Mr.Maciek Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Cześć i czołem! Palnuję w najbliższym czasie zakupić kask narciarski. Na rynku jest wiele firm i cieżko się zdecydować. Na co w szczególności zwrócić uwagę? Budżet to około 400 zł, czy w tej cenie dostanie się już dobrze chroniący i wygodny kask? Z narciarskim pozdrowieniem, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Cześć i czołem! Palnuję w najbliższym czasie zakupić kask narciarski. Na rynku jest wiele firm i cieżko się zdecydować. Na co w szczególności zwrócić uwagę? Budżet to około 400 zł, czy w tej cenie dostanie się już dobrze chroniący i wygodny kask? Z narciarskim pozdrowieniem, Maciek na wygode - glowy sa rozne, zakladaj dobrze zeby pasowal razem z goglami zeby byl ladny (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej351 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 witam! jakiś czas temu również stanąłem przed dylematem jaki wybrać kask narciarski.chciałem wybrać taki żeby służył mi cało sezonowo,latem kieteboard a zimą narty. jest wiele firm które produkują dobre kaski,np: BERN,GIRO,PROTEC,SMITH po wielu dniach wertowania netu i czytaniu wszelkich opinii wybrałem kask firmy SMITH model OPTICS MAZE. kask jest świetnie wykonany,bardzo wygodny,lekki i ma wypinane nauszniki.w granicach 400zł można znaleźć dosyć wysoki i w miarę nowy model SMITH,a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Dla mnie wybór kasku to rzecz bardzo indywidualna trzeba przymierzać ,nie wyobrażam sobie kupowania takiego w necie ,chyba że po wcześniejszych przymiarkach w sklepie ,pomijam kolor i takie tam niuanse jak daszek itp.ale powinien mieć niezbędne atesty i dobrze "siedzieć " na głowie z delikatnym luzikiem pod kominiarkę.Również miękkie czy twarde uszy to sprawa indywidualna ,gdzieś tu wyczytałem ,że z twardymi nie bo słabo słychać ale ja tego nie potwierdzam w twardej części uszu są otworki podklejone membraną jak w telefonie i wszystko "buczy".Ja np. nie lubię tych miękkich uszu bo już w sklepie się rozpadają te niby zatrzaski z cienkiego plastiku a jeździć z powyłamywanymi uszami wiszącymi na paskach luzem nie odpowiada mi zatem preferuję sztywne.Ilość otworów wentylacyjnych też biorę pod uwagę nie za dużo a w sam raz ,kilka wystarczy bo po przygodzie z kaskiem Cebie chyba tak się to pisze z otworami w kształcie skrzeli rekina z niezliczoną ich ilością sterczącą wręcz ponad kask tak sobie raz w marcu tak w marcu w Dolomitach było -13 st.pałę przemroziłem bo dodatkowo zapomniałem kominiarki ,że czuję wstręt do takich wynalazków .No i dobrze żeby kupować kpl.z goglami albo wziąć ze sobą gogle bo nie znoszę obrazka i znowu wrócę do tego nieszczęsnego kasku że górną linię kasku miałem wyżej niż łysię a gogle sobie o 5 cm.niżej i znowu dawało po zatokach ,tak więc jest kilka aspektów ,trzeba je połapać i tyle ,kolor zostawiam Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witam, jestem początkującym narciarzem i chciałbym kupić kask. Wybór padł na UVEX-a z zintegrowanymi goglami (wizjerem). Jak myślicie, to dobry wybór czy lepiej poszukać kasku i do tego gogle extra. mialem taki kask tyle ze bialy bodajze 2 sezony temu,bylem nim moze ze 2 razy,dla mnie akurat porazka,podczas szybszej jazdy wiatr napierniczal w oczy a i szyba parowala,no ale jako lans byl fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hsk Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witam, jestem początkującym narciarzem i chciałbym kupić kask. Wybór padł na UVEX-a z zintegrowanymi goglami (wizjerem). Jak myślicie, to dobry wybór czy lepiej poszukać kasku i do tego gogle extra. Kask wyglada niezle, jak pasuje to rozwaz zakup, wizjer to na pewno dobry patent dla osob noszacych okulary. Mankamentem jest natomiast montaz kamerki, mocowanie trzeba cofnac do tylu bo nie podniesiesz szybki, a jak jest z tylu kasku to musisz wysokie mocowanie zalozyc by na filmie kasku nie bylo widac. Ja do "szybki" nie moglem sie przekonac wiec odkrecilem ja i zakladalem normale goggle. Taka opcja zawsze jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... piter100 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tu znajdziesz test takiego kasku.Mi szybka nie spasowała Kask przede wszystkim ma być wygodny i lekki.Marka nieważna. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tu znajdziesz test takiego kasku.Mi szybka nie spasowała Kask przede wszystkim ma być wygodny i lekki.Marka nieważna. pozdr Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. Mój Blizzard z tą regulacją dopasowania już jest nieco wiekowy i nie jedne uderzenia już zaliczył - w tym pasku regulacyjnym nawet plastikowe nity się ścieły (jedno uderzenie po zderzeniu ze snowbordzistą było tyłem głowy o stok i widać spora siła zadziałała na ten pasek regulacyjny że się zerwał) i podklejałem już klejem epoksydowym by do końca sezonu w nim dojeździć. Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tego się właśnie obawiam, że przy zjazdach wiatr będzie jednak dostawał się pod wizjer. Nie kupuj tego kasku jeśli ma pojedynczą szybę. Kask z szyba musi siedzieć stabilnie na głowie i gąbki na szybie powinny przylegać do policzków. Dopasowananie kasku do głowy to sprawa indywidualna, trzeba przymierzyć. Zawsze będzie trochę mniej szczelny od gogli. Mnie to nie przeszkadza, jeżdżę w Wedze Stream 550 i jestem zadowolony. Zero parowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mógłbyś mi szerzej wytłumaczyć, co znaczy :"jeżeli ma pojedynczą szybę"? Tak jak pisałem, jestem początkujący, stąd te moje pytania Szybka powinna być podwójna, jak w oknie tz. 2 szyby sklejone na obwodzie, i warstwa powietrza pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A jaki kolor ma ta szyba i co jeżeli warunki się zmienią? A przecież mogą zmienić się z godziny na godzinę. Dobre gogle z wymiennymi szybami (albo fotochromowe), to, moim zdaniem, lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. (cut) . Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Moja ma mivida, czarny: http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Moja ma mivida, czarny:http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hsk Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witam, jestem początkującym narciarzem i chciałbym kupić kask. Wybór padł na UVEX-a z zintegrowanymi goglami (wizjerem). Jak myślicie, to dobry wybór czy lepiej poszukać kasku i do tego gogle extra. Kask wyglada niezle, jak pasuje to rozwaz zakup, wizjer to na pewno dobry patent dla osob noszacych okulary. Mankamentem jest natomiast montaz kamerki, mocowanie trzeba cofnac do tylu bo nie podniesiesz szybki, a jak jest z tylu kasku to musisz wysokie mocowanie zalozyc by na filmie kasku nie bylo widac. Ja do "szybki" nie moglem sie przekonac wiec odkrecilem ja i zakladalem normale goggle. Taka opcja zawsze jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... piter100 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tu znajdziesz test takiego kasku.Mi szybka nie spasowała Kask przede wszystkim ma być wygodny i lekki.Marka nieważna. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tu znajdziesz test takiego kasku.Mi szybka nie spasowała Kask przede wszystkim ma być wygodny i lekki.Marka nieważna. pozdr Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. Mój Blizzard z tą regulacją dopasowania już jest nieco wiekowy i nie jedne uderzenia już zaliczył - w tym pasku regulacyjnym nawet plastikowe nity się ścieły (jedno uderzenie po zderzeniu ze snowbordzistą było tyłem głowy o stok i widać spora siła zadziałała na ten pasek regulacyjny że się zerwał) i podklejałem już klejem epoksydowym by do końca sezonu w nim dojeździć. Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tego się właśnie obawiam, że przy zjazdach wiatr będzie jednak dostawał się pod wizjer. Nie kupuj tego kasku jeśli ma pojedynczą szybę. Kask z szyba musi siedzieć stabilnie na głowie i gąbki na szybie powinny przylegać do policzków. Dopasowananie kasku do głowy to sprawa indywidualna, trzeba przymierzyć. Zawsze będzie trochę mniej szczelny od gogli. Mnie to nie przeszkadza, jeżdżę w Wedze Stream 550 i jestem zadowolony. Zero parowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mógłbyś mi szerzej wytłumaczyć, co znaczy :"jeżeli ma pojedynczą szybę"? Tak jak pisałem, jestem początkujący, stąd te moje pytania Szybka powinna być podwójna, jak w oknie tz. 2 szyby sklejone na obwodzie, i warstwa powietrza pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A jaki kolor ma ta szyba i co jeżeli warunki się zmienią? A przecież mogą zmienić się z godziny na godzinę. Dobre gogle z wymiennymi szybami (albo fotochromowe), to, moim zdaniem, lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. (cut) . Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Moja ma mivida, czarny: http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Moja ma mivida, czarny:http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
piter100 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tu znajdziesz test takiego kasku.Mi szybka nie spasowała Kask przede wszystkim ma być wygodny i lekki.Marka nieważna. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tu znajdziesz test takiego kasku.Mi szybka nie spasowała Kask przede wszystkim ma być wygodny i lekki.Marka nieważna. pozdr Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. Mój Blizzard z tą regulacją dopasowania już jest nieco wiekowy i nie jedne uderzenia już zaliczył - w tym pasku regulacyjnym nawet plastikowe nity się ścieły (jedno uderzenie po zderzeniu ze snowbordzistą było tyłem głowy o stok i widać spora siła zadziałała na ten pasek regulacyjny że się zerwał) i podklejałem już klejem epoksydowym by do końca sezonu w nim dojeździć. Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tego się właśnie obawiam, że przy zjazdach wiatr będzie jednak dostawał się pod wizjer. Nie kupuj tego kasku jeśli ma pojedynczą szybę. Kask z szyba musi siedzieć stabilnie na głowie i gąbki na szybie powinny przylegać do policzków. Dopasowananie kasku do głowy to sprawa indywidualna, trzeba przymierzyć. Zawsze będzie trochę mniej szczelny od gogli. Mnie to nie przeszkadza, jeżdżę w Wedze Stream 550 i jestem zadowolony. Zero parowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mógłbyś mi szerzej wytłumaczyć, co znaczy :"jeżeli ma pojedynczą szybę"? Tak jak pisałem, jestem początkujący, stąd te moje pytania Szybka powinna być podwójna, jak w oknie tz. 2 szyby sklejone na obwodzie, i warstwa powietrza pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A jaki kolor ma ta szyba i co jeżeli warunki się zmienią? A przecież mogą zmienić się z godziny na godzinę. Dobre gogle z wymiennymi szybami (albo fotochromowe), to, moim zdaniem, lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. (cut) . Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Moja ma mivida, czarny: http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Moja ma mivida, czarny:http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Tego się właśnie obawiam, że przy zjazdach wiatr będzie jednak dostawał się pod wizjer. Nie kupuj tego kasku jeśli ma pojedynczą szybę. Kask z szyba musi siedzieć stabilnie na głowie i gąbki na szybie powinny przylegać do policzków. Dopasowananie kasku do głowy to sprawa indywidualna, trzeba przymierzyć. Zawsze będzie trochę mniej szczelny od gogli. Mnie to nie przeszkadza, jeżdżę w Wedze Stream 550 i jestem zadowolony. Zero parowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mógłbyś mi szerzej wytłumaczyć, co znaczy :"jeżeli ma pojedynczą szybę"? Tak jak pisałem, jestem początkujący, stąd te moje pytania Szybka powinna być podwójna, jak w oknie tz. 2 szyby sklejone na obwodzie, i warstwa powietrza pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A jaki kolor ma ta szyba i co jeżeli warunki się zmienią? A przecież mogą zmienić się z godziny na godzinę. Dobre gogle z wymiennymi szybami (albo fotochromowe), to, moim zdaniem, lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. (cut) . Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Moja ma mivida, czarny: http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Moja ma mivida, czarny:http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mógłbyś mi szerzej wytłumaczyć, co znaczy :"jeżeli ma pojedynczą szybę"? Tak jak pisałem, jestem początkujący, stąd te moje pytania Szybka powinna być podwójna, jak w oknie tz. 2 szyby sklejone na obwodzie, i warstwa powietrza pomiędzy nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A jaki kolor ma ta szyba i co jeżeli warunki się zmienią? A przecież mogą zmienić się z godziny na godzinę. Dobre gogle z wymiennymi szybami (albo fotochromowe), to, moim zdaniem, lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. (cut) . Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Moja ma mivida, czarny: http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Moja ma mivida, czarny:http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
paolomario Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A jaki kolor ma ta szyba i co jeżeli warunki się zmienią? A przecież mogą zmienić się z godziny na godzinę. Dobre gogle z wymiennymi szybami (albo fotochromowe), to, moim zdaniem, lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Odnośnie doboru kasku: Czy warto dla dorosłego (nie rośnie już głowa) kupić kask bez regulacji obwodu głowy, czy lepiej z tą regulacją przez śrubę z tyłu kasku? Ta nakrętka na pasku zębatym się nieraz zacina i przeskakuje. Uważam że to nie potrzebny bajer. Czy może ktoś zna jakiś fajny kask bez tej regulacji - interesował by mnie Carrera? Żona ma fajny kask Carrera bez tej regulacji i też podobny myślę zakupić na przyszły sezon. (cut) . Pora pomyśleć o nowym kasku. I bez tej regulacji. Moja ma mivida, czarny: http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Moja ma mivida, czarny:http://m.ceneo.pl/48831747#tab=spec Sam zastanawiam się nad jego zakupem w kolorze niebieskim. "Never Say Never" - tapatalk Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pawelb91 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReddyS Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Parę kolorów jest. Czytałeś opis? Ma potrzebne atesty, do tego fajnie "siedzi" na głowie, polecam. "Never Say Never" - tapatalk Tak czytałem opis. Mi się podoba Mivida Revival. Choć nieźle kosztuje ale wygląda super. Przeszukam po internecie. Koniecznie muszę znaleźć sklep w Małopolsce najlepiej Kraków. Po przymiarkę i zakup kasku to już osobiście się udać trzeba. I też widzę że są gogle Mivida. Bo i je by pasowało wymienić i żeby były kompatybilne z kaskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 dobrze tez leaza kaski Casco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 w tym sezonie kupilem kask Bolle, czarny mat bardzo dobra cena 300 i bardzo wygodny taki jak w linku tyle ze czarny http://allegro.pl/ka...6751096495.html Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku
valdi3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Witam Fajny kask.Tylko proszę nie matowy czy to czarny czy to biały. Kupować kask tylko z tworzywa "połysk". Był nie dawno temat na temat matowego kasku, który się potem kleił. Jakąś gumowata maź na nim się tworzyła. Niezłe perypetie z tymi matowymi kaskami mieli użytkownicy. Oto link do tego tematu: http://www.skiforum....ask#entry558294 Trzeba wierzyć w to co piszą Koleżanki i Koledzy na forum A kask "połysk" warto od czasu do czasu potraktować preparatem PLAK do kokpitu, wtedy będzie jeszcze bardziej się błyszczał i żadne gumowate mazidła na nim się nie tworzą. Pozdrawiam po plaku to dobiero sie bedzie lepil ,a tak powaznie mailem 5 lat kask uvex czarny mat i nic sie z nim nie dzialo nie lepilo,,moze przez to ze byl z drogiej serii, ,zawsze nosilem go w oryginalnym kuferku, zmienilem go po upadku bo pojawilo sie pekniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Ubrania i akcesoria Pomoc w wyborze kasku
LudwiczekR Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 po plaku to dobiero sie bedzie lepil Jeśli da się go na kask matowy to nie wiadomo co z tego wyjdzie Ale spróbowałem na moim starym kasku Bizzarda - z ABSu i efekt jest niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Bardzo ładny i nie drogi. Poszukam czy są męskie. Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kask ze zintegrowaną szybą to najbrzydsza rzecz jaką wymyślili dla narciarzy! Mogę jedynie zrozumieć taki wybór gdy ktoś nosi okulary i żadne gogle nie przypasowały... Są bardzo fajne kaski z zintegrowanymi goglami! Ja widziałam narciarza w super odjazdowym kasku:https://www.ruroc.co...-rg1-dx-helmets Trochę typu Darth Vader! Cały czarny - zakrywający całą twarz. Marzę a takim! Od czasu jak spędziłam godzinę na krzesełku w mrozie, w trakcie awarii i koleżanka odmroziła twarz w stopniu 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Wystarczy założyć dobrą kominiarkę. Byłem sceptyczny do tego typu wynalazku,dopóki gdy przez przypadek wpadła mi w ręce świetna kominiarka Vikinga. Od tego czasu się z nią nie rozstaję i żaden mróz nie jest straszny . Koszt nieporównywalny do kasku z w/w linku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Różowy jest w modzie dla Panów! Pozdr Nie pasował by taka "męska" moda zupełnie do mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi