kajo50 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 . Jezeli ktos mieszkal w Poznaniu, Lodzi i na polnoc a narciarstwa nie trenowal to smigu nie umie! To są "rewolucyjne" wnioski!!!!!!! Musimy tu na forum ogłosić super konkurs p.t. "Złote usta". Mam już pierwszą nominację do tego "zaszczytnego" tytułu i zgadnijcie kim jest ta osoba (forumowicz). .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 56 Dodano 9 l Ostatniej odpowiedzi 8 l Top użytkownicy w tym temacie 10 4 4 6 Popularne dni 21 Lis 16 15 Lis 12 18 Lis 11 17 Lis 4 Top użytkownicy w tym temacie fredowski 10 odpowiedzi Mitek 4 odpowiedzi bakkz 4 odpowiedzi Veteran 6 odpowiedzi Popularne dni 21 Lis 2015 16 odpowiedzi 15 Lis 2015 12 odpowiedzi 18 Lis 2015 11 odpowiedzi 17 Lis 2015 4 odpowiedzi fredowski Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Cos pisales, ze w Ksrkonoszach, ze WoP, ze zlew i podobne. Przykre ze masz trwala kontuzje. Umiesz?/umiales smig? To go umiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ski4ever Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Dawno, dawno temu (końcówka lat osiemdziesiątych) oglądałem w tvp taki film, jak facet ze Śląska zjeżdżał na nartach z hałdy. Miał kilka par zużytych nart i hop - hop, jakby w kopnym śniegu ale zamiast tego w takim żużlowym osuwisku śmigał. Już chyba o tym tu kiedyś pisałem, ale nie było odzewu. Pamięta ktoś może tamten reportaż? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Zdjęcie przypomina mi ośrodek w Niemczech przy granicy z Czechami, na trasie Praga-Norymberga, gdzie przy kopalni kaolinu był wyciąg i zjeżdżało się po hałdzie piasku na wypożyczonych nartach.Nie byłem tam już 20 lat, ale fredowski pewnie wie, czy to jeszcze funkcjonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Dawno, dawno temu (końcówka lat osiemdziesiątych) oglądałem w tvp taki film, jak facet ze Śląska zjeżdżał na nartach z hałdy. Miał kilka par zużytych nart i hop - hop, jakby w kopnym śniegu ale zamiast tego w takim żużlowym osuwisku śmigał. Już chyba o tym tu kiedyś pisałem, ale nie było odzewu. Pamięta ktoś może tamten reportaż? Na YT widziałem kiedyś filmik ze zjazdu z hałdy w Rydułtowach (najwyższa hałda w PL) - ale chyba było to po sniegu... A po kamieniach?... znam osobiście kilku osobników, którzy zjechali w lecie.... z hałdy przy Kwk Chwałowice. Byłem wtedy za mały by do nich dołaczyć, miałem tylko prawo kibicować. :-) Pomysł był srednio dobry, poźniej juz nie powtarzany- mało jazdy, dużo upadków, PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Pewnie chodzi o Monte Kaolino http://www.montekaolino.eu/ Rzeczywiście,o to chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Narciarski zegar(dot. smigu)
fredowski Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Cos pisales, ze w Ksrkonoszach, ze WoP, ze zlew i podobne. Przykre ze masz trwala kontuzje. Umiesz?/umiales smig? To go umiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Dawno, dawno temu (końcówka lat osiemdziesiątych) oglądałem w tvp taki film, jak facet ze Śląska zjeżdżał na nartach z hałdy. Miał kilka par zużytych nart i hop - hop, jakby w kopnym śniegu ale zamiast tego w takim żużlowym osuwisku śmigał. Już chyba o tym tu kiedyś pisałem, ale nie było odzewu. Pamięta ktoś może tamten reportaż? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 24 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Zdjęcie przypomina mi ośrodek w Niemczech przy granicy z Czechami, na trasie Praga-Norymberga, gdzie przy kopalni kaolinu był wyciąg i zjeżdżało się po hałdzie piasku na wypożyczonych nartach.Nie byłem tam już 20 lat, ale fredowski pewnie wie, czy to jeszcze funkcjonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Dawno, dawno temu (końcówka lat osiemdziesiątych) oglądałem w tvp taki film, jak facet ze Śląska zjeżdżał na nartach z hałdy. Miał kilka par zużytych nart i hop - hop, jakby w kopnym śniegu ale zamiast tego w takim żużlowym osuwisku śmigał. Już chyba o tym tu kiedyś pisałem, ale nie było odzewu. Pamięta ktoś może tamten reportaż? Na YT widziałem kiedyś filmik ze zjazdu z hałdy w Rydułtowach (najwyższa hałda w PL) - ale chyba było to po sniegu... A po kamieniach?... znam osobiście kilku osobników, którzy zjechali w lecie.... z hałdy przy Kwk Chwałowice. Byłem wtedy za mały by do nich dołaczyć, miałem tylko prawo kibicować. :-) Pomysł był srednio dobry, poźniej juz nie powtarzany- mało jazdy, dużo upadków, PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Pewnie chodzi o Monte Kaolino http://www.montekaolino.eu/ Rzeczywiście,o to chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
lski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Pewnie chodzi o Monte Kaolino http://www.montekaolino.eu/ Rzeczywiście,o to chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 3 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi