krzyzak06 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Witam i proszę o konstruktywną krytykę Narty 180/r21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Krzyzak Twoj styl jazdy spowodowany byl warunkami panujacymi na stoku czy po prostu tak na tej narcie jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyzak06 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Krzyzak Twoj styl jazdy spowodowany byl warunkami panujacymi na stoku czy po prostu tak na tej narcie jeździsz? Krawędzie były już przytępione, a na stoku królowały ciężkie odsypy przeplatane lodem. Taka jazda wydała mi się najbezpieczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Cześć,no gigant to to nie jest,wpadasz całym ciałem do środka skrętu,przez to zaczynasz skręt od górnej narty,wystawiasz ja także za bardzo do przodu,staraj się tego oduczyć.Przenieś ciężar na nartę dolną,szczególnie na początku skretu,do tego potrzebny jest dobry układ ciała.Zle ustawiasz ręce,zostawiasz je z tyłu przez co rotuje ci tułów ,zdecydowanie za szybko,wolniej a bardziej skup się na tech skretu.Przy Twoich umiejętnościach szybko załapiesz o co chodzi,jakiś kolega dobrze jeżdzacy lub instruktor i będzie z Ciebie gigantowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Krótki wychodzi ci lepiej, głowa całkiem w miarę, trochę poprawić timing, poczekać chwilę na krawędzi zanim robisz uślizg. Teraz tak jakbyś biodrami robił .... Ale poćwicz długi. Bez tego nie będzie z ciebie narciarza. Wbrew temu co się wydaje, długi można ładnie wyćwiczyć na slalomówkach. Powodzenia PS. Nie znam dokładnie skali, ale "8" to moim zdaniem wysoka ocena narciarska ... Dwa lata temu tez dałbym sobie tyle, teraz ... chyba mam to gdzieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzyzak06 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzg13 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Cześć,no gigant to to nie jest,wpadasz całym ciałem do środka skrętu,przez to zaczynasz skręt od górnej narty,wystawiasz ja także za bardzo do przodu,staraj się tego oduczyć.Przenieś ciężar na nartę dolną,szczególnie na początku skretu,do tego potrzebny jest dobry układ ciała.Zle ustawiasz ręce,zostawiasz je z tyłu przez co rotuje ci tułów ,zdecydowanie za szybko,wolniej a bardziej skup się na tech skretu.Przy Twoich umiejętnościach szybko załapiesz o co chodzi,jakiś kolega dobrze jeżdzacy lub instruktor i będzie z Ciebie gigantowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Krótki wychodzi ci lepiej, głowa całkiem w miarę, trochę poprawić timing, poczekać chwilę na krawędzi zanim robisz uślizg. Teraz tak jakbyś biodrami robił .... Ale poćwicz długi. Bez tego nie będzie z ciebie narciarza. Wbrew temu co się wydaje, długi można ładnie wyćwiczyć na slalomówkach. Powodzenia PS. Nie znam dokładnie skali, ale "8" to moim zdaniem wysoka ocena narciarska ... Dwa lata temu tez dałbym sobie tyle, teraz ... chyba mam to gdzieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
be_rcik Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Znalazłem jeszcze jeden nadający się filmik. Miało to być skrętem gigantowym, ale chyba coś nie wyszło Brak "włożenia" bioder, za bardzo z tyłu, "szukanie" śniegu wewnętrzną ręką. Lista pewnie powinna być dużo dłuższa, ale sam więcej nie widzę... Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Krótki wychodzi ci lepiej, głowa całkiem w miarę, trochę poprawić timing, poczekać chwilę na krawędzi zanim robisz uślizg. Teraz tak jakbyś biodrami robił .... Ale poćwicz długi. Bez tego nie będzie z ciebie narciarza. Wbrew temu co się wydaje, długi można ładnie wyćwiczyć na slalomówkach. Powodzenia PS. Nie znam dokładnie skali, ale "8" to moim zdaniem wysoka ocena narciarska ... Dwa lata temu tez dałbym sobie tyle, teraz ... chyba mam to gdzieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Nie wiem co to skręt gigantowy, pewnie chodzi ci o długi skręt wymuszony Generalnie jak ma być długi to za szybko wchodziłeś w kolejny, powinieneś przytrzymać. Fakt ze szeroko nie jest, ale na górze nawet połowy stoku nie wykorzystałeś. Najwięcej się przyspiesza i fun największy właśnie od linii równoległej do stoku. Ramiona powinny być równolegle do stoku, ręka zewnętrzna niżej i "nie odlatuje". Wtedy wenętrzną nie będizesz łapał śniegu. To w dużym uproszczeniu. Biodro to rzecz wtórna, przy technice samo się włoży. Pozdr Robert Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Krótki wychodzi ci lepiej, głowa całkiem w miarę, trochę poprawić timing, poczekać chwilę na krawędzi zanim robisz uślizg. Teraz tak jakbyś biodrami robił .... Ale poćwicz długi. Bez tego nie będzie z ciebie narciarza. Wbrew temu co się wydaje, długi można ładnie wyćwiczyć na slalomówkach. Powodzenia PS. Nie znam dokładnie skali, ale "8" to moim zdaniem wysoka ocena narciarska ... Dwa lata temu tez dałbym sobie tyle, teraz ... chyba mam to gdzieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzyzak06 Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Cześć Dokładnie. Biodro samo się wkłada a nie ma być wkładane bo wtedy kończy się wiszeniem tyłka nad skrętem itd. A Ty sam jak ocenisz swoja jazdę? Jest tu sporo elementów bardzo dobrych i sporo złych. CO Twoim zdaniem jest plusem a co minusem? Pozdrowienia serdeczne Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Krótki wychodzi ci lepiej, głowa całkiem w miarę, trochę poprawić timing, poczekać chwilę na krawędzi zanim robisz uślizg. Teraz tak jakbyś biodrami robił .... Ale poćwicz długi. Bez tego nie będzie z ciebie narciarza. Wbrew temu co się wydaje, długi można ładnie wyćwiczyć na slalomówkach. Powodzenia PS. Nie znam dokładnie skali, ale "8" to moim zdaniem wysoka ocena narciarska ... Dwa lata temu tez dałbym sobie tyle, teraz ... chyba mam to gdzieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
be_rcik Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. O efektach wkładania biodra na siłę przekonałem się w ubiegłym sezonie, gdy na podstawie nagrań zawodników próbowałem odtworzyć oglądaną pozycję. Na szczęście po obejrzeniu własnych nagrań od razu pognałem do instruktora. Trafił się dobry i mnie częściowo naprostował, ale była to końcówka sezonu i nie zdążyłem wyćwiczyć i utrwalić dobrych nawyków. Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy wyjazd na gigantkach (poprzedni sezon 95% slalomki), to jestem umiarkowanie zadowolony. Stwierdziłem, że lepiej wyjść od "0"- pozycji w jakiej czuję się teraz komfortowo, niż na potrzeby filmu to modyfikować. Na pewno mam problem z dociśnięciem przodów. Szczególnie w szybszej jeździe (przy technice jak z pierwszego filmiku) stosunkowo często narty zamiast karnie skręcić zaczynały pędzić w dół, bo przesunąłem się na tyły. Poprawiona (względem poprzednich sezonów) praca rąk, ale ciągle wymaga poprawy. Rozstaw nart chyba dobry. Faktycznie, jak wypunktował trzg13 miałem wcześniej wrażenie, że górna narta wychodzi za daleko. Tendencja do zbytniego obciążania górnej narty (chyba). Większość moich niegroźnych "szlifów" przy średnich/długich skrętach chyba z tego wynika. Nie wiem co jeszcze Niestety w najbliższym czasie nie zanosi się na dalsze wojaże, więc zostają okoliczne orczyki i SLki. Krótki wychodzi ci lepiej, głowa całkiem w miarę, trochę poprawić timing, poczekać chwilę na krawędzi zanim robisz uślizg. Teraz tak jakbyś biodrami robił .... Ale poćwicz długi. Bez tego nie będzie z ciebie narciarza. Wbrew temu co się wydaje, długi można ładnie wyćwiczyć na slalomówkach. Powodzenia PS. Nie znam dokładnie skali, ale "8" to moim zdaniem wysoka ocena narciarska ... Dwa lata temu tez dałbym sobie tyle, teraz ... chyba mam to gdzieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 lata później... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności To troche sie pozmienialo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
martin TDM Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Znawca nie jestem, żeby oceniac poszczególne aspekty Twojej jazdy, ale naprawdę przyjemnie się to oglada. Gratki za postep - jest OOOOLBRZYMI EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzyzak06 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 EDIT: pod okiem jakiegoś instruktora, czy w ramach "nauk własnych"? Trochę treningów u Ilewicza, sporo jazdy wolnej/treningów z "nauką własną" i podpowiedziami od kolegów. Niestety w mojej okolicy (Lublin) ciężko o giganta, więc głównie SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Czyli jednak da się! Brawo, rewelacyjne postępy. A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Piękna jazda miło popatrzeć - tyci kompensacji i będzie 100 proc.... I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 I jeszcze odrobinkę dociągnąć skręt. Clue tej jazdy jest szybkość przejść ze skrętu w skręt. Ciekaw jestem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda
Harpia Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Moja uwaga może nie jest właściwa. Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Ale to moje , niezobowiązujące upodobania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyzak06 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 A jak Ci idzie na tyczkach bo dynamikę masz świetną? Przy dobrych lotach na płaskim mam poniżej 10-15% straty w SL i 5% w GS do znajomych zajmujących okolice połowy stawki w finałach AMP. Jak będzie na stromym okaże się na Harendzie Fajnie byłoby załapać się na któryś finał. Jak wyjdzie zobaczymy Ja lubię w drugiej fazie zacieśnić skręt bo to daje duże przeciążenie i strzał do następnego skrętu. Dokładając kompensację jest mega fajnie. Kompensacja jeszcze nie do końca mi wychodzi. Chyba jakieś bariery w głowie, bo po mocnym dociśnięciu i odbiciu na slalomkach nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2-3 skrętów z petardą. Na gigantkach 1-2. Dzięki za komentarze i feedback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Moja jazda
Spiochu Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Przez 3 lata od takiego sobie amatora do zawodnika. Ile dni spędziłeś przez ten czas na nartach, ile na treningach? Jak przygotowujesz się poza stokiem? Latem i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Miłe dla oka bardzo krzyżaku. Chłopaki chwalą postęp więc ja też bym chciał porównać. Podlinkuj film do poprzedniej jazdy i napisz kiedy była. Masz w pierwszym poście tego wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Witam Obejrzałem sobie wszystkie filmy na 0,25 szybkość. Mógłbym nawet je zapisać i oglądać klatka po klatce. Nie jest to ważne. Najważniejszą rzeczą, na która zwróciłem uwagę to dogięcie nart. Widać to w pewnym momencie na drugim, filmie. Narty się nie dognie, jeśli będzie bardziej płasko. U Ciebie jest piękne wyłożenie nóg. I ten kąt narta śnieg. Już na drugim filmie widać było wyłożenie nogi zewnętrznej. Wewnętrznej jeszcze nieco brakowało. Stąd A. Ale A, bez obciążania tej narty, to zdarza się i zawodnikom. Masz bardzo dużą swobodę w biodrach. Ta nie wymuszona swoboda, pozwalająca jechać nartom na krawędzi, to chyba klucz do sukcesu. Gadanie o wkładaniu biodra tylko zamąca obraz. Samo się wkłada. Nic się nie włoży jak się jest "sztywnym", wolnym reakcjach, albo za starym w tej i innych częściach ciała. Poprawić to sobie można wbicie kijka Do pełni obrazu warto oby zrobić sobie film na slalomkach jadąc na dość stromych stoku w linii spadku. I kolejny film na nartach gigantowych, ale ze zmiennym rytmem skrętów(dłuższe na zmianę z krótszymi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzg13 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Cześć ,pisałem o Twojej jeździe kilka słów w 2016 roku,dlatego napiszę dwa słowa :)Postęp jest ogromny ,generalnie na poziomie amatorskiej jazdy ciężko wytykać teraz jakieś błędy.Chciałbym widywać ludzi tak jadących na stokach ,było by pięknie..Gratulacje za to co zrobiłeś.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Ależ ten czas leci... prawie równo 3 lata. Jak już trafiłem tutaj z powrotem to i odkopię Narty te same (180/r21), warunki idealne więc winę można zrzucać tylko na umiejętności Cześć Koledzy już napisali co trzeba. Ja tylko mogę dodać, że Twój postęp było możliwy bo miałeś dobrą bazę. Patrze na stare filmiki i widzę symetryczne i rytmiczne skręty oraz DBAŁOŚĆ O PEŁNĄ KONTROLĘ PRĘDKOŚCI. Wygrałeś podejściem do narciarstwa: Nie skupiałeś się na wskazaniach aplikacji ani na prędkości, nie powiedziałeś sobie, że jestem dobry i mam fun i to wystarczy, nie szukałeś poprawy odczuć w nartach czy butach tylko popracowałeś nad sobą. I TERAZ MASZ FUN! Gratuluję serdecznie postępów i obecnej jakości jazdy! Powinieneś skleić te dwa filmiki w całość opatrzyć krótkim komentarzem i wklejać wszędzie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi