SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 W tym sezonie, ratownicy z beskidzkiej grupy GOPR będą jeździli na nowych nartach, zrobionych specjalnie dla nich z oryginalną grafiką. Jak wam się podobają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 W tym sezonie, ratownicy z beskidzkiej grupy GOPR będą jeździli na nowych nartach, zrobionych specjalnie dla nich z oryginalną grafiką. Jak wam się podobają? IMG_6010.JPGIMG_6011.JPG IMG_6013.JPGIMG_6009.JPG Fajne I przy okazji- dlaczego tylko 161 cm.... Czy ratownicy na stoku uzywają jeszcze toboganów? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 W tym sezonie, ratownicy z beskidzkiej grupy GOPR będą jeździli na nowych nartach, zrobionych specjalnie dla nich z oryginalną grafiką. I super nie będzie można ich sprzedać jak ktoś ukradnie, fajna reklama firmy produkującej, jeśli wytrzymają, same plusy. Nareszcie profeska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 I super nie będzie można ich sprzedać jak ktoś ukradnie, fajna reklama firmy produkującej, jeśli wytrzymają, same plusy. Nareszcie profeska. tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Fajne I przy okazji- dlaczego tylko 161 cm.... Czy ratownicy na stoku uzywają jeszcze toboganów? PozdrawiamM Akurat tej długości zrobiłem fotki, 161 cm z całej partii było 2 szt. najdłuższe 176. I super nie będzie można ich sprzedać jak ktoś ukradnie, fajna reklama firmy produkującej, jeśli wytrzymają, same plusy. Nareszcie profeska. A najlepsze, że każdy może sobie zrobić swoją oryginalną grafikę u nas:) wytrzymają o to się nie boimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Odnośnie długości już tłumaczyłem każdy mógł sobie wybrać jaką chciał. Jeżeli chodzi o model, te narty będą "pracowały" głównie na stoku a nie poza nim, podczas długich testów i rozważań na temat doboru wiele spraw było branych pod uwagę i sami zainteresowani wybrali ten model. LUSTI w swojej kolekcji ma typowe freeride'y http://www.narty-onl...oduct.php?id=61 http://www.narty-onl...oduct.php?id=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Długość to może tylko taki przykład... Pewnie w większości będą używane przez ratowników dyżurujących na stacjach narciarskich,więc profil całkiem ok ogólnie to mi się bardzo podobają edit. no i wszystko wyjaśnione w międzyczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 najdłuższe 176. LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 I super nie będzie można ich sprzedać jak ktoś ukradnie, fajna reklama firmy produkującej, jeśli wytrzymają, same plusy. Nareszcie profeska. tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Fajne I przy okazji- dlaczego tylko 161 cm.... Czy ratownicy na stoku uzywają jeszcze toboganów? PozdrawiamM Akurat tej długości zrobiłem fotki, 161 cm z całej partii było 2 szt. najdłuższe 176. I super nie będzie można ich sprzedać jak ktoś ukradnie, fajna reklama firmy produkującej, jeśli wytrzymają, same plusy. Nareszcie profeska. A najlepsze, że każdy może sobie zrobić swoją oryginalną grafikę u nas:) wytrzymają o to się nie boimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Odnośnie długości już tłumaczyłem każdy mógł sobie wybrać jaką chciał. Jeżeli chodzi o model, te narty będą "pracowały" głównie na stoku a nie poza nim, podczas długich testów i rozważań na temat doboru wiele spraw było branych pod uwagę i sami zainteresowani wybrali ten model. LUSTI w swojej kolekcji ma typowe freeride'y http://www.narty-onl...oduct.php?id=61 http://www.narty-onl...oduct.php?id=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Długość to może tylko taki przykład... Pewnie w większości będą używane przez ratowników dyżurujących na stacjach narciarskich,więc profil całkiem ok ogólnie to mi się bardzo podobają edit. no i wszystko wyjaśnione w międzyczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 najdłuższe 176. LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Fajne I przy okazji- dlaczego tylko 161 cm.... Czy ratownicy na stoku uzywają jeszcze toboganów? PozdrawiamM Akurat tej długości zrobiłem fotki, 161 cm z całej partii było 2 szt. najdłuższe 176. I super nie będzie można ich sprzedać jak ktoś ukradnie, fajna reklama firmy produkującej, jeśli wytrzymają, same plusy. Nareszcie profeska. A najlepsze, że każdy może sobie zrobić swoją oryginalną grafikę u nas:) wytrzymają o to się nie boimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Odnośnie długości już tłumaczyłem każdy mógł sobie wybrać jaką chciał. Jeżeli chodzi o model, te narty będą "pracowały" głównie na stoku a nie poza nim, podczas długich testów i rozważań na temat doboru wiele spraw było branych pod uwagę i sami zainteresowani wybrali ten model. LUSTI w swojej kolekcji ma typowe freeride'y http://www.narty-onl...oduct.php?id=61 http://www.narty-onl...oduct.php?id=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Długość to może tylko taki przykład... Pewnie w większości będą używane przez ratowników dyżurujących na stacjach narciarskich,więc profil całkiem ok ogólnie to mi się bardzo podobają edit. no i wszystko wyjaśnione w międzyczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 najdłuższe 176. LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Odnośnie długości już tłumaczyłem każdy mógł sobie wybrać jaką chciał. Jeżeli chodzi o model, te narty będą "pracowały" głównie na stoku a nie poza nim, podczas długich testów i rozważań na temat doboru wiele spraw było branych pod uwagę i sami zainteresowani wybrali ten model. LUSTI w swojej kolekcji ma typowe freeride'y http://www.narty-onl...oduct.php?id=61 http://www.narty-onl...oduct.php?id=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Długość to może tylko taki przykład... Pewnie w większości będą używane przez ratowników dyżurujących na stacjach narciarskich,więc profil całkiem ok ogólnie to mi się bardzo podobają edit. no i wszystko wyjaśnione w międzyczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 najdłuższe 176. LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
adamski10 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Długość to może tylko taki przykład... Pewnie w większości będą używane przez ratowników dyżurujących na stacjach narciarskich,więc profil całkiem ok ogólnie to mi się bardzo podobają edit. no i wszystko wyjaśnione w międzyczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 najdłuższe 176. LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 najdłuższe 176. LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
SNOWBEAR Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Jan znam Twoje zdanie odnośnie długości nart, może poprostu nie są im potrzebne dłuższe to z pewnością nie jest sprawa czy ktoś się boi czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? po co GOPR-owcom w ośrodku typu Czarny Groń dłuższe narty? to chyba nie są narty do skitour ale dobrane wyłącznie pod trase, raczej się czepiasz, Janie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty
kolo Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 tak jak Mig - po co 161cm????? dla ich dzieci? w dodatku profil trochwe nietrafiony - przydalo by sie pod butem co najmniej 85-90 na nieprzetarte szlaki..... oczywiscie - dobry czlowiek pojedzie na wszystkim......ale czemu nie zoptymalizowac troche??? Janie, myślę że przetarg i zapotrzebowanie na konkretny asortyment. Jak sobie stryjenka zażyczyła tak dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo GOPR w Beskidach ma nowe oryginalne narty
sese Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 LOL - "AZ" 176 - jestem pod wrazeniem - to nawet GOPR'owcy boja sie jezdzic na dluzszych??? Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
jan koval Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Może nie zauważyłeś, ale są to deski dla beskidzkiej grupy GOPR. Wiem, że mają na swoim terenie Pilsko, ale poza nim to szersze/dłuższe narty raczej by im się nie przydały. Sztuka dla sztuki. Poza tym krótsze bardziej poręczne i łatwiej na skuter czy inny środek transportu załadować nie wyobrazam sobie, ze WSZYSTKIE ofiary leza sobie na srodku trasy i czekaja grzecznie. a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa kazdy cm dlugosci oraz m szerokosci to plus. Chyba polskie gory znowu nie sa takie wyasfaltowane w calosci????? ale, jak zaznaczylem, na pewno Ty masz logiczne wytlumaczenie - dla mnie, osobiscie, jest to dziwne....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
fredowski Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Hyde Park sie rozwija. Nastepny prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 a moze mam inne perspektywy - w momencie akcji poza trasa...Z perspektywy ostatnich kilku zim (choć trochę przesadzone ) - co to jest śnieg poza trasą? PozdrMarcinPS: Perspektywa Beskidzka, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jak to co? Hałda utworzona przez spychanie przez wiatr śniegu produkowanego armatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 ~~Janie W kwietniu wrzucałem relację z jednego z najbardziej śnieżnych weekndów na Pilsku. http://www.skiforum....ngus-na-pilsku/ W tych warunkach, poza trasą, można było całkiem komfortowo działać na komórkach SL. Tym bardziej nie rozumiem idei szerokich i długich nart dla GOPR. Oni działają w 99% na trasie. Często zlodzonej. Twarde i króttkie (dla łatwiejszego manewrowania w czasie akcji) narty są jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi