krzyzak06 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 21 lat 180cm 67kg umiejętności 7-8 buty: nordica speedmachine 110 Jestem nastawiony na poprawę techniki, lubię jeździć "agresywnie", kilka razy do roku tyczki/zawody. 1. Czy jest sens zmieniać buty, jeżeli tak to na jakie? Kupując obecne buty znałem się jeszcze mniej, ale sprzedawca mówił, że są najwęższe w tej kategorii jakie mieli na stanie. I tak mogę zapiąć klamry (wszystkie) do końca bez problemu (z tego co czytałem, to klamry na stopie nie powinno zapinać się do końca?). Szukać butów pokroju fischer vacuum czy np. skorupa standardowa, a dorobić wkładkę? Chodzi mi o to, aby but był idealnie dopasowany, a jednocześnie można było w nim jeździć cały dzień. 2. Jaki flex? 110-130 będzie czuć różnicę? Czytałem, że dużo zależy od producenta i flex u jednego nie koniecznie równa się flexowi innej firmy. Z drugiej strony czy w 150 nogi nie odpadają po dwóch zjazdach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Buty o cienkiej wkładce wewnętrznej i o większym flex będą bardziej niewygodne. Jeżeli szukasz czegoś bardziej uniwersalnego sport/rekreacja to model który posiadasz dobrze pasuje do tego zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 21 lat 180cm 67kg umiejętności 7-8 buty: nordica speedmachine 110 Jestem nastawiony na poprawę techniki, lubię jeździć "agresywnie", kilka razy do roku tyczki/zawody. 1. Czy jest sens zmieniać buty, jeżeli tak to na jakie? Kupując obecne buty znałem się jeszcze mniej, ale sprzedawca mówił, że są najwęższe w tej kategorii jakie mieli na stanie. I tak mogę zapiąć klamry (wszystkie) do końca bez problemu (z tego co czytałem, to klamry na stopie nie powinno zapinać się do końca?). Szukać butów pokroju fischer vacuum czy np. skorupa standardowa, a dorobić wkładkę? Chodzi mi o to, aby but był idealnie dopasowany, a jednocześnie można było w nim jeździć cały dzień. 2. Jaki flex? 110-130 będzie czuć różnicę? Czytałem, że dużo zależy od producenta i flex u jednego nie koniecznie równa się flexowi innej firmy. Z drugiej strony czy w 150 nogi nie odpadają po dwóch zjazdach? "Fleks" buta zmienia sie z czasem i temp. wiec o idealny trudno,buty nie moga byc zbyt sztywne tutaj w pewnym uproszczeniu bardziej chodzi o wage niz umiejetnosci,podobnie z nartami. Niska osoba z stosunkowo duzymi stopami,raczej buty o niskim kominie, jego wysokosc determinuje dzwignie z która napieramy na jezyk lub np. but b.miekki i wyzszy komin. Znam osobe slusznej postury która jako poczatkujaca musiala miec fleks 140 i bardzo dobrych narciarzy którym 110 wystarcza. Metoda prób i bledów nieunikniona, Dorobienie indywidualnej wkladki w kontekscie jazdy na tyczkach to b.dobry pomysl. Zapnij super-maksymalnie posiadanego buta , da Ci to pewne wyobrazenie jak bedzie sie zachowywal twardszy but. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi. Zapnij super-maksymalnie posiadanego buta , da Ci to pewne wyobrazenie jak bedzie sie zachowywal twardszy but. Do maksymalnego zapięcia brakuje mi tylko przekręcenia mocowań (tych ząbkowanych) na łydce o 2cm (fabrycznie przygotowane miejsca do przewiercenia), co zamierzam zrobić w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Może to oznaczać pewne zużycie, albo najlepsze dopiero przed nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi. Do maksymalnego zapięcia brakuje mi tylko przekręcenia mocowań (tych ząbkowanych) na łydce o 2cm (fabrycznie przygotowane miejsca do przewiercenia), co zamierzam zrobić w tym sezonie. mozesz robic, co tylko chcesz, a te buty po prostu maja za duzy volume czyli objetosc prawdopodobnie potrzebujesz last 95-98 z low volume. zalezy, jaka "gruba " lydka, jak nisko schodzi brzusiec miesnia itp polsrodkami mozesz te buty uratowac, ale po prostu byly one zle dobrane w sensie wymiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Z powodu bardzo dużego zróżnicowania budowy anatomicznej łydki(jej grubości) górne klamry posiadają dużo większą możliwość regulacji niż dolne, natomiast jeśli dolne klamry zamykasz w miare swobodnie na ostatni ząbek,but jest za duży lub rozbity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 1. Czy jest sens zmieniać buty, jeżeli tak to na jakie? Kupując obecne buty znałem się jeszcze mniej, ale sprzedawca mówił, że są najwęższe w tej kategorii jakie mieli na stanie. I tak mogę zapiąć klamry (wszystkie) do końca bez problemu (z tego co czytałem, to klamry na stopie nie powinno zapinać się do końca?). Szukać butów pokroju fischer vacuum czy np. skorupa standardowa, a dorobić wkładkę? Chodzi mi o to, aby but był idealnie dopasowany, a jednocześnie można było w nim jeździć cały dzień. Nie obraź się ale. http://www.skiforum....ow-narciarskich Buty kupujesz do nogi, do tego co chcesz/potrafisz/będziesz robić. Napewno nie zgodnie ze stanem oferty sklepu. Bezproblemowe zapięcie na ostani ząbek jest bandytyzmem mechanicznym a dla nogi-konstrukcji buta bywa zabójcze. Ładnie Cię ktoś wpuścił. Najpierw poczytaj. But ma znakomicie trzymać piętę i stopę przy leciutko zapiętych klamrach.(nowy) Ze sztywnościa nie szalej bo dobrze spasowany miiększy jest lepszy niż luźny twardy, komfort w twardych bywa czasem słaby, również termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Zamiast zapinać na ostatni ząbek wystarczy wymienić klamry na krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Paw1 Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi w trzewikach. Problemem nie jest schodek na który się zapina a stopień odkształcania skorupy by unieruchowić wewnątrz nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Możesz spróbować,czegoś takiego jeśli rozmiar podejdzie: http://skiteam.pl/bu...-sc-jr-w11.html Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Ewolucja zatoczyła koło wracamy do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Zwróć uwagę ,że producent dedykuje ten but również dorosłym, może się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 mam też speedmachine ale 14. różnią się od Twoich tylko lub aż tym, że mają wkładkę języka żelową i idealnie po 20 min dopasowującą się do kształtu podbicia i później dociągasz o ząbek lub dwa klamry.. Te moje niby maja 130/140 flex ale w speedmachinach twardość jest trochę zawyżona. Buty masz moim zdaniem całkiem niezłe choć przesiadkę na 14-tkę odczułbyś na + ( większy komfort. lepsze trzymanie, ogólna twardość ) Jeśli u Ciebie to tylko problem klamer to pokombinuj, na pasku są otwory do przesunięcia ich. Jeśli to pomoże to wydawanie z tego powodu kasy na nowy but uważam za bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty- czy jest sens zmieniać?
krzyzak06 Napisano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi. Zapnij super-maksymalnie posiadanego buta , da Ci to pewne wyobrazenie jak bedzie sie zachowywal twardszy but. Do maksymalnego zapięcia brakuje mi tylko przekręcenia mocowań (tych ząbkowanych) na łydce o 2cm (fabrycznie przygotowane miejsca do przewiercenia), co zamierzam zrobić w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Może to oznaczać pewne zużycie, albo najlepsze dopiero przed nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi. Do maksymalnego zapięcia brakuje mi tylko przekręcenia mocowań (tych ząbkowanych) na łydce o 2cm (fabrycznie przygotowane miejsca do przewiercenia), co zamierzam zrobić w tym sezonie. mozesz robic, co tylko chcesz, a te buty po prostu maja za duzy volume czyli objetosc prawdopodobnie potrzebujesz last 95-98 z low volume. zalezy, jaka "gruba " lydka, jak nisko schodzi brzusiec miesnia itp polsrodkami mozesz te buty uratowac, ale po prostu byly one zle dobrane w sensie wymiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Z powodu bardzo dużego zróżnicowania budowy anatomicznej łydki(jej grubości) górne klamry posiadają dużo większą możliwość regulacji niż dolne, natomiast jeśli dolne klamry zamykasz w miare swobodnie na ostatni ząbek,but jest za duży lub rozbity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 1. Czy jest sens zmieniać buty, jeżeli tak to na jakie? Kupując obecne buty znałem się jeszcze mniej, ale sprzedawca mówił, że są najwęższe w tej kategorii jakie mieli na stanie. I tak mogę zapiąć klamry (wszystkie) do końca bez problemu (z tego co czytałem, to klamry na stopie nie powinno zapinać się do końca?). Szukać butów pokroju fischer vacuum czy np. skorupa standardowa, a dorobić wkładkę? Chodzi mi o to, aby but był idealnie dopasowany, a jednocześnie można było w nim jeździć cały dzień. Nie obraź się ale. http://www.skiforum....ow-narciarskich Buty kupujesz do nogi, do tego co chcesz/potrafisz/będziesz robić. Napewno nie zgodnie ze stanem oferty sklepu. Bezproblemowe zapięcie na ostani ząbek jest bandytyzmem mechanicznym a dla nogi-konstrukcji buta bywa zabójcze. Ładnie Cię ktoś wpuścił. Najpierw poczytaj. But ma znakomicie trzymać piętę i stopę przy leciutko zapiętych klamrach.(nowy) Ze sztywnościa nie szalej bo dobrze spasowany miiększy jest lepszy niż luźny twardy, komfort w twardych bywa czasem słaby, również termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Zamiast zapinać na ostatni ząbek wystarczy wymienić klamry na krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Paw1 Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi w trzewikach. Problemem nie jest schodek na który się zapina a stopień odkształcania skorupy by unieruchowić wewnątrz nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Możesz spróbować,czegoś takiego jeśli rozmiar podejdzie: http://skiteam.pl/bu...-sc-jr-w11.html Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Ewolucja zatoczyła koło wracamy do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Zwróć uwagę ,że producent dedykuje ten but również dorosłym, może się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 mam też speedmachine ale 14. różnią się od Twoich tylko lub aż tym, że mają wkładkę języka żelową i idealnie po 20 min dopasowującą się do kształtu podbicia i później dociągasz o ząbek lub dwa klamry.. Te moje niby maja 130/140 flex ale w speedmachinach twardość jest trochę zawyżona. Buty masz moim zdaniem całkiem niezłe choć przesiadkę na 14-tkę odczułbyś na + ( większy komfort. lepsze trzymanie, ogólna twardość ) Jeśli u Ciebie to tylko problem klamer to pokombinuj, na pasku są otwory do przesunięcia ich. Jeśli to pomoże to wydawanie z tego powodu kasy na nowy but uważam za bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór innego sprzętu narciarskiego Buty- czy jest sens zmieniać?
wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Może to oznaczać pewne zużycie, albo najlepsze dopiero przed nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi. Do maksymalnego zapięcia brakuje mi tylko przekręcenia mocowań (tych ząbkowanych) na łydce o 2cm (fabrycznie przygotowane miejsca do przewiercenia), co zamierzam zrobić w tym sezonie. mozesz robic, co tylko chcesz, a te buty po prostu maja za duzy volume czyli objetosc prawdopodobnie potrzebujesz last 95-98 z low volume. zalezy, jaka "gruba " lydka, jak nisko schodzi brzusiec miesnia itp polsrodkami mozesz te buty uratowac, ale po prostu byly one zle dobrane w sensie wymiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Z powodu bardzo dużego zróżnicowania budowy anatomicznej łydki(jej grubości) górne klamry posiadają dużo większą możliwość regulacji niż dolne, natomiast jeśli dolne klamry zamykasz w miare swobodnie na ostatni ząbek,but jest za duży lub rozbity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 1. Czy jest sens zmieniać buty, jeżeli tak to na jakie? Kupując obecne buty znałem się jeszcze mniej, ale sprzedawca mówił, że są najwęższe w tej kategorii jakie mieli na stanie. I tak mogę zapiąć klamry (wszystkie) do końca bez problemu (z tego co czytałem, to klamry na stopie nie powinno zapinać się do końca?). Szukać butów pokroju fischer vacuum czy np. skorupa standardowa, a dorobić wkładkę? Chodzi mi o to, aby but był idealnie dopasowany, a jednocześnie można było w nim jeździć cały dzień. Nie obraź się ale. http://www.skiforum....ow-narciarskich Buty kupujesz do nogi, do tego co chcesz/potrafisz/będziesz robić. Napewno nie zgodnie ze stanem oferty sklepu. Bezproblemowe zapięcie na ostani ząbek jest bandytyzmem mechanicznym a dla nogi-konstrukcji buta bywa zabójcze. Ładnie Cię ktoś wpuścił. Najpierw poczytaj. But ma znakomicie trzymać piętę i stopę przy leciutko zapiętych klamrach.(nowy) Ze sztywnościa nie szalej bo dobrze spasowany miiększy jest lepszy niż luźny twardy, komfort w twardych bywa czasem słaby, również termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Zamiast zapinać na ostatni ząbek wystarczy wymienić klamry na krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Paw1 Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi w trzewikach. Problemem nie jest schodek na który się zapina a stopień odkształcania skorupy by unieruchowić wewnątrz nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Możesz spróbować,czegoś takiego jeśli rozmiar podejdzie: http://skiteam.pl/bu...-sc-jr-w11.html Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Ewolucja zatoczyła koło wracamy do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Zwróć uwagę ,że producent dedykuje ten but również dorosłym, może się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 mam też speedmachine ale 14. różnią się od Twoich tylko lub aż tym, że mają wkładkę języka żelową i idealnie po 20 min dopasowującą się do kształtu podbicia i później dociągasz o ząbek lub dwa klamry.. Te moje niby maja 130/140 flex ale w speedmachinach twardość jest trochę zawyżona. Buty masz moim zdaniem całkiem niezłe choć przesiadkę na 14-tkę odczułbyś na + ( większy komfort. lepsze trzymanie, ogólna twardość ) Jeśli u Ciebie to tylko problem klamer to pokombinuj, na pasku są otwory do przesunięcia ich. Jeśli to pomoże to wydawanie z tego powodu kasy na nowy but uważam za bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
wort Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Z powodu bardzo dużego zróżnicowania budowy anatomicznej łydki(jej grubości) górne klamry posiadają dużo większą możliwość regulacji niż dolne, natomiast jeśli dolne klamry zamykasz w miare swobodnie na ostatni ząbek,but jest za duży lub rozbity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 1. Czy jest sens zmieniać buty, jeżeli tak to na jakie? Kupując obecne buty znałem się jeszcze mniej, ale sprzedawca mówił, że są najwęższe w tej kategorii jakie mieli na stanie. I tak mogę zapiąć klamry (wszystkie) do końca bez problemu (z tego co czytałem, to klamry na stopie nie powinno zapinać się do końca?). Szukać butów pokroju fischer vacuum czy np. skorupa standardowa, a dorobić wkładkę? Chodzi mi o to, aby but był idealnie dopasowany, a jednocześnie można było w nim jeździć cały dzień. Nie obraź się ale. http://www.skiforum....ow-narciarskich Buty kupujesz do nogi, do tego co chcesz/potrafisz/będziesz robić. Napewno nie zgodnie ze stanem oferty sklepu. Bezproblemowe zapięcie na ostani ząbek jest bandytyzmem mechanicznym a dla nogi-konstrukcji buta bywa zabójcze. Ładnie Cię ktoś wpuścił. Najpierw poczytaj. But ma znakomicie trzymać piętę i stopę przy leciutko zapiętych klamrach.(nowy) Ze sztywnościa nie szalej bo dobrze spasowany miiększy jest lepszy niż luźny twardy, komfort w twardych bywa czasem słaby, również termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 11 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Zamiast zapinać na ostatni ząbek wystarczy wymienić klamry na krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Paw1 Chyba nie bardzo wiesz o co chodzi w trzewikach. Problemem nie jest schodek na który się zapina a stopień odkształcania skorupy by unieruchowić wewnątrz nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Możesz spróbować,czegoś takiego jeśli rozmiar podejdzie: http://skiteam.pl/bu...-sc-jr-w11.html Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Ps. Juniorskie zawodnicze są do rozmiaru 28.5 Ewolucja zatoczyła koło wracamy do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Zwróć uwagę ,że producent dedykuje ten but również dorosłym, może się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Szabir Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 mam też speedmachine ale 14. różnią się od Twoich tylko lub aż tym, że mają wkładkę języka żelową i idealnie po 20 min dopasowującą się do kształtu podbicia i później dociągasz o ząbek lub dwa klamry.. Te moje niby maja 130/140 flex ale w speedmachinach twardość jest trochę zawyżona. Buty masz moim zdaniem całkiem niezłe choć przesiadkę na 14-tkę odczułbyś na + ( większy komfort. lepsze trzymanie, ogólna twardość ) Jeśli u Ciebie to tylko problem klamer to pokombinuj, na pasku są otwory do przesunięcia ich. Jeśli to pomoże to wydawanie z tego powodu kasy na nowy but uważam za bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
wort Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Zwróć uwagę ,że producent dedykuje ten but również dorosłym, może się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 12 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 mam też speedmachine ale 14. różnią się od Twoich tylko lub aż tym, że mają wkładkę języka żelową i idealnie po 20 min dopasowującą się do kształtu podbicia i później dociągasz o ząbek lub dwa klamry.. Te moje niby maja 130/140 flex ale w speedmachinach twardość jest trochę zawyżona. Buty masz moim zdaniem całkiem niezłe choć przesiadkę na 14-tkę odczułbyś na + ( większy komfort. lepsze trzymanie, ogólna twardość ) Jeśli u Ciebie to tylko problem klamer to pokombinuj, na pasku są otwory do przesunięcia ich. Jeśli to pomoże to wydawanie z tego powodu kasy na nowy but uważam za bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność