muggin Napisano 20 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam! Dostarczono mi właśnie nowe narty. Po dokładniejszym obejrzeniu nart zauważyłem że w jednej narcie tylnia część wiązania rusza się lekko (nie chodzi o cały tył...część która przylega do płyty trzyma się i ani drgnie...chodzmi mi o tą część w której jest ten system odpowiedzialny za wypinanie..część która jeździ po szynie) W jednej narcie jest "spory" luz i rusza sie troszeczke w każdą strone. W drugiej narcie luz jest o wiele mniejszy i nie rusza się prawie wogóle. Może troche przesadzam z takimi pytaniami...ale wole się dowiedzieć niż potem ma mi się wiązanie popsuć jak będe jeździł. Dodam że wiązanie to Marker Comp 14 I jeżeli to ma jakieś znaczenie...to mam dość duży rozmiar buta...długość skorupy - 345mm... Pozdrawiam i dziękuje za pomoc nikt nic nie wie ??:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muggin Napisano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 jak wepne buta to nic nawet nie drgnie...tylko zastanawiam sie czemu jak wiazania sa wypiete to jedno się rusza a drugie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muggin Napisano 20 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 hmm... mam tam wypisane Marker Comp 14 Comshock Piston.... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 21 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 hmm... mam tam wypisane Marker Comp 14 Comshock Piston.... :> odpowiedz masz na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 21 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 sprawdz czy wiązania mają ustawioną taką samą siłę napięcia, możliwe że jedno z nich jest spuszczone na maksa (to luźne) - ale i tak chyba nie powinno to być przyczną latania wiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muggin Napisano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 taka sama sila ustawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 21 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 jak wepne buta to nic nawet nie drgnie...tylko zastanawiam sie czemu jak wiazania sa wypiete to jedno się rusza a drugie nie... Jak wepniesz buta to wiązanie jest napięte, dlatego się nie rusza ( tak przypuszczam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 22 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 sprawdz czy wiązania mają ustawioną taką samą siłę napięcia, możliwe że jedno z nich jest spuszczone na maksa (to luźne) - ale i tak chyba nie powinno to być przyczną latania wiązania. to absolutnie nie ma wplywu na luz:ktory jest dopuszczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 22 Lutego 2007 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 W jednej narcie jest "spory" luz i rusza sie troszeczke w każdą strone. W drugiej narcie luz jest o wiele mniejszy i nie rusza się prawie wogóle. Na Twoim miejscu zrobiłbym sobie spacerek do jakiegoś serwisu. Możliwe że wiązania są wadliwie zamontowane lub zmontowane. Lepiej sprawdzić i być pewnym bo to Twoje bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muggin Napisano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 w radomiu nie ma żadnego serwisu który by sie znał na tym...jak będe w góach/w wawie to sie przejde i dowiem.... dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi