fredowski Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Rossignol Master, Dynastar Premium - nie wiem jakie mają nazewnictwo te narty u innych producentów ale chyba większość ma tego typu narty w ofercie.Mastersi czyt. Ludzie po 60-tce scigaja sie w roznych dyscyplinach. Aby ulatwic im sprzetowo produkuje sie dla dla nich bardziej przyjazne np:narty. Scigaja sie przedewszystkim w gigantach. Sprawnosc maja nie wystarczajaca na 195 cm i r 30 dlatego maja grupe nart Masters. Co to za Gs z r 20m 180 cm dla np: Spiocha czy dla mnie ale dla Mitka, kovala i innych Expertow w sam raz!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Dla mnie GS 180cm R20 jest raczej ok. Do tej pory jeźdizłem na 183cm R22 i byłem zadowolony. Teraz przymierzam się do twardszych komórek R24 ale nie wiem czy przy mojej wadze to dobry pomysł. A jesli chodzi o "mastersy" to zalezy jakie one dokładnie będą. Normalna gigantka nieco krótsza niż w PŚ i z mniejszym promieniem może być bardzo dobra ale wynalzki rossi typu 70+ pod butem i rocker na dziobie już budzą moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 ...Co to za Gs z r 20m 180 cm dla np: Spiocha czy dla mnie ale dla Mitka, kovala i innych Expertow w sam raz!. 'Jak byłem młody, to też byłem Murzynem i grałem w kosza.' (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Dla mnie GS 180cm R20 jest raczej ok. Do tej pory jeźdizłem na 183cm R22 i byłem zadowolony. Teraz przymierzam się do twardszych komórek R24 ale nie wiem czy przy mojej wadze to dobry pomysł. A jesli chodzi o "mastersy" to zalezy jakie one dokładnie będą. Normalna gigantka nieco krótsza niż w PŚ i z mniejszym promieniem może być bardzo dobra ale wynalzki rossi typu 70+ pod butem i rocker na dziobie już budzą moje wątpliwości. Przecież Fredowski jaja sobie robi a Wy na serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Nie robie sobie jaj, tylko pisze o nartach w konteksie zawodow z pominieciem Bambi i zawodow Sf. Szurac to mozecie na kazdych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 No to może przypomnij, jakie promienie miały GS FIS tak z 7 lat temu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Tak jeszcze z ostatniej zimy: dziewczyna jedzie na mastersach o ile dobrze pamiętam 174/r=21, jak ładnie narty idą po promieniu: i ja próbuję stare FISy 183/r>25 - pomijając że przy moich stawach ciężko mi się tak poskładać, to po prostu jestem za cienki do tych nart i idę ześlizgiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzyzak06 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Czyli szukać najtańszej narty z grupy master dł. ~180-185, r 20-23, czy kierować się czymś jeszcze (grafiki nie liczę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Mastersi czyt. Ludzie po 60-tce scigaja sie w roznych dyscyplinach. Aby ulatwic im sprzetowo produkuje sie dla dla nich bardziej przyjazne np:narty. Scigaja sie przedewszystkim w gigantach. Sprawnosc maja nie wystarczajaca na 195 cm i r 30 dlatego maja grupe nart Masters. Co to za Gs z r 20m 180 cm dla np: Spiocha czy dla mnie ale dla Mitka, kovala i innych Expertow w sam raz!. Cześć Ty ostatnio jeździłeś na slalomce i ja wychwalałeś Fredi - po co powiększać promień???. Dziwią mnie Twoje posty i mam wrażenie, że są pisane po to żeby się czepiać - po co?? Nie bądźmy dziećmi stary... Master to prosta narta dla kogoś kto ma minimum techniki i trochę doświadczenia i czucia Krzyżaku. Pozdrowienia Cześć A Ty w ogóle jeździłeś kiedyś na nartach Jacku?? pytanie oczywiście o wyczyn? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Ty ostatnio jeździłeś na slalomce i ja wychwalałeś Fredi - po co powiększać promień???. Dziwią mnie Twoje posty i mam wrażenie, że są pisane po to żeby się czepiać - po co?? Nie bądźmy dziećmi stary... Master to prosta narta dla kogoś kto ma minimum techniki i trochę doświadczenia i czucia Krzyżaku. Pozdrowienia Pozdro.To sie wie a jezeli nie to nalezy zapamietac z czym sie Masters je. Nie udawadniam, zem nie wielblad. Nie wychwalam slalomek tylko w porownaniu do nart na ktorych Mitek jezdzisz sa lepsze Czepiam sie? tak bo odnosze sie do konkretnych wpisow bez obwijania tasiemcami albo kropeczkami zakamuflowanych tresci. Jacek1210 kazdy ma stawy i ja nie rozglaszam przyczyn moich niesprawnosci. Co jakis czas zlosliwcy mi to przypominamja "dam rade" PS. Tak mi sie teraz nasunelo, mysle, ze slusznie - slalomka to taki krotki masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 ....... PS. Tak mi sie teraz nasunelo, mysle, ze slusznie - slalomka to taki krotki masters. Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Merytorycznie prosze tz. Na czym to polega: "slalomka nie jest tak latwa narta" gdzie "tak" odnosi sie do narty masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 a obudzenie sie ze snu jest makabryczne................................reality bites.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Widze, ze w odroznieniu od expertow typu kowal bierzesz udzial w szkoleniach gigants Jak i sl. Bije zaklad, ze Gigant przejedziesz szybciej na sl Jak na gs ale nie oszukuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie mam dla Ciebie zla wiadomosc - to co czytasz, jest w realu, niestety.........niektore osobniki juz tak maja - np kompleks niskiego, krotkiego, krotkiej narty i podobne Net ma to do siebie, ze wszystko przyjmie, a poza tym pomaga tworzyc tzw image - te osobniki, ktore go sobie tworza, unikaja konfrontacji z rzeczywistoscia, bo ta jest zwykle okrutna. I tak sobie zyja w zamknietym swiecie megalomanii i zawisci do innych. Al esie nie przejmuj - oni w sumie potrzebuja wspolczucia, bo sa, w pewien sposob,chorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Grupa Masters to nie narty dla emerytów i nieudaczników. To są normalne "komórki" nad którymi nie ma żadnej kontroli organizacja zwana FIS, w swej istocie podobna do organizacji piłkarskiej z jej prezesikiem na czele. Te barany nie mają podstaw aby wymusić na kim kolwiek wydłużenie promienia skrętu tych nart. Na nich by chcieli jeździć giganty wszyscy którzy mają pojęcie o ściganiu się. Począwszy od zawodników PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Caly poprzedni sezon jeździłem na masterach 180 i 185 i niech ktos powie ze to slabe narty to go wyśmieje...to moje pierwsze gs które powodują mega banana na gębie najwięcej radości sprawia chyba ich dynamika bo na wyjściu ze skręt kopią niemiłosiernie niczym sl Super narty i naprawde polecam bo posiadają wszystkie cechy dobrych gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A kogo to obchodzi, ilu jest na forum ludzi którzy łapią się co najmniej w pierwszej piątce MPA ? A te zawody można spokojnie objechać nań masterze. Ja jeżdżę na nich i się smieje z "prosów" ktorym sie wydaje ze ogarniają narty r>27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie gigantki? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Nie robie sobie jaj, tylko pisze o nartach w konteksie zawodow z pominieciem Bambi i zawodow Sf. Szurac to mozecie na kazdych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 No to może przypomnij, jakie promienie miały GS FIS tak z 7 lat temu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Tak jeszcze z ostatniej zimy: dziewczyna jedzie na mastersach o ile dobrze pamiętam 174/r=21, jak ładnie narty idą po promieniu: i ja próbuję stare FISy 183/r>25 - pomijając że przy moich stawach ciężko mi się tak poskładać, to po prostu jestem za cienki do tych nart i idę ześlizgiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyzak06 Napisano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Czyli szukać najtańszej narty z grupy master dł. ~180-185, r 20-23, czy kierować się czymś jeszcze (grafiki nie liczę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Października 2015 Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Mastersi czyt. Ludzie po 60-tce scigaja sie w roznych dyscyplinach. Aby ulatwic im sprzetowo produkuje sie dla dla nich bardziej przyjazne np:narty. Scigaja sie przedewszystkim w gigantach. Sprawnosc maja nie wystarczajaca na 195 cm i r 30 dlatego maja grupe nart Masters. Co to za Gs z r 20m 180 cm dla np: Spiocha czy dla mnie ale dla Mitka, kovala i innych Expertow w sam raz!. Cześć Ty ostatnio jeździłeś na slalomce i ja wychwalałeś Fredi - po co powiększać promień???. Dziwią mnie Twoje posty i mam wrażenie, że są pisane po to żeby się czepiać - po co?? Nie bądźmy dziećmi stary... Master to prosta narta dla kogoś kto ma minimum techniki i trochę doświadczenia i czucia Krzyżaku. Pozdrowienia Cześć A Ty w ogóle jeździłeś kiedyś na nartach Jacku?? pytanie oczywiście o wyczyn? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Ty ostatnio jeździłeś na slalomce i ja wychwalałeś Fredi - po co powiększać promień???. Dziwią mnie Twoje posty i mam wrażenie, że są pisane po to żeby się czepiać - po co?? Nie bądźmy dziećmi stary... Master to prosta narta dla kogoś kto ma minimum techniki i trochę doświadczenia i czucia Krzyżaku. Pozdrowienia Pozdro.To sie wie a jezeli nie to nalezy zapamietac z czym sie Masters je. Nie udawadniam, zem nie wielblad. Nie wychwalam slalomek tylko w porownaniu do nart na ktorych Mitek jezdzisz sa lepsze Czepiam sie? tak bo odnosze sie do konkretnych wpisow bez obwijania tasiemcami albo kropeczkami zakamuflowanych tresci. Jacek1210 kazdy ma stawy i ja nie rozglaszam przyczyn moich niesprawnosci. Co jakis czas zlosliwcy mi to przypominamja "dam rade" PS. Tak mi sie teraz nasunelo, mysle, ze slusznie - slalomka to taki krotki masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 ....... PS. Tak mi sie teraz nasunelo, mysle, ze slusznie - slalomka to taki krotki masters. Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Merytorycznie prosze tz. Na czym to polega: "slalomka nie jest tak latwa narta" gdzie "tak" odnosi sie do narty masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 a obudzenie sie ze snu jest makabryczne................................reality bites.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Widze, ze w odroznieniu od expertow typu kowal bierzesz udzial w szkoleniach gigants Jak i sl. Bije zaklad, ze Gigant przejedziesz szybciej na sl Jak na gs ale nie oszukuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie mam dla Ciebie zla wiadomosc - to co czytasz, jest w realu, niestety.........niektore osobniki juz tak maja - np kompleks niskiego, krotkiego, krotkiej narty i podobne Net ma to do siebie, ze wszystko przyjmie, a poza tym pomaga tworzyc tzw image - te osobniki, ktore go sobie tworza, unikaja konfrontacji z rzeczywistoscia, bo ta jest zwykle okrutna. I tak sobie zyja w zamknietym swiecie megalomanii i zawisci do innych. Al esie nie przejmuj - oni w sumie potrzebuja wspolczucia, bo sa, w pewien sposob,chorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Grupa Masters to nie narty dla emerytów i nieudaczników. To są normalne "komórki" nad którymi nie ma żadnej kontroli organizacja zwana FIS, w swej istocie podobna do organizacji piłkarskiej z jej prezesikiem na czele. Te barany nie mają podstaw aby wymusić na kim kolwiek wydłużenie promienia skrętu tych nart. Na nich by chcieli jeździć giganty wszyscy którzy mają pojęcie o ściganiu się. Począwszy od zawodników PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Caly poprzedni sezon jeździłem na masterach 180 i 185 i niech ktos powie ze to slabe narty to go wyśmieje...to moje pierwsze gs które powodują mega banana na gębie najwięcej radości sprawia chyba ich dynamika bo na wyjściu ze skręt kopią niemiłosiernie niczym sl Super narty i naprawde polecam bo posiadają wszystkie cechy dobrych gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A kogo to obchodzi, ilu jest na forum ludzi którzy łapią się co najmniej w pierwszej piątce MPA ? A te zawody można spokojnie objechać nań masterze. Ja jeżdżę na nich i się smieje z "prosów" ktorym sie wydaje ze ogarniają narty r>27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie gigantki? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Ty ostatnio jeździłeś na slalomce i ja wychwalałeś Fredi - po co powiększać promień???. Dziwią mnie Twoje posty i mam wrażenie, że są pisane po to żeby się czepiać - po co?? Nie bądźmy dziećmi stary... Master to prosta narta dla kogoś kto ma minimum techniki i trochę doświadczenia i czucia Krzyżaku. Pozdrowienia Pozdro.To sie wie a jezeli nie to nalezy zapamietac z czym sie Masters je. Nie udawadniam, zem nie wielblad. Nie wychwalam slalomek tylko w porownaniu do nart na ktorych Mitek jezdzisz sa lepsze Czepiam sie? tak bo odnosze sie do konkretnych wpisow bez obwijania tasiemcami albo kropeczkami zakamuflowanych tresci. Jacek1210 kazdy ma stawy i ja nie rozglaszam przyczyn moich niesprawnosci. Co jakis czas zlosliwcy mi to przypominamja "dam rade" PS. Tak mi sie teraz nasunelo, mysle, ze slusznie - slalomka to taki krotki masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 ....... PS. Tak mi sie teraz nasunelo, mysle, ze slusznie - slalomka to taki krotki masters. Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Merytorycznie prosze tz. Na czym to polega: "slalomka nie jest tak latwa narta" gdzie "tak" odnosi sie do narty masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 a obudzenie sie ze snu jest makabryczne................................reality bites.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Widze, ze w odroznieniu od expertow typu kowal bierzesz udzial w szkoleniach gigants Jak i sl. Bije zaklad, ze Gigant przejedziesz szybciej na sl Jak na gs ale nie oszukuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie mam dla Ciebie zla wiadomosc - to co czytasz, jest w realu, niestety.........niektore osobniki juz tak maja - np kompleks niskiego, krotkiego, krotkiej narty i podobne Net ma to do siebie, ze wszystko przyjmie, a poza tym pomaga tworzyc tzw image - te osobniki, ktore go sobie tworza, unikaja konfrontacji z rzeczywistoscia, bo ta jest zwykle okrutna. I tak sobie zyja w zamknietym swiecie megalomanii i zawisci do innych. Al esie nie przejmuj - oni w sumie potrzebuja wspolczucia, bo sa, w pewien sposob,chorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Grupa Masters to nie narty dla emerytów i nieudaczników. To są normalne "komórki" nad którymi nie ma żadnej kontroli organizacja zwana FIS, w swej istocie podobna do organizacji piłkarskiej z jej prezesikiem na czele. Te barany nie mają podstaw aby wymusić na kim kolwiek wydłużenie promienia skrętu tych nart. Na nich by chcieli jeździć giganty wszyscy którzy mają pojęcie o ściganiu się. Począwszy od zawodników PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Caly poprzedni sezon jeździłem na masterach 180 i 185 i niech ktos powie ze to slabe narty to go wyśmieje...to moje pierwsze gs które powodują mega banana na gębie najwięcej radości sprawia chyba ich dynamika bo na wyjściu ze skręt kopią niemiłosiernie niczym sl Super narty i naprawde polecam bo posiadają wszystkie cechy dobrych gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A kogo to obchodzi, ilu jest na forum ludzi którzy łapią się co najmniej w pierwszej piątce MPA ? A te zawody można spokojnie objechać nań masterze. Ja jeżdżę na nich i się smieje z "prosów" ktorym sie wydaje ze ogarniają narty r>27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie gigantki? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Cześć Coś jest w tym stwierdzeniu - łatwość jazdy??... Dla mnie slalomka wcale nie jest tak łatwą nartą jak się wydaje ale coś w tym jest. Pozdrowienia Merytorycznie prosze tz. Na czym to polega: "slalomka nie jest tak latwa narta" gdzie "tak" odnosi sie do narty masters. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 a obudzenie sie ze snu jest makabryczne................................reality bites.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Widze, ze w odroznieniu od expertow typu kowal bierzesz udzial w szkoleniach gigants Jak i sl. Bije zaklad, ze Gigant przejedziesz szybciej na sl Jak na gs ale nie oszukuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie mam dla Ciebie zla wiadomosc - to co czytasz, jest w realu, niestety.........niektore osobniki juz tak maja - np kompleks niskiego, krotkiego, krotkiej narty i podobne Net ma to do siebie, ze wszystko przyjmie, a poza tym pomaga tworzyc tzw image - te osobniki, ktore go sobie tworza, unikaja konfrontacji z rzeczywistoscia, bo ta jest zwykle okrutna. I tak sobie zyja w zamknietym swiecie megalomanii i zawisci do innych. Al esie nie przejmuj - oni w sumie potrzebuja wspolczucia, bo sa, w pewien sposob,chorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Grupa Masters to nie narty dla emerytów i nieudaczników. To są normalne "komórki" nad którymi nie ma żadnej kontroli organizacja zwana FIS, w swej istocie podobna do organizacji piłkarskiej z jej prezesikiem na czele. Te barany nie mają podstaw aby wymusić na kim kolwiek wydłużenie promienia skrętu tych nart. Na nich by chcieli jeździć giganty wszyscy którzy mają pojęcie o ściganiu się. Począwszy od zawodników PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Caly poprzedni sezon jeździłem na masterach 180 i 185 i niech ktos powie ze to slabe narty to go wyśmieje...to moje pierwsze gs które powodują mega banana na gębie najwięcej radości sprawia chyba ich dynamika bo na wyjściu ze skręt kopią niemiłosiernie niczym sl Super narty i naprawde polecam bo posiadają wszystkie cechy dobrych gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A kogo to obchodzi, ilu jest na forum ludzi którzy łapią się co najmniej w pierwszej piątce MPA ? A te zawody można spokojnie objechać nań masterze. Ja jeżdżę na nich i się smieje z "prosów" ktorym sie wydaje ze ogarniają narty r>27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie gigantki? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Widze, ze w odroznieniu od expertow typu kowal bierzesz udzial w szkoleniach gigants Jak i sl. Bije zaklad, ze Gigant przejedziesz szybciej na sl Jak na gs ale nie oszukuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Fredowski: ja nie mam 11-ki w avatarze, więc mogę sobie trochę ponarzekać na swoje niedostatki, zresztą w ogóle niedawno doszedłem do wniosku że kury mi pasać a nie na nartach jeździć i czas na szerokie niebieskie trasy. Twoje niektóre wypowiedzi traktuję jako kpinę, bo nie sądzę żebyś był takim megalomanem. W zasadzie nie wiem jaka jest teza Twoich ostatnich wywodów - próbujesz wszystkim udowodnić że młodsi to już nie będziemy ? Co do nart nie doradzę, ale tak z obserwacji, na polskie amatroskie giganty to r=21-23, a dla mniej ogarniających to i r=18-20 będzie w sam raz. Ale to tylko moje osobiste zdanie mam dla Ciebie zla wiadomosc - to co czytasz, jest w realu, niestety.........niektore osobniki juz tak maja - np kompleks niskiego, krotkiego, krotkiej narty i podobne Net ma to do siebie, ze wszystko przyjmie, a poza tym pomaga tworzyc tzw image - te osobniki, ktore go sobie tworza, unikaja konfrontacji z rzeczywistoscia, bo ta jest zwykle okrutna. I tak sobie zyja w zamknietym swiecie megalomanii i zawisci do innych. Al esie nie przejmuj - oni w sumie potrzebuja wspolczucia, bo sa, w pewien sposob,chorzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Grupa Masters to nie narty dla emerytów i nieudaczników. To są normalne "komórki" nad którymi nie ma żadnej kontroli organizacja zwana FIS, w swej istocie podobna do organizacji piłkarskiej z jej prezesikiem na czele. Te barany nie mają podstaw aby wymusić na kim kolwiek wydłużenie promienia skrętu tych nart. Na nich by chcieli jeździć giganty wszyscy którzy mają pojęcie o ściganiu się. Począwszy od zawodników PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Caly poprzedni sezon jeździłem na masterach 180 i 185 i niech ktos powie ze to slabe narty to go wyśmieje...to moje pierwsze gs które powodują mega banana na gębie najwięcej radości sprawia chyba ich dynamika bo na wyjściu ze skręt kopią niemiłosiernie niczym sl Super narty i naprawde polecam bo posiadają wszystkie cechy dobrych gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A kogo to obchodzi, ilu jest na forum ludzi którzy łapią się co najmniej w pierwszej piątce MPA ? A te zawody można spokojnie objechać nań masterze. Ja jeżdżę na nich i się smieje z "prosów" ktorym sie wydaje ze ogarniają narty r>27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie gigantki?
Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Grupa Masters to nie narty dla emerytów i nieudaczników. To są normalne "komórki" nad którymi nie ma żadnej kontroli organizacja zwana FIS, w swej istocie podobna do organizacji piłkarskiej z jej prezesikiem na czele. Te barany nie mają podstaw aby wymusić na kim kolwiek wydłużenie promienia skrętu tych nart. Na nich by chcieli jeździć giganty wszyscy którzy mają pojęcie o ściganiu się. Począwszy od zawodników PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Caly poprzedni sezon jeździłem na masterach 180 i 185 i niech ktos powie ze to slabe narty to go wyśmieje...to moje pierwsze gs które powodują mega banana na gębie najwięcej radości sprawia chyba ich dynamika bo na wyjściu ze skręt kopią niemiłosiernie niczym sl Super narty i naprawde polecam bo posiadają wszystkie cechy dobrych gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A kogo to obchodzi, ilu jest na forum ludzi którzy łapią się co najmniej w pierwszej piątce MPA ? A te zawody można spokojnie objechać nań masterze. Ja jeżdżę na nich i się smieje z "prosów" ktorym sie wydaje ze ogarniają narty r>27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 W zawodach w ktorych startuje a startuja tez wielokrotni zdobywcy "krysztalowej" nikt nie jezdzi na mastersach Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Jakie gigantki?
Harpia Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Jesteś pewien, że zawodnicy PŚ chcieli by zamienić swoje narty (nawet z kijowym promieniem) na takie jak poniżej? Nawet niech to nie będzie PŚ tylko dobrze obsadzone, "zwykłe" zawody FIS: http://www.skionline...20-wc,7350.html Piotr. Są inne Mastery. Jak ktoś chce to znajdzie z dłuższym promieniem. Nie chce mi się szukać aktualnych ale rok temu wyglądało to tak: Atomic Redster RS DD 3.0 GS 183cm/23m Blizzard GS Racing Masters 184/25 Dynastar Cours Premium (brak danych) Fischer RC4 Worldcup GS Masters 183/23 Head Worldcup Rebels i.GS RD 181/25 Rossignol Hero Master 180/21 Salomon Lab X-Race GS Plate 183/26 Volkl Racetiger Speedwall GS R Master 183/23 Elan Master Race GSX 182/19.8 Jest w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
be_rcik Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Sporo się dowiedziałem się o masterach. Na najbliższym wyjeździe na bank na jeden dzień wypożyczę sobie coś takiego, jak znajdę w wypożyczalni :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 11 Października 2015 Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Zawody o których piszesz to dla zdobywców PŚ bieg zjazdowy a nie Gigant. Jeśli Fredowski miał na myśli Gardenissimę, to faktycznie, z tego co widać na filmach, narty r>30 mogą być w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 2 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi