lepiej czuć narty, mieć odpowiednie pochylenie do przodu w bok itp. Naczytałem się tekstów z amerykańskich portali(strasznie lubią takie analizy) odnośnie butów. Mam książke Harba i le Mstera, obie oryginały. Właśnie dlatego, że min. chciałem jak najlepiej kierowac własnymi nartami przy pomocy własnych stóp za posrednictwem butów A mam doświadczenie bezcenne. Bo pięćdziesiat lat temu jeździłem w tzw. narciarach, robionych przez szewców i to jeźdiłem równolegle. Potem były buty sznurowane podwójne(bucik w srodku). Potem sznurowany w środku i proste klamry. Były buty monstrualne do połowy łydki. W sumie powinienem czuć doskonale śnieg, incjować skręt od małego, czy dużego palca, przez kostkę do kolana, biodra, aż do pleców(rozluźnione). Jakość to czuje, bo miałem okazję wszystkiego popróbować. Boazerii, coraz doskonalszej, potem biszkoptów, też doskonlonych. Ale przede wszystkim jazdy po wszystkim, muldach, dziewiczego śniegu, sztruksu itd. To była praktyka. A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak do nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Moje pytanie nie dotyczyło treści zamieszczonego przeze mnie tekstu. OK link na PW, albo Tobie się to przyda albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Przeredaguj to, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Veteran Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam Robiłem różne eksperymenty z butami, by lepiej czuć narty, mieć odpowiednie pochylenie do przodu w bok itp. Naczytałem się tekstów z amerykańskich portali(strasznie lubią takie analizy) odnośnie butów. Mam książke Harba i le Mstera, obie oryginały. Właśnie dlatego, że min. chciałem jak najlepiej kierowac własnymi nartami przy pomocy własnych stóp za posrednictwem butów A mam doświadczenie bezcenne. Bo pięćdziesiat lat temu jeździłem w tzw. narciarach, robionych przez szewców i to jeźdiłem równolegle. Potem były buty sznurowane podwójne(bucik w srodku). Potem sznurowany w środku i proste klamry. Były buty monstrualne do połowy łydki. W sumie powinienem czuć doskonale śnieg, incjować skręt od małego, czy dużego palca, przez kostkę do kolana, biodra, aż do pleców(rozluźnione). Jakość to czuje, bo miałem okazję wszystkiego popróbować. Boazerii, coraz doskonalszej, potem biszkoptów, też doskonlonych. Ale przede wszystkim jazdy po wszystkim, muldach, dziewiczego śniegu, sztruksu itd. To była praktyka. A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Przepraszam że pytam tak otwarcie: czy radzisz sobie z tekstami o technice narciarskiej po angielsku? Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak do nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Moje pytanie nie dotyczyło treści zamieszczonego przeze mnie tekstu. OK link na PW, albo Tobie się to przyda albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Przeredaguj to, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Nie mam z tym najmniejszych problemów, , nic z tego tekstu nie wynika i ma się nijak nauczania jazdy na nartach i forumowej rzeczywistości. Jeszcze raz proszę o ćwiczenia na ruchy stopy, nie potrafię jeżdzić jak Schifrin a bardzo chciałbym Jeszcze raz proszę Moje pytanie nie dotyczyło treści zamieszczonego przeze mnie tekstu. OK link na PW, albo Tobie się to przyda albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Przeredaguj to, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 A teraz mały quiz- co ię będzie działo, gdy jadąc na bardzo płaskim stoczku, przekręcimy w bucie(nic więcej) przednia część stopy(zawsze nieco luźna) obracając ją na duży palec, którym dociśniemy do buta. Drugą stopę przekręcimy na mały palec. Trzeba być cierpliwym i nieco poczekać Pozdrawiam Przeredaguj to, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 .... Pojawia się też drugie pytanie: czy zawsze skręt jest inicjowany tak samo – tutaj znowu mam wątpliwości. Dzięki za głos korespondujący ze stokowymi realiami. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Powiem więcej. Każda faza skrętu jest inna. Powołam się tu na Marka Ogorzałka który poleca aby w "ustalonej" fazie skrętu .................bawić się balansem. To znaczy aby cały czas pracować balansem przód-tył i pochyleniem aby mieć maksymalne trzymanie krawędzi i zacieśnienie skrętu. Każdy skręt i jego faza jest inna . Nie ma optymalnej pozycji nad nartami. Ona zależy od wielu czynników i CAŁY czas, w każdej sekundzie skrętu trzeba jej szukać. Nie wiem tylko czy kręcić nóżką ( stopą lub paluszkiem) czy nie Cześć Tylko nie Ogorzałkiem... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 TomKur : "Przede wszystkim zachęcam do spróbowania inicjacji i poprowadzenia skrętu a,la Schiffrin na śniegu." Aha dzięki serdeczne. Proszę bardzo. Marek dał Ci pewnie dobrą wędkę, ryby złów sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Ty już złowiłeś ???? Łowię i łowię i łowię już ładnych kilka lat. Mnie bawi samo gonienie , przepraszam, łowienie króliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Wiem, że Marek "programowo" jest mocno kontrowersyjny ale prywatnie jest moim kolegą i gdzieś przy jakiejś ilości "zmiękczy" zdradził mi "swoją tajemnicę" którą cały czas stosuję. Ona działa !!!! Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Cześć Ooo no to bardzo chętnie bym porozmawiał przy zmiękczach - z Wami dwoma - bo wiem, że jeździć umiecie. Aczkolwiek tzw. wczesny Marek zrobił moim zdaniem sporo złej roboty poprzez Kuchleryzm. Pozdrowienia To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 To jest do zaaranżowania Nie ma rzeczy nie możliwych Nie znam się na szkoleniu ale dotarł do mnie tylko jeden, cytowany wcześniej Marka przekaz. Cześć A może dałby się zaprosić do Czarnego Gronia ??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy My krótki skręt - by Robert
Harpia Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Mogę spróbować. To tylko jeden telefon. Mam nadzieję, że Marek nie będzie zajęty. Rano dzwonię. Cześć OK Zapytaj czy ma wolne. Program dam Ci jutro na priv albo mailem. Niech oceni gdzie mógłby się umieścić jako gość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
TomKur Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 @TomKur No jak na wędkę króliczki łowisz to nie dziwię się,że ciężko Ci idzie. To oczywiście takie niewinne, słowne potyczki. Pozdrawiam Jurek Nie napisałem, że ciężko to idzie. Idzie całkiem lekko. Jak zacząłem stosować te czary-mary, stopa-pęta, paluch na ścianie, to od razu awansowałem na uczciwą 5 w skali forum już po sześciu latach stosowania. Sam widzisz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 5 z 8 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi