qqaazzxx Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 W czwartek jadę kupić nowe narty fischer superior sc 13/14 i mam do was kilka pytań w związku z przygotowaniem ich do jazdy: 1. Jakim smarem nasączać ślizg? Czy musi to być dedykowany smar bazowy (podacie przykład? I jeśli tak to ile go potrzebuję) czy może to być jakiś smar uniwersalny (np. barwax cold + warm) ? 2. Czy sam smar bazowy wystarczy czy trzeba na niego polozyc jeszcze poślizgowy na konkretne warunki? 3. Czy smar zabiezpieczający ślizg można zdjąć smarująć na gorąco i cyklinując jeszcze gorący smar? 4. Czy przy nasączaniu trzeba za każdym razem cyklinować i szczotkować czy można poczekać aż smar wystygnie i bez cyklinowania jeszcze raz go roztopić żelazkiem i rozprowadzić po zoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 1. Do nasączania najlepiej jakiś miękki 2. Na to idze twardszy, w zależności od śniegu (uniwersalny raczej obskoczy) 3. Najlepiej by to było zrobić zmywaczem, a jak nie masz to właśnie porządnie nagrzać i cyklinować, ja cyklinowałem jeszcze ciekły (miałem wrażenie że po zastygnięciu trochę się kurczy i ślizgi szarzeją, co by oznaczało, że więcej wyciąga ze ślizgu). I tak klika razy. 4. Jak już wyczyścisz to grzać bez cyklinowania, on będzie cały czas głębiej wchodził, ponoć po 30 smarowaniach są zole dobrze nasycone (ewentulanie zrób sobie termobox ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Napiszę tylko do punktu 1, bo Piotrek96 prawie wyczerpał temat. 1. Miękki smar to smar na "ciepłe" warunki śniegowo-pogodowe, więc bardziej warm. Ewentualnie możesz użyć smaru Barwax Universal lub z Toko DLC (smar stricte bazowy). pkt. 3 do postu Piotrka - ja bym osobiście przy pierwszym smarowaniu nie używał zmywacza, bo on ma przeznaczenie bardziej czyszczące ślizg z brudu, a w nowej narcie brudu nie mamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek96 Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Napiszę tylko do punktu 1, bo Piotrek96 prawie wyczerpał temat. 1. Miękki smar to smar na "ciepłe" warunki śniegowo-pogodowe, więc bardziej warm. Ewentualnie możesz użyć smaru Barwax Universal lub z Toko DLC (smar stricte bazowy). pkt. 3 do postu Piotrka - ja bym osobiście przy pierwszym smarowaniu nie używał zmywacza, bo on ma przeznaczenie bardziej czyszczące ślizg z brudu, a w nowej narcie brudu nie mamy pozdrawiam ale ze smarem fabrycznym też sobie poradzi btw czasami jest go więcej, czasami prawie w ogóle i sie zastanawiam czy oni w ogóle coś tam dają, czy to jakaś pozostałość produkcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2015 A jeszcze jedna rzecz jaki pilnik diamentowy wybrać tylko do podostrzania z ręki po kazdym dniu jeżdżenia? 400 starczy czy trzeba jakiś grubszy? I jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 ale ze smarem fabrycznym też sobie poradzi btw czasami jest go więcej, czasami prawie w ogóle i sie zastanawiam czy oni w ogóle coś tam dają, czy to jakaś pozostałość produkcyjna oficjalnie to smar "techniczny-konserwujący". Nie wiem czy nie jest to pochodny smar od "Plack'a", czyli super właściwości jezdne, ale zapycha strasznie ślizg. A jeszcze jedna rzecz jaki pilnik diamentowy wybrać tylko do podostrzania z ręki po kazdym dniu jeżdżenia? 400 starczy czy trzeba jakiś grubszy? I jaka długość? Do delikatnego i regularnego podostrzania p400 wystarczy. Np. taki: http://www.sklepnarc...-70mm-p400.html I do niego możesz jeszcze zamontować stały kątownik dedykowany: http://www.sklepnarc...diamentowe.html http://www.sklepnarc...diamentowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Strasznie drogi ten diament sormy a co powiecie na skiman medium 70mm? Będzie dobry? Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/di...5666034743.htmli nawet są śrubki do odkręcenia pilnika co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Strasznie drogi ten diament sormy a co powiecie na skiman medium 70mm? Będzie dobry? Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/di...5666034743.htmli nawet są śrubki do odkręcenia pilnika co o tym sądzicie? Kup i sprawdz... nie jest to duzy wydatek a info bedzie cenne. Zwykle jest tak, że to co narciarskie, żeglarskie alpinistyczne czy wyscigowe, czy inne hobbystyczne jest kilka razy drozsze niz slusarskie. Dla amatora zwykle wystraczy to drugie ... Ma nadzieję, że ostrzenie/podostrzanie 'z reki' to jednak przy uzyciu kątownika....? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Zapomniałem zaktualizować ofertę pilników diamentowych Za 39 zł są pilniki Ski Man http://www.sklepnarc...=ski,man,pilnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 A czy diament wymaga kątownika? Słyszałem opinie, że diamentem nie da się zmienić kątów i że można robić bezpośrednio z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM A jeden "guru serwisu narciarskiego" z Gliwic bodajże, na swoim "specjalnym dziale" w konkurencyjnym forum twierdził, że plastikową cykliną można uszkodzić krawędź i publicznie twierdził, że najpierw smarujemy, a potem ostrzymy... qqaazzxx chodziła chyba o podostrzanie, czyli ściąganie tzw. drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Tylko nie wiem na jakim... sam prowadzi szkolenia. mig12345 też masz tam konto, więc chyba wiesz kogo mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Lukaszo86 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Gdzie można w Warszawie oddać narty i Snowboard do przygotowania na sezon ? Ja nie mam czasu zrobić tego sam i chętnie zlecę jakiejś firmie:) Szukanie nie boli, a zwłaszcza gdy ma się wszystko na tacy http://www.skiforum....-nart-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Nowe narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
qqaazzxx Napisano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2015 A jeszcze jedna rzecz jaki pilnik diamentowy wybrać tylko do podostrzania z ręki po kazdym dniu jeżdżenia? 400 starczy czy trzeba jakiś grubszy? I jaka długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 ale ze smarem fabrycznym też sobie poradzi btw czasami jest go więcej, czasami prawie w ogóle i sie zastanawiam czy oni w ogóle coś tam dają, czy to jakaś pozostałość produkcyjna oficjalnie to smar "techniczny-konserwujący". Nie wiem czy nie jest to pochodny smar od "Plack'a", czyli super właściwości jezdne, ale zapycha strasznie ślizg. A jeszcze jedna rzecz jaki pilnik diamentowy wybrać tylko do podostrzania z ręki po kazdym dniu jeżdżenia? 400 starczy czy trzeba jakiś grubszy? I jaka długość? Do delikatnego i regularnego podostrzania p400 wystarczy. Np. taki: http://www.sklepnarc...-70mm-p400.html I do niego możesz jeszcze zamontować stały kątownik dedykowany: http://www.sklepnarc...diamentowe.html http://www.sklepnarc...diamentowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Strasznie drogi ten diament sormy a co powiecie na skiman medium 70mm? Będzie dobry? Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/di...5666034743.htmli nawet są śrubki do odkręcenia pilnika co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Strasznie drogi ten diament sormy a co powiecie na skiman medium 70mm? Będzie dobry? Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/di...5666034743.htmli nawet są śrubki do odkręcenia pilnika co o tym sądzicie? Kup i sprawdz... nie jest to duzy wydatek a info bedzie cenne. Zwykle jest tak, że to co narciarskie, żeglarskie alpinistyczne czy wyscigowe, czy inne hobbystyczne jest kilka razy drozsze niz slusarskie. Dla amatora zwykle wystraczy to drugie ... Ma nadzieję, że ostrzenie/podostrzanie 'z reki' to jednak przy uzyciu kątownika....? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Zapomniałem zaktualizować ofertę pilników diamentowych Za 39 zł są pilniki Ski Man http://www.sklepnarc...=ski,man,pilnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 A czy diament wymaga kątownika? Słyszałem opinie, że diamentem nie da się zmienić kątów i że można robić bezpośrednio z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM A jeden "guru serwisu narciarskiego" z Gliwic bodajże, na swoim "specjalnym dziale" w konkurencyjnym forum twierdził, że plastikową cykliną można uszkodzić krawędź i publicznie twierdził, że najpierw smarujemy, a potem ostrzymy... qqaazzxx chodziła chyba o podostrzanie, czyli ściąganie tzw. drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Tylko nie wiem na jakim... sam prowadzi szkolenia. mig12345 też masz tam konto, więc chyba wiesz kogo mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Lukaszo86 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Gdzie można w Warszawie oddać narty i Snowboard do przygotowania na sezon ? Ja nie mam czasu zrobić tego sam i chętnie zlecę jakiejś firmie:) Szukanie nie boli, a zwłaszcza gdy ma się wszystko na tacy http://www.skiforum....-nart-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Nowe narty × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
qqaazzxx Napisano 25 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Strasznie drogi ten diament sormy a co powiecie na skiman medium 70mm? Będzie dobry? Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/di...5666034743.htmli nawet są śrubki do odkręcenia pilnika co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Strasznie drogi ten diament sormy a co powiecie na skiman medium 70mm? Będzie dobry? Znalazłem jeszcze coś takiego http://allegro.pl/di...5666034743.htmli nawet są śrubki do odkręcenia pilnika co o tym sądzicie? Kup i sprawdz... nie jest to duzy wydatek a info bedzie cenne. Zwykle jest tak, że to co narciarskie, żeglarskie alpinistyczne czy wyscigowe, czy inne hobbystyczne jest kilka razy drozsze niz slusarskie. Dla amatora zwykle wystraczy to drugie ... Ma nadzieję, że ostrzenie/podostrzanie 'z reki' to jednak przy uzyciu kątownika....? PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Zapomniałem zaktualizować ofertę pilników diamentowych Za 39 zł są pilniki Ski Man http://www.sklepnarc...=ski,man,pilnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... qqaazzxx Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 A czy diament wymaga kątownika? Słyszałem opinie, że diamentem nie da się zmienić kątów i że można robić bezpośrednio z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM A jeden "guru serwisu narciarskiego" z Gliwic bodajże, na swoim "specjalnym dziale" w konkurencyjnym forum twierdził, że plastikową cykliną można uszkodzić krawędź i publicznie twierdził, że najpierw smarujemy, a potem ostrzymy... qqaazzxx chodziła chyba o podostrzanie, czyli ściąganie tzw. drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Tylko nie wiem na jakim... sam prowadzi szkolenia. mig12345 też masz tam konto, więc chyba wiesz kogo mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Lukaszo86 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Gdzie można w Warszawie oddać narty i Snowboard do przygotowania na sezon ? Ja nie mam czasu zrobić tego sam i chętnie zlecę jakiejś firmie:) Szukanie nie boli, a zwłaszcza gdy ma się wszystko na tacy http://www.skiforum....-nart-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Nowe narty
Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Zapomniałem zaktualizować ofertę pilników diamentowych Za 39 zł są pilniki Ski Man http://www.sklepnarc...=ski,man,pilnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqaazzxx Napisano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2015 A czy diament wymaga kątownika? Słyszałem opinie, że diamentem nie da się zmienić kątów i że można robić bezpośrednio z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie wymaga, jeśli chcesz polerować krawędź. Pilnikiem chromowanym jeśli się nie przyłożysz i będziesz "delikatnie" szurał po krawędzi to też kąta nie zmienisz. Ale ja osobiście zawsze używam kątownika. Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ale pytanie dotyczyło podOSTRZENIA krawędzi.... a nie zmiany kąta. Delikatnym szuraniem nie da się naostrzyc a nawet podostrzyc, ew można usunąć minimalne zadziory. A i to wg kątownika -po co psuć ktawedz PozdrawiamM A jeden "guru serwisu narciarskiego" z Gliwic bodajże, na swoim "specjalnym dziale" w konkurencyjnym forum twierdził, że plastikową cykliną można uszkodzić krawędź i publicznie twierdził, że najpierw smarujemy, a potem ostrzymy... qqaazzxx chodziła chyba o podostrzanie, czyli ściąganie tzw. drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Tylko nie wiem na jakim... sam prowadzi szkolenia. mig12345 też masz tam konto, więc chyba wiesz kogo mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Lukaszo86 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Gdzie można w Warszawie oddać narty i Snowboard do przygotowania na sezon ? Ja nie mam czasu zrobić tego sam i chętnie zlecę jakiejś firmie:) Szukanie nie boli, a zwłaszcza gdy ma się wszystko na tacy http://www.skiforum....-nart-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Serwis i konserwacja sprzętu Nowe narty
mig Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 26 Października 2015 Udostępnij Napisano 26 Października 2015 No cóż. .... jakby to powiedzieć..... :-) . Pewnie tak mu powiedziano na szkoleniu..... Tylko nie wiem na jakim... sam prowadzi szkolenia. mig12345 też masz tam konto, więc chyba wiesz kogo mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Lukaszo86 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Gdzie można w Warszawie oddać narty i Snowboard do przygotowania na sezon ? Ja nie mam czasu zrobić tego sam i chętnie zlecę jakiejś firmie:) Szukanie nie boli, a zwłaszcza gdy ma się wszystko na tacy http://www.skiforum....-nart-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Lukaszo86 Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Gdzie można w Warszawie oddać narty i Snowboard do przygotowania na sezon ? Ja nie mam czasu zrobić tego sam i chętnie zlecę jakiejś firmie:) Szukanie nie boli, a zwłaszcza gdy ma się wszystko na tacy http://www.skiforum....-nart-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi